math

posted by .

A pharmacist wishes to mix a solution that is 6% Minocidil. She has on hand 60 ml of a 3% solution and wishes to add some 8% solution to obtain the desired 6% solution. How much 8% solution should she add?

  • math -

    let the amount of the 8% solution she must add be x ml
    .03(60) + .08x = .06(60+x)
    times 100 ....
    3(60) + 8x = 6(60+x)
    180 + 8x = 360 + 6x
    2x = 180
    x = 90

    She should add 90 ml of the stronger solution

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Math

    A pharmacist is to prepare a 50 fluid ounce solution that contains 54% glucose. The pharmacy has a 30% solution and a 90% solution on hand. How many ounces of each solution should be mixed to prepare the desired perscription?
  2. math

    a pharmacist mixed some 10% saline solution with some 15% saline solution to obtain 100ml of a 12%saline solution.How much of 10% saline solution did the pharmist use in the mixture.dO NOT UNDERSTAND TO MUCH INFO.
  3. MATH

    A pharmacist mixed some 10%-saline solution with some 15%-saline solution to obtain 100 mL of a 12%-saline solution. How much of the 10%-saline solution did the pharmacist use in the mixture?
  4. Math Algebra , high school

    A biologist has three salt solutions: some 5% solution, some 15% solution, and some 25% solution. She needs to mix some of each to get 50 liters of 20% solution. She wants to us twice as much of the 5% solution as the 15% solution. …
  5. math

    A science teacher has a supply of 50% sugar solution and a supply of 80% sugar solution. How much of each solution should the teacher mix together to get 105 ML of 60% sugar solution for an experiment 70 ML of the 50% solution and …
  6. Pre Calculus

    a biologist has three salt solutions: some 5% solution, some 15% solution, and some 25% solution. She needs to mix some of each to get 50 liters of 20% solution. She wants to use twice as much of the 5% solution as the 15% solution. …
  7. Algebra 1

    A science teacher has supply of 50% methane solution and a supply of 80% methane solution.How much of each solution should the teacher mix together to get 105 mL of 60% methane solution for an experiment. a. 70 mL of the 50% solution …
  8. Math

    A science teacher has a supply of 50% sugar solution and a supply of 80% sugar solution. How much of each solution should the teacher mix together to get 105 ML of 60% sugar solution for an experiment a. 70 ML of the 50% solution and …
  9. Algebra

    A chemist wishes to mix a solution that is 4​% acid. She has on hand 66 liters of a 2​% acid solution and wishes to add some 8​% acid solution to obtain the desired 4​% acid solution. How much 8​% acid …
  10. Algebra

    A laboratory technician wishes to mix a 70% saline solutio and a 20% solution to prepare 500ml of a 40% solution. What amount of each solution should be used?

More Similar Questions