math

posted by .

in a series of stamps annie must buy six of each
one cost $4.00
one cost $2.50
one cost $1.20
one cost $1.00
she had to post a parcel and totals cost of postage was $25.70.what stamps can she use from the selection to make up this amount using
a)as many $4.00 stamps as possible
b)all her $1.00 stamps
c)what is the largest # that she can use from her collection to post the parcel
d)list the stamps she can use

  • math -

    I'll get you started.

    To get the $0.70, she'll need to use one $2.50 stamp and one $1.20 stamp in each situation.

    $25.70 - $3.70 = $22.00

    a) five $4.00 stamps + two $1.00 stamps + one $2.50 stamps + one $1.20 stamps

    b) six $1.00 stamps + one $2.50 stamps + one $1.20 stamps + ???

    We'll be glad to check your answers.

  • math -

    in a series of stamps annie must buy six of each
    one cost $4.00
    one cost $2.50
    one cost $1.20
    one cost $1.00
    she had to post a parcel and totals cost of postage was $25.70.what stamps can she use from the selection to make up this amount using
    a)as many $4.00 stamps as possible
    b)all her $1.00 stamps
    c)what is the largest # that she can use from her collection to post the parcel
    d)list the stamps she can use

    Must use all the $1.00 stamps.
    Therefore 25.70 - 6.00 = 19.70
    The maximum number of $4.00 stamps now useable is 4.
    Therefore, 19.70 - 16 = $3.70
    Using 1 $1.20 and 1 $2.50 makes $3.70.

    Therefore:
    6 + 1.20 + 2.50 + 16 = $25.70

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. math,algebra,help

    Problem states: Business and finance. The cost of producing a number of items x is given by C = mx + b, in which b is the fixed cost and m is the variable cost (the cost of producing one more item). (a)If the fixed cost is $40 and …
  2. business and finance

    The cost of producing a number of items x is given by C=mx+b, inwhich b is the fixed cost and m is the variable cost (the cost of producing one more item). (a) If the fixed cost is $40 and the variable cost is $10, write the cost equation. …
  3. Algebra

    Can someone please help with this? Allen bought 20 stamps at the post office in 37¢ and 20¢ denominations. If the total cost of the stamps was $7.06, how many 37¢ stamps did Allen buy?
  4. math

    Two cassettes and three cd's cost $175 while four cassettes and one cd cost $125. 1)Given that one cassette cost $x and one cd cost $y,write two equations in x and y to represent this information. 2)Calculate the cost of one cassette.
  5. math ( Ms,Sue)ans i got

    for part 2 of the questions is it six $1.00 stamps + one $2.50 + one $1.20 and four $4.00 and how do i find the largest number of stamps that she can use from the collection to post a parcel and to list them
  6. 9th grade

    it cost $2 per day to place a one-line ad in the classifieds plus a flat service fee. one day cost $3 and four days cost $9. write a linear equation that gives the cost in dollers, y, in terms of the nunber iof days,x. find the cost …
  7. Math (Please Help)

    A man went to a post office to buy stamps. He bought x, 50 cent stamps and y, 25 cent stamps for $3.50. If he bought twice as many 50 cent stamps and half as many 25 cent stamps, the cost would be $4.75. Evaluate x and y
  8. Math

    How do I set up the equation for A apineapple cost $5.04 together one one banana and one pineapple cost the same as 13 bannas What does one bannan cost?
  9. Math

    The cost of four scarves and six hats is $52.00. The cost of two hats is $1.00 more than the cost of one scarf. What is the cost of one scarf?
  10. Algebra

    Amy bought 18 stamps. Some were for postcards and cost 35 cents. The others were for regular mail and cost 49 cents. She spent $7.28 on the stamps. How many of each did she buy?

More Similar Questions