Post a New Question

American History

posted by .

1. The Articles of Confederation called for which of the following?
A. A single legislative body
B. A chief executive
C. The right of the legislature to assess taxes
D. The Northwest Ordinance

2. Jacques Cartier sailed to the New World in 1534 in search of
A. Newfoundland.
B. a northwest passage to China.
C. the Gulf of St. Lawrence.
D. Montreal.

3. With respect to the eighteenth century, the concept of the "middle ground" is helpful in
A. explaining the attitudes and preferences of the Scots-Irish.
B. explaining the relationship between German and Scots-Irish settlers in the backcountry.
C. understanding the role of Catholic priests in California and the Spanish Southwest.
D. understanding the attitudes of Indians living between the Appalachians and the Mississippi.

4. Among members of George Washington's cabinet, __________ had a pessimistic view of human nature
and a dread of democratic excess.
A. Adams
B. Jefferson
C. Hamilton
D. Marshall

5. Under the _______ system, Spanish conquistadores were rewarded with local villages and control over
the local labor force.
A. land reform
B. impresario
C. encomienda
D. plantation

6. Which of the following was John Rolfe's chief contribution to Virginia's economy?
A. His invention of a better way to grow short-staple cotton
B. His alliance with the Powhatan through his marriage to Pocahontas
C. His innovations in cultivating tobacco
D. His innovations in rice cultivation

7. Parliament passed the Coercive Acts, known in America as the Intolerable Acts, in response to
A. insults addressed to the customs commissioners.
B. the Boston Tea Party.
C. Patrick Henry's Resolves.
D. the Boston Massacre.

8. For revolutionaries like Sam Adams, the term _______ embraced a way of life, a core ideology, and an
uncompromising commitment to liberty and equality.
A. republicanism
B. federalism
C. Americanism
D. independency

9. Which of the following statements is true of life in the New England colonies?
A. Literacy wasn't considered important.
B. Only married women could exercise control of their property.
C. Many New England women were prosperous entrepreneurs.
D. Those who aspired to the social elite had to be members of a Congregational church.

10. In America, the main influence of the Enlightenment was expressed through
A. moral values.
B. philosophies of religion.
C. practical scientific experimentation.
D. family life.

11. "All powers not delegated to the United States by the Constitution . . . are reserved to the States
respectively, or to the people." This language, drafted by _______ and incorporated into the _______
Amendment of the Bill of Rights was intended to address the concerns of the Antifederalists.
A. Hamilton; Fourth
B. Hamilton; Tenth
C. Madison: Fourth
D. Madison; Tenth

12. Which of the following was the primary interest of the British government in approving James
Oglethorpe's Georgia colony?
A. Developing new lands for rice production
B. Providing an asylum for British debtors
C. Thwarting Spanish claims in the area south of Carolina
D. Increasing immigration to the southern colonies

13. In Mesoamerica, the shift to basic crops, including corn, beans, and squash, is referred to as the
_______ revolution.
A. Native American
B. planter
C. agricultural
D. green

14. The Puritan _______ became the governor of the Massachusetts Bay Colony.
A. Roger Williams
B. William Bradford
C. Arnold Hutchinson
D. John Winthrop

15. At the Constitutional Convention in Philadelphia, Madison drafted the plan presented by Virginia
Governor Randolph, and William Patterson of _______ presented a plan that was similar to the Articles of
Confederation.
A. South Carolina
B. New Jersey
C. Massachusetts
D. Pennsylvania

16. In his Farewell Address, Washington warned against permanent foreign alliances and
A. the formation of political factions.
B. the unjust oppression of black slaves.
C. lowering the tariff on imported goods.
D. the power of the moneyed interests.

17. In 1700, which of the following colonies had the largest slave population relative to its overall
population?
A. Virginia
B. South Carolina
C. Pennsylvania
D. Massachusetts

18. The first stirrings of the first Great Awakening took place in
A. the Carolinas.
B. the backcountry.
C. New England.
D. Virginia.
End of exam

19. In Jefferson's view, George Washington's action in addressing the Whiskey Rebellion
A. wouldn't have been necessary save for the influence of Republican clubs.
B. amounted to an inappropriate overreaction.
C. was appropriate but not sufficiently bold.
D. was a fitting response to an immediate threat to the federal government.

20. In 1777, who commanded the American soldiers who captured 5,800 British soldiers under General
Burgoyne at Saratoga?
A. Benedict Arnold
B. Horatio Gates
C. William Howe
D. George Washington

  • American History -

    I'll be glad to check YOUR answers for this test.

  • American History -

    can you please

  • American History -

    CAN U CHECK THEM
    1A
    2B
    3C
    4A
    5C
    6D
    7B
    8A
    9D
    10A
    11A
    12B
    13B
    14D
    15A
    16A
    17A
    18C
    19C
    20A

  • American History -

    can u help

  • American History -

    Parliament passed the Coercive Acts, known in America as the Intolerable Acts, in response to

    A. insults addressed to the customs commissioners.
    B. the Boston Tea Party.
    C. Patrick Henry's Resolves.
    D. the Boston Massacre.

  • American History -

    okay i took the test and made a 100 some of my questions were different so ill just give the ones that are the same cause some are incorrect

    question 2 is b
    question 3 is d
    question 9 is d
    question 13 is c
    question 14 is d
    question 18 is c


    now like i said i took the and made a 100 so all my answers are correct

    all it takes is a bunch of reading or proof read everything like i did hope this helps!!!

  • American History -

    the Answer to this:

    Parliament passed the Coercive Acts, known in America as the Intolerable Acts, in response to

    A. insults addressed to the customs commissioners.
    B. the Boston Tea Party.
    C. Patrick Henry's Resolves.
    D. the Boston Massacre.

    B. THE BOSTON TEA PARTY

  • American History -

    Thanks for your answers..That helped me.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. THE AGE OF DISCOVERY TO THE AMERICAN EXPERIMENT

    Jacques Cartier sailed to the New World in 1534 in search of A. Montreal. B. Newfoundland. C. the Gulf of St. Lawrence. D. a northwest passage to China.
  2. THE AGE OF DISCOVERY TO THE AMERICAN EXPERIMENT

    The Articles of Confederation called for which of the following?
  3. US History

    Put this in order ____ Constitutional Convention ____ Northwest Ordinance ____ Shays' Rebellion ____ Articles of Confederation ____ American Revolution end Please help
  4. social studies

    Can someone tell me if this is correct my answer has ( ) around it The Articles of Confederation called for which of the following?
  5. us history

    I am second guessing myself on these Any help is appreciated which of the following is true with regards to the navigation acts by the eighteenth century?
  6. American History

    Jacques Cartier sailed to the New York in 1534 in search of A. Gulf of St. Lawernce B. Newfoundland C. Montreal D. A northwest passage to China I choose B
  7. American History

    The Article of Confederation is called for which of the following?
  8. American History

    Jacques Cartier sailed to the New World in 1534 in search of A. the Gulf of St. Lawrence. B. Newfoundland. C. Montreal. D. a northwest passage to China. I choose A but that isn't correct. My next option would be B. Newfoundland
  9. History8 Check Answers?

    1) The major problem with the Articles of Confederation was that it _____. a.was too similar to the British system, giving one leader too much power b.it gave the states too much power c.it did not give the states enough power d.it …
  10. history

    15. The Articles of Confederation called for which of the following?

More Similar Questions

Post a New Question