# Math

posted by .

"Mr. Macho, my great dane, ate 125 hotdogs over a five-day period. Each day he atee seven more hot dogs than on the previous day. How many hot dogs did he eat on the first day?"

I got 55 hot dogs. Is this right??

• Math -

Nope. How at that rate, he ate the 125 hotdogs in less than three days.

Day 1: 55
Day 2: 55 + 7 = 62

55 + 62 = 112

• Math -

well I thought tnis was right because the question stated that he ate 7 more than the previous day..
For example day 2 55+7 + 62
Day 3: 62 + 14 = 76 (7 more than day 2)
Day 4: 76 + 21 = 97 (7 more than day 3)
Day 5: 97 + 28 = 125(7more than day 4)

• Math -

I see what you're thinking, but I believe you're wrong.

Each day he ate seven more hot dogs than on the previous day.

It seems to me the dog ate between 10 and 15 hotdogs the first day.

• Math -

first day: x hotdogs
second day: x+7
third: x+14
fourth: x+21
fifth : x+28

x + x+7 + x+14 + x+21 + x+28 = 125
5x + 70 = 125
5x = 55
x = 11

so he ate 11, 18, 25, 32, 39
addd them up, it totals 125

• Math -

Thanks for everybodys help, I understand the math now.

• Math -

i have th exact same problem!

## Similar Questions

1. ### MATH

MACHO ATE 125 HOT DOGS OVER A FIVE DAY PERIOD. EACH DAY HE AT SEVEN MORE HOT DOGS THAN ON THE PREVIOUS DAY. HOW MANY HOT DOGS DID HE EAT ON THE FIRST DAY?
2. ### math problem solving

mr. mancho, my great dane, ate 125 hot dogs over a five-day period. each day he ate seven more hot dogs than on the previous day. how many hot dogs did he eat on the first day

mr.mancho my great dane ate 125 hot dogs over a five day period. each day he ate seven more hot dogs than on the previous day. how many hot dogs did he eat on the first day.....
4. ### family math problem solving

ms. jones my great cat ate 125 hamburgers over a five day period. each day she ate seven more hamburgers than the previous day. how many hamburgers did she eat on the first day

mr. macho ate 125 hotdogs over a five day peroid each day he ate seven more hotdogs than the previous day. how many hot dogs did he eat on the first day.
6. ### Algebra

Matt ate a total of 100 raisins over a five day period. Each day he ate six more raisins than the previous day. How many did he eat the first day?
7. ### Math

One day, a deli sold a total of 39 hamburgers and hot dogs. The revenue from these sales was \$137.35. The hamburgers were \$3.87 each and the hot dogs cost \$2.90 each. a) Write a mathematical expression for the number of burgers, x, …
8. ### Educational technology and online learning

Which of the following sets is data would be represented best in a bar graph?
9. ### Algebra

On a given day, a vendor made less than \$40 from hot dog and pretzel sales. The inequality graphed below represents the number of hot dogs (x) and pretzels (y) he could have sold and made less than \$40. Which combination of hot dogs …
10. ### mathhelop

A hot-dog stand owner makes a profit of \$100 when he sells 90 hot dogs a day. He has a loss of \$30 when he sells 25 hot dogs a day. Write a linear equation that represents his profit?

More Similar Questions