Algebra

posted by .

Suppose a 2% acid solution is mixed with a 3% acid solution. Find the percent of acid in each mixture.
-a mixture that contains an equal amount of 2% acid solution and 3% acid solution
-a mixture that contains 3 times more 2% acid solution than 3% acid solution

  • Algebra -

    .02*V+.03V=2V*percent

    percent= 2.5

    .02*3V+.03V=4V*percent
    percent= (.06+.03)/4=9/4 percent or 2.25 percent

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Chemistry

    A 8.71 g sample of an aqueous solution of hydroiodic acid contains an unknown amount of the acid. If 25.0 mL of 0.388 M barium hydroxide are required to neutralize the hydroiodic acid, what is the percent by weight of hydroiodic acid …
  2. Algebra

    Suppose a 2% acid solution is mixed with a 3% acid solution. Find the percent of acid in each mixture. -a mixture that contains an equal amount of 2% acid solution and 3% acid solution -a mixture that contains 3 times more 2% acid …
  3. Algebra

    100mL of a solution contains 30 mL of acid; this is called a 30% acid solution because part 30 ---- = ---- = 0.30. whole 100 How many milliliters of acid x would need to be added to the solution to turn it into a 50% solution ?
  4. Algebra 1

    Roman mixes 12 liters of 8% acid solution with a 20% acid solution, which results in a 16% acid solution. Find the number of liters of 20% acid solution in the new mixture. show your work
  5. Math

    Two acid solutions are to be mixed together.  Solution A is 30% acid by volume.  Solution B is 70% acid by volume. The 800 mL mixture is 54% acid by volume. The amount of Solution A, rounded to the nearest milliliter, …
  6. HELP MATH PLEASE

    You have two beakers of acid solution. One beaker contains a 17% acid solution, and the other beaker contains a 91% ACID SOLUTION. How many liters of the 17% acid solution must you mix with the 91% acid solution to make 2 liters of …
  7. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  8. Algebra 2

    One hundred liters of a 57.84% acid solution is obtained by mixing a 75% solution with a 42% solution. How many liters of each must be used to obtain the desired mixture?
  9. Chemistry

    A 7.52 g sample of an aqueous solution of hydrobromic acid contains an unknown amount of the acid. If 13.5 mL of 0.633 M barium hydroxide are required to neutralize the hydrobromic acid, what is the percent by mass of hydrobromic acid …
  10. Chemistry

    A 7.52 g sample of an aqueous solution of hydrobromic acid contains an unknown amount of the acid. If 13.5 mL of 0.633 M barium hydroxide are required to neutralize the hydrobromic acid, what is the percent by mass of hydrobromic acid …

More Similar Questions