Post a New Question

Chem

posted by .

a solution of sodium hydroxide is standardized against potassium hydrogen phthalate (KHP, formula weight 204.2 g/mol). From the following data, calculate the molarity of the NaOH solution: mass of KHP 1.054 g; buret reading before tiltration 0.33 mL; buret reading after tiltration 36.37 mL.

Answer in units of M.

  • Chem -

    moles KHP = grams/molar mass.
    moles NaOH = moles KHP (write the equation to see that it is a 1:1 ratio).
    M NaOH = moles NaOH/L.
    Yo will need to subtract the final buret reading from the initial buret reading to obtain the total mL NaOH used, then convert to L to substitute into M = mols/L.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. AP chemistry

    A solution of sodium hydroxide is standard- ized against potassium hydrogen phthalate (KHP, formula weight 204.2 g/mol). From the following data, calculate the molarity of the NaOH solution: mass of KHP 1.894 g; buret reading before …
  2. AP Chemistry

    A solution of sodium hydroxide is standardized against potassium hydrogen phthalate (KHP, formula weight 204.2 g/mol). From the following data, calculate the molarity of the NaOH solution: mass of KHP 1.234 g; buret reading before …
  3. Chemistry

    A solution of sodium hydroxide is standard- ized against potassium hydrogen phthalate (KHP, formula weight 204.2 g/mol). From the following data, calculate the molarity of the NaOH solution: mass of KHP 1.654 g; buret reading before …
  4. Chemistry

    For a chemistry lab the experiment was to carry out an acid-base titration to determine the exact concentration of a sodium hydroxide solution. Two trials were completed and the data collected was: mass of weighing paper, mass of weighing …
  5. Chemistry(Please help!!)

    For a chemistry lab the experiment was to carry out an acid-base titration to determine the exact concentration of a sodium hydroxide solution. Two trials were completed and the data collected was: mass of weighing paper, mass of weighing …
  6. Chemistry(Please help, thank you!)

    For a chemistry lab the experiment was to carry out an acid-base titration to determine the exact concentration of a sodium hydroxide solution. Two trials were completed and the data collected was: mass of weighing paper, mass of weighing …
  7. Chemistry

    A student titrated 1.852 g of a mixture containing potassium hydrogen phthalate, KHP....?
  8. chemistry

    A solution of sodium hydroxide is standard- ized against potassium hydrogen phthalate (KHP, formula weight 204.2 g/mol). From the following data, calculate the molarity of the NaOH solution: mass of KHP 1.744 g; buret reading before …
  9. CHEMISTRY

    a solution of sodium hydroxide is standardized against potassium hydrogen phthalate (KHP, formula weight 204.2 g/mol). From the following data, calculate the molarity of the NaOH solution: mass of KHP 1.404 g; buret reading before …
  10. Chemistry

    The concentration of a certain sodium hydroxide solution was determined by using the solution to titrate a sample of potassium hydrogen phthalate (abbreviated KHP). KHP is an acid with one acidic hydrogen and a molar mass of 204.22 …

More Similar Questions

Post a New Question