Post a New Question

algebra

posted by .

1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4
a.15
b.15/2
c.-15
d.1/15
answer=a

2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side
a.25
b.80/3
c.16
d.does not exist
answer=c

3)Find the sum of the infinite geometric series :4+3+9/4+:...
a.16/7
b.16
c.-12
d.does not exist
answer=c

4)Write Find the third iterate x3 o f(x)=x^2-4 for an initial value of x0=2
a.-4
b.4
c.12
d.-12
answer=c

5) Which is NOT a counterexample to the formula 1^2+3^2+5^2+...+(2n-1)^2=n(2n+1)/3
a.n=3
b.n=2
c.n=1
d.n=4
answer=c

  • algebra -

    We will be happy to critique your work, all of these are straightforward use of formula. We are not going to do the work for you.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. algebra

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  2. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  3. algebra(check)

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  4. algebra(check)

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  5. algebra

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  6. algebra

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 a.15 b.15/2 c.-15 d.1/15 answer=a 2)Find the sum of the infinite geometric series n=1 at the bottom of the sigma notation 20(-1/4)n-1 on the right side a.25 b.80/3 c.16 …
  7. algebra

    1)Find the sixth term of the geometric sequence for which a1=5 and r=3 a.1215 b.3645 c.9375 d.23 answer=a 2)Write an equation for the nth term of the geometric sequence -12,4,-4/3,... a.an=-12(1/3)n-1 b.an=12(-1/3)n-1 c.an=-12(-1/3)-n+1 …
  8. math

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 A)15 B)15/2 C)-15 D)1/15 I chose A 2)Find the sum of the infinite geometric series. Sigma sign with infinity symbol above and n=1 below. To the right 20(-1/4)n-1 A)25 B)80/3 …
  9. math(need 2nd opinion)

    1)Find a1 in a geometric series for which Sn=300,r=-3,and n=4 A)15 B)15/2 C)-15 D)1/15 I chose A 2)Find the sum of the infinite geometric series. Sigma sign with infinity symbol above and n=1 below. To the right 20(-1/4)n-1 A)25 B)80/3 …
  10. Pre-Calculus

    Q.Determine the sum of each infinite geometric series. t_1= 8 r = -2^1/2 ---------------------------------------- A.This is a divergent series because the absolute value of r is greater than 1. ---------------------------------------- …

More Similar Questions

Post a New Question