1. college algebra

    In Japan, there were 94,848 deaths attributed to heart disease and the population of Japan is about 128 million. If the United States were able to reduce its number of deaths to be proportional to that of Japan, about how many deaths due to heart disease

    asked by tim on September 16, 2015
  2. history

    To what extent does Lincoln "cause" the Civil War to start? In what way(s) is Lincoln being President critical to the Union's success? Why was Lincoln so heavily criticized?

    asked by Anonymous on January 4, 2012
  3. History

    Which was a consequence of the United States' entry into World War I? Ottoman forces shifted their troops to fight against the Allied powers on the western front German troops became demoralized and eventually surrendered in the face of the arrival of

    asked by Quinn on March 11, 2018
  4. Life orientation

    Evaluate the physical,social and economic consequences of this crime to the offender. How did this corruption and fraud impact negatively in the Country :for example service delivery,tax,expense of trial,etc.

    asked by Maboko on April 23, 2016
  5. Economics/Geography

    One of the stages of economic growth is capital intensive, where wealth is created through the efficient use of money and industrial manufacturing occurs. What latin american country fits into this stage & why?

    asked by Lindsey on November 23, 2011
  6. life orientation

    Evaluate the physical, social and economic consequences of this crime to the offender. How did this corruption and fraud impact negatively in the country example service delivery,tax,expenses of trial?

    asked by rose on May 8, 2016
  7. Life orentatlon

    Evaluate the physical social and economic consequences of this crime to the offender. How did this corruption and fraud impact negatively in the country: for example service delivery, tax, expense of trial

    asked by shiana on April 24, 2016
  8. social studies

    Which of the following economic changes did the Soviets make to Russia? A. collectivizing farms and industrializing B. eliminating poverty and shortages C. allowing serfs to own their own land D. reducing government control of the economy *

    asked by * on January 16, 2019
  9. life orientation

    evaluate the physical,social and the economic consequences of this crime to the offender.how did this corruption and fraud impact negatively in the country:example service deliverx tax,expense of trial,etc.

    asked by tshego wa deco on May 12, 2016
  10. History

    All the following were causes of the U.S. isolationism in the 1930's except A:The economic troubles of the Great Depression B:The findings of the Nye Committee C:The passage of the Neutrality Acts*** D:The rise of totalitarian regimes in Europe Is this

    asked by Marylyn on March 14, 2017
  11. Social Studies

    A tropical climate is key to which economic activity in the lowlands of central america and the Caribbeans? A commerce and manufacturing B production of cash crops C animal husbandry D mining Thanks!!!!!!!!!!!!

    asked by I am S on December 14, 2017
  12. social studies

    Which of the following economic changes did the Soviets make to Russia? A. collectivizing farms and industrializing B. eliminating poverty and shortages C. allowing serfs to own their own land * D. reducing government control of the economy

    asked by <3 on January 16, 2019
  13. Social Studies

    A tropical climate is key to which economic activity in the lowlands of Central America and the Caribbean? A) Commerce and manufacturing B) production of cash crops C) animal husbandry D) mining

    asked by i just need help on December 18, 2018
  14. Economics

    How does the local, state, or national economy affect your business or place of work? Are there businessess that are relatively recession- or depression-proof? Why or why not? Are there businesses that may not prosper to the same extent as others during an

    asked by Van on February 24, 2010
  15. Social Studies

    6. Compare the experience of farmers, coal miners, and union laborers during 1920s. What did many have in common? A. Economic prosperity B. Public disapproval C. Federal assistance D. Financial hardship I think C or D...

    asked by EmberShy on February 8, 2017
  16. world history

    Corporatist state is a system in which a country's major economic activities, such as agriculture, transportation, manufacturing, and commerce are formed into syndicates that resemble corporations. True False

    asked by Cody on September 18, 2007
  17. Social Studies

    which of the following economic changes did the soviet’s make to russia collectivizing farms and industrializing eliminating poverty and shortages allowing serfs to own their own land reducing government control of the economy ********

    asked by Kyra on January 16, 2019
  18. Social studies

    1. A tropical climate is key to which economic activity in the lowlands of Central America and the Caribbean? a. commerce and manufacturing*** b. production of cash crops c.animal husbandry d. mining Am I right?

    asked by softball lover on January 31, 2017
  19. Social Studies

    1.Which economic activity has largely driven development of modern Southeast Asian cities? A. rice farming B. trade routes C. lumber milling↗↗↗↗↗↗ D. rubber production

    asked by Two Moodz on May 7, 2019
  20. History

    What attempts have European imperial powers made in the 20th century to address the atrocities committed in colonies throughout the world? (Select all that apply.) A) Many European nations have addressed their imperial actions by providing economic relief

    asked by Rose on April 18, 2018
  21. American History

    Can someone check these answers for me and also help with the five that I missed?? | ___T__ 1. Lincoln narrowly defeated Douglas in 1860 as a result of his success in the presidential debates. T/F | ____D_ 2. All of the following were issues in the War of

    asked by DEE on May 14, 2009
  22. English

    1. I have been to Japan before. 2. I went to Japan before. 3. I had been to Japan before. (Are they all grammatical? Is #1 the same as #2? Thank you.)

    asked by rfvv on November 5, 2010
  23. Business & Society

    Case In the case regarding Technology and the Africa Rice Center. The question is – “Should genetically modified food be used to further economic development?”

    asked by Lasey on May 13, 2015
  24. His/135

    How do I describe the social, economic, and political composition of te decade of corporate greed and how it affected the political climate of the 1980s?

    asked by Rachel on June 9, 2010
  25. history

    desribe the social, economic, and political composition of the decade of corporate greed and how it affected the political climate of the 1980's.

    asked by Anonymous on October 19, 2008
  26. SS-Writeacher

    Communism and socialism are usually found in what type of economic system? A) command*** B) traditional C) pure market D) mixed market

    asked by Madison on September 8, 2017
  27. Questions on economics

    1 what do economic model assume? 2 in what way are models helpful to economists? 3 what does an economist develop in order to test his or her theory or model?

    asked by rose on January 15, 2009
  28. his/135

    describes the social, economic, and political composition of the decade of corporate greed and how it affected the political climate of the 1980s.

    asked by love on December 17, 2010
  29. economics

    I'm doing a research about Ebay, We need: Brief history,Products and Economic overview. I did the history part but can't seem to find enough information about the latter two. Can someone help me? sources would be helpful

    asked by Anonymous on January 17, 2012
  30. history

    in eighteenth century liberals stressed? a)dictatoship b)economic equality c)equal of oppurtunity d)racial and sexual equality

    asked by jessica on October 9, 2007
  31. economics

    I'm doing a research about Ebay, We need: Brief history,Products and Economic overview. I did the history part but can't seem to find enough information about the latter two. Can someone help me? sources would be helpful

    asked by Anonymous on January 17, 2012
  32. geography

    Can you check my answers please? 1.What does a circle with a star or dot in its middle usually mean on a map? What name would be next to this symbol in Chile? It usually means the capital of a state or country. This would be Santiago for Chile. 2. In

    asked by Reed on November 26, 2012
  33. us history

    i need to write an essay on this and i need some topics analyze the wasy in which the fedral govt sought support ont he home fron tfor the war effort during the 1st world war. so far i have the espionage act and the labor bonds and the Sediton act ....

    asked by Ryan on November 3, 2009
  34. Sociology

    1). A major source of increasing economic inequality in the U.S. is the fact that: A) the U.S. is a racist society B) the overwhelming majority of new jobs have been in the lowest paying sectors C) Social Security payments are unable to keep up with

    asked by Dom on May 2, 2017
  35. History

    what did conscientious objectors do during world war one

    asked by miranda on October 17, 2011
  36. Social Studies

    How many PEOPLE have served in World War I??

    asked by Nick on March 5, 2008
  37. History

    Could the US have avoided entry into World War I?

    asked by Mya on October 12, 2010
  38. social studies

    can someone give me a woman from world war 2 please thanks :)

    asked by sara on March 24, 2009
  39. social studies

    what was the nick name for the soilders in the world war 1

    asked by maria on January 27, 2010
  40. History

    Can you help me find a war that is currently going on in the world and 5 reasons why?

    asked by Sara on December 19, 2018
  41. social studies

    Did someone kill Hitler in world war ll?

    asked by olive on December 7, 2010
  42. studies

    Why was inflation a problem after World War II?

    asked by Bob on May 8, 2017
  43. Geography

    Where can i go to get a map of the world during the civil war?

    asked by Sammy on April 29, 2009
  44. cook

    what gadgets were used to cook before second world war?

    asked by ah qing on January 22, 2010
  45. World History

    What were the social costs of World War II? Thanks -MC

    asked by mysterychicken on March 24, 2012
  46. world history

    The social costs of world war 2

    asked by cowgirl on October 10, 2007
  47. social studies

    i need help. I do not know what caused the world war II. Can you guys help me?

    asked by Sofia on June 10, 2015
  48. Social Studies

    One cause of the outbreak of World War I was caused by?

    asked by history help on January 12, 2019
  49. history

    What was the role of the Empire in World War I?

    asked by michelle on July 23, 2012
  50. English

    What is the difference between World War II and Nazism?

    asked by Zoella on December 5, 2016
  51. american history

    what countries fought with us in world war 1?

    asked by meeka on March 15, 2010
  52. college- math

    a fair die is rolled 3 times. A 4 is considered "success", while all other outcomes are "failures." find the probability of the number of success a) 2 b)3

    asked by Anonymous on August 1, 2017
  53. his 135

    was nixon's presidency a success? i feel it was because he had the foreign policy and draft ? anything else i can add? can be great besides the watergate scandal was he a success/

    asked by bobbi on March 26, 2010
  54. SOCIAL STDIES HELP!

    1. What caused the civil rights movement to gain momentum? (1 point) the post-war economy after World War I*** African American discontent during the Great Depression African Americans wanting equal rights after World War II Southern politicians beginning

    asked by XenaGonzalez on May 21, 2015
  55. HIS204

    Question 1.1. The Depression reached its most devastating point in the months between FDR’s victory and when he entered the White House. However, he proclaimed that there was only one thing that the American people needed to be fearful of. Which of the

    asked by Kia on May 21, 2014
  56. history

    Which of the following led to a nomadic way of life on the Great Plains? a. drastic climate changes B. the coming of the horse and buffalo c. the influx of white settlers d. war among Native American groups B

    asked by Bella on February 20, 2009
  57. History

    Immediately after World War II, General MacArthur’s responsibilities included the demilitarization of Japanese society and the: A. elimination of the Japanese emperor. B. trial of American officials charged with war crimes. C. laying of the foundations

    asked by angela on February 19, 2016
  58. history

    What was Wilson’s slogan for entering World War I? Why was his slogan invalid at the time? What happened later in Russia, which provided how invalid was his slogan?

    asked by Tiff on May 11, 2007
  59. English

    1. When's he been to Japan? 2. When has he been to Japan? [Can we use #1?] 3. Why's he sad? 4. Why is he sad? [Are both okay?] 5. Why's he been to Japan? 6. Why has he been to Japan? [Are both okay?] 7. Where's he gone? 8. Where has he gone? [Are both

    asked by rfvv on March 11, 2019
  60. History

    The difference between the so-called old and "new immigrants" was: Select one: a. Their reasons for migrating to the United States b. That the native language for the new immigrants was typically English. c. That the new immigrants were from southern and

    asked by TayB on February 25, 2015
  61. internationl business

    Investigate the ecomonomy the Philippines and its neighbors. In what economic sectors is each country strong? Do the stengths of each country really complement one another, or do the compete directly with one another?

    asked by Ann on November 28, 2008
  62. AP U.S. History

    Identify the political, economic and social reforms introduced in the South during Reconstruction. To what extent did those reforms survive the Compromise of 1877?

    asked by Mia on December 16, 2009
  63. History

    1.What economic system focused on exports and acquiring precious metals? A.capitalism B.mercantilism C.market economy D.traditional economy

    asked by yellowbelly on February 28, 2019
  64. History

    What are 2 possible economic theorists/ financial gurus I can compare with opposing views? One favouring fiscal policy while other favouring laissez faire?

    asked by Susan on October 3, 2017
  65. History

    Can someone help to explain the social, economic, and political composition of the decade of corporate greed and how it affected the political climate of the 80's during the Reagan administration.

    asked by Lisa on September 21, 2008
  66. Social Studies

    What was the basic economic structure established by England? import/export economy? mercantilism? market economy? capitalism?*** Am I wrong?

    asked by Ally on September 21, 2016
  67. history

    Describe how capitalism, agriculture, and industrialization contributed to economics, and how it contributed to economic development, regional specialization, and social reform

    asked by enxhi on April 17, 2009
  68. History

    I got the question "In what ways did Canada become a welfare state between 1931 and 1982? How did this affect the way Canadians saw themselves? In what ways do you think the economic and social inequalities continued?" and I wanted someone to check over my

    asked by Harley on May 15, 2014
  69. us history

    How radical, in economic and political terms, were the Radical Republicans?

    asked by Anonymous on November 18, 2009
  70. economics

    out of the four economic market models which is the best market model and which is the worst

    asked by chris on September 26, 2010
  71. HOME ECONOMICS

    1)what is home economics. 2)Branches of home economic & explain.

    asked by ABASI-FREKE on September 19, 2018
  72. 8th grade

    HOW CAN SOCIAL DEVELOPMENT IMPROVE THE ECONOMIC DEVELOPMENT OF A COUNTRY?

    asked by SANAM on September 21, 2010
  73. social studies

    social life & economic life of greek civilization

    asked by twinkle on September 25, 2008
  74. U.S. History (Check)(REED)

    1. During the 2000 election, it came down to a 400 difference in what state? A: Florida 2. Why was the United States involved in the Persian Gulf War? A: To expel Iraq from Kuwait, which has one of the largest oil reserves in the world, and protect our

    asked by Victoria on June 2, 2016
  75. U.S. History (Check!)

    . During the 2000 election, it came down to a 400 difference in what state? A: Florida 2. Why was the United States involved in the Persian Gulf War? A: To expel Iraq from Kuwait, which has one of the largest oil reserves in the world, and protect our

    asked by Victoria on June 2, 2016
  76. History

    Which best describes how the United States moved away from isolationism? a.The United States began to sell weapons to the Axis powers after the Soviet Union’s invasion of Poland. b.The United States established military bases throughout Europe to protect

    asked by Bri on January 25, 2018
  77. history

    Which best describes how the United States moved away from isolationism? a.The United States began to sell weapons to the Axis powers after the Soviet Union’s invasion of Poland. b.The United States established military bases throughout Europe to protect

    asked by kenzie on February 24, 2018
  78. Social Studies

    What was a major result of the Civil War on the US? The Union was preserved as a single country, and slavery was abolished. Is that major enough? In addition to the answers drwls gave, you might consider the total change of America's status in the world.

    asked by Jaden on May 14, 2007
  79. social studies check answers

    1.C 2.D 3.A 4.D 5.C 6.B 7.D 8.B 9.B 10.A 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of

    asked by matt on March 25, 2014
  80. Macroeconomic

    1 An example of an economic aggregate is 2 A business cycle is 3 The topics studdied in acroeconomics include 4 A price ceiling will have no effect if 5 Secular long run growth is 6 The human Development index is

    asked by jasmin on October 29, 2009
  81. Public Administration

    I need to write a research paper. I picked the economic impact of illegal immigration. I am having trouble figuring out what the independent, dependent, and control (if any) variables could be. I need to have at least one of each. I am thinking one

    asked by Cassidy on March 14, 2011
  82. ETh 125 cultural divesity

    i got to write a 1000-1700 word research paper on the linguistic, political, social, economic ,religious and familial conventions and four hispanic groups living in th united states

    asked by nicole on July 21, 2008
  83. world history

    which most accurately indentifies an aspect of Leninism? a. multiparty political structure b. capitalist economic policies c. government control of major industries d. abolition of all religious influence in society A?

    asked by Anonymous on February 14, 2018
  84. Social studies

    Which impact did the opium trade have on China? A. It brought economic prosperity. B. It helped to increase cultural diversity. C. It resulted in addiction and conflict. D. It strengthened community and family ties

    asked by keegan on March 7, 2019
  85. Philosophy

    Do you know any good websites where I can find information about the capitalist economic/political system in the US as well as in Denmark and/or France? I tried google but I haven't found a great site or I'm usually given a sentence or 2 about the topic.

    asked by Montega on June 2, 2009
  86. Social studies

    what was one way that colonists rebelled against british economic policies A.they enacted the township ends acts B. They formed the sons of liberty C. They wrote the writs of assistance D. They repealed the stamp act

    asked by Unicorn on October 5, 2018
  87. essay

    Hi i can't find any websites except wikipedia to help me with this question Analyze the impact of the Atlantic trade routes established in the mid 1600's on economic development in the British North American Colonies

    asked by nick on July 23, 2008
  88. geography

    What is MERCOSUR? the agreement for building the Panama Canal an arrangement to increase economic cooperation a strategy to prevent European intervention a U.S. plan to aid the South American economy

    asked by Auriana on February 25, 2019
  89. World History

    Which of the following was an effect of growing cash corps in africa ? A. There was a food shortage. B. Countries achieved economic independence C. Small farmer became rich D. Goverments neglected industrial growth I got D.

    asked by Ciara's Sister on October 27, 2011
  90. History

    which most accurately indentifies an aspect of Leninism? a. multiparty political structure b. capitalist economic policies c. government control of major industries d. abolition of all religious influence in society D?

    asked by Anna on August 5, 2018
  91. SOCIAL STUDIES

    WHICH OF THE FOLLLOWING PRIMARILY ACCOUNTS FOR THE SPIKE IN CUBAN IMMIGRATIONS IN THE EARLY 60 A-ONGOING CIVIL WAR IN CUBA B-CHANGES IN US IMMIGRATION LAWS C-COMMUNIST TAKEOVER OF THE CUBAN GOVERMENT D-RAPID GROWTH IN CUBAN WEALTH AND MOBILITY LAST

    asked by NEED HELP on April 2, 2017
  92. probability

    Consider a Bernoulli process with parameter p=1/3. Let T1 be the time of the first success and let T1+T2 be the time of the second success. We are told that the results of the two slots that follow the first success are failures, so that XT1+1=XT1+2=0.

    asked by David on November 28, 2018
  93. probability

    Consider a Bernoulli process with parameter p=1/3. Let T1 be the time of the first success and let T1+T2 be the time of the second success. We are told that the results of the two slots that follow the first success are failures, so that XT1+1=XT1+2=0.

    asked by Alison on November 26, 2018
  94. U.S. History

    1.) How did Bush v. Gore affect national politics? a.) It called for the beginning of a lengthy recount in the state f Flordia. b.) It questioned the validity of George W. Bush's Election as president. **** c.) The supreme court awarded Florida's votes to

    asked by Hi, Help on May 4, 2016
  95. International Econ.. Please Help!

    Suppose the U.S. is an importer of product X and that there are no trade restrictions. Let us asuume that the U.S. consumers buy 1 million units of X each year, of which 400,000 are produced domestically and 600,000 are imported. A. Suppose a technological

    asked by Mary on July 26, 2010
  96. International Econ.. Please Help!

    Suppose the U.S. is an importer of product X and that there are no trade restrictions. Let us asuume that the U.S. consumers buy 1 million units of X each year, of which 400,000 are produced domestically and 600,000 are imported. A. Suppose a technological

    asked by Mary on July 26, 2010
  97. world history

    Its about 1569 map Of the World Compare a modern Mercator Projection of eastern North America with Mercator's map. How are the two maps different? How are they similar?

    asked by Cat on March 12, 2014
  98. Math

    1. What compromise did states reach for the purpose of determining representation by population in the House of Representatives? (1 point) Slaves would be counted as three-fifths of a person for official population counts. Slave populations would count for

    asked by Mariana on November 19, 2015
  99. us history

    Prior to the attack on Pearl Harbor, the United States was very much divided about entry into World War II. Many isolationists opposed U.S. involvement, while others felt we had a responsibility to act in the face of such aggression. You will be writing an

    asked by reneae on March 28, 2019
  100. History

    Is this statement true or false? Europeans theorized that their economic superiority justified their claim to foreign resources for technological advancement. false??

    asked by Bri on January 17, 2018