Saturday
August 30, 2014

Homework Help: Health: Mental Health

Recent Homework Questions About Mental Health

Post a New Question | Current Questions

child day care management,health,safety,and nutrit
Q; a strategy for health promotion among infants,toddlers,and young children focuses on educational programs, psysical fitness,activities,and --- A. family planning B.tabacco,alcohol,and drug use. C. nutrition D. mental health and mental disorders My answer is C Is that corect?
Wednesday, February 16, 2011 at 11:43am

English
I made up a game for them to play and made a mental note to keep extra activities on hand for when my class finishes earlier than expected. Is this correct? My supervising teacher informed me that I speak well in class. My supervising teacher informed me that I spoke well in ...
Tuesday, February 15, 2011 at 8:51pm

Teacher's Aide: Helping Abused Children
1. The Stubborn Child Law enacted by Massachusetts in 1646 permitted parents to A. use corporal punishment when children disobeyed them. B. keep children out of school if they were needed for family work purposes. C. institutionalize a child born with a physical or mental ...
Friday, February 11, 2011 at 1:58pm

English
As promised, picked out the 4 statements I was most doubtful about. 1) Lady Macbeth, we learn in the course of the play, had been the able and efficient wife for such a man. 2)The crown will bring them the highest worldly honour available to them and complete dominion over ...
Sunday, February 6, 2011 at 7:09pm

English
I forgot to include the following statements. I really hope you can have a look at them, too. 1) Macbeth was most likely written in 1606, early in the reign of James I, who had been James VI of Scotland before he succeeded to the English throne in 1603. 2) It is the story of a...
Sunday, February 6, 2011 at 6:23pm

psychology- the mind at work
11. By comparison with the Stanford-Binet IQ measure, an advantage of the Wechsler Scales is that they A. have never been associated with the concept of mental age. B. accentuate the importance of reasoning over performance. C. provide an advantage to people who don’t ...
Monday, January 31, 2011 at 10:43pm

Anthro/Soci/Psych
I also have to write a question for my exam on "is it appropirate for social sciences to use the word 'abnormal' with mental illnesses. Explain" I just need help with comming up with points i was going to say no becauae -it is just like any other illness -...
Thursday, January 27, 2011 at 4:44pm

health records law
Of the following types of information, which one has the strictest rules regarding the release of information? A. substance abuse B.mental illness C.genetic information D.Adoption information
Tuesday, January 25, 2011 at 4:03pm

Health
It ask me describe the 3 elements of Health i got all but one and it wants me to define what mental health is.
Thursday, January 13, 2011 at 10:31am

Math
okay so i feel like a dummie for not knowing this but i need the answer FAST! Which property would allow you to use mental computation to simplify the problem 27 + 15 + 3 + 5? 1) commutative property of addition 2) distributive property 3) additive identity 4) additive inverse...
Monday, January 3, 2011 at 9:18am

MathMate - look at this
perhaps you can shed some light on this I seem to have a "mental block" here. http://www.jiskha.com/display.cgi?id=129​2296754
Monday, December 13, 2010 at 11:19pm

can you please check my answers
1) A strategy for health promotion among infants toddlers and young children focuses on educational programs physical fitness activities and a. family planning b.tobacco,alcohol, and drug use. c.Nutrition. d.mental health & menta disorders. 2)The main goal of effective health...
Saturday, December 11, 2010 at 12:06pm

English
Choose the correct word to complete each sentence. 1. Despite wanting to pass the exam, Julia just couldn't get down to revising. She seemed to have a mental ___ about it. a. brick b. gap c. block d. space 2. When the counsellor listened to George's problems, her non-...
Tuesday, December 7, 2010 at 7:34am

English
I really need to know if my sentences are correct. Thank you very much. 1)Now the reality with which he is confronted fills him with horror and disgust. 2) He is disgusted and horrified by his creation- He rushes from the room and returns to his bedchamber. 3) He cannot sleep...
Thursday, November 18, 2010 at 2:01am

English
I forgot to include the following sentences. I really hope you can have a look at them, too. 1)Now the reality with which he is confronted fills him with horror and disgust. 2) He is disgusted and horrified by his creation- He rushes from the room and returns to his bedchamber...
Wednesday, November 17, 2010 at 7:00pm

MATH STUCK:-(
I am having some difficulties factoring polynomials and I use only one method to figure the stuff out, which is the guess and check method because it's just mental math work and not that complicating. Here is a question that I know how to do, and below it I will list down ...
Monday, November 15, 2010 at 7:35pm

English
It "accepted" the bride into the family. Is accepted an action verb physical or mental? It is referring to a letter
Thursday, November 4, 2010 at 5:53pm

psyc
According to Noam Chomsky, language is primarily acquired through: an innate mental module. our parents correcting us. imitating our parents. trial and error. I chose B. Is this right?
Sunday, October 31, 2010 at 6:01pm

english
This what I wrote about the word "ABuse" and its history. Please tell me if I am definding the word correctly with examples and if my sentences are structured. Your help is apprected. To certain people the word abuse has many meanings; thus the word abuse itself was ...
Sunday, October 31, 2010 at 3:46pm

STATS
At an outpatient mental health clinic, appointment cancellations occur at a mean rate of 1.60 per day on a typical Wednesday. Let X be the number of cancellations on a particular Wednesday. a) What is the probability that no cancellations will occur on a particular Wednesday...
Saturday, October 30, 2010 at 7:15pm

health
A notice of use & and & disclosure is required for A. Every patient a doctor treats. B. New patients,but not established patients. C. patients whose personal health information the doctor intends to disclose. D. Patients treated for sensitive conditions, such as substance ...
Friday, October 29, 2010 at 1:24am

psychology
Psychologists are interested in people's behavior and their mental processes. Psychologists believe that: behavior is impacted by environment, but not by a person's physical state. behavior is affected by a person's mental and physical state, but rarely by his or ...
Thursday, October 28, 2010 at 8:28pm

writing
I am writing a concept essay and have chosen the stigma of mental illnes. My teacher says this is not a concept...help because I am lost!
Wednesday, October 27, 2010 at 7:54pm

Psychology ; the mind at work
1. If you look at a photograph for a short time and then look away from it, your trace memory of the image will A. generally fade away in about a second. B. typically form a lasting memory. C. generally last about as long as the time you looked at the photo. D. typically be ...
Thursday, October 21, 2010 at 2:54am

English
What does this mean? It was still raining the morning when Mama told me. Mama was crying, and the rain made it seem as if the whole world was cry. What kind of mental image does this demonstrate?
Sunday, October 17, 2010 at 6:49pm

Math
Evaluate the expression using mental math. Justify each of your steps. 1) 4(19)(-25) 2) 17+32+23
Wednesday, October 13, 2010 at 2:20pm

Teachers Aide/Early Childhood Education and After-
Here are my answers thus far....Number 20 has not been answered. 1.b 2.c 3.b 4.d 5.a 6.b 7.c 8.b 9.a 10.c 11.b 12.b 13.c 14.a 15.d 16.c 17.b 18.c 19.b 20.? 1. Which type of after-school game is usually most successful with younger children? A. Highly structured group games C. ...
Tuesday, September 28, 2010 at 9:17pm

social services hs
I was wondering how someone could qualify for SRS services? SRS is social rehabilitation services... like food stamps, drug or alcohol rehab, finding child care, disability services, finding mental health services...etc I was going to call my local srs office but its too late ...
Friday, September 24, 2010 at 8:47pm

the writing process
A trip to the ocean can be a relaxing escape from everyday pressures of life.A sailboat glistening on the horizon provides a mental escape to faraway places.The rhythm of the ocean beating against the sand is sedating music to a troubled mind.A slow,gentle breeze can relax ...
Wednesday, September 22, 2010 at 4:36pm

5th grade math
Larsen's class collected 137 cans. Schmidt's class collected 87 cans & Lopez's class collected 197 cans. Use mental math to see how many more cans Lopez's class collected than Schmidt's. (Got answer of 110) How many more cans did Larsen's class collect ...
Tuesday, September 14, 2010 at 10:33pm

7th grade
what is social health? what is mental/emotional health?
Tuesday, September 14, 2010 at 7:52pm

English 2
Just need someone to check these questions for me-- 1. A complication in the plot is BEST described as a. an event that poses a problem for the main character b. additional information about the main character c. an isolated incident d. a physical event only A? 2. The plot of ...
Friday, September 10, 2010 at 7:34pm

mental arithmetic
1 third of 18 kg is
Thursday, September 9, 2010 at 10:40am

essay
In the story, "A Worn Path", by Eudora Welty, An elderly African American woman, named Phoenix Jackson, embarks on a long and tedious journey through the woods accompanied by seemingly unforseen forces working against her that are trying to deter her from reaching ...
Tuesday, September 7, 2010 at 2:10pm

Allied Health
Of the following types of information, which one has the stictest rules regarding the release of information? A. substance abuse info. B. Mental illness info. C. Genetic info. D. Adoption info.
Monday, August 30, 2010 at 9:39pm

Child Psychology
The first disorder unique to children and adolescents was A.!@#$%^&ory B.mental retardation C.moral insanity D.depression
Saturday, August 28, 2010 at 10:48am

math
explain how you can find the sum 25+59 using mental math
Thursday, August 26, 2010 at 8:10pm

Psychology
Which one of the following statements about intelligence is the most accurate? a) IQ is a vaild measurement, and environment factors do not change mental ability b) intelligence is mostly genetic, has the most variablity between groups, and is reliable regardless of the ...
Wednesday, August 25, 2010 at 11:24pm

environment and health
THE QUESTION IS EXAMINE THE LINK BETWEEN ENVIRONMENT AND HEALTH and ILLUSTRATE HOW CHANGES IN THE BUILT ENVIRONMENT CAN BE HEALTH PROMOTING. SOME USEFUL GUIDELINES:From quickly looking at the question, I think that you need to include the following areas mental health - ...
Tuesday, August 24, 2010 at 3:53am

4th grade
explain how you can find the difference 120-70 using mental math. then name the difference
Monday, August 23, 2010 at 4:32pm

organization
One outcome evaluation measure for the Consultation and Education Department at Greenby Community Mental Health Center to display the program’s effectiveness and efficiency.
Monday, August 9, 2010 at 2:13am

organization
Develop at least one process evaluation measure for the Consultation and Education Department at Greenby Community Mental Health Center to display the program’s effectiveness and efficiency.
Monday, August 9, 2010 at 2:12am

Psychology
Jennifer is a 29-year-old administrative assistant married to Antonio, an Italian engineer, whom Jennifer met four years earlier while on a business trip for her marketing company. The couple now lives in Nebraska, where Antonio works for the county's transportation ...
Sunday, July 25, 2010 at 11:39pm

Maths
Hi, I have to produce a sketch of a line that passes through the points (4,3) and (10,0), i have already worked its gradient out to be -0.5 and its y - intercepts as 5. For some reason i am having a mental block on the next bit! I need to add the line y = 6 to the sketch and ...
Monday, July 12, 2010 at 12:04pm

English Literature
I have to turn this paper in, would anyone be able to look at it for correct citation, I don't want to plagerise, it needs to be MLA format. It's a strange paper, we were asked to compare four stories to war. I don't think I did a good job, but this is all I could ...
Thursday, July 8, 2010 at 6:35pm

Stress Management Techniques
1. Which one of the following chemicals does the body generate during regular exercise? A. Adrenaline C. Endorphins B. Sodium chloride D. Estrogen 2. Which one of the following choices would indicate that a person has entered the exhaustion stage of stress? A. A cold that ...
Saturday, July 3, 2010 at 2:56pm

EARLY CHILDHOOD EDUCATION & AFTER-SCHOOL DAY CARE
1. Which type of after-school game is usually most successful with younger children? A. Highly structured group games B. Noncompetitive, physical games C. Individual, quiet games D. Educational reading and writing games 2. One of the primary concerns of child advocacy groups ...
Monday, June 28, 2010 at 8:29am

king high school
in poetry and ficition, the main reason for using vivid words is to 1 explain an idea 2 create a mental image 3 keep the reader gussing 4 illustrate the writer's bias
Friday, June 25, 2010 at 10:01pm

English
Can you please check if the following sentences are possible? Thanks in advance. 1)Sterne breaks the rule of the conventional biography since Tristram’s birth occurs only in the third episode. 2)Furthermore, he doesn’t follow a story-line since the novel consists ...
Monday, May 24, 2010 at 6:11pm

Communications 220
Create a thesis for your research paper. How do you plan on supporting your thesis with compelling arguments and coutner arguments? This is what I have so far. Please let me know if I need to further explain how I will support the arguments and if the thesis I have created is ...
Monday, May 24, 2010 at 1:43pm

English (Macbeth)
I'm looking to simply answer these questions on Macbeth. Problem is, I really honestly don't understand the entire book. 1. Explain the significance of the pre-murder sililoquy which beings, "Is this a dagger I see before me "(II.i.30)? 2. Provide a quotation...
Thursday, May 6, 2010 at 9:28pm

English
I'm extremely sorry for letting you check a sentence which didn't make sense at all. I hope you can have a look at them now. 1) Septimus Warren Smith, a World War I veteran suffering from shell shock, is described as a man in his thirties with an apprehensive ...
Monday, May 3, 2010 at 4:05pm

English
I forgot to include these sentences. I hope you can see them as well. 1) Septimus Warren Smith, a World War I veteran suffering from shell shock, is described as a man in his thirties with an apprehensive expression. 2) He has got a pale face, a beak nose and hazel eyes. He&#...
Monday, May 3, 2010 at 2:46pm

English
Can you pleas check if the following sentences are correct? Thank you very much for your help. 1) He has been (or is?) guilt-ridden since the death of his friend. 2) He is unable to take (make?) decisions by himself. 3)News of his suicide brought by the Bradshaws intrudes upon...
Thursday, April 29, 2010 at 5:14pm

English
Thank you very uch for your corrections. Can you possibly hae a look at the following sentences on V.Woolf's Mrs Dalloway? 1) The “action” of Mrs. Dalloway is limited to the events of a single ordinary day (or to the events taken place on a single day?) in ...
Monday, April 26, 2010 at 3:18pm

Psycology
The DSM-IV is an important tool for clinicians. It provides a standard for diagnoses to be standardized across psychology; however, the DSM-IV is not as precise for diagnosing personality disorders as some psychologists would like. Give an example of each of the following ...
Wednesday, April 21, 2010 at 10:39pm

language could you please check my work
answers are on the bottom 1)A person's hobby a.can be physical recreation b.can be mental recreation c.both a and b 2)A good hobby is is a.exciting b.satisfying c.both a and b 3)Some hobbies are a.lifelong b. given up for something more interesting c. both a and b 4)...
Wednesday, April 14, 2010 at 6:34pm

psy 270
explain one way in which sociocultural biases in testing might pose problems for assessing mental retardation.
Friday, March 19, 2010 at 2:35pm

Technology
21. Discuss in an essay the various factors that are considered in design analysis. There are various factors that are considered in design analysis. In design analysis, designers have to carefully evaluate a design in terms of function, specifications, human factors, market ...
Thursday, March 18, 2010 at 4:37pm

mental factors
I don't really get mental factors of stress. I need more clarification of this and figure out its impact on living.
Sunday, March 14, 2010 at 8:47pm

Stress
I'm having a tough time brainstorming ideas about the four stress factors. I have to know why it's important for people to learn to deal with stress. Then I need to describe social, mental, emotional, and physical stress factors and its impact on living.
Sunday, March 14, 2010 at 9:15am

classroom instruction
compare and contrast approaches for teaching English language arts in a constructivist classroom and in a traditional classroom. can you help me find some info please.this is what i have so far but i am not sure if it is correct. Constructivism is a view of learning based on ...
Friday, March 5, 2010 at 8:39pm

Psychology 202
Neurologists involved in animal research studies of cognitive function see analogies in humans that suggest mental exercise reduces loss of brain mass. Which of the following statements describe their findings? (Points :1) Older adults who continue complex mental activities ...
Thursday, March 4, 2010 at 11:18am

english
please explain : “Science gives an intellectual view of reality, and the arts try to make the emotions as precise and disciplined as sciences do the intellect. But of course it’s nonsense to think of the scientist as a cold, unemotional reasoner and the artist as ...
Wednesday, March 3, 2010 at 7:07pm

english
please explain : “Science gives an intellectual view of reality, and the arts try to make the emotions as precise and disciplined as sciences do the intellect. But of course it’s nonsense to think of the scientist as a cold, unemotional reasoner and the artist as ...
Wednesday, March 3, 2010 at 6:53am

english
please explain : “Science gives an intellectual view of reality, and the arts try to make the emotions as precise and disciplined as sciences do the intellect. But of course it’s nonsense to think of the scientist as a cold, unemotional reasoner and the artist as ...
Tuesday, March 2, 2010 at 5:21pm

english
please explain : “Science gives an intellectual view of reality, and the arts try to make the emotions as precise and disciplined as sciences do the intellect. But of course it’s nonsense to think of the scientist as a cold, unemotional reasoner and the artist as ...
Tuesday, March 2, 2010 at 12:11pm

healthcare
What are some of the challenges to using a managed care approach in mental health care? How does a managed care model of mental health care reduce health care spending?
Sunday, February 14, 2010 at 4:07pm

Psychology
Consier a couple that has been married for over ten years and is exeriencing a lack of romance and sexul intest in one another. What might be some of the causes of the decrease in sexual interest? Do you thnk the lack of sexual interest might stem from mental causes, physical ...
Thursday, February 11, 2010 at 1:38am

mental health
whats the differences between consumer needs and worker expectation
Sunday, February 7, 2010 at 3:50pm

mental health
i need to know 5 communication skills working with a person that has mental ilness
Saturday, February 6, 2010 at 5:37pm

mental health
i need to provide an example of how my own values and beliefs impact on my work with individuals experiencing mental illness
Friday, February 5, 2010 at 7:36pm

mental health
i need to know the explanation of the miracle and scaling question in mental health
Friday, February 5, 2010 at 7:27pm

com220
Need some feedback or a review of a rough draft essay and full sentence outline. It may appear that I am not referencing sources, but believe me I have full reference page with 7 sources to site thus far in. I just need someone to take a look at the layout and give me some ...
Wednesday, February 3, 2010 at 3:30pm

Business
What process and outcome evaluation could be used to display the effectiveness and efficiency of the following program? At the Greenby Community Mental Health Center, the Consultation and Education Department was about to go under. Although consultation and education are ...
Saturday, January 30, 2010 at 3:13pm

Business
I need help with this assignment. The questions relate to the case study below. -Develop one process evaluation measure and one outcome evaluation measure that you would suggest to display the program's effectiveness and efficiency. -What are the scope and purpose of your ...
Friday, January 29, 2010 at 6:17am

HSM210
I have re done my assignment . Can someone check to see if I have answered theses correctly ? Also, how would I start to answer to question at the bottom of the page ? This is very confusing to me. Scenario 1: Violence Prevention in a High-Risk Community Karyn, a social ...
Wednesday, January 27, 2010 at 2:44pm

HSM210
Can someone please help me to start answering this question. I have been working on it since 6pm yesterday and it is now 3:50 am. I don't know where to begin . Also, did I match the sentences correctly with the correct type of prevention for the sentence ? Thank you, ...
Wednesday, January 27, 2010 at 5:11am

11th grade-Amercain Lit
I need some help editing this paper. Public’s right to know V.S You’re right to privacy When does the public right to know become unreasonable? Does an individual’s privacy become irrelevant when the public’s safety is concerned? When the public’s ...
Friday, January 15, 2010 at 12:33am

For the Jiskha Volunteers
Teachers open up young minds, showing them the wonders of the intellect and the miracle of being able to think for themselves. A teacher exercises the mental muscles of students, stretching and strengthening, so they can make challenging decisions, find their way in the world...
Saturday, December 19, 2009 at 12:54pm

Literature
'A symbol is a person, place, or thing, or an event that stands for itself and for something beyond itself as well. What do you think the abalone shells symbolize or represent? Consider how the narrator describes the outside of the shell as well as the shell's interior...
Friday, December 18, 2009 at 3:20pm

English
I'm writing a romantic poem. Could I use a line like "the snow swirls give you mental bliss." ? Mental bliss just sounds funny or something. Like my english teacher would tell me the words wouldn't go together. Does that sound okay?
Monday, December 14, 2009 at 5:52pm

HCA 230
Biomedical is a physical phemonenon while biopsychosocial is physical, mental, and social. I can't figure out which one these examples are. "Which part of your body hurt?", "Is it a sharp pain?", "How long does the pain last"and "What ...
Thursday, December 10, 2009 at 3:22pm

psychology
Ms. Sue, could you help me find some data to answer the question below. What are both the advantages and disadvantages of classifying mental disorders into types and maintaining such taxonomy for clinical reference ? Explain your answer for both. thank you
Wednesday, December 9, 2009 at 10:12pm

Egnlish
Writing an argument essay. If anyone can read and comment that would be great!. Helicopter Parents: Harmful To Our Youth Picture the following: A young woman twenty-two years of age walks into her apartment, she turns on the light switch and the light in the main lamp does not...
Wednesday, December 9, 2009 at 8:31pm

psychology-help please
I'm workinng on assignment and need help a)The danger of overdiagnosis b)The power of diagnostic labels c)The confusion of serious mental disorders with normal problems d)The illusion of objectivity and universality THANKS!!!
Thursday, December 3, 2009 at 2:50pm

Psychology
1)All of the following are ture of punishment except: a) Punishment does not extinguish behavior b) Punishment automatically teaches how to act appropriately c) Punishment frequently leads to aggression I think the answer is b. Am I correct? 2) In social learning, behavior is ...
Sunday, November 29, 2009 at 2:02pm

mental
Assignment: Health Issue Presentation Develop a presentation for early childhood and middle childhood groups that addresses health issues appropriate for each developmental level. Illustrate a program you believe will raise child awareness of the importance of healthy life ...
Friday, November 27, 2009 at 2:51pm

mental
health issues presentations
Friday, November 27, 2009 at 2:23pm

mental
consider the developmental age group of early childhood and adolescence as defined by text. create a profile for each group,detailing the normal physical development of each group. Documentthe chages from early childhood to adolescence post your response in 200 to 300 words
Friday, November 27, 2009 at 1:11pm

psy
hi, i need help on this assigments can you help me please i need to find the following definitions please help me. 1. The danger of overdiagnosis 2. The power of diagnostic labels 3. The confusion of serious mental disorders with normal problems 4.The illusion of objectivity
Monday, November 23, 2009 at 12:14pm

child development
think of ways an individual can decrease the likelihood that he or she develops a mental disorder if that individual is thought to have a genetic predisposition?
Thursday, November 19, 2009 at 11:08pm

Writing
I am working on a research paper, and wanted to go with the theme of how social stigma prevents people with mental illnesses to seek help. However, I need to have include an opposing argument, and I don't think I will be able to find a strong opposing view. All I've ...
Thursday, November 19, 2009 at 6:16pm

psychology
need help on this assigment i need to know how can i start this assigment because im getting confuse on it. Assigment Because of DSM's powerful influence, it is important to be aware of its limitations. Analyze the four limitations discussed in the textbook: 1 The danger ...
Wednesday, November 18, 2009 at 12:08pm

HCA/219
What are some of the challenges to using a managed care approach in mental health care? How does a managed care model of mental health care reduce health care spending?
Sunday, November 15, 2009 at 7:00pm

mental
Post a 200- to 300-word response to the following: Discuss an environmental problem that you feel is significant in your town or city. What are some causes? Are any of these causes related to human values and environmental ethics? Explain.
Friday, November 13, 2009 at 10:37pm

URGENT Grammer
In the sentence "She approved the apposed marriage" is approved a: (a)linking verb (b)action verb (mental) (c)action verb (physical)
Thursday, November 12, 2009 at 5:42pm

Grammer
In the sentence "The Bethrothal Letter formally announced the engagement" is announced a (a)action verb (mental) (b)linking verb (c)action verb (physical)
Thursday, November 12, 2009 at 5:35pm

Psychology
1) The type of learning that involves reasoning, problem solving, language, memory, association of ideas, and other mental processes is Cognitive learning. Is this correct? 2) When you are figuring out how to memorize information for your college tests, you are engaging in ...
Wednesday, November 11, 2009 at 6:50pm

maths ( mental ability)
P can do a piece of work in 9 days. Q is 50% more efficient than P. The number of days it takes Q to do the same piece of work is?
Monday, November 2, 2009 at 9:18am

Pages: <<Prev | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Next>>

Post a New Question | Current Questions

Homework Help: Health

Search
Members