French

posted by .

Could you check these thanks

Directions: Answer as indicated, using the pronoun en.

Part 1
1. Tu as de l'aspirine?
Answer: Oui, j'en ai.

2. Tu as du sirop?
Answer: Non, je n'en ai pas.

3. Tu as des médicatments?
Answer: Non, je n'en ai pas.


4. Tu as de la pénicilline?
Answer: Non, je n'en ai pas.

5. Tu as des kleenex?
Answer: OUi, j'en ai.

6. Tu ne parles jamais de ta santé?
Answer: Je ne la pas santé.

Part 2
Directions: Give personal answers. Use the pronoun en.

1. Tu as combien de frères?
Answer: J'en ai deux.

2. Tu as combien de soeurs?
Answer: J'en ai non.

3. Tu as combien de cousins?
Answer: J'en ai quatre.

4. Tu as combien de cousines?
Answer: J'en ai quatre.

5. Tu as combien d'oncles?
Answer: J'en ai six

6. Tu as combien de tantes?
Answer: J'en ai onze.

Part 3
Directions: Devinez ce que c'est.

1. On en prend quand on est malade.
Answer: On prend des médicaments, des antibiotiques, et des comprimés.

2. On en boit beaucoup quand on a de la fièvre.
Answer: On bois des jus oranges.

3. On en utilise pour se laver les mains.
Answer: On utilise de savon.

4. On en met sur une brosse à dents pour se laver les dents.
Answer: On met des dentifrices.

5. On en donne au vendeur quand on achète quelque chose.
Answer: On donne des argents.

  • French -

    Something appears to be wrong with 1.6
    I would say: je ne la parle pas

    2.2 I am not sure if it should not have been: j'en ai aucune

    3.2 Should it not have been:
    "jus d'orange"?

  • French -

    Because the first direction said to answer with "en" you must use "en." The reason you may not use "la" is because of "de" = Je n'en parle jamais.

    2.2 Because "aucun(e)" in this sense is negative you require "ne..." Je n'en ai aucune. (I don't have any OR I have none)

    3.2 Also, be careful that the verb matches "on" and that's 3rd person singular. On boit du (some) jus d'orange.

    3.5 Rather than monies, I'd just say "some money." = On donne de l'argent.

    Sra (aka Mme)

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. French

    Could you please check my answers thanks so much God Bless. Directions: Answer according to the cues) 1. Qui fait les courses?
  2. French

    Could you please check these thanks. Directions: Answer using the correct form of mettre. 1. Tu mets un survêtement quand tu fais du jogging?
  3. French

    Could you please check these thanks. Directions: Complétez avec quel et puis répondez. 1. Tu fais un voyage?
  4. French

    Can you check this to make sure it sounds right. Directions: Your own responses (check if they sound right) Part 1 1. Tu fais un voyage en train?
  5. French

    Can you please check these thanks Directions: Moi: Donnez des réponses personnelles. 1. Tu dois boire beaucoup d'eau?
  6. French

    Could you please check these thanks Directions: Un peu de culture: Answer in the affrimative using a pronoun follow the model -Tu ne connais pas ce musée -Si, je le connais Part 1 1. -Te ne connais pasa cet acteur?
  7. French

    Can you check these thanks part 1 directions: Exprimez d'une autre façon. 1. un télécopieur --------- Answer: un fax 2. une télécopie ------------ Answer: un fax 3. une texte ------------ Answer: ses données 4. elle ne perd pas …
  8. french

    Part 2 directions: complete with either es, s, ées, 1. Voilà les photos que j'ai --------. (prendre) Answer: prises 2. C;est toi qui les as --------?
  9. french

    Can you check these thanks. Part 1 Directions: Répondez selon le modèle. Elle va souvent à Montréal?
  10. french

    Could you check these thanks. Directions: Répondez en utilisant un pronom (en). 1. Il y a combien de chambres dans cet hôtel?

More Similar Questions