1. Chemistry

    You have 3.00 L of a 2.37 M solution of NaCl(aq) called solution A. You also have 2.00 L of a 2.00 M solution of AgNO3(aq) called solution B. You mix these solutions together, making solution C. Calculate the concentration (in M) of Na+ ions in solution C.

    asked by tina on May 6, 2011
  2. Chemistry

    What is the molarity of a solution of Mg(OH)2 if the solution contains 1.35 g in exactly 100 mL of solution??? A 15.0 mL solution of H2SO3 is neutralized by 12.0 mL of a standradized 1.00M NaOH solution. What is the concentration of the H2SO3

    asked by Tasha on December 12, 2012
  3. chemisrty

    Q4) Suppose you prepare 950 mL of a solution by dissolving 100 grams of NaCl in 900 mL of water. Assuming the density of pure water to be 1 g/mL, answer the following questions with regards to this solution: a) What is the mass percent of water in this

    asked by lyan on January 16, 2012
  4. Chemistry

    Given an aqueous solution of NaCl, which of the following is the simplest method for the separation of NaCl from the solution? 1. evaporation of solution to dryness 2. filtration of solution 3. osmosis of solution 4.centrifuging the solution 5.

    asked by Anonymous on January 30, 2010
  5. Chemistry

    An aqueous solution of NaCl is 270m. If the density of the solution is 1.20g/ml. Find a) % NaCl by mass b) Molarity of NaCl in the solution.

    asked by Arwida on July 16, 2014
  6. Chemistry

    1. Not sure of how to do the calculations... Make a 0.200 m solution of NaCl in a 100. mL volumetric flask. ... Solution A's question or statement is the same but with M (molarity) Is this right? The small m means molality. If it were changed to capital M,

    asked by A on February 2, 2017
  7. CHEMISTRY

    1. Not sure of how to do the calculations... Make a 0.200 m solution of NaCl in a 100. mL volumetric flask. ... Solution A's question or statement is the same but with M (molarity) Is this right? The small m means molality. If it were changed to capital M,

    asked by Allison on February 3, 2017
  8. Scient

    (NaCl) solutions used in intravenous injections have a concentration of 0.90% NaCl (mass/volume). 4.5grams of NaCl are needed to prepare 500.0 mL of this solution How much water must evaporate from this solution to give a solution that is 9.0% NaCl

    asked by Tina on June 18, 2016
  9. chemistry

    In a laboratory experiment, a 18.0 ml sample of NaCl solution is poured into an evaporating dish with a mass of 24.00 g. The combined mass of the evaporating dish and NaCl solution is 37.15g. After heating, the evaporating dish and dry NaCl have a combined

    asked by Allyse on October 9, 2010
  10. Chemistry

    25.0 mL of a NaCl solution (concentration unknown) was found to react with 20 drops of the chloride test solution from the PU Chloride Test Kit. Calculate the mass of NaCl (in grams) in this solution. Calculate the mass of NaCl required to prepare 0.250 L

    asked by kt on October 3, 2010
  11. Chemistry

    Suppose the osmotic pressure of blood at 37 °C is 7.65 atm and you are preparing an intravenous (IV) NaCl solution for a patient. What concentration (in M) of NaCl solution should you prepare so the resulting IV solution is isotonic with blood, if the

    asked by Lola on May 1, 2016
  12. Chemistry

    Suppose the osmotic pressure of blood at 37 °C is 7.65 atm and you are preparing an intravenous (IV) NaCl solution for a patient. What concentration (in M) of NaCl solution should you prepare so the resulting IV solution is isotonic with blood, if the

    asked by Lola on May 2, 2016
  13. biology

    A red blood cell is placed into each of the following solutions. Indicate whether crenation, hemolysis, or neither will occur. Solution A: 3.21% (m/v) NaCl Solution B: 1.65% (m/v) glucose Solution C: distilled H2O Solution D: 6.97% (m/v) glucose Solution

    asked by sol on September 29, 2011
  14. chemistry

    If you know that the mass concentration of a NaCl solution is 58.5 g/L, the molar concentration (mol/L) of the solution is ? can sum1 help me plz 1 mol of NaCl has a mass of what? 58.5 g NaCl x (1 mol NaCl/molar mass NaCl) = mols NaCl on 58.5 gg NaCl. Mols

    asked by brett on June 13, 2006
  15. math

    you need to prepare 5ml NaCl solution . you already have a stock solution of 10% NaCl that you are asked to use . how many ul NaCl solution would you need to make 5ml of a 2% NaCl solution?

    asked by eric on September 2, 2013
  16. science

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.

    asked by Kyle on January 5, 2015
  17. college chemistry

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.

    asked by Kyle on January 5, 2015
  18. science

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl.

    asked by Kyle on January 5, 2015
  19. science

    In the lab you need to make 1.00 L of a 0.300 M NaCl solution. You had previously made a 0.950 M NaCl solution that you can dilute to form your new solution. How many mL of the concentrated solution would you use to make the dilute solution?

    asked by liz on November 2, 2011
  20. chemistry

    Calculate the molarity of each. a. 1.50 mole of NaCl in 8.00 L of solution 0.188 M NaCl b. 270 mg of NaCl in 3.00 mL of solution 90 M NaCl

    asked by krystal on February 22, 2012
  21. science-chem

    first, thanks so much Bob for helping me!!!! Q4.you will be asked to prepare 25.0 mL of a 0.019 M solution of sodium chloride during this experiment.... a.calculate mass of sodium chloride needed to prepare solution. (0.25L)(0.019M NaCl/L)*(58.5g

    asked by Ally on September 17, 2009
  22. Chemistry

    Hi, can you help with how to solve this equation? 50.0 gram sample of NaCl is added to water to create a 0.50 L solution. What volume of this solution is needed to create a 1.30 L solution that is 0.100 M NaCl? The choices provided: a) 152 mL b) 255 mL c)

    asked by Cassandra on April 3, 2015
  23. Chemistry 314

    What NaCl concentration results when 254 mL of an 0.880 M NaCl solution is mixed with 412 mL of a 0.450 M NaCl solution?

    asked by Amanda on August 26, 2012
  24. chemistry

    calculate the mass, in grams, of NaCl present in each of the following solutions. 6.25 g of 11.5% NaCl solution 452 g of 12.3% NaCl solution please show me how to do these. Thanks.

    asked by pat on April 29, 2011
  25. chemistry

    What NaCl concentration results when 279 mL of a 0.640 M NaCl solution is mixed with 427 mL of a 0.490 M NaCl solution?

    asked by lee on April 17, 2013
  26. ChemII

    A saline solution is 0.9% NaCl. What masses of NaCl and water would be required to prepare 50. L of this saline solution? Assume that the density of water is 1.000g/mL and that the NaCl does not add to the volume of the solution.

    asked by Eric on January 9, 2011
  27. chemistry

    A solution contain 20 gram of NaCl in 95 cm3 solution the density of the solution is 1.25 g cm-3 what is the mass percentage of Nacl

    asked by Anant on April 29, 2018
  28. chemistry

    a solution is made by dissolving 25 g NaCl in enough water to make 1.0 L solution. Assume that density of the solution is 1.0 g/mL. calculate the mass percent, molarity, molality, and mole fraction of NaCl. whats wrong 25 g NaCl 1.0 L solution 1.0 g/mL 25

    asked by Kyle on January 5, 2015
  29. math

    You have 10.0 ml of a 5.0% NaCl solution. To this you add 5.00ml of a 2.0% NaCl solution. What is the molarity of NaCl in this final mixture?

    asked by chidera on January 17, 2017
  30. Lab Math

    You have 10.0 ml of a 5.0% NaCl solution. To this you add 5.00ml of a 2.0% NaCl solution. What is the molarity of NaCl in this final mixture? Please help!

    asked by Morgan on February 2, 2012
  31. Chemistry

    A saline solution used in intravenous drips for patients who cannot take oral fluids contains 0.92% (w/v) NaCl in water. How many grams of NaCl are contained in 250 mL of this solution? So wouldn't it just be .92%= .92 grams x 250ml.../100= 2.3 g NaCl?

    asked by Petey on September 7, 2016
  32. Biology

    Which of the following solutions bathing a red blood cell would be considered isotonic? Which of the following solutions bathing a red blood cell would be considered isotonic? a solution containing 300 mM NaCl a solution containing 150 mM glucose a

    asked by Anonymous on February 19, 2015
  33. science

    Q4.you will be asked to prepare 25.0 mL of a 0.019 M solution of sodium chloride during this experiment.... a.calculate mass of sodium chloride needed to prepare solution. (0.25L)(0.019M NaCl/L)*(58.5g NaCl/1mole NaCl)=0.278 g NaCl....is that right?

    asked by Ally on September 17, 2009
  34. Chemistry

    a .50 g of NaCl is added to water to create a .50 L solution. what volume of this solution is needed to create a 1.30L solution that is .100M NaCl

    asked by Harjit on February 5, 2013
  35. Chemistry

    You are instructed to prepare 250 mL of a solution which is 50 M in NaCl and 0.10 M in acetic acid. Solid NaCl and a 3.0 M solution are avaliable. How would you prepare this solution?

    asked by Orianna on April 22, 2012
  36. Chem

    Plese tell me if these are right. A 15.0-mL sample of NaCl solution has a mass of 15.78g. After the NaCl is evaporated to dryness, the dry salt residue has a mass of 3.26g. Calculate the following concentrations for the NaCl solution. a. %(m/m)= 3.26 x 100

    asked by Jason on November 7, 2010
  37. Biology

    Describe how you would prepare 90 mL of a 5 mM NaCl solution from a 2 M NaCl stock solution. Describe your actions–exactly what you would do –step-by-step–when preparing this solution. Also show all calculations. Be sure all amounts include units of

    asked by Ki on September 14, 2014
  38. Physics

    The freezing point depression of a .100 m solution of NaCl solution is .34C. Calculate the percent dissociation of NaCl.( Kf for water=1.86) Please help

    asked by Sammy on August 27, 2009
  39. Chemistry

    In a lab we are doing, we need to find the theoreical amount of NaCl that we should have left after evaporating the water off an NaCl solution. our molarity of the solution was .100 +/- .6%. We made a stock solution of .5836 g of NaCl/ 100 mL of water. We

    asked by Chris on September 27, 2006
  40. chemistry.

    What is the concentration (M) of a NaCL solution prepared by dissolving 9,3g of Nacl in sufficient water give 350ml of solution?.Any idea???

    asked by Denmark on November 14, 2009
  41. Chemistry (concentration)

    A 200 mL NaCl solution with a concentration of 4.0 g/L is mixed with a 600 mL solution containing 8% NaCl (m/v). What is the final concentration of salt in the solution in g/L?

    asked by Summer on March 24, 2018
  42. Chemistry

    Thanks in advance. A student prepared a solution of NaCl by dissolving 55.0 grams of sodium chloride in 570 mL of water. What is the percent by mass of the NaCl solution?

    asked by Dalal on February 13, 2018
  43. Chemistry

    Which is the more concentrated solution: a solution made with .70 moles of NaCl in a .35L water or a 35g of NaCl in .75L?

    asked by Alexis on April 8, 2013
  44. SCIENCE

    (aq) means the solution is dissolved in water used as a solvent. (l) means the COMPOUND (not element, usually) is a pure liquid. (g) means gas and (s) means solid. In the equation below, HCl(aq) + NaOH(aq) -->NaCl(aq) + H2O(l)This means that an aqueous

    asked by DrBob222 on December 11, 2006
  45. Chemistry

    A teacher prepares a saturated NaCli solution at 55 Degree C. What is the % by mass 9m/m0 of this solution? what is the concentration of this solution expressed in ppm? What is the molality of this solution? If the density of the solution is 1.07 g/ml,

    asked by nancy on March 21, 2007
  46. chemistry

    100.0 mL of a dilute NaCl(aq) solution is heated in an open beaker. After 15 minutes the burner is turned off. Which of the following is true of the resulting solution? a more concentrated than the initial solution b less saturated than the initial

    asked by jepow on December 7, 2014
  47. Chemistry

    If 20g of NaCl was used to form a 250cm3 of saturated solution of NaCl at 25oC. Calculate the solubility of the salt in mol/dm3 at that temperature. (Relative density of solution-1).

    asked by Ruth on December 12, 2018
  48. Chemistry 1

    We are working on molarity of a solution in my class, and I am a little stumped on how to set the problems up. Here is one question from my homework. How many grams of NaCl are needed to make 575mL of 1.5 M NaCl solution? Thank you in advance :)

    asked by Emily on January 3, 2013
  49. chemistry

    An aqueous solution of nacl has a mole fraction of 0.21. What is the mass of NaCl dissolved in 100.0 mL of solution?

    asked by Ashley on February 13, 2011
  50. chemistry/math

    5.0 moles of solid sodium chloride (NaCl) are used to prepare a 5.0 M NaCl solution. What is the volume of the solution?

    asked by Morgan on October 13, 2014
  51. Chemistry

    Describe how you would prepare 250.0 mL of a 0.1500 M NaCl solution given that the NaCl is supplied as a solid. Describe how you would prepare 1.25 L of a 0.025 M sucrose solution from a stock solution with concentration of 5.00 M. What is the benefit of

    asked by Caitie on April 29, 2015
  52. science

    The solubility of sodium chloride is 36.0 g/100. ml of water, and the density of saturated NaCl solution is 1.202 g/mL.. I have 500. mL of a 1.00 M NaCl solution. If I boil it to the point of saturation, what is the final volume?

    asked by Nasser on July 25, 2012
  53. solutions

    If one solution cotains 10% NaCl and another contains 30% NaCl, the 30% solution is isotonic, hypotonic, hypertonic, plasmolyzed with respect to 10% solution. iso means equal. hypo means less than hyper means more than plasmolyzed was just thrown in to

    asked by Natalie Vega on October 9, 2006
  54. Chemistry

    How many grams (of mass m) of glucose are in 355mL of a 5.50% (m/v) glucose solution? You have a solution that is 18.5% (v/v) methyl alcohol. If the bottle contains 2.49L of solution, what is the volume (V) in milliliters of methyl alcohol? A 6.00 % (m/v)

    asked by Jennie on March 3, 2015
  55. chemistry

    what is the molarity of a solution containing 23g of NaCl in 500 mL of solution? (the molecular mass of NaCl is 58.44.)

    asked by lilly on April 28, 2011
  56. chemistry

    A. What is the mass of Solution 3? in g B. What is the density of Solution 2? g/ml solution 1: Mass Empty Flask (g):42.252 Mass NaCl (g):0.911 Volume Water (mL):100 Mass of Flask + Solution (g):43.107 solution 2: MEF: 45.778 mass nacl:0.897 volume water:

    asked by eng on January 8, 2010
  57. chemistry

    Physicain elects to re-hydrate the patient br intravenous(IV) administration of 2.0 L of 0.45% (w/v) of NaCl. 0.45%9w/v) = 0.45g/100ml A.How many grams of NaCl were given? B.How many moles of Nacl were given? C.What is the molarity of the NaCl solution?

    asked by Monica on May 13, 2013
  58. Chem

    1) Which solution will have the lowest OH- A) Na2CO3 B) NaHCO3 C) NaCl D) NaHSO4 E) NH4Cl 2) Which solution will be the strongest base? A) Na2CO3 B) NaHCO3 C) NaCl D) NaHSO4 E) NH4Cl 3) Which aqueous solutions are acidic? A) Na2CO3 and NaHCO3 B) NaCl and

    asked by Timothy on April 5, 2014
  59. Thermodynamics

    Streptomycin, an antibiotic, is produced on a large scale in the United States. The purified solution contains 50 wt% streptomycin water. Preparation of 500 mL intravenous (IV) drip solution bag requires addition of diluent and preservative. The diluent

    asked by debbie on January 31, 2012
  60. Chem - Molarity

    Hi, I have this question related to Molarity and hoping you can help? The question says: 50.0 gram sample of NaCl is added to water to create a 0.50 L solution. What volume of this solution is needed to create a 1.30 L solution that is 0.100 M NaCl? It

    asked by Cassandra on April 22, 2015
  61. Chemistry

    A 15.0% (by mass) NaCl solution is available.. Determine what mass of solution should be used to obtain a. 2.50 mole of NaCl b. 25.0 g/mol of NaCl

    asked by Tim on December 2, 2010
  62. Chemistry

    A solution is made by dissolving 0.100 mol of NaCl in 5.35 mol of water. What is the mass % of NaCl? So far, I have determined molecular weight of NaCl (58.44 g/mol) multiplied by 0.100 mol = 5.844g NaCl, and mw of H2O (18 g/mol) = 96g H20. I thought mass

    asked by Jon on March 26, 2010
  63. chemistry

    If 4.8 liters of a 2.8 M solution of NaCl then the solution will have *Blank* moles of NaCl dissolved in it.

    asked by Griffin on May 27, 2014
  64. SCIENCE

    A SOLUTION OF Nacl IN H2O HAS 3.80G NACL IN 1LITRE SOLUTION,WHAT IS MOLARITY?

    asked by TSHOGANETSO on August 25, 2011
  65. chemistry

    A solution contains 5.00% (by mass)NaCl. The density of the solution is 1.064 g/cm^3. What is the molarity of NaCl?

    asked by evelyn on November 19, 2012
  66. chemistry

    How many mL of a 0.90% (m/v) NaCl stock solution will you need to to prepare 250 mL of a 0.225% m/v NaCl solution?

    asked by nate on December 5, 2010
  67. Chemistry

    1.2g of NaCl as used to prepare 200 ml solution , what is the molar concentration of NaCl in solution ?

    asked by Mariam on April 20, 2014
  68. Chemistry

    How much distilled water must be added to .85% solution Of NaCL to make a 70% solution of NaCl

    asked by Joan on February 15, 2012
  69. Chemistry

    I am making a NaCl solution. What are the steps in calculating and weighing out NaCl for a 4 M solution.

    asked by Kyle on January 5, 2009
  70. science

    How many liters of a 0.80%\% (m/v{\rm m/v}) NaCl{\rm NaCl} solution can be prepared from 500mLmL of a 9.0%\% (m/v{\rm m/v}) stock solution?

    asked by Lanita on May 5, 2014
  71. Chemistry

    2)How to prepare 5.6 liter of 50 mM NaCL solution (mol wt 58.44) using 10% NaCL stock solution?

    asked by Daniel on December 6, 2011
  72. Chemistry

    Express 2.5M NaCl as a percent solution. what is the molar concentration of a 10% NaCl solution?

    asked by confuzzled on September 18, 2011
  73. Honors Chemistry

    An aqueous solution of NaCl has a concentration of .500 M. 35.0 mL of this solution is allowed to evaporate to a volume of 20.0 mL. a) Is the solution more concentrated or more dilute afterwards? b) What is the new concentration of the solution?

    asked by Lou on May 4, 2012
  74. AP Chem.

    NaCl dissociates completely in water. Therefor the total number of particles in a 1.0 m NaCl solution is no longer 6.02 X 10^23. Since a colligative property is dependent only on the total number of solute particles, what is the freezing point for 1.0 m

    asked by Heather on March 28, 2010
  75. Chemistry

    A sodium chloride solution has a density of 1.22 g/mL. How many moles of NaCl are dissolved in 10.0 mL of the solution? The density of water is 1.00 g/mL. My solution: ? mol NaCl = 10 mL*1.22 g/1mL*1mL/58.5g The correct answer is 3.76E-2 mol. Please help!

    asked by Anonymous on March 22, 2015
  76. Chem

    I need help please! You have been given 40ml of a 0.6M solution of NaCl and 40ml of a 0.1M solution of KCl. You are also given as much diluent as you need. Show all your work and indicate how you would make 40ml of a single solution that contains 0.005M

    asked by Jen on May 7, 2012
  77. Chemistry

    You have a solution of 0.500 M NaCl. If you add an equal amount of water to this solution, doubling the volume, what is the concentration of this solution?

    asked by Christina on October 15, 2017
  78. Chemistry

    You have a .200M solution of NaCl. if you pipette 2.00 mL of the solution into a 25mL volumetric flask and dilute it to the mark, then what is the molarity of the new solution

    asked by mikey on October 24, 2010
  79. Chemistry

    In concentrated aqueous solutions of NaCl, the Na+ (aq) ions can be so close to the Cl- (aq) ions that a small percentage is associated in ion pairs at any given moment. Suppose that a solution contains 1.00 mol of NaCl and that 5.57% of the formula units

    asked by Mike on May 2, 2007
  80. Chemistry

    John has 300 mL of 0.65 M NaCl solution. Mary has 500 mL of 0.35 M solution. What is the concentration of the solution if they pour them together

    asked by Tracy on November 21, 2010
  81. chemistry

    We are doing a lab that requires finding the molarity of an unknown AgNO3 solution after reacting NaCl + AgNO3 --> NaNO3 and AgCl and collecting/massing the precipitate. We will be using 10.00 mL of an NaCl solution and 10.00 mL of the AgNO3 solution. We

    asked by Chris on October 4, 2006
  82. chemistry

    A 15.0ml sample of NaCL solution has a mass of 15.78g.after the NaCL solution is evaporated to dryness, the dry salt residue has a mass of 3.26g. calculate the following concentrations for the %(m/m), % (m/v), molarity (M)

    asked by jack on November 1, 2012
  83. Chemistry

    Calculate the mass of NaCl required to cause dissolution of 0.010 moles of AgCl in 100 mL of solution. Consider that the addition of NaCl does not cause increased volume in the solution KSP (AgCl) = 1.0 x 10 ^ -10 KF (AgCl2) = 3.0 x 10 ^ 5

    asked by Monica on April 15, 2016
  84. Chemistry

    Calculate the molarity (M) of the following solutions: 4.00moles of glucose in 3.00L of glucose solution 5.50g of KOH in 4.00L of KOH solution 5.85g of NaCl in 400.mL of NaCl solution

    asked by Chan on April 7, 2015
  85. Chemistry

    A sodium chloride solution has a density of 1.22 g/mL. How many moles of NaCl are dissolved in 10.0 mL of the solution? The density of water is 1.00 g/mL. My solution: ? mol NaCl = 10 mL*1.22 g/1mL*1mL/58.5g The correct answer is 3.76*10^2 mol. Please

    asked by Anonymous on March 22, 2015
  86. chemistry

    a mixture of NaCl and sucrose that has a combined mass of 10.20g is dissolved in enough water to make up to a 250mL solution. osmotic presdure of solution is 7.32atm at 23℃. calculate the mass percent of NaCl

    asked by susan on February 25, 2015
  87. chem

    suppose you had an unknown solution that contained either dissolved NaOH, NaCl< or NaNO3. you add 4 drops of AgNO3 solution to 4drops of the unknown solution and observed that no solid formed. What can be concluded the unknown solution? why?

    asked by julia on November 9, 2010
  88. Chemistry

    The freezing point depression of a 0.100 molality solution of NaCl(aq) solution is 0.34 deg C. Calculate the % dissociation of NaCl(aq) (Kf for water = 1.86 deg Cm^-1)

    asked by AJ on August 30, 2009
  89. chemistry

    how we prepare a 4M solution of NaCl in 100ml and after this we dillute this 4ml solution to make3.8M solution.

    asked by nisha on July 14, 2015
  90. chemistry

    . Given the following stocks 4M NaCl, 3M NaOH, 5M HCl (a) Prepare 200ml of a solution containing 0.5M NaCl and 0.1M (b) Prepare 300ml of a solution containing 0.5M NaCl (c) Prepare 200ml of a solution containing 0.5M NaCl and 0.1M HCl

    asked by tom on April 15, 2011
  91. Chemistry

    Calculate the mass of NaCl required to cause dissolution of 0.010 moles of AgCl in 100 mL of solution. Consider that the addition of NaCl does not cause increased volume in the solution KSP (AgCl) = 1.0 x 10 ^ -10 KF (AgCl2) = 3.0 x 10 ^ 5 Answer This

    asked by Monica on April 15, 2016
  92. chemistry

    A 2.500×10−2M solution of NaCl in water is at 20.0∘C. The sample was created by dissolving a sample of NaCl in water and then bringing the volume up to 1.000 L. It was determined that the volume of water needed to do this was 999.3mL . The density of

    asked by Jason on May 24, 2015
  93. chemistry

    A 2.500×10−2M solution of NaCl in water is at 20.0∘C. The sample was created by dissolving a sample of NaCl in water and then bringing the volume up to 1.000 L. It was determined that the volume of water needed to do this was 999.3mL . The density of

    asked by Jason on May 24, 2015
  94. Chemistry

    Assuming that sea water is a 3.5 wt % solution of NaCl in water, calculate its osmotic pressure at 20°C. The density of a 3.5% NaCl solution at 20°C is 1.023 g/mL.

    asked by Bob on April 13, 2010
  95. science

    1. Which of the following is TRUE regarding this situation: Solution A has a pH of 7.38, and Solution B has a pH of 7.42? a.Solution B is more acidic than Solution A b.The pH of Solution A falls within the homeostatic pH range for extracellular body

    asked by a on January 28, 2013
  96. chemistry

    If the % m/m of a solution of NaCl is 22%, how many grams of NaCl are present in 250g of solution???/

    asked by Mandy on February 25, 2012
  97. Chemistry

    A saline solution contains 1.3% NaCl by mass. How much NaCl is present in 83.2g of this solution?

    asked by Kelsey G on November 30, 2010
  98. chemistry

    if the %m/m of a solution of NaCl is 22%, how may grams of NaCl are present in 250g of solution?

    asked by lisa on November 19, 2013
  99. chemistry

    A saline solution contains 1.1% NaCl by mass. How much NaCl is present in 87.2 g of this solution?

    asked by Amee on March 11, 2013
  100. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work bcus my ans is

    asked by lily on July 21, 2011