1. biology college

    which leukocyte is predominant in the blodd smear?explain by comparing it with other leukocytes and red blood cells in the blood smea

    asked by izzat on January 29, 2013
  2. science

    Please help me with this. why is it that blood pump away from the heart under pressure? why is it necessary for blood to be oxygenated before pumped to the cells? Please this question is under the topic circulatory system.

    asked by Vanessa on August 28, 2012
  3. electric circuit

    a 12 V battery is made of 36 cells each rates at 2V and 1.5 A for a given duty cycle. what is the line current and power that may be drawn from the battery? Tnx :)

    asked by Anne on July 11, 2014
  4. biology

    What are the 5 types of neuroglia cells and their functions? Actually, I count six macrogilia types. http://en.wikipedia.org/wiki/Glial_cell

    asked by shea on April 25, 2007
  5. Science

    Draw a circuit diagram of a circuit containing two cells in series, a closed switch,three identical light bulbs in parallel

    asked by Pholelwa on September 10, 2016
  6. Science Earth

    Guard cells are closed during the night. This means that no gases can come in or out of the stomata. Why would the plant not need to take in gas during the night? How can I answer in this question?

    asked by CC on September 4, 2016
  7. Keyboarding and word processing

    You're Creating A Table With Borders All Around The Cells Showing. Another Word For This Type Of Table Is A. Open. C. Boxed. B. Closed. D. Celled?

    asked by Nana on December 8, 2010
  8. electric circuit

    a 12 V battery is made of 36 cells each rates at 2V and 1.5 A for a given duty cycle. what is the line current and power that may be drawn from the battery? Tnx :)

    asked by Anne on July 12, 2014
  9. life science

    Select the item the does not belong. a)Amino acid b)Carbon c)Heredity d)Nucleic acid e)Controls the cells activities

    asked by john on November 16, 2010
  10. Anatomy and Physiology

    Please check my answer thanks True or False Keratinized cells are found in the body by the subcutaneous layer of the skin I said True

    asked by Kaleigh-Anne on March 21, 2008
  11. Educational Technology and Online Learning

    The field names in a database are also known as_____? Category or column headings The name of a row Individual cells in a database Records

    asked by Anonymous on February 28, 2014
  12. Science 7R

    how are cells organized in A multicellular organisms? cell, tissue, organ, organ system, organism, there's one more but i forgot... What is it???? Plus am I correct???

    asked by Laruen on January 16, 2012
  13. chemistry

    A student measures 0.2452 g of a monoprotic solid acid, and dissolves the solid in water to make 100.0 mL of solution. the entire solution is titrated to a phenolphthalein endpoint with 45.06mL of 0.1725M KOH. A. what is the molarity of the acid solution?

    asked by ali on November 9, 2011
  14. Chemistry

    If you dilute 11.6 mL of a 3.5 M solution to make 214.8 mL of solution, what is the molarity of the dilute solution?

    asked by Grace Badaki on March 12, 2014
  15. Chemistry

    If you dilute 12.5 mL of a 3.5 M solution to make 213.8 mL of solution, what is the molarity of the dilute solution?

    asked by Dylan on March 27, 2013
  16. Chemistry

    A solution of NaOH(aq) contains 5.4 g of NaOH(s) per 100.0 mL of solution. Calculate the pH and the pOH of the solution at 25 °C.

    asked by Anonymous on October 28, 2016
  17. Chemistry

    A solution of NaOH(aq) contains 5.2 g of NaOH(s) per 100.0 mL of solution. Calculate the pH and the pOH of the solution at 25 °C.

    asked by Homework help on October 19, 2013
  18. math

    How many gallons of a 12% indicator solution must be mixed with a 20% indicator solution to get 10 gal of a 14% solution?

    asked by James on February 22, 2009
  19. chemistry

    A solution of NaOH(aq) contains 6.2 g of NaOH(s) per 100.0 mL of solution. Calculate the pH and the pOH of the solution at 25 °C.

    asked by katie on January 22, 2012
  20. chemistry

    A solution of NaOH(aq) contains 6.2 g of NaOH(s) per 100.0 mL of solution. Calculate the pH and the pOH of the solution at 25 °C.

    asked by katie on January 22, 2012
  21. Chemistry

    A solution of NaOH(aq) contains 5.2 g of NaOH(s) per 100.0 mL of solution. Calculate the pH and the pOH of the solution at 25 °C.

    asked by Homework help on October 19, 2013
  22. Chem - Acid & Bases

    Please help with the solution: Question asks: A solution has [OH-] = 2.0 X 10 negative ^14. The [H-] in this solution is 2.0 x 10 negative ^14. Thank you for your help. Appreciated.

    asked by Cassandra on April 23, 2015
  23. Algebra 2

    Joan has 40 liters of a 25% solution. How many liters of a 60% solution should she add to make a 30% solution?

    asked by Trisan on October 18, 2009
  24. Algebra 1

    The function A = A0e-0.01386x models the amount in pounds of a particular radioactive material stored in a concrete vault, where x is the number of years since the material was put into the vault. If 500 pounds of the material are initially put into the

    asked by brad on March 7, 2011
  25. Chemistry

    Hello everybody, I'm told that potassium permanganate is dissolved in an aqueous buffer of ammonia and ammonium at equal concentrations (1M), and treated with 1M sodium hypochlorite, the permanganate ion is reduced to insoluble manganese dioxide as the

    asked by John Peterson on July 18, 2007
  26. Chemistry

    A solution of calcium nitrate, Ca(NO3)2, reacts with a solution of ammonium fluoride, NH4F, to form solid calcium fluoride, CaF2, and ammonium nitrate, NH4NO3(aq). When 45.00 mL of 4.8724 x 10-1 M Ca(NO3)2 solution was added to 60.00 mL of 9.9981 x 10-1 M

    asked by Joe on June 30, 2014
  27. Chemistry

    A solution of ethanol (C2H5OH) in water is prepared by dissolving 76.9 mL of ethanol (density 0.79 g/cm^3) in enough water to make .250 L of solution. What is the molarity of ethanol in this solution?

    asked by Anonymous on May 6, 2010
  28. algebra

    Nurse erika needs to prepare 12 liters of a 10% saline solution. The stockroom only has 7 % and 15% saline solutions. How much of each solution should erika mix together to get 12 litres of a 10% saline solution

    asked by sh on October 21, 2012
  29. algebra

    Nurse erika needs to prepare 12 liters of a 10% saline solution. The stockroom only has 7 % and 15% saline solutions. How much of each solution should erika mix together to get 12 litres of a 10% saline solution

    asked by sh on October 21, 2012
  30. chemistry

    In a titration experiment, 22.00mL of a NaOH solution are required to neutralize 24.02 mL of a 0.1094 M HCL solution. what is the molarity of H+ in the HCL solution? (same as the molarity of HCL)

    asked by sari on November 9, 2011
  31. Chemistry

    Question: A solution of H2X of unknown concentration is given. pH of the solution is 4. ka1=2*(10)^-6 M ka2=1*(10)^-11 M Find the concentrations of [H2X] ,[HX-] and X^2- in the solution. My thoughts on the question: The temperature which the solution is

    asked by Shenaya on May 31, 2017
  32. History Please Please

    The agricultural revolution occurred at different time and in different places around the world. In most regions it happened in river valleys, as it did in the Near East. Focus your attention on the similarity of the locations of Mesopotamia and Egypt. Why

    asked by Malena on November 3, 2011
  33. Literature/The Crucible

    Can you help me with these two questions thanks. Acts 1 and 2 Cause and effect relationships The Crucible Directions: Fill in the blanks to show what happened (effect) as a result of specific action (cause) 1. Because Sarah Good had mumbled in Mary

    asked by Karen on October 21, 2010
  34. Chemistry

    On March 24, 1989, the Exxon Valdez dumped 10.8 million gallons of oil into the pristine waters of Prince William Sound. If this spill had happened in open water, how many square miles of ocean would be covered by an oil slick that is 0.5 mm thick?

    asked by Michelle on April 18, 2009
  35. Chemistry

    1. Imagine you have a saturated solution of Ca(OH)2, at equilibrium, that has some undissolved Ca(OH)2 precipitated on the bottom of the test tube. If you add an additional scoop of Ca(OH)2 to the solution will concentration of [OH-] in the solution

    asked by Caroline on March 16, 2015
  36. MATH

    A scientist needs 80 liters of a 30​% acid solution. He currently has a 20% solution and a 60% solution. How many liters of each does he need to make the needed 80 liters of 30​% acid​ solution?

    asked by HELP PLEASE!!!! QUICKLY!!!! on December 22, 2016
  37. math

    Describe the number of solutions for the equation. 13. 3(x – 3) = 3x one solution no solution infinitely many solutions 14. –2(y – 3) = 2y – 6 one solution no solution infinitely many solutions

    asked by Anonymous on December 12, 2012
  38. Algebra 1

    A chemist has 10% acid solution and 60% acid solution. HOW many liters of each solution does the chemist need to make 200 L of a solution that is 50% acid?

    asked by Francisco Ayala on September 12, 2014
  39. Algebra investment

    An investor had a total of 25,000 put into a portfolio of stocks, bonds, and mutual funds. In one year, he earned 8% on the stock investment, 10% on the bond investment and 6% on the mutual funds investment. The annual(simple interest) return was $1860. if

    asked by Maka on April 6, 2011
  40. Math

    Mask put 130trading cards in protector sheet he fills 7 sheet and put the remaining 4 cards and 8 sheets each of the sheets has the same number of cards how many cards are in each filled sheet

    asked by Sharon on September 11, 2016
  41. Geometry

    Al's garden is 18 feet long and 30 feet wide he wants to put a fence post that same distance apart along both the length and the width of the fence what is the greatest distance he can put apart the fence post

    asked by Donna on February 5, 2015
  42. math

    a bead maker wants to separate 10,000,000 beads into boxes. she will put 1000,000 beads into each box. into which box would she put the 4,358,216th bead?

    asked by tray on August 23, 2012
  43. math

    a bead maker wants to separate 10,000,000 beads into boxes. she will put 1000,000 beads into each box. into which box would she put the 4,358,216th bead?

    asked by tray on August 23, 2012
  44. Chemistry

    A student took 100 mL of a solution of Mg(OH)2 and reacted it with H2SO4 (aq) to calculate the concentration of hydroxide ions in the solution.  If 13.75 mL of 0.010 M H2SO4 was used to react with all of the OH- (aq) in the 100-mL solution, what was the

    asked by Kalista on February 22, 2018
  45. chemistry

    A student took 100 mL of a solution of Mg(OH)2 and reacted it with HCl (aq) to calculate the concentration of hydroxide ions in the solution. If 13.75 mL of 0.010M HCl was used to react with all of the OH- (aq) in the 100-mL solution, what was the

    asked by Donna on October 3, 2013
  46. Chemistry

    A: A student must make a five-fold dilution of a 2.15 M HCl solution. If the student wishes to make 75.0 mL of the diluted solution, what volume of the 2.15 M solution will he need to dilute? B: What is the concentration of the diluted substance?

    asked by Anonymous on March 21, 2011
  47. ap chemistry

    Calculate the pH at the equivalence point for the titration of a solution containing 150.0 mg of ethylamine (C2H5NH2) with 0.1000 M HCl solution. The volume of the solution at the equivalence point is 250.0 mL. Kb for ethylamine is 4.7 × 10−4.

    asked by gabriella on February 4, 2014
  48. Algebra

    1.Solve (x)/(x+10)+(x-3)/(x+2)=7/5..I got that there is no solution, is that correct? 2. Solve (x)/(x-5)+1=(5)/(x-5)..I got that there is no solution for this one too, is that correct? 3. Express your result in simplest form, (4)/(xy)+(6)/(xy)..I got

    asked by Helpless in Math on May 27, 2007
  49. Math-Help

    Consider the pair of linear equations below. 4x+6y=12 2x+3y=6 Part A: What is the relationship, if any, between 12 and 6? Part B: Do the two equations have one solution, no solution, or infinitely many solution? Explain. Part C: How can you verify your

    asked by Jayson Angole on April 1, 2013
  50. algebra

    the discriminant of a quadratic equation is -5 which answers describes the number and type of solution of the equation? 2 complex solutions

    asked by jass on February 14, 2017
  51. chemistry

    Describe how a 250.0 mL aqueous solution of 1.50 M MgCl2 is prepared from a stock solution of 6.00 M MgCl2. ANSWER: Measure 62.5 mL of the stock solution into a container and dilute to 250.0 mL so what i need explained is where did 62.5 mL come from?

    asked by Stacy on December 13, 2010
  52. chemistry

    A 31.0 mL solution of 0.155 M iron (III) perchlorate is prepared. This solution is then titrated with 27.1 mL of 0.250 M potassium hydroxide. What is the concentration of iron (III) perchlorate that remains in the solution?

    asked by Anonymous on October 1, 2012
  53. Chem

    Copper(I) chloride has Ksp = 1.7 × 10-7. Calculate the molar solubility of copper(I) chloride in (a) 0.0858M HCl solution (b) 0.419 M HCl solution (c) 0.653 M CaCl2 solution

    asked by Sandy on March 4, 2015
  54. math

    Consider the pair of linear equations below. 4x+6y=12 2x+3y=6 Part A: What is the relationship, if any, between 12 and 6? Part B: Do the two equations have one solution, no solution, or infinitely many solution? Explain. Part C: How can you verify your

    asked by Jayson Angole on April 2, 2013
  55. Algebra 1 urgent

    (a) The surface area of the prism shown is 314 square meters. Write an equation that u can solve to find the value of w. side a=wm b=8m and c=(w+4)m (on the picture) I'm guessing u use the formula surface area=2ab+2bc+2ac??? Well if so I need all that

    asked by Taylor on September 5, 2013
  56. MathematicalModels

    Assume that the future dividends on a given stock S are known, and denote their discounted value at the present time t by D¯(t). For American call and put options values C(t) ,P(t), suppose we have that P(t)−D¯(t)−K>C(t)−S(t) Suppose you sell the

    asked by RVE on May 18, 2015
  57. precalculus

    The function A=A0e^(-0.0099x) models the amount in pounds of a particular radioactive material stored in a concrete vault, where x is the number of years since the material was put into the vault. If 600 pounds of the material are initially put into the

    asked by Gage on April 19, 2013
  58. Chemistry

    A solution of calcium nitrate, Ca(NO3)2, reacts with a solution of ammonium fluoride, NH4F, to form solid calcium fluoride, CaF2, and ammonium nitrate, NH4NO3(aq). When 45.00 mL of 4.8724 x 10-1 M Ca(NO3)2 solution was added to 60.00 mL of 9.9981 x 10-1 M

    asked by Joe on June 30, 2014
  59. math

    ted put several different integers in order from least to greatest . he then put the same integers in order from greatest to least . both times the same number was third in order . explain how this is possible

    asked by santos on March 24, 2011
  60. Math

    Ted put several different integers in order from least to greatest. He then put the same integers in order from greatest to least. Both times the same number was third in order. Explain how this is possible.

    asked by Anonymous on February 26, 2012
  61. math

    Ted put several different integers in order from least to greatest. He then put the same integers in order from greatest to least. Both times the same number was third in order. Explain how this is possible.

    asked by Jamie on January 25, 2010
  62. Math

    Ted put several different integers in order from least to greatest. He then put the same integers in order from greatest to least. Both times the same number was third in order. Explain how this is possible.

    asked by Anonymous on February 26, 2012
  63. Botany

    Think of this example of an ecosystem: A large tree with grasshoppers, caterpillars and other animals eating the leaves, birds eating the leaf eaters, snakes eating birds and a hawk eating snakes. An energy pyramid that counts the number of organisms at

    asked by Joshue on September 5, 2011
  64. math...

    A. Solve a-9=20 I did 20+9=29 29-9=20 a=29 Part b solve b-9>20 I did b-9>20 b-9+9>20+9 b>29 Part c how is solving the equation in part a similar to solving the inequality in part b? I put They are both using the same numbers. Part D I put A is equal to and

    asked by Anonymous on September 25, 2014
  65. acid-base titrations

    For each of the following circumstances, indicate whether the calculated molarity of NaOH would be lower, higher or unaffected. Explain your answer in each case. a.the inside of the pipet used to transfer the standard HCI solution was wet with water. b.You

    asked by natash on April 21, 2008
  66. Math

    The back-to-back stem-and-leaf plot below shows the ages of patients seen by two doctors in a family clinic in one day. Compare the ages of the patients of doctor 1 and doctor 2 using the mean and the median of each data set. Ages if doctors patients

    asked by Need Help Asap!! on March 27, 2018
  67. Math

    The back-to-back stem-and-leaf plot below shows the ages of patients seen by two doctors in a family clinic in one day. Compare the ages of the patients of doctor 1 and doctor 2 using the mean and the median of each data set. Ages if doctors patients

    asked by Need Help Asap!! on March 27, 2018
  68. College Chemistry

    1) A 25mL sample of the .265M HCI solution from the previous question is titrated with a solution of NaOH. 28.25mL of the NaOH solution is required to titrate the HCl. Calculate the molarity of the NaOH solution. 2) A 1.12g sample of an unknown monoprotic

    asked by Jessica on October 25, 2010
  69. Biology

    can anyone please explain the term regulating mortality factor (regarding the holly leaf miner )and how understanding of this can lead to successful biological control of pests in agriculture and horticulture hi are you doing s103 im finding this whole

    asked by Desmond on April 3, 2007
  70. Reading

    I am reading this book called "The Last Book in the Universe" and I have to answer some questions and one of the questions asked : (chapter 2) What happened in the big times that changed the way people live? What do we call this phenomenon? Can you explain

    asked by Sara on August 6, 2012
  71. language arts

    No One ever thought the Lake Land DreadNaughts would beat the Tampa Sickles . So when it finally happened , the Dreadnaughts Fans were euphoric. Q : Wich of these is the closest in meaning to euphoric as is used in the sentence ? A : embarrassed B :

    asked by Diamond on April 9, 2013
  72. CHEMISRY

    While in Israel you run into a group of people who are headed for the Rocky Mountains. You have always wanted to climb to the top of Pike's Peak and decide to join them. Pike's Peak has an altitude of 4300 m. What has happened to the atmospheric pressure?

    asked by Desiree on October 18, 2012
  73. Science

    #3) A person with trisomy 21 has an extra copy of chromosome 21. What happened during meiosis that caused the person to get three, instead of two, copies of chromosome 21? A) nondisjunction B) genetic recombination C) Binary fission D) Crossing Over I'm

    asked by Rylee on March 4, 2018
  74. History

    What happened when the Spanish found the French colony. A. They engaged the French settlers in warfare and killed many of them B. The gave the land to the French. C. They joined forces with the French. D. They were motivated to settle in other areas of

    asked by I need help on September 19, 2018
  75. Litrature

    In Chapter 5 of Animal Farm (George Orwell) There was a division of sympathies among the animals. Which two parties were involved in the division? What happened just after Napoleon uttered a high-pitched whimper? What reason did Napoleon give for his

    asked by Arrie on November 4, 2008
  76. English

    For a project I have to come up with some allusions in a couplet format and I am iffy on how to write my own. I was wondering if these were ok. 1) Their death by disease Was not what they pleased. (I was going for a historical allusion to the Native

    asked by Kim on February 12, 2017
  77. biology

    do you have basic cell structure typical plant vs animal cells organelles- stucture and function DNA DNA replication

    asked by kate on November 23, 2009
  78. child development

    During the period of the fetus? A.cells began to differentiate. B.most of the bodily structues and organs are formed.c.an insulating.d.very little growth of the fetus occurs. I am think c

    asked by woody on September 17, 2015
  79. Science

    Sperm and eggs are found in different parts of plant. Explain why it is important for these cells to unite and describe some factors in a environment that help unite them?

    asked by regina on November 30, 2016
  80. Science

    Identify the process that represents how organisms grow and replace old are damaged cells. My answer: This process is called mitosis. Am I correct?

    asked by Anonymous on October 7, 2014
  81. Biology

    The first cells evolved in an atmosphere that lacked free _____________. Their metabolism resulted in the accumulation of ________________ in the atmosphere. Fill in the blanks.

    asked by Anonymous on September 22, 2012
  82. Biology

    If living things are composed of cells, this means that they demonstrate ______________. A: Cellular Organization

    asked by Geno on April 17, 2018
  83. microsoft office aplication-computers

    YOU HAVE JUST INSERTED A TABLE WITHIN POWERPOINT SLIDE.You will then place the text within the of the table: A)records b)cells c)legends d)placements IS B CORRECT ANSWER?THANK YOU:)

    asked by vedrana on November 22, 2011
  84. biology

    What is the function of microglia cells? Thank you for using the Jiskha Homework Help Forum. Here is a good explanation: http://en.wikipedia.org/wiki/Microglia

    asked by shea on April 26, 2007
  85. Biology

    how can you determine the difference between meristem and xylem/phloem cells under a microscope? http://www.purchon.com/biology/xylem.htm

    asked by Hailey on April 3, 2007
  86. Health

    1 How do hepatocytes (& Kupffer cells) get access to slow-moving blood? 2 How is bile produced and collected as a fluid separate from blood? Thanks!

    asked by Andrew on April 9, 2009
  87. Renaissance

    Okay, so the renaissance was an era of cultural rebirth of art, literature and learning. As I know, there are many good things that happened during the renaissance. But can someone please tell me what were some things that were bad about the renaissance?

    asked by Larry on February 4, 2009
  88. Biology

    If gametes have only one copy of a chromosome, then do egg cells have only an X chromosome?

    asked by Anonymous on April 16, 2015
  89. biology

    does the cell theory state that cell come from cells that already exist?

    asked by mayra on December 12, 2009
  90. biology

    does the cell theory state that cell come from cells that already exist?

    asked by mayra on December 12, 2009
  91. science

    how many cell divisions would it take to produce at least 1000 cells from one Cell?

    asked by Brenicia on December 14, 2014
  92. CHEMISTRY

    why dry cells are called dry while they contain water ? in electrochemistry

    asked by MAD on July 10, 2014
  93. algebra

    A biologist knows that the average length of a leaf of a certain full-grown plant is 4 inches. The standard deviation of the population is 0.6 inch. A sample of 20 leaves of that type of plant given a new type of plant food had an average length of 4.2

    asked by probability and statistic on May 20, 2017
  94. English

    1. There you go, you put the bad-mouth on others. 2. There you go again, you put the bad-mouth on others. (Are both the same in meaning? Which one is common?) 3. There you go. You're always forgetting things. 4. There you go again. You're always forgetting

    asked by rfvv on June 19, 2017
  95. Space

    Ugh...I put red giant on my final but everyone else put white dwarf. Can you tell me which is correct. Please and thanks. :) What is brighter a red giant or a white dwarf and why? Thanks

    asked by Kelly on May 30, 2008
  96. english grammar

    Are the qutation marks correctin either number one or two? 1.“Did the professor say,” Put down your pencils?”’ Janice asked. 2. "Did the professor say, 'Put down your pencils?’ Janice asked

    asked by dick on May 28, 2009
  97. Biology

    Cellular Respiration and Photosynthesis co-exist as paired metabolic processes. Photosynthesis uses light energy to convert carbon dioxide into glucose, a simple sugar, in two steps, the light dependent and light independent reactions. Oxygen is produced

    asked by Tammy on June 12, 2009
  98. Chemistry

    please show me step by step how to do this so i can figure out the rest We add excess Na2CrO4 solution to 42.0 mL of a solution of silver nitrate (AgNO3) to form insoluble solid Ag2CrO4. When it has been dried and weighed, the mass of Ag2CrO4 is found to

    asked by Hannah on September 9, 2015
  99. college chem

    A sample of 8.00 L of NH3 (ammonia) gas at 22 degrees and 735 torr is bubbled into a 0.500 L solution of 0.400 M HCl (hydrochloric acid). The Kb value for HCl is 1.8x10^-5. Assuming all the NH3 dissolves and that the volume of the solution remains at 0.500

    asked by Kimmytuma on April 8, 2012
  100. Chemistry

    A 50.0 mL aqueous solution of sodium hydroxide has a pH of 12.50. If 36.00 ml of 0.0200 mol/L sulfuric acid is added to this sodium hydroxide solution, what will be the new pH of the resulting solution? Assume that the temperature stays constant at 25 C,

    asked by Jacob on December 11, 2016