8th Grade Algebra- Answer Check

posted by .

Solve each system of equations, give the solution and state whether there are no solutions or many solutions.

1 )3x + 8y = 1
7x + 4y = 17
Answer: (3,1)

2) -3x + 5y = -7
9x + 2y = 38
Answer: (4,1)

3) 7r + 3s = 13
14r - 15s = -16
Answer: (1,2)

4) 2x - 7y = 42
4x - 14y = 64
Answer: No Solution ??

5) 9x + 12y = 15
3x + 4y = 5
Answer: Identity ??

6) 2 = 4s - 3t
2 = 12s - 9t
Answer: No Solution ??

7) 3a - 6b = 18
4a + 8b = 24
Answer: (6,0)

If I got any of these wrong, can someone please show me the right way to do them?

These I have no idea on how to do them.

8) 4x +8y = 5
5x +10y = 13

9) 13 = 8a - 8b
6 = 4a - 5b

10) 160 = 2x - 10y
120 = 3x - 15y

Can anyone show me how to do these ones, I keep trying to solve them, but keep getting the wrong answer?

  • 8th Grade Algebra- Answer Check -

    #8 has no solution, here is why...

    1st one times 5
    20x + 40y = 25
    2nd one times 4
    20x + 40y = 52
    subtract them
    0 = 27 which is false

    if it ever happens that the variables disappear and the remaining statement is false, there is no solution.
    If the remaining statement would be true, such as in 0 = 0, there would be an infinite number of solutions.

    #9.
    1st one :
    13 = 8a - 8b
    2nd one times 2
    12 = 8a - 10b
    subtract the first equation minus the new second one
    1 = 2b
    b = 1/2

    back in #1
    13 = 8a - 4
    17 = 8a
    a = 17/8

    check in original 2nd
    LS = 6
    RS = 4(17/8) - 5(1/2)
    = 17/2 - 5/2
    = 12/2 = 6 = LS

    #10 is just like #8
    see if you finish it yourself

  • 8th Grade Algebra- Answer Check -

    a times a + b times b =11 and a times b =3 what does a and b equals

  • 8th Grade Algebra- Answer Check -

    two kinds of grouping symbols

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    1)What is the 4x^2=y^2+8y+32 answer= either hyperbola or parabola 2)The graph of which equation is a circle?
  2. Algebra

    Checking a few answers to some algebra problems: 1.Find the slope of the line that passes through the points (-4,1) and (3,5). I got m = 5-1 / 3-(4) Answer is m = 4/7 2.Find the equation, in slope-intercept form, of the line that passes …
  3. algebra

    5x=7+4y 20x-16y=28 how many solutions are there for the system of equations?
  4. Math

    Solve the system of equations using the addition (elimination) method. If the answer is a unique solution, present it as an ordered pair: (x, y). If not, specify whether the answer is "no solution" or "infinitely many solutions" and …
  5. algebra

    Solve the system of equations using the addition (elimination) method. If the answer is a unique solution, present it as an ordered pair: (x, y). If not, specify whether the answer is "no solution" or "infinitely many solutions" and …
  6. algebra

    solve system graphically. be sure to check your solution. if a system has infinite number of solutions, use set builder notation to write the solution det. if a system as no solution, state this. a=1+b b=5-2a
  7. Algebra

    How many solutions does this system of equations have?
  8. pre algebra

    Check whether (-4, -12) is a solution of the system of equations. y = 6x + 12 2x - y = 4 When the graphs of two equations are parallel, there are infinitely many solutions. y = x + 4 y = 3x solution: ( , )
  9. Algebra 1 check answers

    If you were solving a system of equations and you came to a statement like 1 = 3, what do you know about the solution to the system?
  10. Algebra

    Solve the system by substitution. State whether the system has one solution. Infinite solutions, or no solution. 2x+y=10 x-3y=-2 I believe that the answer is x=4 y=2

More Similar Questions