Phsyics

posted by .

A 40.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.1-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.

  • Phsyics -

    a. F = (m1+m2)g,
    F = (40.6+69.1)*9.8 = 1075N.

    b. F = -1075N.

  • Phsyics -

    A 110- crate, starting from rest, is pulled across a floor with a constant horizontal force of 380 . For the first 11 the floor is frictionless, and for the next 11 the coefficient of friction is 0.33.What is the final speed of the crate?

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Physics

    A 38.3-kg crate rests on a horizontal floor, and a 74.7 kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that a) the floor exerts on the crate and b) the crate exerts on the person.
  2. phsyics

    A 40.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.1-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.
  3. phsyics HELP PLEASE

    A 40.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.1-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.
  4. physics

    A 33.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 64.7-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.
  5. physics

    A 33.6-kg crate rests on a horizontal floor, and a 64.7-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.
  6. Physics

    A rope exerts a constant horizontal force of 203N pulling a 68-kg crate across the floor. The velocity of the crate is observed to increase from 3m/s to 5m/s in a time of 4 seconds under the influence of this force and the frictional …
  7. Physics

    A 39.7-kg crate rests on a horizontal floor, and a 65.3-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.
  8. physics- energy and work

    To push a 33.0-kg crate up a frictionless incline angled at 27.0° to the horizontal, a worker exerts a force of 388 N parallel to the incline. The crate moves a distance of 4.10 m. What work is done on the crate by the worker?
  9. physics

    A 36.8-kg crate rests on a horizontal floor, and a 67.3-kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that (a) the floor exerts on the crate and (b) the crate exerts on the person.
  10. science

    A 33.1 kg crate rests on a horizontal floor, and a 69.0 kg person is standing on the crate. Determine the magnitude of the normal force that the floor exerts on the crate.

More Similar Questions