Pratical English

posted by Anonymous

1. Which one of the following sentences contains an error in its verb?



A. Both Clara and Nathan is planning to attend.



B. Neither bananas nor squash was for sale.



C. Either footnotes or endnotes are acceptable.



D. Not only the players but also coach Jarvis was late for practice.



2.)Which one of the following is a correct example of the singular possessive case?







A. king's rights



B. audiences' reaction



C. women's club



D. who's job


3. Which one of the following words is an antonym of joyful?







A. Morose



B. Agitated



C. Passive



D. Garrulous


4. Which one of the following is a correct example of the plural possessive case?







A. woman's plans



B. it's place



C. stone's throw



D. men's plans


5. Concerning dictionaries and their proper use, which one of the following statements is most accurate?







A. A dictionary's word entry offers a fixed, permanent meaning.



B. A syllable is a unit of sound.



C. Formal usage of a word is considered colloquial.



D. Foreign words are not included in English dictionaries.


6. Choose the sentence in which the italicized pronoun agrees in number with its italicized antecedent or antecedents.







A. The waiter refilled their glasses as they emptied it.



B. Mary and Jill won't eat her vegetables.



C. Maureen called the children for his meal.



D. The boys want their dessert now.


7. Choose the sentence that has a subject complement.







A. The day ended with many surprises.



B. We can't leave without seeing her.



C. The nurse felt my pulse.



D. I felt much better.


8. Which one of the following sentences contains an incorrect usage of the singular possessive?







A. The north forty has always been my family's land.



B. The alpha male is often the pack's leader.



C. Icarus's fate was sealed when he approached the sun.



D. Mary was dominant among Jesus' disciples.


9. Choose the simple subject in the following sentence.
The tallest contestant won the prize.









A. won



B. tallest



C. contestant



D. prize


10. Which of the following is a correctly written compound word?







A. Quickly-running



B. Spur of the moment-decision



C. Thirty one



D. Self-evident

1.)a
2.)a
3.)a
4.)d
5.)c
6.)d
7.)d
8.)d
9.)c
10.)d

  1. Anonymous

    sorry number 5 is actually b. can someone please check all of them?

  2. sam

    1. Which one of the following sentences contains an incorrect usage of the singular possessive?

    A. Mary was dominant among Jesus' disciples.
    B. The alpha male is often the pack's leader.
    C. The north forty has always been my family's land.
    D. Icarus's fate was sealed when he approached the sun.

  3. Sarah

    Sam the answer is d I just took the exam. Hope I helped :)

    The word Icarus's is supposed to be Icarus'

  4. Sarah

    Anonymous 1 is correct.

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. english

    I need two sentences about the role of education in successful financial planning using a linking verb in one and subject-verb agreement in another. Please highlight the verbs
  2. english

    I need to find the error in these sentences. 1. They is both happy. It has a subject and a verb. I'm lost. 2. This morning I watch TV before I drove here. .. need to know are they subject-verb agreement, run- on, verb form and tense …
  3. GRAMMAR

    Good Morning- Each of the following sentences has an agreement error in it. Match the correct type of agreement error to the sentence. a. Verb tense agreement error b. Subject/verb agreement error c. Pronoun agreement error d. Modifier …
  4. Grammar-agreement errors

    Match the correct type to agreement error to the sentence. a. Verb tense agreement error b. Subject/verb agreement error c. Pronoun agreement error d. Modifier placement error e. Parallel structure error 1. A small laceration was on …
  5. English

    Can you please check my answers? Any questions involing italicized words just skip. 1. Choose the sentence in which the verb has a direct object. A. They won the game. B. She is insecure. C. I walked away. D. George was furious. 2.
  6. Practical English

    This is my second time taking this exam this is the last one so I can graduate here is what I think the answers are. If you see any mistakes please help. 1. Choose the sentence in which the verb is a linking verb. A. He works at a …
  7. English

    Which of the following sentences contains an error in subject-verb agreement?
  8. English

    Which of the following sentences contains an error in subject-verb agreement?
  9. Language Arts 7 questions please help me thank you

    1) which of these sentences contains an error in verb usage?
  10. grammar

    Matching. Each of the following sentences has an agreement error in it. Match the correct type of agreement error to the sentence. *The patient was placed in the wheelchair with the fractured tibia. A. Verb tense agreement error B. …

More Similar Questions