Algebra 1

posted by .

1. Unable to type equation

2. One day when Terry went to school the temperature outside was −15 degrees Fahrenheit. In Terry’s classroom the temperature was 68 degrees Fahrenheit. How many more degrees was it inside the building than outside?

A. +53 degrees
B. −53 degrees
C. +83 degrees
D. −83 degrees

3. Simplify (2x + 3)(x − 4) = ?

A. 2x 2 + 5x − 12
B. 2x2 − 5x − 12
C. 2x2 − 5x + 12
D. 2x2 + 5x + 12

4. 7 x (−3) x(−2)2 = ?

A. 48
B. −48
C. 84
D. −84

5. Simplify (3a4 − 2a2 + 5a − 10) − (2a4 + 4a2 + 5a − 2).

A. 5a 4 + 4a 3 + 3a 2 + 10a − 12
B. a 4 − 4a 3 − 2a 2 − 8
C. a 4 − 6a 2 − 8
D. a 4 + 2a 2 + 10a − 12

6. If Janice purchased three 24-ounce cans of motor oil for $10.80, how much did she pay per ounce?

A. $.45
B. $.15
C. $2.59
D. $3.60

7. (5 + 4 − 2) x( −2) = ?

A. 22
B. −22
C. 14
D. −14

8. Simplify (2e − 2f )(2f + 8) = ?

A. 4ef − 4f 2
B. 4ef + 16e + 4f 2 + 16f
C. 4ef + 16e − 4f 2 − 16f
D. 4ef − 16e − 4f 2 − 16f

9. The expression 12xyz − 45 is a

A. monomial.
B. binomial.
C. trinomial.
D. constant.

10. What is the result if you divide −12x8y8 by 3x4y2?

A. −4x 2 y 4
B. 4x 2y 4
C. −4x4y6
D. 4x4y6

11. Simplify (x2 + 16)(x 2 − 16) = ?

A. x4 − 32
B. x4 + 32
C. x 4 − 256
D. x 4 + 256

12. Simplify (15x2 − 24x + 9)divided by (3x − 3) = ?

A. 5x + 3
B. 5x − 3
C. 5x + 13 with a −30 remainder
D. 5x − 13 with a −30 remainder

13. If the value of b is 7, then what is the value of the expression −3b 2 + 25 = ?

A. 172
B. 122
C. −122
D. 17

14. Simplify (−8q 3r 4s2)2 = ?

A. 64q9r16s 4
B. −64q9r16s4
C. −64q6r 8s4
D. 64q6r 8s4

15. Simplify 12 − (−8) x 4 = ?

A. 16
B. 44
C. −20
D. 80

16. Simplify 2a2b3(4a2 + 3ab2 − ab)= ?

A. 8a 4b 5 + 3a 3b 5 − 2a 3b 4
B. 8a 4b 3 + 6a 3b 5 − 2a 3b 4
C. 8a 4b 3 + 6a 3b 5 + 2a 3b 4
D. 8a 4b 5 + 3a 3b 5 + 2a 3b 4

17. Simplify (3n − 2m)2 = ?
A. 6n2 − 12mn − 4m2
B. 9n2 − 12mn − 4m2
C. 9n2 + 12mn + 4m2
D. 9n2 − 12mn + 4m2

18. Simplify (3 x 22) divided by 6 + [28 − (4)2] = ?

A. 32
B. 46
C. 23
D. 55

19. What is the result of dividing 48a3 + 32a2 + 16a by 4a ?

A. 12a + 8
B. 12a2 + 4a + 4
C. 12a2 + 4a + 8
D. 12a2 + 8a + 4

20. You can calculate the interest on a savings account by using this formula:
Interest = Principal  Rate  Time
If Mary deposits $275 in principal at an interest rate of 3.2 percent, how much interest will she earn
in one year?

A. $8.80
B. $88
C. $880
D. $18.80

My answers are:

2-D
3-C
4-A
5-A
6-B
7-C
8-B
9-B
10-D
11-D
12-A
13-D
14-C
15-C
16-D
17-B
18-A
19-no clue
20-A

  • Algebra 1 -

    your answers were all wrong i mean you got like 4 right you need to study

  • Algebra 1 -

    1.c
    2.b
    3.b
    4.c
    5.c

  • Algebra 1 -

    ashley this are the only one's you have right.

    1.
    2.
    3. b
    4.
    5. c
    6.
    7.
    8.
    9. b
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20. a

  • Algebra 1 -

    can anyone answer these questions

  • Algebra 1 -

    I need help on this also

  • Algebra 1 -

    i need help with the rest they have to b right doe

  • Mambo primary -

    Find the difference between manas 8 and manas 9

  • Algebra 1 -

    1.d
    2.c
    3.b
    4.d
    5.c
    6.b
    7.d
    8.b
    9.b
    10.c
    11.c
    12.b
    13.c
    14.d
    15.b
    16.b
    17.d
    18.c
    19.d
    20.a

  • Algebra 1 -

    my bad 8.c is correct

  • Algebra 1 -

    are these right? because I would mean a lot if it was

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math

    Katie converts the outside temperature from degrees fahrenheit, f, to degrees celsius, c. She uses the formula below to convert the temperature. (F-32)5/9=c if the outside temperature is 50 degrees fahrenheit, what is the outside temperature …
  2. Algebra

    A temperature of 30 degrees F is equivalent to 271.89 degrees K, while a temperature of 94 degrees F is equivalent to 307.44 degrees K. Find the equation converting Kelvin temperature to Fahrenheit. What is the Fahrenheit temperature …
  3. College Math

    A temperature of 38 degrees Fahrenheit (F) is equivalent to 276.483 degrees Kelvin (K), while a temperature of 75 degrees F is equivalent to 297.039 degrees K. (a) Using the algebra methods from this class, find the equation converting …
  4. math

    The temperature on one day in January for Phoenix, AZ, is 59 degrees Fahrenheit. On the same day in Barrow, AK, the temperature is -16 degrees Fahrenheit. What is the difference between these two temperatures?
  5. math

    The temperature in degrees Fahrenheit is equal to 32 more than 9/5 times the temperature in degrees Celsius. One day the high temp. was 95 degrees Fahrenheit. What was the high temp. in degrees celsius?
  6. Algebra 2...

    At 1:00 a.m, a homocide detective found the reading of a corpse's body temperature to be 88 degrees Fahrenheit . One hour later, the body temperature is 83 degrees Fahrenheit. If the body has been in a 74 degrees Fahrenheit room since …
  7. Algebra

    The temperature on one day in January for Phoenix, AZ, is 60 degrees Fahrenheit. On the same day in Barrow, AK, the temperature is -19 degrees Fahrenheit. What is the difference between these two temperatures?
  8. Algebra 1

    the temperature at noon in los angeles on a summer day was 88 degrees fahrenheit. during the day, the temperature varies from this by as much as 7.5 degrees fahrenheit. write and solve an absolute-value inequality to find the range …
  9. Algebra

    Stella is recording temperatures every day for 5 days. On the first day, Stella recorded a temperature of 0 degrees Farenheit. A. On the second day, the temperature was 3 degrees Fahrenheit above the temperature on the first day. What …
  10. Engineering Math

    I don't know where to start on this one. A thermometer is taken from an inside room to the outside, where the air temperature is ten degrees Fahrenheit. After one minute the thermometer reads 40 degrees Fahrenheit, and after two minutes …

More Similar Questions