chemistry

posted by .

Complete and balance the equations for each of the following reactions. Express your answer as a chemical equation. Identify all of the phases in your answer.
Part A: KHCO3(s) + HCl(aq) --->
Part B: Ca(s) +H2SO4(aq) --->
Part C: H2SO4(aq) + Al(OH)3(aq) --->
Part D: Na2CO3(s) + H2SO4(aq) --->

  • chemistry -

    See your post above. More acid + base. If you have trouble with which salt to write you can mentally remove the H from the acid and the OH from the base (that's where the H2O comes from); what's left is the salt.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry

    Complete and balance each of the following equations for gas-evolution reactions. HNO3(aq) + Li2S produces ?
  2. Chemistry

    NiF2(aq)+Fe2(SO4)3(aq) ==NiSO4 (aq) + FeF3 (s) balance each of the following chemical equations. Express your answer as a chemical equation. Identify all of the phases in your answer. Can help me refresh my memory ...
  3. Chemistry

    Write balanced equations for the following reactions. Express your answer as a chemical equation. Identify all of the phases in your answer. 1. chromium (III) oxide with dilute hydrochloric acid A: Cr2O3 (s) + 6HCl (aq) ---> 2CrCl3 …
  4. Chemistry

    Write a balanced equation using the correct formulas and include conditions (s,l,g or aq) for each of the following reactions. 1)Carbon monoxide gas reacts oxygen gas to produce carbon dioxide gas. Express your answer as a chemical …
  5. chemistry 105

    Complete and balance each of the following equations for gas-evolutions. Express answer as a chemical equation. Identify all the phases in your answer. HCl(aq)+K2SO3(aq)--> HCl(aq)+KHCO3(aq)--> HC2H3O2(aq)+NaHSO3(aq)--> (NH4)2SO4(aq)+KOH(aq)-->
  6. chemistry

    Balance each of the following neutralization reactions. Express your answer as a chemical equation. Identify all of the phases in your answer. Part A: HNO3(aq) + Ba(OH)2(s) ---> Ba(NO3)2(aq) + H2O(l) Part B: H2SO4(aq) + Al(OH)3 …
  7. chemistry

    Balance each of the following neutralization reactions. Express your answer as a chemical equation. Identify all of the phases in your answer. Part A: HNO3(aq) + Ba(OH)2(s) ---> Ba(NO3)2(aq) + H2O(l) Part B: H2SO4(aq) + Al(OH)3 …
  8. chemistry

    Write a balanced equation for the neutralization of each of the following. Express your answer as a chemical equation. Identify all of the phases in your answer. Part A: H3PO4(aq) and NaOH(aq) Part B: Hl(aq) and LiOH(aq) Part C: HNO3(aq) …
  9. Chemistry 101

    Complete and balance each of the following equations for gas-evolution reactions. Identify all of the phases in your answer. HCl(aq)+K2SO3(aq)-->
  10. Chemistry Buffers

    Write reactions showing how each of the following buffers would neutralize added HCl. HF and NaF Express your answer as a balanced chemical equation. Identify all of the phases in your answer. HC2H3O2 and KC2H3O2 Express your answer …

More Similar Questions