Post a New Question

Chemistry

posted by .

Enough of a monoprotic acid is dissolved in water to produce a 0.0169 M solution. The pH of the resulting solution is 2.68. Calculate the Ka for the acid.

  • Chemistry -

    Convert pH 2.68 to (H^+) with
    pH = -log(H^+).
    Then HA --> H^+ + A^-
    Ka = (H^+)(A^-)/(HA)
    Substitute for (H^+) and (A^-). For (HA) substitute 0.0169-(H^+)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. AP Chemistry

    How many grams of benzoic acid, a monoprotic acid with a Ka=6.4x10 to the negative 5, must be dissolved in 500.0 mL of water to produce a solution with a pH=2.50?
  2. chemistry

    A. Strong Base 1.) What is the concentration of a solution of KOH for which the pH is 11.89?
  3. chemistry

    when 1.00 g of stearic acid ( a saturated fatty acid) is dissolved in water, then diluted to exctly 10.00 ml, the PH of the resulting solution is 2.73.the fornula weight of steric acid is 284.5. calculate ka and pka for this acid
  4. chemistry

    a 205 mg sample of diprotic acid is dissolved in enough water to make 250 ml of solution. The pH of this solution is 2.15. A saturated solution of calcium hyrdoxide (Ksp=1.3*10^-6) is prepared by adding excess calcium hydroxide to …
  5. Chemistry

    Enough of a monoprotic acid is dissolved in water to produce a 0.0195 M solution. The pH of the resulting solution is 6.24. Calculate the Ka for the acid. Also, the answer is not 1.7 * 10 ^ -11 The response is: You treated the initial …
  6. Chemistry Acid Question Ka

    Enough of a monoprotic acid is dissolved in water to produce a 0.0165 M solution. The pH of the resulting solution is 2.38. Calculate the Ka for the acid.
  7. chemistry

    enough of a monoprotic acid is dissolved in water to produce a 0.0111M solution. The pH of the resulting solution is 2.62. Calculate the Ka for the acid.
  8. Chemistry

    Enough of a monoprotic acid is dissolved in water to produce a 0.0190 M solution. The pH of the resulting solution is 2.33. Calculate the Ka for the acid.
  9. Chemistry

    Enough of a monoprotic acid is dissolved in water to produce a 1.47 M solution. The pH of the resulting solution is 2.64. Calculate the Ka for the acid.
  10. chemisrty

    A solid acid is dissolved in enough water to make 200 ml of a solution. 40.0ml of the solution is titrated to a phenolphthalein en point with an NaOH solution. The neutralized solution and the remainder of the acid solution are then …

More Similar Questions

Post a New Question