Social Studies

posted by .

1) The four major kinds of natural vegetation in the United States and Canada are tundra, grassland, desert scrub, and

a. permafrost.
b. forest.
c. swamp.
d. all of the above

2) Why is mining important to the economy of the United States?

a. It employs many workers.
b. Gold is expensive.
c. Minerals are shipped to Canada.
d. Industries use minerals.

3) Scientists believe that the first people to live in North America were

a. British colonists.
b. migrants from Asia.
c. French colonists.
d. Dutch explorers.

4) What statement best describes what manifest destiny meant to many Americans during the 1800s?

a. The United States had a right to own land in Canada.
b. Americans deserved free education.
c. The United States should own the land between the Atlantic and the Pacific.
d. The United States was a new home for European immigrants.

5) What was a direct result of the United States' fear that the Soviet Union would expand its power around the world?

a. World War II
b. the Cold War
c. communism
d. the Treaty of Versailles

6) What did the British North American Act accomplish?

a. It divided Canada.
b. Canada became an independent nation.
c. Canada was no longer subject to British rule.
d. Canada became self-governing.

7) The United States and Canada share many geographic features, including the Great Lakes, the Rocky Mountains, and

a. desert areas.
b. tropical areas.
c. the Mississippi River.
d. Atlantic and Pacific coasts.

8) The economies of the United States and Canada are

a. very different.
b. strongly linked.
c. dependent on tourism.
d. exactly the same.

9) The first immigrants to the United States were mainly from England, Scotland, Ireland, Germany, and

a. Russia.
b. Italy.
c. Scandinavia.
d. Greece.


My Answer: Please Be Honest!!! :)

1) b
2) d
3) a
4) c
5) c
6) d
7) a
8) d
9) b

  • Social Studies -

    Can anybody please help me ? =( !

  • Social Studies -

    I post a question and nobody is answering! :(

  • Social Studies -

    Why u post here post somewhere else Janessa !!!!! >.<

  • Social Studies -

    Sorry It would never happen sorry :( !!!!!!

  • Social Studies -

    It's OK :D

  • Social Studies -

    Please have patience, child. We tutors volunteer our services and help students when we have a little time.

    3, 5, 7, 8, 9 are all wrong.

    It looks like you'd better read your assignment more carefully.

  • Social Studies -

    Goodness gracious!

    Original post: 3:37
    Next post: 3:41
    Next demand: 3:43
    Then 3:44, 3:45 ...

    It looks as if you need to learn some patience, as Ms. Sue suggested ... AND read your assignment thoroughly before trying to answer questions.

  • Social Studies -

    Im on the same thing

  • Social Studies -

    3 5 and 6 are wrong

  • Social Studies -

    1. B
    2. B
    3. D
    4. B
    5. C
    6. B
    7. D
    8. D
    9. B
    10. C
    11. Essay Q
    12. Essay Q
    13. Essay Q

  • Social Studies -

    The correct answers 100% garantedB
    D
    B
    C
    B
    D
    D
    B
    C
    There is one more to the test that is "What Canadian land form covers about Half of the country?" The correct answer is B

  • Social Studies -

    @lillylive
    you lied, those answers will get you a horrible score, your rude.

  • Social Studies -

    is anynomus right?

  • Social Studies -

    I do not know a but I am doing the test and I will tell you when I am done, hopfully it is right

  • Social Studies -

    I do not know @a but I am doing the test and I will tell you when I am done, hopfully it is right

  • Social Studies -

    The anonomous answer is 100% correct!!!!

  • Social Studies -

    ThAnk you!

  • Jiskha Operator -

    Hi there students, thank you for doing your best in trying to figure the answer(s) on your own. If anyone needs help, I personally trust @anonymous on this post. I´m 95% sure you will get an average B or higher. Have a great day students.
    Sadie Breckmahn
    (Jiskha Operator)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. global studies

    the four major kinds of plant life in the United states are:tundra,grassland,desert scrub, and?
  2. Geography

    need help on this one: 8. Four major vegetation regions common to both the US and Canada are a. tundra, rain forest, ice cap, and desert scrub b. forest, desert scrub, savanna, and continental c. tundra, forest, grassland, and highlands …
  3. Geography

    8. Four major vegetation regions common to both the US and Candada are a. tundra, rain forest, ice cap, and desert scrub b. forest, desert scrub, savanna and continental c. tundra, forest, grassland, and highlands d. ice cap, grassland, …
  4. Geography

    Are these correct: Although Brazil is rich in natural resources, a. the government has done little to foster economics growth b. poverty is prevalent among its population c. the country has not yet begun to industrialize d. the location …
  5. social studies

    8. Four major vegetation regions common to both the United States and Canada are (A)tundra, rain forest, ice cap, and desert scrub. (B)forest, desert scrub, savanna, and continental. (C)tundra, forest, grassland, and highlands. (D)ice …
  6. science

    This biome extends across Canada and down the Sierra Nevadas and Rocky Mountains. It has large coniferous forests. This biome is the _____. a) desert b) grassland c) tundra d) taiga e) deciduous forest I PICKED D
  7. Geography (Ms. Sue)

    1). In what type of climate would you expect to find permafrost?
  8. ecosystems

    Hi, can someone help me? What land biome has the lowest humidity?
  9. Social Studies

    (Can you please check my answers)one major landform that is found in both united states and canada is A. The Kilauea Volcanos B. The Rocky Mountains (C.) The Great Basin D. Mount Logan 2 Why are the Great Lakes important to both the …
  10. Science help

    identify the terms or phrases that are paired together correctly a. deserts and dwarf trees b. temperate and deciduous forest and evergreen trees c. subarctic taiga and moss d. tundra and permafrost (my answer) In which bione would …

More Similar Questions