Chemistry

posted by .

can anyone help me with this question

A solution is made by dissolving 0.078g of Ca(OH)2 in water to make 100ml of final solution. Calculate the pH of the solution

im not sure about how to use the 100ml.

thanks

-nad


You need the 100 ml to determine concentration of OH ion. Concentration is moles/liter.

Respond to this Question

First Name
School Subject
Your Answer

Similar Questions

  1. chemistry

    Bit confused about this question. especially a and b. Not really sure which values to use or how. Thanks! A solution is made by dissolving 1.71g of barium hydroxide, Ba(OH)2 (s), in distilled water and then adding more distilled water …
  2. chemistry

    What is th pH of a buffer solution made by dissolving 0.10 mol of formic acid, HCOOH, and 0.10 mol of sodium formate, HCOONa, in 1L of water?
  3. Chemistry

    A solution is made by dissolving 18.9 g of HCl in enough water to make 716 mL of solution. Calculate the pH of the solution at 25 degrees C
  4. Chemistry

    A solution is made by dissolving 18.9 g of HCl in enough water to make 716 mL of solution. Calculate the pH of the solution at 25 degrees C
  5. CHEMISTRY

    1.) A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the …
  6. CHEMISTRY

    Ion Concentrations 1.) A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. …
  7. Chemistry(reposts #1)

    A solution is prepared by dissolving 5.00 g of stannic nitrate in enough water to make 250.0 mL of stock solution. A 15.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the concentrations …
  8. Chemistry (reposts#2)

    A solution is prepared by dissolving 5.00 g of ferric chloride in enough water to make 500.0 mL of stock solution. A 50.0 mL aliquot (portion) of this stock solution is then removed and added to 75.0 mL of water. Calculate the concentrations …
  9. college chemistry

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.
  10. Analytical chemistry

    0.6140 grams of sodium phosphate (Na3PO4) was dissolved in 2 L of water to make a stock solution. 34 mL of this solution is then diluted to 100mL volumetrically to prepare the final solution. Calculate the molarity of phosphate ions …

More Similar Questions