Post a New Question

math

posted by on .

the day is 1hour 18minutes longer than the night.how long is the day?

  • math - ,

    1 hour = 60 min

    1 day = 24 hours = 24 * 60 = 1440 min

    1 hour 18 min = 78 min


    D = Day

    N = Night


    D = N + 78


    D + N = 1440 min

    N + 78 + N = 1440

    2 N + 78 = 1440

    2 N = 1440 - 78 = 1362

    N = 1362 / 2 = 681 min

    D = N + 78 = 681 + 78 = 759 min



    12 * 60 = 720

    759 - 720 = 39

    759 min = 12 h 39 min


    D = 12 h 39 min

Answer This Question

First Name:
School Subject:
Answer:

Related Questions

More Related Questions

Post a New Question