French

posted by .

Part 3: Encore des questions: Faites des questions directes avec les phraes de l'activité 10 (from previous part 2 post)

1. ----------- intéresse Paul?
Answer: Qu'est-ce qu'

2. ----------- lui est arrivé?
Answer: Qu'est-ce qui

3. --------- il a compris?
Answer: Qu'est-ce qu'

4. -------- t'inquiète?
Answer: Qu'est-ce que

5. --------- il a?
Answer: Qu'est-ce qu'

6. -------- il a fait?
Answer: Qu'est-ce qu'

  • French -

    1. You need the Subject Interrogative and not the Object one: Qu'est-ce qui

    #4 is like #2 = Qu'est-ce qui (what is upsetting to you)

    Brief explanation on Interrogatives.

    Interrogatives are used to begin a question.

    Subject of a verb = who? whom? (persons)
    qui / qui est-ce qui
    = what? (things)
    qu'est-ce qui

    direct object of a verb = who? whom? (persons)
    qui / qui et-ce que (qu')
    = what? (things)
    que (qu') / qu'est-ce que (qu')

    after a preposition = who? whom? (persons)
    qui
    = what? (things)
    quoi

    You were working with straight word order, as opposed to inversion. You only needed to choose between: qu'est-ce qui (subject of a verb) and Qu'est-ce que (qu') = direct object of a verb

    Sra (aka Mme)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. French (URGENT)

    @ Sra, here is the short story with the corrections you suggested in my previous post. Petit lapin n’était pas heureux comment il était. Il a voulu ressembler les autres animaux. Quand il a vu Mr. Bushy Tail, l’écureuil, il …
  2. French (URGENT)

    @ Sra, here is the short story with the corrections you suggested in my previous post. Petit lapin n’était pas heureux comment il était. Il a voulu ressembler les autres animaux. Quand il a vu Mr. Bushy Tail, l’écureuil, il …
  3. French

    Your fRench teacher has a collection of items that have been left in class. Tell whom they belong to. ex. le cahier/l'étudiante avec les cheveux blonds C'est le cahier de l'étudiante avec les cheveux blonds. les cassettes/le cousin …
  4. To Any French Worker

    Your fRench teacher has a collection of items that have been left in class. Tell whom they belong to. ex. le cahier/l'étudiante avec les cheveux blonds C'est le cahier de l'étudiante avec les cheveux blonds. les cassettes/le cousin …
  5. French

    Can you proofread this French homework for me?
  6. french

    Can you check these. Thanks Un petit accident (Fill in the blanks) 1. Il a eu un petit ---------. Answer: accident 2. Qu'est-ce qui lui est -------?
  7. French

    Can you check these. I'm not really sure how to do these so I need a little help and examples. Part 1: Des promoms interrogatifs et relatifs Complétez en utilisant qu'est-ce qui ou qu'est-ce que. 1. ---------- se passe?
  8. French

    Can you check these thanks Part 1: Choisissez 1. Il a eu un accident et on a appelé ----------. A. un anesthésiste B. le serivce des urgences C. un fauteuil roulant Answer: B 2. On a mis le blessé sur -------. A. son genou B. un …
  9. gr 10 french

    How would you start off the answers for these questions in french?
  10. French, foreign language

    Hi, I need help with answering some questions for French Here's my work on them tell me what you came up with for each question that is incorrect: 1.C'est un plat typiquement français. On les prépare avec du beurre et de l'ail. Ce …

More Similar Questions