physics

posted by .

A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 33.0° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.75 s. Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline

  • physics -

    Wb = mg = 3kg * 9.8N/kg = 29.4N.

    Fb = (29.4N,33deg).
    Fp = 29.4sin33 = 16.o1N. = Force parallel to incline.
    Fv = 29.4cos33 = 24.66N. = Force perpendicular to incline.

    d = Vo*t + 0.5at^2 = 2.0m,
    0*1.75 + 4.9a*(1.75)^2 = 2,
    15a = 2,
    a = 0.133m/s^2.

    Fn = Fp - Ff = ma,
    16.01 - Ff = 3 * 0.133,
    16.01- Ff = 0.40,
    Ff = 16.01 - 0.40 = 15.61N.

    u = Ff / Fv = 15.61 / 24.66 = 0.633 =
    coefficient of kinetic friction.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. physics

    need help with this question please a 1kg block starts at rest and slides down the incline. the coefficient of friction between the incline and the block is 0.1. The height of the incline is 2m, and the angle is 30 degrees. use energy …
  2. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  3. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  4. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 36.0'> incline and slides 2.00 m down the incline in 1.60 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  5. physics

    A 3.00 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.94 m in 1.70 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  6. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 33.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.30 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  7. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 27.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.20 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  8. Physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 25.5° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.75 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …
  9. Physics

    A 2.84 kg block starts from rest at the top of a 30° incline and accelerates uniformly down the incline, moving 1.92 m in 1.90 s. (a) Find the magnitude of the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction …
  10. physics

    A 3.00-kg block starts from rest at the top of a 31.0° incline and slides 2.00 m down the incline in 1.40 s. (a) Find the acceleration of the block. m/s2 (b) Find the coefficient of kinetic friction between the block and the incline. …

More Similar Questions