Post a New Question

CHEMISTRY

posted by .

0.15g of hydrogen chloride (HCl) is dissolved in water to make 6.5L of solution. What is the pH of the resulting hydrochloric acid solution?

  • CHEMISTRY -

    0.15g/molar mass = mols
    M = mols/6.5L
    pH = -log(HCl)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chemistry

    0.60 g of hydrogen chloride (HCl) is dissolved in water to make 6.5 L of solution. What is the pH of the resulting hydrochloric acid solution?
  2. Chemistry

    When 1 mol of gaseous hydrogen chloride is dissolved in enough water to make 1 L of solution, approximately how many HCl molecules remain in the solution?
  3. Chemistry

    0.15g of hydrogen chloride HCl is dissolved in water to make 8.0L of solution. What is the pH of the resulting hydrochloric acid solution?
  4. chemisrty

    A solid acid is dissolved in enough water to make 200 ml of a solution. 40.0ml of the solution is titrated to a phenolphthalein en point with an NaOH solution. The neutralized solution and the remainder of the acid solution are then …
  5. chemistry

    A student dissolved 3.65 g of hydrogen chloride gas,HCL in water to make 1.0dm^3 of solution.Calculate the volume of a 0.1 mol dm^-3 barium hydroxide,Ba(OH)2 solution required to completely neutralise 25.0 cm^3 of the acid solution.(RAM:H,1;CL,35.5)
  6. chemistry

    Solution A:50cm^3 of 1.0mol dm^-3 hydrochloric acid,HCl Solution B:10cm^3 of 2.0mol dm^-3 hydrochloric acid,HCl (a)Calculate the number of moles of hydrochloric acid,HCL in each solution. (b)Solution A and B are mixed together. (i)Calculate …
  7. Chemistry

    A given solution contained potassium chloride, KCl, and hydrochloric acid. 25 cm3 of it needed 24.80 cm3 of 0.0986 M sodium hydroxide solution to neutralize the acid, and the neutral solution then required 23.55 cm3 of 0.2 M silver …
  8. Chem-Stoich

    A 1.605g sample of dry calcium carbonate and calcium chloride mixture was dissolved in 35.00mL of 1.000mol-dm-3 hydrochloric acid solution. The only portion of the mixture that reacts with the hydrochloric acid solution is the calcium …
  9. Chemistry

    If 0.176 g of pure sodium hydroxide was dissolved in water and the solution titrated with 5.05 mL of hydrochloric acid solution to a phenolphthalein end point, calculate each of the following of the hydrochloric acid solution. (a) …
  10. CHEMISTRY

    You have been given a sample of unknown molarity. Calculate the molarity of a solution which has been prepared by dissolving 8.75 moles of sodium chloride in enough water to produce a solution of 6.22l. 2. You have a sample which consists …

More Similar Questions

Post a New Question