Fai

Most popular questions and responses by Fai
  1. chemistry (Pls Bob check for me)

    A 0.5g of fuming h2so4 oleum is diluted with water. This solution is completedly neutralized by 26.7ml of 0.4N naoh. Find the percentage of free so3 in the sample The asnwer 20.6% My calculation h2so4= 98/2 = 49 so3= 80/2 = 40 26.7ml x 0.4N = 10.68ml -

    asked on March 24, 2013
  2. chemistry

    What weight of na2co3 of 95% purity would be required to neutralize 45.6ml of 0.235n acid? I want you step by step clearly explain answer 0.5978gm

    asked on January 27, 2013
  3. chenistry

    25ml of a solution of na2c03 having a sepcific gravity of 1.25g solution of hcl containing 109.5g of the acid per litre for complete neutralization. Calculate the volume of 0.84N h2s04 that will be compltetly neutralized by 125g of na2c03 solution. In

    asked on February 17, 2013
  4. chemistry

    A 0.4671g sample containing sodium bicarbonate was titirated with hcl requiring 40.72ml. The acid was standardized by titrating 0.1876g of sodium carbonate FW 106mg/mmol requiring 37.86ml of the acid. Find the percentage of nahc03 fw 84mg/mmol in the

    asked on November 25, 2012
  5. math Steve form your help

    50gm of a mixture of ca(OH)2 is dissolved in 50ml of 0.5N hcl solution, the excess of hcl was titrated with 0.3N -naoh. The volume of naoh used was 20cc. Calculate % purity of ca(OH)2 The answer 41.35% Who helps me step by step

    asked on December 29, 2013
  6. Chemistry Math

    A 0.4671g sample containing sodium bicarbonate was titrated with HCL requiring 40.72ml. The acid was standardized by titrating 0.1876g of sodium carbonate FW 106mg/mmol requiring 37.86ml of the acid. Find the percentage of NAHO3 FW 84mg/mmol in the sample

    asked on November 18, 2012
  7. chemistry

    Find the concentration of calcium in ppm in a 3.5g pill that contains 40.5mg of ca? Answer 1.16ppm Bob helps me

    asked on March 2, 2013
  8. chemistry

    A solution of sodium cyanide NACN has a PH of 12.10. How many grams of NACN are in 425ml of solution with the same PH? Please helps me to solve it for me

    asked on August 5, 2012
  9. Chemistry

    What is the mass/ vol% ethanol in an ethanol water solution with density of 0.875g/ml and containing 65% ethanol by volume? The density of pure ethanol is 0.789g/ml? My calculation 0.875g/ml x 1000ml x 0.65/ 46.06 = 12.34m 12.34/0.789g = 15.6g I am not

    asked on August 18, 2012
  10. chemistry

    0.50g of mixture of k2c03 and li2c03 requires 30ml of a 0.25N HCL solution for neutralization. What is the percentage composition of the mixture? The answer k2c03 96% The answer li2c03 4% I want Bob step by step explain. I do not still understand x/69 +

    asked on February 24, 2013
  11. chemistry

    What volume of a concentrated hcl solution which is 36% by mass and has a density of 1.179 g/ml to make 4.85L of an hcl solution with ph of 1.9? Who helps me to solve it for me.

    asked on August 4, 2012
  12. chemistry

    A 0.446g sample of an unknown monoprotic acid was titrated with 0.105M KOH the molar mass is 120g/mol. What is the pka value? My calculation 0.105M x 0.446g = 0.04683 x 1000 =46.83 46.83 x 120 = 56196 changes 5.6gm This answer 5.6gm I am not sure answer.

    asked on August 12, 2012
  13. chemistry

    A flask containing 5ml of 3M hcl solution required 14.45ml of 1M NAOH for titration. How many moles of hcl are present in the solution. The density of 3M hcl is 1.05g/ml My calculation 0.005 x 3 = 0.015m 0.01445 x 1 = 0.01445m Who helps me to solve it

    asked on September 2, 2012
  14. math Steve helps me

    1.64g of a mixture of cac03 and mgc03 was dissolved in 50ml of 0.8 m Hcl. The excess of acid required 16ml of 0.25< NAOH for neutralization. Calculate the percentage of cac03 and mgc03 in the sample The right answer mgc03 52.02% and caco 47.98% You need to

    asked on December 25, 2013
  15. chemistry

    25ml of a solution of na2c03 having a specific gravity of 1.25g ml required 32.9ml of a solution of hcl containing 109.5g of the acid per litre for complete neutralization. Calculate the volume of 0.84N Hes04 that will be completely neutralized by 125g of

    asked on February 16, 2013
  16. math

    Determine the volume of diluted nitric acid d= 1.11g/ml, 19% hn03. That can be prepared by diluting with water 50ml of conc. hn03 d=1.42g/ml, 69.8% The answer 183.68ml who help step by step

    asked on December 24, 2013
  17. chemistry

    what weight of na2c03 of 95% purity would be required to neutralize 45.6ml of 0.235N acid? Who Helps

    asked on January 27, 2013
  18. chemistry

    The formula weight of an acid is 82. In a titration, 100cm3 of the solution of this acid containing 39g of this acid per litre were completely neutralized by 95 cm3 of aqueous naoh containing 40g of naoh per litre. What is the basicity of this acid? Bob

    asked on March 10, 2013
  19. chemistry

    A definite amount of NH4cl was boiled with 100ml of 0.8N naoh for complete reaction . After the reaction mixture containing excess of naoh was neutralized with 12.5ml of 0.75N NH2so4. Calculate the amount of NH4cl taken. I want you to explain about 100ml x

    asked on February 10, 2013
  20. chemistry

    An aqueous solution is 0.273m kcl. What is the molar concentration of potassium chloride, kcl? The density of the solution is 1.011 x 1 1000 g/L Who helps me

    asked on December 16, 2012
  21. chemistry

    A 0.446g sample of an unknown monoprotic acid was titirated with 0.105M KOH the molar mass is 120g/mol. What is the PKA value? Who helps me to solve it for me. Step by step.

    asked on August 5, 2012
  22. chemistry

    Concentrated hydrochloric acid has specific gravity 1.18 and 36% hcl weight. What volume of concentrated hcl must be diluted to give 50gm of 10 percent My calculation 50gm x 10% = 5gm 5gm x 36.46 =182.3/ 0.36 = 506 / 1.18 = 429 ml I am not sure answer. Who

    asked on August 11, 2012
  23. chemistry

    A solution of sodium cyanide nacn has a ph of 12.10. How many grams of nacn are in 425ml of solution with the same ph? I do not understand how to calculate this question. Who helps me to solve it for me. Thank you. The right answer 209gm. A 0.446g sample

    asked on August 11, 2012
  24. Chemistry

    A solution of is prepared by adding 50.3ml of concentrated hydrochloric acid and 16.6ml of concentrated nitric acid to 300ml of water. More water is added until the final volume is 1.00L. Calculate (H+) (OH) and the PH for this solution. Hint concentrated

    asked on August 11, 2012
  25. chemistry (Pls Bob check for me)

    0.5g of fuming h2s04 oleum is diluted with water. This solution is completely neutralized by 26.7ml of 0.4N naoh. Find the percentage of free so3 in the sample My calculation h2s04 = 98g/mol s03 = 80g/mol 98/2 = 49 80/2 = 40 26.7ml x 0.4n = 10.68ml -

    asked on March 31, 2013
  26. chemistry

    A flask containing 5.00ml of 3M hcl solution required 14.45 of 1.00M naoh for titration. How many moles of hcl are present in the solution? The density of 3M hcl is 1.05g/ml. My calculation 0.005L x 3M = 0.015 moles 0.01445 x 1m = 0.01445 moles Who helps

    asked on September 2, 2012
  27. math (Damon) check step by step for me

    A mixture of pure k2cr207 and pure kmno4 weighing 0.561g was treated with excess of ki. In acidic medium. Iodine liberated required 100ml of 0.15M of sodium thiosulphate solution for exact oxidation. The right answer 43.67 k2cr207 and 56.33 kmn04 K2cr207 =

    asked on January 2, 2014
  28. difficult chemistry

    100 Liters of air at STP is slowly bubbled through 200ml of 0.03N Ba(OH)2 solution. The Baco3 formed due to reaction is filtered and few drops of phenolphthalein is added to the solution rendering it pink. The solution required 25ml of 0.2N HCL solution

    asked on January 12, 2013
  29. Pharmacy math

    concentrated hydrochloric acid is a 38% solution of hcl in water and has a density of 1.18g/ml. How many milliliters of concentrated hydrochloric acid are needed to prepare 500ml of a 1:200 hcl solution? Who helps me to solve it for me. I think 2.12 ml is

    asked on July 24, 2012
  30. math who me step by step

    25g of a sample of ferrous sulphate was dissolved in water containing dilute h2s04 and the volume made up to one litre. 25ml of this solution required 20ml of N/10 kmn04 solution for complete oxidation. Calculate the percentage of fes047h20 in the sample

    asked on January 1, 2014
  31. chemistry

    0.50g of a mixture of K2c03 and Li2c03 requires 30ml of a 0.25N hcl solution for neutralization. What is the percentage composition of the mixture? The answer k2c03 96% Li2c03 4% K2c03 weight 138g/mol 138/2 = 69 Li2c03 weight 74g/mol 74/2 = 37 30ml x 0.25N

    asked on February 22, 2013
  32. chemistry

    Assuming the density of a 5% acetic acid solution is 1g/ml, determine the volume of the acetic acid solution necessary to neutralize 25ml of 0.1m naoh also record this calculation on your report My calculation 1g/ml x 1000ml x 0.05/61 = 0.81M 0.81m = 25ml

    asked on September 9, 2012
  33. chemistry

    25ml of a solution of na2c03 having a specific gravity of 1.25g ml required 32.9ml of a solution of hcl containing 109.5g of the acid per litre for complete neutralization. Calculate the volume of 0.84N heso4 that will be compltetly neutralized by 125g of

    asked on February 17, 2013
  34. chemistry who helps me step by step

    25g of a sample of ferrous sulphate was dissolved in water containing dilute h2s04 and the volume made up to one litre. 25ml of this solution required 20ml of N/10 kmn04 solution for complete oxidation. calculate the percentage of fe204 7h20 in the sample.

    asked on January 11, 2014
  35. Pharmacy Math

    A prescription calls for 250ml of a 0.1N hydrochloric acid HCL solution. How many ml of concentrated hydrochloric acid are needed to make this solution? The specific gravity hydrochloric acid is 1.18 the molecular weight is 36.46 and the concentration is

    asked on July 29, 2012
  36. math who helps me step by step

    A mixture of pure k2cr207 and pure kmn04 weighing 0.561g was treated with excess of ki in acidic medium. Iodine liberated required 100ml of 0.15M of sodium thiosulphate solution for exact oxidation. The right answer 43.67 k2cr207 and 56.33 kmn04 My

    asked on January 4, 2014
  37. chemistry

    0.5g of fuming h2s04 oleum is diluted with water. This solution is completely neutralized by 26.7ml of 0.4N naoh. Find the percentage of free s03 in the smaple solution. The answer 20.6% Assume that 50ml of 0.01M edta solution were added to 25ml of

    asked on March 3, 2013
  38. chemistry

    8.058g x 10-2 kg of washing soda na2co3 10h20 is dissolved in water to obtain 1L of a solution of density 1077.2kg/m3. Calculate the molarity, molality and mole fraction of na2c03 in the solution? who helps

    asked on January 1, 2013
  39. Damon check step by step

    25g of a sample of ferrous sulphate was dissolved in water containing dilute h2s04 and the volume made up to one litre. 25ml of this solution required 20ml of N/10 kmn04 solution for complete oxidation. Calculate the percentage of f2s047h20 in the sample

    asked on January 2, 2014
  40. math

    1.64g of a mixture of cac03 and mhco3 was dissolved in 50ml of 0.8M hcl. The excess of acid required 16ml of 0.25M naoh for neutralization. Calculate the percentage of cac03 and mgc03 in the sample Who helps me

    asked on December 21, 2013
  41. chemistry

    Concentrated hydrochloric acid has specific gravity of 1.18 and 36% hcl weight. What volume of concentrated hcl must be diluted to give 50 gm of 10 percent. My calculation 50gm x 0.1 = 5gm 5gm x 36.5 = 182.5 182.5 / 0.36 = 506.9 506.9 / 1.18 = 430 ml This

    asked on August 9, 2012
  42. Chemistry

    How much ethanol C2H50H in liters d=0.789g/ml must be dissolved in water to produce 190.5 of 1.65M c2H50H ? Molarity problem. Who helps me to solve it for me. My calculation 0.789g/ml x 1000ml/46.06 = 17.12M 17.12M = 190.5 x 1.65 17.12M = 314.325 x=

    asked on July 30, 2012
  43. chemistry

    Concentrated hydrochloric acid is a 38% solution of hcl in water and has a density of 1.18g/ml. How many milliliters of concentrated hydrochloric acid are needed to prepare 500ml of a 1:200 hcl solution? My calculation 500ml x 1:200 =2.5 1:200 means

    asked on August 9, 2012
  44. math

    Determine the volume of diluted nitric acid D1.11g/ml, 19% hn03. That can be prepared by diluting with water 50ml of conc hn03 d= 1.42g/ml, 69.8% I do not still understand how 183.68ml I want you clear explain step by step for me.

    asked on December 25, 2013
  45. chemistry

    How much ethanol C2H50H in liters d = 0.789g/ml must be dissolved in water to produce 190.5 of 1.65M C2H50H? Molarity problem. My calculation 0.789g/ml x 1000ml/46.06 = 17.12M 17.12M = 190.05 x 1.66 17.12m = 314.325 x= 314.325/17.12 x=18.36 I am not sure

    asked on August 11, 2012
  46. math who helps me step by step

    A mixture of pure k2cr207 and pure kmn04 weighing 0.561g was treated with excess of ki in acidic medium. iodine liberated required 100ml of 0.15M of sodium thiosulphate solution for exact oxidation. The right answer k2cr207 43.67% kmn04 56.33% K2cr207 =294

    asked on January 1, 2014
  47. math steve for your help

    25g of a sample of ferrous sulphate was dissolved in water containing dilute h2s04 and the volume made up to one litre. 25ml of this solution required 20ml of N/10 kmn04 solution for complete oxidation. Calculate the percentage of fes047h20 in the sample

    asked on December 29, 2013
  48. chemistry

    5ml of 8N HN03, 4.8ml of 5N HCL and a certain volume of 17M H2s04 are mixed together and made up to 2 liter 30ml of this acid mixture exactly neutralize 42.9ml of na2c03, 10 H2O in 100ml of water. Calculate the amount of sulphate 10m in gm present in

    asked on January 27, 2013
  49. chemistry

    A volume of 40.0 of aqueous potassium hydroxide was titrated against a standard solution of sulfuric acid h2so4. What was the molarity of the solution if 20.02 of 1.50M h2s04 was needed? Who helps me to solve it for me.

    asked on July 31, 2012
  50. chemistry Damon check my calculation

    25g of a sample of ferrous sulphate was dissolved in water containing dilute h2s04 and the volume made up to one litre. 25ml of this solution required 20ml of this solution required 20ml of n/10 kmn04 solution for complete oxidation. Calculate the

    asked on January 4, 2014
  51. math who helps me step by step

    25g of a sample of ferrous sulphate was dissolved in water contains dilute h2s04 and the volume made up to one litre. 25ml of this solution required 20ml of N/10 kmn04 solution for complete oxidation. Calculte the percentage of f2s04 7 h20 in the sample My

    asked on January 4, 2014
  52. Pharmacy math

    How much dil HCL (10% w/w) HCL specific gravity = 1.045 would be required to prepare 2000ml of a solution containing 0.005 molar HCL? HCL m.w.t = 36.5 Who try to solve for me. Please help The right answer is 34.9ml

    asked on July 28, 2012
  53. chemistry (Pls Bob check for me)

    Aspirin c9h8oh molar mass = 180.1g/mol can be prepared by the reaction of salicylic acid c7h603 molar mass = 13801 g/mol with acetic anhydride c6h603, according to the following equation. A chemist starts with 2 gram of salicylic acid reacts it with excess

    asked on April 28, 2013
  54. chemistry (Pls Bob check for me)

    A 150 mg/dl glucose solution was diluted 1:2. Then 0.5ml of it was added to 4.5ml saline 2 ml of this solution was diluted to 10ml. What is the final concentration of glucose? 1L= 10dl 1dl =100mL Answer 0.015mg/dl

    asked on March 16, 2013
  55. chemistry

    A definite amount of nh4cl was boiled with 100ml of 0.8N naoh for complete reaction. After the reaction, the reaction mixture containing excess of naoh was neutralized with 12.5ml of 0.75N nh2s04. Calculate the amount of nh4cl taken. The answer 3.78g who

    asked on February 10, 2013
  56. chemistry

    How many ml of 0.05M kmn04 acidic are diluted to oxidize 2gm of fes04 is diluted solution The answer 52.63 ml I want you step by step clearly explain Thank you for Bob

    asked on January 27, 2013
  57. chemistry

    A 0.682g sample of impure Na2hco3 yield a solid residue consisting of nahco3 and other solid a mass of 0.467g. What was the mass percent of nac03in sample. I do not understand I want you step by step. Clear explain for me. nahco3 = 84 n22hco3 = 106

    asked on November 23, 2012
  58. chemistry

    A 0.682g sample of impure NAHco3 yielded a solid residue consisting of NAc03 and other solid with a mass of 0.467g. What was the mass percent of NAc03 in the sample. The right 85.4% Who help

    asked on November 23, 2012
  59. chemistry

    A 0.446g sample of an unknown monoproctic acid was titrated with 0.105 M KOH The molar mass is 120g/mol. What is the PKA value? Pls helps me again

    asked on August 19, 2012
  60. Chemistry

    Concentrated hydrochloric acid is a 38% solution of HCL in water and has a density of 1.18g/ml. How many milliliters of concentrated hydrochloric acid are needed to prepare 500ml of 1:200 HCL solution? The answer is not 2.12ml My calculation: 1.18g/ml x

    asked on July 29, 2012
  61. chemistry

    Assume that 50ml of 0.01M edta solution were added to 25ml of co solution and the excess edta required 20ml of 0.005M mg solution. Calculate ppm co+ present. The answer 942ppm Bob helps me

    asked on March 2, 2013
  62. chemistry

    5ml of 8N Hn03, 4.8ml of 5N hcl and a certain volume of 17M h2s04 are mixed together and made up to 2 liter. 30ml of this acid mixture exactly neutralizes 42.9ml of na2c03, 10 h20 in 100ml of water .Calculate the amount of sulphate ion in gm present in

    asked on January 27, 2013
  63. chemistry

    In the previous example, how many ml of 0.1M KMN04 are required to react with 30ml of 0.05M H2o2? The answer 3ml who helps

    asked on January 13, 2013
  64. chemistry

    How much concentrated hydrochloric acid solution 36% HCL by mass d=1.18g/ml in milliliters is required to produce 11.0L of 0.296 M HCL? My calculation 1.18 x 1000ml x 0.36/36.5 = 11.6M 11.6M = 11000ml x 0.296 11.6m = 3256ml x= 3256ml/11.6 x= 280ml. I am

    asked on July 29, 2012
  65. chemistry (Pls Bob check for me)

    A 1.2g mixture of na2c03 and k2c03 was dissolved in water to form 100cm3 of s solution, 20cm3 of this solution required 40cm3 of 0.1N hcl for neutralization. Calculate the wieght of na2c03 and k2c03 in the mixture The answer 0.4G My own calculation: na2c03

    asked on February 24, 2013
  66. Chemistry

    A 5g mn sample was dissolved in 100ml water. If the percentage of M (At wt =55g/mol) in the sample is about 5%. What volume is needed to prepare 100ml of approximately 3.0 x 10-3 M solution Who helps for me. The right answer 6.7ml

    asked on November 4, 2012
  67. math

    50gm of a sample of ca(oh)s is dissolved in 50ml of 0.5N hcl solution. The excess of hcl was titrated with 0.3N -naoh. The volume of naoh used was 20cc. Calculate of naoh used was 20cc. Calculate % purity ca(oh)2 Who help me step by step

    asked on December 22, 2013
  68. chemistry

    A definite amount of nh4cl was boiled with 100ml of 0.8N naoh for complete reaction. After the reaction, the reactant mixture containing excess of naoh was neutralized with 12.5ml of 0.75N nh2s04. Calculate the amount of nh4cl takedn The answer 3.78g who

    asked on February 10, 2013
  69. chemistry

    80ml of hcl is added to 2.5gm of pure cac03 when the reaction is over, then 0.5gm cac03 is left. Find the normality of the acid The answer 0.5N Who helps step by step

    asked on February 3, 2013
  70. chemistry

    In the previous example, how many ml of 0.1M KMN04 are required to react with 30ml of 0.05M H202? The answer 3ml Who helps

    asked on January 13, 2013
  71. chemistry

    A 0.46771g sample containing sodium bicarbonate was titrated with hcl requiring 40.72ml. The acid was standardized by titrating 0.1876g requiring 37.86ml of the acid.Find the percentage of NAHCo3 FW 84mg/mmoml in the sample? Who helps me to solve it

    asked on November 22, 2012
  72. chemistry

    A solution of ethanol (C2H50H) in water is prepared by dissolving 76.9ml of ethanol (density0.79g/cm3) in enough water to make 0.25L of solution. What is the molarity of ethanol in this solution Who helps me

    asked on September 29, 2012
  73. chemistry (Pls Bob check for me)

    A 150mg/dl glucose solution was diluted 1:2. Then 0.5ml of it was added to 4.5ml saline. 2ml of this solution was diluted to 10ml. What is the final concentration of glucose? 1L = 10dL 1dL = 100mL My own calculation 150mg/dL = 150mg/100ml =1.5 150mg/100ml

    asked on March 16, 2013
  74. chemistry

    calculate the molarity of H2O2 if 25ml of H2O2 required 12 ml of 0.1M KMN04? The right answer 0.24M who helps

    asked on January 13, 2013
  75. Chemistry

    Concentrated hydrochloric acid is a 38% solution of hcl in water and has a density of 1.18g/ml. How many milliliters of concentrated hydrochloric acid are needed to prepare 500ml of 1:200 hcl solution. My calculation 1.18g/ml x 1000ml x 0.38/36.46 = 12.3M

    asked on August 19, 2012
  76. chemitry who helps me

    you are given a solid that is a mixture of na2s04 and k2s04. A0.215g sample of the mixture is dissolved in water. An excess of an aqueous solution of bacl2 is added. The bas04 that is formed is filtered dried and weight. Its mass is 0.299g what mass of s04

    asked on January 5, 2014
  77. math Steve for your help

    3.2g of a mixture of kn03 and nan03 was heated to constant weight which was found to be 2.64g. What is the % kn03 in mixture the answer 44.22%

    asked on December 29, 2013
  78. chemistry

    calculate the number of g fes04 that will be oxidized by 24ml of a 250N Kmn04 in a solution acidified with sulfuric acid. The unbalanced equation for the reaction. The answer 0.912g Who helps

    asked on February 9, 2013
  79. chemistry

    10g of nacl were added to 10ml of water. the resulting solution was diluted to be a final volume of 250ml. Given the density of the solution is 0.9864g/ml. Calculate the molality of the solution. Who helps

    asked on December 25, 2012
  80. chemistr

    10g of nacl were added to 10ml of water. he resulting solution was diluted to be a final volume of 250ml. Calculate the molarity of the solution. My calculation 10g/58g/mol = 0.173M 0.173M/025L =0.689M Given the density of the solution is 0.9864g/ml.

    asked on December 25, 2012
  81. chemistry

    6.85ml of 0.015M SN2+

    asked on December 16, 2012
  82. Chemistry

    Find the number of mg Na2co3 FW = 106g/mol required to prepare 500ml of 9.2ppm NA solution. ppm = mg/L 9.2mg/1000ml x= 0.0092 x 500ml = 4.6mg x 23 = 106mg The right answer 10.6mg NA weight = 23 Who helps me to solve it for me.

    asked on November 4, 2012
  83. surface energy budget

    I'm give the following data: Q*, QG, QH, QE for a 24-hour period, i'm required to plot these 4 data on the same graph, which I've already done. I'm also required to compute these 24 hours totals - transfer of sensible heat to the atmomsphere - transfer of

    asked on October 2, 2006
  84. math (Damon) clearly step by step for me

    3.2g of a mixture of kn03 and nan03 was heated to constant weight which was found to be 2.64g. What is the % kn03 in mixture? Who helps me clearly step by step for me. Thank you .

    asked on January 1, 2014
  85. steve for your solution

    you need to use 3 solutions of drug H containing respectively 50%, 20% and 5% to make 600ml of 10% drug H. How much of the 50% will you use?

    asked on December 28, 2013
  86. math (steve for your help)

    0.224g sample the contained only bacl2 and kbr required 19.7ml of 0.1M agn03 to reach the end point. Calculate the percent of each compound present in the sample. Steve want you step by step for me.

    asked on December 27, 2013
  87. math

    1.64g of a mixture of cac03 and mgc03 was dissolved in 50ml of 0.8M hcl. The excess of acid required 16ml of 0.25M naoh for neutralization. Calculate the percentage of cac03 and mgco3. The right answer mgc03 52.02% caco 47.98% Who help for me step by step

    asked on December 7, 2013
  88. maths

    A person drives 500 km in 6 months. How many km will that person drive in 3 years?

    asked on November 19, 2013
  89. chemistry

    A 0.200g sample containing mn02 was dissolved and analyzed by addiction of 50ml of 0.100M fe to drive the reation. The excess fe required 15ml of 0.0200 m kmn04. Find % mn304 fw 228.8mg/mmol in the sample? who helps me

    asked on December 9, 2012
  90. chemistry

    Concentrated hydrochloric acid is a 38% solution of hcl in water and has a density of 1.18g/ml. How many milliliters of concentrated hydrochloric acid are needed to prepare 500ml of a 1:200 hcl solution. My own three calculation 1.18g/ml x 1000ml x0.38 /

    asked on September 20, 2012
  91. chemistry

    How to calculate PH 2.13 = 0.007M Why? Please show for me. I want you step by step for me.

    asked on August 11, 2012
  92. chemistry

    How to calculate PH 1.9 =0.0126M I do not still understand. I want you step by step to calculate for me. Thank you.

    asked on August 10, 2012
  93. chemistry

    A sample of solid monoprotic acid with molar mass equal to 169.7 g/mol was titrated with 0.1599M sodium hydroxide solution. Calculate the mass in grms fo acid to be used if the volume of NAOH to be used is 25ml. My calculation 0.1599 x 0.025L = 0.00399

    asked on August 4, 2012
  94. math Steve for your solution

    0.224g sample that contained only bacl2 and kbr required 19.7ml of 0.1M ango3 to reach the end point. Calculate the percentage of each compound present in the sample. The right answer bacl2 32.4% KBR 67.7% You need to use 3 solution of drug H containing

    asked on December 28, 2013
  95. Math

    1.64g of a mixture of cac03 and mgc03 was dissolved in 50ml of 0.8M hcl. The excess of acid required 16ml of 0.25M naoh for neutralization. Calculate the percentage of cac03 and mgc03 in the sample Steve helps me step by step

    asked on December 25, 2013
  96. math

    0.224g sample that contained only bacl2 and kbr required 19.7ml of 0.1M agn03 to react the end point. Calculate the percent of each compound present in the sample

    asked on December 21, 2013
  97. math

    1.64g of a mixture of cac03 and mgc03 was dissolved in 50ml of 0.8M hcl. The excess of acid required 16ml of 0.25M naoh for neutralization. Calculate the percentage of cac03 and mgc03 in the sample The answer 52.02% mgc03 caco 47.98% Bob helps me step by

    asked on December 8, 2013
  98. maths

    A community college has 2,000 students and 50 instructors. Next year the enrollment will be 6,000. How many new instructors should be hired if the college wants to keep the same student to instructor ratio?

    asked on November 19, 2013
  99. chemistry (Pls Bob check for me)

    what mass of 25% ba(n03)2 solution contain 40 grams of ba(n03)2 ? Answer 160g My calculation 40g/261.37g/mol = 0.15305/0.25g = 0.612 This answer is not right Who helps

    asked on April 28, 2013
  100. chemistry

    In the previous example, how many ml of 0.1M kmn04 are required to react with 30ml of 0.05M h202? the answer 3ml who helps

    asked on February 10, 2013

Pages

  1. 1
  2. 2