8th Grade Algebra: Answer Check #2

posted by Joy

Add or Subtract (Radicals)

{ this means squared

1.3{2 + 4{2 Answer: 7{2

2. 8{3 + 3{3 Answer: 11{3

3. 7{5 - 3{5 Answer: 4{5

4. 8{2 - 5{2 Answer: 3{2

5. 6{x + 7{x Answer: 13{x

6. 9{y + 3{y Answer: 12{y

Multiply

7. -3x^2(4x^2-3x-5) Answer: 12x^2

8.(3b+5)(b-3) Answer: 3b^2-4b-15

9.(6a^2-2)(a^2-1) Answer: -2a^2+2

10. (3p-2)(3p+2) Answer: 9p^2-4

11. (3x^2+4)(3x^2-4) Answer:9x^2-16

12. (x-9)^2 Answer: x^2-18x+81

13. (4x+3)(4x-3) Answer: 16x^2-9

14. (3x^2-2x)^2 Answer: -3x^2+4x

If I got any wrong, can someone please show me how to do them correctly?

  1. Reiny

    check # 7,9,14

    #7 is way off, there should have been 3 terms.

    do those again.

  2. Joy

    I am really lost on all of those 3 problems.

    Help please?

  3. Reiny

    #7
    -3x^2(4x^2-3x-5) just expand
    = -12x^4 + 9x^3 + 15x^2

    #9
    (6a^2-2)(a^2-1)
    = 6a^4 - 6a^2 - 2a^2 + 2
    = 6a^4 - 8a^2 + 2

    #14

    (3x^2-2x)^2
    = (3x^2 - 2x)(3x^2 - 2x)
    = 9x^4 - 6x^3 - 6x^3 + 4x^2
    = 9x^4 - 12x^3 + 4x^2

  4. Joy

    OHHH now I get it!

    thank you very much!

  5. kim

    y=x2+-24

  6. kim

    can u help me

Respond to this Question

First Name

Your Answer

Similar Questions

  1. math

    can someone check this for me 11)Subtract 5/6 -3/5 My answer: .23 12)Add 1/3 + 1/5 + 1/10 My answer:.63 13) Divide .write each result in simplest form: 8/9 (divided by) 11/15 My answer: 1 and 1/20 5/6-3/5 is like saying: 25/30-18/30 …
  2. 8th Grade Algebra-Radicals:Answer Check

    Change each decimal to a fraction in lowest terms. 1) 0.4242.... Answer: 14/33 2)0.58 Answer: 29/50 3)0.14 (Repeating sign over both numbers) Answer: 14/99 Write each expression in simplest form. ( means that it is inside a square …
  3. 8th Grade Algebra-Radicals:Answer Check

    4. 3ã11 + 4ã11 Answer: 8ã11 7. 7ã2 - 2ã8 Answer: 1ã2 ?
  4. 8th Grade Algebra-Radicals:Answer Check

    Write each expression in simplest form. ( means square root 4. 3(11 + 4(11 Answer: 8(11 7. 7(2 - 2(8 Answer: 1(2 ?
  5. 8th Grade Algebra:Radicals

    { this means means square root How do you solve these kind of radicals: 1. (5-{14)*(3-{2) 2. (4{2+2)*(3{3-1) Can someone show me how to do these correctly please ?
  6. 8th Grade Algebra-Answer Check

    Write each decimal as a fraction in lowest terms. 1. 0.111... Answer: 1/9 2. 0.02 Answer: 1/50 3. 0.7272... Answer: 8/11 4. 0.012012... Answer: 4/333 ?
  7. 8th Grade Algebra: Answer Check

    Find the length of the 3rd side of each right triangle. 1. 8^2+15^2=c^2 Answer: c=17 2. 5^2+b^2=13^2 Answer: b=12 3. 9^2+13^2=c^2 Answer: c~15.81 Simplify. Assume that all variables are nonnegative. { this means square root 4. {12 …
  8. Matt 115

    Hello, I just wanted to know if someone could check my work to see if they are right or wrong. Thanks :) 5. Find 2/5 of 4/11. Answer: 8/55 8. Are 3/21 and 3/54 equivalent fractions?
  9. Algebra 1--Please, check my answer!

    Add or subtract. Simplify your answer. 1. ((2t)/(4t^2) + (2)/(t)) A: 5/2t
  10. Algebra/Math

    What is the sum of 5/6 + 2/3? My answer is 1 1/2. Cody has 6 1/2 boxes of candy to share at a picnic. If he gives each person 1/3 of a box, how many people can receive candy?

More Similar Questions