Physics
posted by Jade .
A person runs 800. m at an average speed of 6.00 m/s and then the next 800. m at an average speed of 8.00 m/s.
Calculate (a) the total time of travel and b) the average speed.

Physics 
Henry
T1 = d1/r1 = 800/6 = 133.3 s.
T2 = d2/r2 = 800/8 = 100 s.
a. T1+T2 = 133.3 + 100 = 233.3 s.=Total
time of travel.
b. r = d/T = 1600m/233.3s = 6.86 m/s.
Respond to this Question
Similar Questions

college physics
urgent help please...i need answers for this... 1.) a sprinter accelerates from rest to 10.0 m/s in 1.35 s. what is her acceleration in a.) in m/s squared b.) in km/h squared. 2.) a car slows down from a speed of 25.0 m/s to rest 5.00 … 
Physics HELP
How to find average speed with a given initial speed, theta, and delta x? 
physics
A person is to run a circular track with a radius of 93 meters. The person starts at a certain spot and runs 3 and 1/2 times around the track in a time of 227 seconds. Find the magnitude of average velocity for this trip (vav) and … 
physics
A person is to run a circular track with a radius of 93 meters. The person starts at a certain spot and runs 3 and 1/2 times around the track in a time of 227 seconds. Find the magnitude of average velocity for this trip (vav) and … 
Physics
A jogger runs eastward in a straight line with an average speed of 2.25 m/s for 4.98 min and then continues with an average speed of 1.58 m/s for 2.18 min. (Hint: time is in minutes and velocity is in meters/second) (a) What is her … 
Physics
These are “pluginthenumber” tasks to familiarize you with the main formulas that link the physics concepts of this chapter. They are onestep substitutions, much less challenging than the Think and Solve problems that follow. … 
Physics
1. A person runs 800. m at an average speed of 6.00 m/s and then the next 800. m at an average speed of 8.00 m/s. Calculate (a) the total time of travel and (b) the average speed. 2. A boy kicked a can horizontally from a 6.5 m high … 
Physics
1. A person runs 800. m at an average speed of 6.00 m/s and then the next 800. m at an average speed of 8.00 m/s. Calculate (a) the total time of travel and (b) the average speed. 2. Sam travels by car from one city to another. He … 
Science Help Not sure
Within the Gaetz Lake Sanctuary in Red Deer, Alberta, is a looped trail that is 4 km long. Suppose a person walked all the way around the looped trail in 1 h, ending where he or she started. Which statement best describes this person’s … 
sunshine
Distinguish between instantaneous speed and average speed. A man drives a car a distance of 200km at an average speed of 44kmh1. What must be his average speed fot the next 220 km if he is to cover the total distances in 9 hours?