chemistry

posted by .

A solution is prepared by dissolving 0.5842g of oxalic acid (H2C2O4) in enough water to make 100.0ml of solution. A 10.00ml aliquot (portion) of this solution is then diluted to a final volume of 250.0ml. What is the final molarity of thus prepared oxalic acid solution?

  • chemistry -

    moles H2C2O4 = grams/molar mass
    moles x (10/100) = moles in 250 mL.
    M = moles/0.250 = ??

  • chemistry -

    The final answer is 10000 ????

  • chemistry -

    jjjjjjjj

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chem

    A standard solution is prepared for the analysis of fluoxymesterone (C20H29FO3), an anabolic steroid. A stock solution is first prepared by dissolving 13.0 mg of fluoxymesterone in enough water to give a total volume of 500.0 mL. A …
  2. chemistry! URGENT

    A standard solution is prepared for the analysis of fluoxymesterone (C20H29FO3), an anabolic steroid. A stock solution is first prepared by dissolving 10.0 mg of fluoxymestrone in enough water to give a total volume of 500.0 ml. A …
  3. chem

    Calculate the final concentration of a. 4.0 L of a 4.0 M HNO3 solution is added to water so that the final volume is 8.0L b. Water is added to 0.35L of a 6.0M KOH solution to make 2.0L of a diluted KOH solution. c.A 20.0 mL sample …
  4. CHEMISTRY

    1.) A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the …
  5. Chemistry

    Is my answer in 3 sig fig or 4 sig fig?? A solution is prepared by dissolving 12.80 g of magnesium chlorite in enough water to make 200.0 mL of stock solution. A 25.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and
  6. CHEMISTRY

    Ion Concentrations 1.) A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. …
  7. Chemistry(reposts #1)

    A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the concentrations …
  8. Chemistry (reposts#2)

    A solution is prepared by dissolving 5.00 g of ferric chloride in enough water to make 500.0 mL of stock solution. A 50.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the concentrations …
  9. chemistry

    A standard solution is prepared for the analysis of fluoxymesterone (C20H29FO3), an anabolic steroid. A stock solution is first prepared by dissolving 13.4 mg of fluoxymesterone in enough water to give a total volume of 500.0 mL. A …
  10. Chemistry

    A solution is prepared by dissolving 10.8 g of ammonium nitrate in enough water to make 100.0 mL of solution. A 10.0 mL portion of this sample is diluted to 50.0 mL total volume. What is the molarity of the final solution?

More Similar Questions