Physics- Elena please help!

posted by .

A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car
b) the average power developed by the engine?
c) the instantaneous power output of the engine at t = 24.0 s, just before the car stops accelerating.

  • Physics- Elena please help! -

    v=at
    a=v/t =24/24=1 m/s²
    ma=F-F(res)
    F= ma+F(res) =2300•1+510=2810 N
    P=W/t=F•s/t=F•v
    inst P =F•v=2810•24=67440Watt
    aveP=F• (v+v₀)/2=2810•24/2=33720 Watt

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    A 1.50 multiplied by 103 kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.9 m/s in 11.6 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. 1 W (b) Find …
  2. Physics

    A car with a mass of 1500kg starts from rest and accelerates to a speed of 18m/s in 12s. Assume that the force of resistance remains constant at 400N during this time. What is the average power developed by the car's engine?
  3. physics

    A 1.50 103-kg car starts from rest and accelerates uniformly to 18.5 m/s in 11.3 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. 1 W (b) Find the instantaneous …
  4. Physics- PLEASE HELP

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  5. Physics!!!

    A 2300. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 24.0 m/s in 24.0 s. Assume that air resistance remains constant at 510 N during this time. Find (a) the net force on the car b) the average power developed by the engine?
  6. physics

    A 800. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.0 m/s in 22.0 s. Assume that air resistance remains constant at 340 N during this time. Find (a) the net force on the car
  7. physics

    A 800. kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.0 m/s in 22.0 s. Assume that air resistance remains constant at 340 N during this time. Find (b) the average power developed by the engine
  8. Physics

    A 1.50 ✕ 103-kg car starts from rest and accelerates uniformly to 19.3 m/s in 11.7 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. W (b) Find the …
  9. physics

    A 1.50 ✕ 103 kg car starts from rest and accelerates uniformly to 17.1 m/s in 12.7 s. Assume that air resistance remains constant at 400 N during this time. (a) Find the average power developed by the engine. W (b) Find the …
  10. AP Physics

    A car with a mass of 1200 kg kg starts from rest and accelerates to a speed of 12 m/s in 12.2 s. Assume that the force of resistance remains constant at 328 N during this time. What is the average power developed by the car’s engine?

More Similar Questions