Social Studies

posted by .

1. What did you enjoy as a kid?

Answer: I liked to hunt, study the art of war, and even shoot a firearm at times. Believe it or not when I was 14 I tried to sign on to a British war ship to be a powder monkey, but my mom wouldn't allow me to be part of it.

2. Can you tell me about leading the force to challenge the French control of the Ohio River Valley?

Answer: We were defeated at Fort Necessity in Pennsylvanian. This triggered the French and Indian War.

3. Tell me about your time as a colonel working alongside General Edward Braddock.

Answer: I barely escaped death when we went to battle with the French at the Battle of the Monongahela in Pennsylvania.
We were defeated, but I was able to regain my colonelcy and command of the Virginian militia forces.

4. What are your views on the Whig position?

Answer: I am strongly sympathetic to the Whig position.

5. Have you ever had a time that you were completely outraged about something?

Answer: Yes, I was outraged that as a colonel in the Virginia militia, I could be ordered around by any officer
in the British Army.

6. Where were the Virginia House of Burgesses located During your fifteen years of service?

Answer: From 1759 through 1765 it was located in Frederick County in the Shenandoah Valley, then in 1765 it was held from Fairfax County.

7. Can you tell me about your meeting in Alexandria, Virginia which addressed the growing conflict between the Colonies and Parliament.

Answer: Well the meeting was held to protest the British Intolerable Acts which was legislation passed by the British in the wake of the December Boston Tea Party. I along with George Mason presented the Fairfax Resolves which challenged Britain's harsh measures against Massachusetts in the aftermath of the Boston Tea Party.

8. Why do you dislike being affiliated with a specific party?

Answer: I feel it always serves to distract the public councils and reduce the strength of the public councils and public administration. It just stirs up the community with ill-founded jealousies and false alarms. It creates hostility and resentment of one part against another, which creates rebellion, even riots at times. I it opens the door to foreign influences and corruption, which finds a facilitated access to the government itself through the channels of party passions. This just makes the policy and will of one country subjected to the policy and will of another.

9. What letter were you responding to at the First Continental Congress?

Answer: I was responding to a letter from Captain Robert Mackenzie, who is a fellow Virginia officer, that criticized the behavior of the city's rebellious inhabitants. I sharply disagreed and defended the action of Boston's patriots.

10. On a lighter side, what are some activities you enjoy when not on the battle field?

Answer: I enjoy fox hunting, and fishing. I have a major distiller of whiskey that I enjoy overseeing, and I like to breed donkeys. I feel they are a better breed for farm work than horses are.

The reason I ask all these questions is so I can give the citizens a good sense of who the real George Washington is before he becomes the President of the United States.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Social Science

    people have the right to refuse treatments in the United States of America I know this... but in the United States of America does a kid have the right to refuse treatment even if the rightful guardian of the kid insists that the kid …
  2. Social Studies

    why did Madison continue to encourage war even though there was so much opposition
  3. social studies

    origin of man efik believe christian believe islamic believe yoruba believe igbo believe hausa believe tiv believe badagry believe
  4. SOCIAL STUDIES

    I am study the art culture of Mexico and famout mexican muralist Diego Rivera. I have 2 queestions not sure how to answer 1) The mexican muralist created one of Latin Americas unique art movements. They attachked colonism by creating …
  5. Social Studies

    what is the name of the war associated with Abraham Lincoln?
  6. social studies

    What American ally helped the Patriots win the war?
  7. Social Studies

    Which country fought in the war, but did not sign the Treaty of Versailles?
  8. Art History

    1.which inference can be made of the following statement?
  9. Social Studies

    Does anyone go to connections academy i have a Social Studies portfolio where it is the year 1783 and the revolutionary war is over and you have to pick a side patriot or loyalist then you have to answer 3 questions in your journel …
  10. Maths

    In a class of 80 students,53 study Art,60 study biology,36 study Art and biology,34 study Art and chemistry,6 study biology but not chemistry.Illustrate the information on a Venn diagram.Determine the number of students who study Art …

More Similar Questions