physics

posted by .

a 4.00 kg block rests on a 30.0 incline. If the coefficient of static friction between the block and the incline is 0.700, what magnitude horizontal force F must act on the block to start it moving up the incline

  • physics -

    you have 84.1 N and the force of deez nuts. :D

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 2.90 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.23 m in 1.90 s. a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  2. Physics

    A 2.90 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 2.23 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  3. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.94 m in 1.70 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  4. physics

    Block M = 7.50 kg is initially moving up the incline and is increasing speed with a = 3.82 m/s2 . The applied force F is horizontal. The coecients of friction between the block and incline are s = 0.443 and k = 0.312. The angle …
  5. physics

    A 2.14 kg block is held in equilibrium on an incline of angle q = 67.7o by a horizontal force, F. If the coefficient of static friction between block and incline is ms = 0.314, determine the minimum value of F. Determine the normal …
  6. physics

    A 2.00 kg block is held in equilibrium on an incline of angle θ = 75° by a horizontal force applied in the direction shown in the figure below. If the coefficient of static friction between block and incline is μs = 0.300, …
  7. physics

    A 280 N block rests on a 30° incline. (a) What is the normal force exerted by the incline on the block?
  8. Physics

    A 2.84 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.92 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  9. Physics

    A 2.92 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.93 m in 1.60 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. __ m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic …
  10. Physics

    A 4.00-kg block rests on a 30.0° incline. If the coefficient of static friction between the block and the incline is 0.700, what magnitude horizontal force F must act on the block to start it moving up the incline, given g= 9.80m/s^2?

More Similar Questions