# Physics

posted by .

A motorist drives for 150 km from City A to City B in 2.5 hr. He makes the return trip in 2.0 hr. Find (a) the average speed for each half of the trip, (b) the average velocity for each half of the trip, (c) the average speed of the entire trip, and (d) the average velocity for the entire trip

• Physics -

150km/2.5hr = 60km/hr
150km/2.0hr = 75km/hr

velocities is the same, but directed.

300km/4.5hr = 66.67km/hr

avg velocity is 0, since no net distance was traveled.

## Similar Questions

1. ### College Physics

One last physics problem left: Peggy drives from City A to City B in 50 minutes. City A is 75.1km from City O in a direction of 25degrees west of south. City B is 23.9km from City O in a direction of 20degrees south of west. Using …
2. ### physics

A commuting student leaves home and drives to school at an average speed of 41.0 km/h. After 24.0 min she realizes that she has forgotten her homework and returns home to get it at the same average speed. It takes 9.0 min to find the …
3. ### physics

a man drives with an average speed of 25 mph for 20 minutes. he rests at his destination for 1 hour and then returns home with an average speed for this leg of the trip of 15 mph A) what is his average speed for the round trip B) What …
4. ### Math

can you help i dnt know what to do so could you tell me how to solve it 1. every weekend, Phil drives from his home to his favorite amusement park, a distance of 60 miles. a. If he averages 40 mph for the first half of the trip, what …
5. ### physics

A commuting student leaves home and drives to school at an average speed of 42.0 km/h. After 20.0 min he realizes that he has forgotten his homework and returns home to get it at the same average speed. It takes 7.0 min to find the …
6. ### algebra

a motorist left a city for a 295 mile. 7 hour trip. for the first part of the trip, the average speed was 40mph. for the remainder of the trip, the average speed was 55mph. How long did the motorist drive 55mph
7. ### Physics

An athlete swims from the North end to the South end of a 50.0 Meter pool in 20.0 seconds, and makes the return trip to the starting point in 20.0s A. What is the average velocity for the first half of the swim B.What is the average …
8. ### math

A motorist drive 360 km from one city to another in 4.2 hours but makes the return trip in only 3 hours.What are the average speed and average velocity at each half?
9. ### physics

a woman drives at a speed of 20m/s for part of a trip and at a speed of 30m/s for the rest of the trip if she spends 10 minutes driving at each speed determine her average speed for the full trip. If instead she drives 10 kilometers …
10. ### Math

On a trip of d miles to another city, a truck driver's average speed was x miles per hour. On the return trip the average speed was y miles per hour. The average speed for the round trip was 50 miles per hour. Show that y=25x/(x-25) …

More Similar Questions

Post a New Question