Algebra Please Check answers

posted by .

Directions: Determine whether each trinomial is a perfect square. If so, factor it.

2. 4a^2+4a+1
Answer: 2(a+1)^2

3. 9m^2+15m+25
Answer: no

4. d^2-22d+121
Answer: (d-11)^2

Directions: Determine whether each binomial is the difference of squares. If so, factor it.

5. x^2-16
Answer: (x-4)(x+4)

6. y^2-20
Answer: no

7. 16m^2-25n^2
Answer: (m+4)-(5+n)

8. 8a^2-18
Answer: (7+ab)-(7-ab)

  • Algebra Please Check answers -

    #2, no
    all you had to do is expand your answer to see that it can't be right.
    should have been (2a + 1)^2

    #7, your answer is not in factored form, it shows a subtraction, not a multiplication.

    just look at your answer!
    how can (m+4)-(5+n) possible be 16m^2-25n^2 ????

    should have been (4m+5n)(4m-5n)

    in #8, first take out a "common factor" of 2, then you should see the difference of squares

    8a^2-18
    = 2(4a^2 - 9) = 2(2a+3)(2a-3)

    again, how could your answer of
    (7+ab)-(7-ab) possibly turn into 8a^2 - 18 ??? And where did the b come from ???

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    can someone tell me if this problem is correct: Determine whether each of the following trinomials is perfect square. If it is factor the trinomial: x^2-24x+48 =(-24)^2-4(48)
  2. Pre-calculus-check answers

    Use the Remainder Theorem to find the remainder of (x^3-5x^2+7x+3)/(x-2). State whether the binomial is a factor of the polynomial. Answer: Remainder = 1, not a factor 2) Determine the slant asympotte for f(x)=(x^2-5x-3)/x Answer: …
  3. algebra 1

    Determine whether each trinomial is a perfect square trinomial. x^2-16x+64
  4. Math/Algebra

    Determine whether each epression is a polynomial. If it is tell if its a monomial, binomial, or trinomial. x^2 + 1/3x Answer: yes; monomial x^2 ---- no y -a^2b^3c^3d^4
  5. Algebra (Does any one understand special factors)?

    I do not understand special factors, the teacher on Friday tried to explain in to me in class but she went so fast, and every time we complain that we don't understand it she gets mad. So could someone please help me with at least …
  6. Algebra Please check answers

    Could you please check these answers thanks. Directions: Factor each polynomial. If the polynomial cannot be factored, write prime. 1. a^2-16b Answer: (a-16)(a+16) 2. m^2+8m+16 Answer: (m+8)^2 3. 3a^2b+6ab+9ab^2 Answer: Prime 4. 2r^2+3r+1 …
  7. Algebra 1--Please, help me!

    1. Maria has 8 cups of a fruit punch that consists of 25% orange juice and 75% apple juice. She wants to make a drink that is 40% orange juice. How many cups of orange juice should Maria add to th mixture?
  8. Algebra 1--Please, help me!

    1. Maria has 8 cups of a fruit punch that consists of 25% orange juice and 75% apple juice. She wants to make a drink that is 40% orange juice. How many cups of orange juice should Maria add to th mixture?
  9. Algebra 2

    Is my answer correct? Directions: Determine whether y is a function of x. Problem: x^2+y^2=16 Answer: x^2+y^2+-x^2=16+-x^2 y^2=-x^2+16 y= ±√-x^2+16 y is not a function of x
  10. algebra

    Determine whether each expression is a polynomial. If it is a polynomial, find the degree and determine whether it is a monomial, binomial, or trinomial. 1. 7a^2b + 3b^2 – a^2b 2. 6g^2h^3k

More Similar Questions