Nevaeh

Most popular questions and responses by Nevaeh
  1. Chemistry

    A 500 mL buffer solution is 0.1 M benzoic acid and 0.10 M in sodium benzoate and has an initial pH of 4.19. What is the pH of the buffer upon addition of 0.010 mol of NaOH?

    asked on April 21, 2016
  2. Chemistry-Dr.Bob222

    A 25.0 mL sample of 0.125 M pyridine is titrated with 0.100 M HCl. Calculate the pH at 0 mL of added acid.

    asked on April 19, 2016
  3. Chemisty-Dr.Bob222

    Determine the minimum concentration of the precipitating agent on the right to cause precipitation of the cation from the solutions to the left. a. 0.035 M BaNO3; NaF b. 0.085 M CaI2 ; K2SO4 c. 0.0018 M AgNO3 ; RbCl My work: Are my answers correct? a.

    asked on May 21, 2016
  4. Chemistry/- Dr.Bob222

    A voltaic cell consists of a Zn/Zn2+ half-cell and a Ni/Ni2+ half-cell at 25 C. The initial concentrations of Ni2+ and Zn2+ are 1.50 M and 0.10 M, respectively. a. What is the initial cell potential? My answer: 0.56 B b. What is the cell potential when the

    asked on June 2, 2016
  5. Chemistry -Dr.Bob222

    Arrange the solutions in order of increasing acidity. NaCl, NH4Cl, NaHCO3, NH4CLO2, NaOH

    asked on April 21, 2016
  6. Chemistry- Dr.Bob222

    Determine [H30+], [OH-], and pH. A solution that is 0.655% HNO3 by mass (assume a density of 1.01 g/ mL for the solution).

    asked on April 20, 2016
  7. Chemistry-Dr.Bob222

    Calculate the molar solubility of calcium hydroxide in a solution buffered at each pH. a. pH=4 b. pH= 7 c. pH=9

    asked on April 27, 2016
  8. Chemistry

    A 40.0 mL sample of 0.100 M HNO2 is titrated with 0.200 M KOH. Calculate the pH at the equivalence point for the titration of HNO2 and KOH. I got pH= 11.74.

    asked on April 16, 2016
  9. Language arts

    Idk the answer to the question please help. Your a good man,Charlie Brown and "Happiness is a charming Charlie Brown at Orlando Rep" have very different purposes. In a paragraph, discuss how the purpose of each selection is reveled and why the purpose of

    asked on May 12, 2017
  10. english/check

    "About Russell" 28. Russell’s family encourages him to seek help for his problems. true false 29. Russell ends up a)working with his father as a real estate agent. b)collecting and redeeming soda bottles. c)begging on the street. d)teaching math in high

    asked on May 2, 2012
  11. Chemistry-Dr.Bob222

    A student completes a titration of an unknown diprotic acid. In this experiment, 0.79 g of the acid is dissolved in 250.0 mL of water. It requires 13.48 mL of 1.0 M NaOH to reach the second equivalence point. What is the molar mass of the acid?

    asked on April 11, 2016
  12. Chemistry - Dr.Bob

    Predict the half-reactions occurring at the anode and the cathode for the electrolysis of aqueous Na2SO4.

    asked on June 1, 2016
  13. Chemistry- Dr.Bob222

    What is the solubility of AgCl in 10 M NH3? The Kf of Ag(NH3)2+ from AgCl(s) in aqueous NH3 is 0.0031, which is for the balanced reaction shown below. AgCl(s) + 2 NH3(aq) → Ag(NH3)2+(aq) + Cl-(aq) Work: Ksp = x^2 /(2x+10)^2 = 1.8 x 10^-10 Now I am

    asked on May 8, 2016
  14. Chemistry-Dr.Bob222

    Determine [OH-] of a solution that is 0.135 M in CO3^2-. I got 0.00532.

    asked on April 4, 2016
  15. Math

    The soccer team is selling key chains to raise money for the team. They ordered 100 key chains that sell for .25 each. There is a flat shipping rate of $8. The team sells the key chains for $2 each. With that information, I figured they made $33.00 selling

    asked on December 3, 2017
  16. Chemistry

    Like a equilibrium constants, the values of Kw depends on temperature. At body temperature (37 C), Kw= 2.4 x 10^-14. What are the [H3O+] and pH of pure water at body temperature?

    asked on April 20, 2016
  17. Chemistry- Dr.Bob

    A 40.0 mL sample of 0.100 M HNO2 is titrated with 0.200 M KOH. Calculate the pH at the equivalence point for the titration of HNO2 and KOH. When I did this problem again, I got pH= 8.08. Is this close to your answer? Dr.Bob: I estimated the pH and didn't

    asked on April 16, 2016
  18. Chemistry-Dr.Bob222

    A 1.00 L buffer solution is 0.250 M in HC2H3O2 and 0.250 M in NaC2H3O2. Calculate the pH of the solution after the addition of 0.150 mol of solid NaOH. Assume no volume change upon the Additon o f NaOH. The Ka value for HC2H3O2 at 25 C is 1.8 x 10^-5.

    asked on April 29, 2016
  19. Chemistry- Dr.Bob222

    Which if the folowin species is not amphoteric? a) H2SO4 b) H2PO4- c) HPO4 2- d) HSO4- e) H2O

    asked on March 28, 2016
  20. Chemistry

    A student completes a titration of an unknown diprotic acid. In this experiment, 0.79 g of the acid is dissolved in 250.0 mL of water. It requires 13.48 mL of 1.0 M NaOH to reach the second equivalence point. What is the molar mass of the acid?

    asked on April 12, 2016
  21. Chemistry- Dr.Bob222

    Question 2 What is the solubility of AgCl in 10 M NH3? The Kf of Ag(NH3)2+ from AgCl(s) in aqueous NH3 is 0.0031, which is for the balanced reaction shown below. AgCl(s) + 2 NH3(aq) → Ag(NH3)2+(aq) + Cl-(aq) Is the answer 0.557 M?

    asked on May 7, 2016
  22. Chemistry-Dr.Bob222

    Consider the compounds with the generic formula listed and their corresponding molar solubilities in pure water. Which compound has the smallest value of Ksp? a. AC; molar solubility = 1.35 x 10^-4 M b. AX2; molar solubility = 2.25 x 10^-4 M c. A2X; molar

    asked on April 27, 2016
  23. Chemistry-Dr.Bob222

    When titrating 50.0 mL of 0.10 M H2SO4 with 0.10 M NaOH, how many mL of NaOH will you have added to reach the 1st equivalence point?

    asked on April 11, 2016
  24. chem

    Exercise 14.55 Consider the reaction: NiO(s)+CO(g)⇌Ni(s)+CO2(g) Kc=4000.0 at 1500 K When calculating the answer, do not round to the appropriate number of significant figures until the last calculation step. If a mixture of solid nickel(II) oxide and

    asked on March 6, 2016
  25. Chemistry

    When titrating 50.0 mL of 0.10 M H2SO4 with 0.10 M NaOH, how many mL of NaOH will you have added to reach the 1st equivalence point? I am confused... What H2A problem? Chemistry-Dr.Bob222 - DrBob222, Tuesday, April 12, 2016 at 1:49am Refer to the H2A

    asked on April 12, 2016
  26. Riddle

    I am a seven letter word most people want me. If you have the second third and fourth letter you are sick. The 5th, 6th, and 7th letters are something with a charge. What am I?

    asked on March 27, 2018
  27. Chemistry- Dr.Bob222

    I do not quiet understand what you said. Could you show your work. What is the solubility of AgCl in 10 M NH3? The Kf of Ag(NH3)2+ from AgCl(s) in aqueous NH3 is 0.0031, which is for the balanced reaction shown below. AgCl(s) + 2 NH3(aq) → Ag(NH3)2+(aq)

    asked on May 7, 2016
  28. Chemistry

    I got pH = 5.3 A 1.00 L buffer solution is 0.250 M in HC2H3O2 and 0.250 M in NaC2H3O2. Calculate the pH of the solution after the addition of 0.150 mol of solid NaOH. Assume no volume change upon the Additon o f NaOH. The Ka value for HC2H3O2 at 25 C is

    asked on April 29, 2016
  29. Chemistry - Dr.Bob 222

    The pH scale ranges from 0 to 14. What is the range of the hydronium ion concentration covered by this scale?

    asked on April 3, 2016
  30. Dr.Bob

    A 100.0 mL sample of 0.05 M NH3 is titrated with 0.10 M HCl. Determine the pH of the solution after the addition of 50.0 mL HCl. Here is my work: NH3 + H3O+ --> NH4+ + H2O Before Addition: NH3= 0.005 mol H3O= 0 mol NH4+ = 0 mol Addition: NH3 = 0.005 mol

    asked on April 16, 2016
  31. Chemistry- Dr.Bob222

    Predict the effect of decreasing the temperature on the position of the following equilibria. (a) H2(g) + Cl2(g) ↔ 2HCl(g) + 49.7 kJ My answer: shifts to the right (b) 2NH3(g) ↔ N2(g) + 3H2(g) ∆ H = 37.2 kJ My answer: shifts to the left (c) CO(g) +

    asked on March 10, 2016
  32. Science

    How do i unscramble LCAIRTEPE

    asked on October 11, 2018
  33. Math

    An ant is on top of a tree 232323 meters tall, directly above her home, which is 0.30.30, point, 3 meters below the ground. Which of the following expressions represents the distance between the ant and her home? A.) ∣0.3−23∣ B.) ∣23−(−0.3)∣

    asked on June 8, 2019
  34. Chemistry-DrBob222

    What is the final temperature and physical state if water when 47.50 kJ of energy is added to 15.0 g of ice at -10.0 C? Helpful information: Cs (ice) = 2.1 J/g C Heat of fusion (water) = 6.02 kJ/mol Cs (water) = 4.184 J/g C Heat of vaporization (water) =

    asked on March 12, 2016
  35. Chemistry- Dr.Bob222

    Ammonium hydroxide is commonly advertised as an ingredient in some window cleaners. Rank the following in order of decreasing concentrations in these solutions: NH4OH, NH4+, OH-, NH3. Explain your reasoning. (Note that kb for ammonia = 1.8 x 10^-5. So does

    asked on April 3, 2016
  36. Chemistry

    Exercise 14.55 Consider the reaction: NiO(s)+CO(g)⇌Ni(s)+CO2(g) Kc=4000.0 at 1500 K When calculating the answer, do not round to the appropriate number of significant figures until the last calculation step..

    asked on March 6, 2016
  37. Chemistry

    Which is the electrophilic site in the molecule (CH3)2C=O? A. CH3 carbon B. CH3 hydrogen C. C=O carbon D. C=O oxygen I think the answer is D. because oxygen is electronegative and wants to hog electrons this making it electrophilic. Is this correct?

    asked on October 11, 2016
  38. Chemistry

    Exercise 14.55 Consider the reaction: NiO(s)+CO(g)⇌Ni(s)+CO2(g) Kc=4000.0 at 1500 K When calculating the answer, do not round to the appropriate number of significant figures until the last calculation step. If a mixture of solid nickel(II) oxide and

    asked on March 6, 2016
  39. math

    COULD 35 ever be the product of 10 and another number?Explain

    asked on May 12, 2015
  40. Chemistry

    A 30.5 g sample of an alloy at 94.0°C is placed into 48.7 g water at 20.3°C in an insulated coffee cup. The heat capacity of the coffee cup (without the water) is 9.2 J/K. If the final temperature of the system is 31.1°C, what is the specific heat

    asked on October 22, 2010
  41. Math; Algebra

    The table shows the outputs, y, for different inputs, x: Input (x) 1 3 5 7 Output (y) 8 6 5 4 Part A: Do the data in this table represent a function? Justify your answer. (3 points) Part B: Compare the data in the table with the relation f(x) = 4x + 8.

    asked on October 6, 2018
  42. Chemistry

    A 10.00 mL aliquot of 0.100 M NaOH is added to 15.00 mL of 0.100M HCl in a coffee cup calorimeter. The initial temperature of the two dilute liquids were both 25.0 degrees C and the final temperature of the mixture was found to be 37.8 degrees C. What is

    asked on March 12, 2016
  43. Chemistry- DrBob222

    What is the equilibrium constant for a weak acid HA that dissociates 1% at an initial concentration of 0.05 M according to the following balanced chemical equation? HA H+ + A-

    asked on March 12, 2016
  44. Chemistry-DrBob222

    A 1.0 L ball containing Ar at 5 atm is connected to a 10.0 L ball containing N2 at 2atm. A)Calculate the partial pressures and mole fractions of Ar and N2 after the valve is opened and the gases are allowed to mix (they fill the balls on both sides). My

    asked on March 11, 2016
  45. Organic Chemistry

    How many constitutional isomers have the molecular formula C3H6S ?

    asked on October 7, 2016
  46. Chemistry-Dr.Bob222

    Like a equilibrium constants, the values of Kw depends on temperature. At body temperature (37 C), Kw= 2.4 x 10^-14. What are the [H3O+] and pH of pure water at body temperature?

    asked on April 20, 2016
  47. Chemistry-DrBob222

    I got an answer of -1.34 x 10^3 KJ/mol. A 10.00 mL aliquot of 0.100 M NaOH is added to 15.00 mL of 0.100M HCl in a coffee cup calorimeter. The initial temperature of the two dilute liquids were both 25.0 degrees C and the final temperature of the mixture

    asked on March 14, 2016
  48. Chemistry -DrBob222

    How many gallons of ethylene glycol, molar mass 62.07 g/mol, density = 1.1 g/mol do you need to add to each gallon of water ( 1 gallon = 4 liters and kf = 1.85 C/m) in your radiator to get the water to freeze at -15 C? Is it 0.458 gallon?

    asked on March 12, 2016
  49. time

    when the hour hand is pointing at ten and the minute hand is pointing at the five. what time is it

    asked on February 10, 2015
  50. Chemistry

    What is the change in internal energy (in J) of a system that absorbs 0.677 kJ of heat from its surroundings and has 0.438 kcal of work done on it?

    asked on October 22, 2010
  51. College Chemistry

    1. What is the change in internal energy (in J) of a system that absorbs 0.677 kJ of heat from its surroundings and has 0.438 kcal of work done on it? 2. A 30.5 g sample of an alloy at 94.0°C is placed into 48.7 g water at 20.3°C in an insulated coffee

    asked on October 20, 2010
  52. Math; Algebra

    The table shows the outputs, y, for different inputs, x: Input (x) 13 5 7 Output (y) 8 6 5 4 Part A: Do the data in this table represent a function? Justify your answer. (3 points) Part B: Compare the data in the table with the relation f(x) = 4x + 8.

    asked on October 6, 2018
  53. Geometry

    The outside diameter of a pipe is 5 cm. The inside diameter is 4 cm. The pipe is 4 meters long. What is the volume of the material used for this length of pipe?Round your answer to the nearest cubic centimeter. (Hint: be sure that all units are in

    asked on April 11, 2016
  54. Chemistry- Dr.Bob222

    What is the pH of a solution that is 0.150 M in acetic solution and 0.300 M in sodium acetate? The Ka of acetic acid is 1.8 x 10^-5. My work: pH= pKa + log (base/acid) pH= -log (1.8 x 10^-5) + log (0.300/0.150) pH=5

    asked on April 11, 2016
  55. Chemistry

    A 1.0 L ball containing Ar at 5 atm is connected to a 10.0 L ball containing N2 at 2atm. A)Calculate the partial pressures and mole fractions of Ar and N2 after the valve is opened and the gases are allowed to mix (they fill the balls on both sides). My

    asked on March 12, 2016
  56. Chemistry- Dr.Bob222

    Is there an actual value for the buffer capacity of acetic acid? I need to know the actual value, so that I can calculate the percent error for my lab.

    asked on April 24, 2016
  57. math

    Jay purchased a new leather jacket on sale at a 40% discount. The origanal list price was $320. What wad the amount of the discount. I just need to learn how to do this kind of question because my teacher did not teach me this.

    asked on April 20, 2016
  58. Chemistry-DrBob222

    Is the answer for part c 0.91? A 1.0 L ball containing Ar at 5 atm is connected to a 10.0 L ball containing N2 at 2atm. A)Calculate the partial pressures and mole fractions of Ar and N2 after the valve is opened and the gases are allowed to mix (they fill

    asked on March 14, 2016
  59. Chemistry-DrBob222

    I got 62.9 mL. Is this correct? I think HCl is the LR. A piece of solid magnesium is reacted with hydrochloric acid to form hydrogen gas: Mg (s) + 2HCl (aq) ---> MgCl2 (aq) + H2 (g) What volume of hydrogen gas (in mL) is collected over water at 25 degrees

    asked on March 12, 2016
  60. counting cents

    Dara has 5 coins in her purse. The coins total 40 cents

    asked on March 23, 2015
  61. math

    If there is an square 8 by 8, how many 4 sq ft tiles would i need?

    asked on February 23, 2012
  62. Chemistry

    Rank the following atoms in order of decreasing electronegativity, putting the most electronegative first: F, Ne, O, N, C

    asked on September 27, 2016
  63. English-Grammar

    Is the following correct? "The abysmal absence of food deprived me of energy."

    asked on August 8, 2016
  64. Grammar

    Which is correct? The usefulness of learning is considered valuable. OR The learning usefulness is considered valuable.

    asked on April 21, 2016
  65. Chemistry-DrBob222

    Where did you get 5E-5. Is this how you set it up? 0.01 x 0.05 = 5E-4 If so, is it supposed to be 5E-4 instead of 5E-5? What is the equilibrium constant for a weak acid HA that dissociates 1% at an initial concentration of 0.05 M according to the following

    asked on March 14, 2016
  66. math

    541,641,741.what is the next number.

    asked on March 18, 2015
  67. math

    Draw a cookie that is divided into 2 equal parts.Write the fraction to go with your drawing.

    asked on February 3, 2015
  1. Math

    gtluyiycbtrietfceqypcbhtrsbvygih

    posted on March 25, 2019
  2. Social Studies

    thx me

    posted on March 14, 2019
  3. Social studies

    hay is correct 100% thx hay

    posted on February 21, 2019
  4. Educational Technology and Online Learning 7

    :) he got them all right thx :) 100%

    posted on February 14, 2019
  5. maps and scale drawings math MATH HELP help !!!!

    thx 100%

    posted on December 14, 2018
  6. MATH HELP PLZ MS> SUE OR SOME ONE!!!!

    thx savage oreo 100%

    posted on December 7, 2018
  7. science 1 question

    thx dent

    posted on December 4, 2018
  8. math

    Dezz nuts

    posted on August 22, 2018
  9. math

    1.A 2.C 3.B 4.A 5.D 6.B 7.D PLEASE USE FOR CORRECTIONS ONLY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    posted on May 18, 2018
  10. Math

    Your welcome Person

    posted on May 18, 2018
  11. Math

    1.A 2.A 3.A 4.D 5.B 6.C 7.B 8.B PLEASE DO NOT COPY ONLY USE FOR CORRECTIONS!!!!!!!

    posted on May 18, 2018
  12. math Lsson:11 unit 3

    question number two is a not b

    posted on May 18, 2018
  13. math

    15m+6n

    posted on May 8, 2018
  14. math 5th

    Wrong

    posted on April 14, 2018
  15. math

    This is NOT CORRECT

    posted on February 24, 2018
  16. math

    10+5+10=25 25-5=20

    posted on February 6, 2018
  17. math

    to find y-intercept set x = 0 = -10(0) + 5y = 40  since -10(0) = 0  = 0 + 5y = 40  => 5y = 40 divide both sides by 5 to get the value of Y  => y = 40/5 = 8  => the y-intercept for the above equation is 8  to find x-intercept set y=0 = -10x + 5(0) =

    posted on December 8, 2017
  18. science

    its a, I just took it

    posted on November 1, 2017
  19. Texas History

    Answer is B I hope this helped

    posted on October 6, 2017
  20. math

    Math

    posted on August 30, 2017
  21. Art

    what is the answer

    posted on April 13, 2017
  22. 7th grade English

    ugghh

    posted on May 9, 2016
  23. Math

    9+4=13 13/2=6.5 So the answer is 6.5

    posted on April 20, 2016
  24. Chemistry

    Actually, when I did the problem again, I got 8.08. Is this correct?

    posted on April 16, 2016
  25. math

    3,375

    posted on April 5, 2016
  26. chem

    never mind.. I got 0.10..

    posted on March 6, 2016
  27. chem

    I got 0.08, but the answer is wrong!

    posted on March 6, 2016
  28. MATH

    $41

    posted on December 18, 2015
  29. Science/Math

    Give an analogy to illistrate how air pressure works

    posted on December 16, 2015
  30. Algebra

    The answer is more than and 275 more because if u divide 13,750 by 50 you will get 275and if you divide 13,750 by 25 you will get 550 and is more than 275 Your welcome and sorry im so late but at least you know the answer now

    posted on October 28, 2015
  31. Science

    shut the hell up nicole

    posted on December 19, 2014
  32. Math

    Evan told his class that the people in his family have 14 legs in all. Quinton said that there must be 7 people in Evan's family. Is Quinton correct?Explain.

    posted on November 17, 2014
  33. math

    an eight sided number cube has the numbers 1,2,3,4,5,6,7 and 8 on it. the number cube is thrown once. What is the probability of 2?

    posted on June 3, 2014