Algebra

posted by .

Can someone check my algebra answers and help me with the problems I don't understand?

1. n^2-n-20/2n^2 times n^2+5n/n^2-25
answer: n+4/2n

2. (2x-6/21)/(5x-15/12)
answer: 8/35

3. 5x-3/6 - x+3/6
answer: 2x/3-1

4. 5x/26 - 2x/13
answer: 1x/26

5. 3x^2/9x^5
answer: 1/3x^3

6. (x^2+2x-15/4x^2)/(x^2-25/2x-10...
answer: I'm not to sure but i think its x-3/2x^2

7. x+2/x/x-2/3x
answer: 3(x+2)/x-2

8. What values for x must be excluded in the following fraction?
9/x-8
answer: 8

9. x-13/x^2-x-12 + 3x-3/x^2-x-12
answer: 4/x+3

Sometimes it helps to use parentheses when typing these kinds of problems online. From what I can determine, these answers look correct, except for #3. (For #4, you can just state the answer as x/26.)

Here's #3 worked out:

(5x-3)/6 - (x+3)/6 =

(5x-3-x-3)/6 =

(4x-6)/6 =

2(2x-3)/6 =

(2x-3)/3

I hope this will help.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. Algebra

    Would someone please check these answers?
  2. Algebra

    Can someone tell me if these problems have the right answers?
  3. Algebra 1

    Can someone please check my answers? Thank You 1) Find an equivalent expression without parenthesis -(y+87) Answer: -y-87 3) Solve -3x-13x=96 answer: x= -6 4) Find the decimal notation 14/25 Answer: .56 5) Divide if possible 7/0 Answer:0
  4. 8th Grade Algebra-Radicals:Answer Check

    Change each decimal to a fraction in lowest terms. 1) 0.4242.... Answer: 14/33 2)0.58 Answer: 29/50 3)0.14 (Repeating sign over both numbers) Answer: 14/99 Write each expression in simplest form. ( means that it is inside a square …
  5. 8th Grade Algebra-Radicals:Answer Check

    Write each expression in simplest form. ( means square root 4. 3(11 + 4(11 Answer: 8(11 7. 7(2 - 2(8 Answer: 1(2 ?
  6. 8th Grade Algebra: Answer Check

    Find the length of the 3rd side of each right triangle. 1. 8^2+15^2=c^2 Answer: c=17 2. 5^2+b^2=13^2 Answer: b=12 3. 9^2+13^2=c^2 Answer: c~15.81 Simplify. Assume that all variables are nonnegative. { this means square root 4. {12 …
  7. 8th Grade Algebra: Answer Check #2

    Add or Subtract (Radicals) { this means squared 1.3{2 + 4{2 Answer: 7{2 2. 8{3 + 3{3 Answer: 11{3 3. 7{5 - 3{5 Answer: 4{5 4. 8{2 - 5{2 Answer: 3{2 5. 6{x + 7{x Answer: 13{x 6. 9{y + 3{y Answer: 12{y Multiply 7. -3x^2(4x^2-3x-5) Answer: …
  8. Algebra

    Hello, can someone check my answers to the following Algebra questions 1. (2y)(-2)= My answer - 2 * -2 = 0 Translate 2 and 3 into an euation 2. Four less than the quotient of x divided by 2 is 8. My answer - (x * 2) -4 = 8 3. The sum …
  9. Pre-Calculus

    Could someone check my answers? 25. 32^(2x-3)=2 Answer- x= 8/5 26. 9^(2x+1)=81 Answer- x= 1/2 27. 1/4=2^3x Answer- x= -2/3 28. 1/27=3^2x Answer- x= -3/2 29. 9^x=27 Answer- x= 3/2 30. 32^x=4 Answer- x= 2/5 31. 27^(x+1)=9 Answer- x=
  10. Algebra

    1) Simplify: (Y^4) (y^3) A:y^1 B:y^7 (my answer) C:y^12 D:y^43 2)Simplify: Y^6 / y^2 A: y^8 B: y^4 C: y^3 ( my answer) D: y^1 3: Convert into a fraction 5-^3 A: 1/5 B:1/15 (my answer) C:1/25 D:1/125 4: 15^0=?

More Similar Questions