1. Chem9

    An aqueous solution containing 35.1 grams of an unknown molecular (noneolectrolyte) compound in 152.5 grams of water was found to have a freezing point of -1.8 degrees C. Calculate the molar mass of the unknown compound.

    asked by Ryan on May 2, 2011
  2. Chemistry

    A certain compound contains carbon, hydrogen , and oxygen. When 1.00 grams of this compound are burned in oxygen gas 1.47 grams of CO2 and 0.600 grams of water are formed. When 2.75 grams of the compound are dissolved in 10.0 grams of water the resulting

    asked by Patrick on January 16, 2011
  3. Chemistry

    A certain compound contains carbon, hydrogen , and oxygen. When 1.00 grams of this compound are burned in oxygen gas 1.47 grams of CO2 and 0.600 grams of water are formed. When 2.75 grams of the compound are dissolved in 10.0 grams of water the resulting

    asked by Patrick on January 16, 2011
  4. chemistry

    a 250.0 ml sample of an aqueous solution at 25 degrees celsius contains 35.8 mg of an unknown nonelectrolyte compound. If the solution has an osmotic pressure of 11.25 mmHg, what is the molar mass of the unknown compound? I know you need to have the answer

    asked by Vic on September 30, 2012
  5. Organic chemistry

    Assume that the partion compound is 3. Given 400mL of aqueous solution containg 12 g of compound. How many grams of A could be removed from the solution by a single extraction with 200mL of diethyl ether? Also how many total grams can be removed from the

    asked by ZP on September 28, 2010
  6. CHEMISTRY

    A solution contains 10.05 grams of an unknown covalent substance in 50.0 grams of water. The freezing point of this solution is (-) 3.16o C. What is the formula weight of the unknown compound?

    asked by NEHE on October 11, 2013
  7. Chemistry

    A 3.000 gram sample of an unknown compound containing the elements carbon, hydrogen, and nitrogen is analyzed by combustion. The combustion releases 4.714 grams of carbon dioxide and 1.500 grams of nitrogen. If 25 molecules have a combined mass of 4.65 x

    asked by Mom on October 18, 2011
  8. AP Chemistry

    An unknown compound contains only the three elements C,H, and O. A pure sample of the compound is analyzed and found to be 65.60 percent C and 9.44 percent H by mass. a.)Determine the empirical formula of the compound. b.)A solution of 1.570 grams of the

    asked by some kid on January 5, 2009
  9. chemistry

    an aqueous solution containing 17.5g of an unknown molecular(nonelectrolyte) compound in 100.0g of water has a freezing point of 1.8 degress C. calculate the molar mass of the unknown compound

    asked by Monique on November 5, 2011
  10. Chemistry

    An aqueous solution containing 17.1 g of an unknown molecular compound ( nonelectrolyte) in 105.0g of water was found to have a freezing point of -1.8 degrees Celsius. What is the molar mass of the unknown compound?

    asked by John on December 6, 2013
  11. Chemistry

    When 1.150 grams of an unknown nonelectrolyte dissolves in 10.0 grams of water, the solution freezes at -2.16°C. What is the molecular weight of the unknown compound? Kf for water = 1.86°C/m. -2.16 x m/-1.86 = 1.16 1.16/ .010 kg of water= 116 1.150/116=

    asked by Marcus on February 10, 2013
  12. Chemistry

    Determine the molar mass of a compound and its molecular formula if a solution of 1.00 g of the unknown is dissolved in 50 grams of cyclohexane. Cyclohexane freezes at 6.02 oC. The normal freezing point of cyclohexane is 6.50 oC and its kf value is 20.2

    asked by Megan on December 4, 2013
  13. chemistry

    the freezing point of benzene C6H6 is 5.5000C at 1 atmosphere. In a laboratory experiment, students synthesized a new compound and found that when 10.70 grams of the compound were dissolved in 294.0 grams of benzene, the solution began to freeze at

    asked by mickey on August 26, 2014
  14. Chemistry

    Please check my answers for the following questions. THANK YOU. 1) The empirical formula of a compound that is 25.9% nitrogen and 74.1% oxygen is.... ANSWER: N2O 2) empirical formula of a compound that consists of 4.80 grams of carbon, 1.20 grams of

    asked by anonymous on August 2, 2007
  15. Chemistry

    In an experiment, 3.545 grams of an unknown nonelectrolyte is dissolved in 15.0 grams of water. The extrapolated freezing point is -.56 degrees C. What is the molecular weight of the unknown material?

    asked by Cerra on November 22, 2010
  16. chem

    I am still having a little problem with my original question. However, this is what I have done so far. I am not sure what to do with the density of the solution of 0.78 g/mL. The answer I came up with is 5.47 mol/kg. I found the density of the water in

    asked by paula on February 13, 2011
  17. chemistry

    The boiling point of diethyl ether, CH3CH2OCH2CH3, is 34.500 °C at 1 atmosphere. Kb(diethyl ether) = 2.02 °C/m In a laboratory experiment, students synthesized a new compound and found that when 13.85 grams of the compound were dissolved in 283.2 grams

    asked by JC on May 14, 2015
  18. college Chemistry

    1. If 25 grams of Iron (III) hydroxide is dissolved in a 500mL volumetric flask, what is the Molarity of the solution? 2. An unknown metal has a volume of 5.25 mL and a density 2.71 g/mL. What is the weight of the metal in grams? 3. An unknown metal,

    asked by Ivy on December 4, 2010
  19. chemistry

    A compound was found to be composed of the following amounts of elements: 20.00% wt% C, 26.64wt% O, 46.65 wt%N, and 6.71wt%H. A 6.125 grams sample of this compound dissolved in 46.205 grams of water as a solution was found to have a freezing point of

    asked by lucy on April 25, 2013
  20. Chemistry

    The molecular formula of a compound containg only carbon and hydrogen is to be determined. When a sample of the compound is burned on oxygen gas, 7.2 grams of water and 7.2 liters of carbon dioxide gas are produced(measured at STP). When 0.600grams of the

    asked by Patrick on January 9, 2011
  21. CHEMISTRY...

    1. Balance the reaction below, then use it to answer the following questions. C2H2(g)+O2(g)-->CO2(g)+H2O(l) a) How many grams of oxygen are needed to make 4.84 moles of water? Is the correct answer 387 grams of O2? b) How many grams of water will be

    asked by Anonymous on January 13, 2013
  22. chemistry

    Thimerosal is an organic compound (gram molecular mass = 404.8 g/mol) used to inhibit bacterial growth. A .100%solution of thimerosal is sometimes used as an antiseptic. Assume that this solution has a density of 1.00 g/mL. A. how many grams of thimerosal

    asked by Tyler on April 7, 2013
  23. chemistry

    A solution contains 10.05 grams of an unknown covalent substance in 50.0 grams of water. The freezing point of this solution is (-) 3.16o C. What is the formula weight of the unknown compound? Below is what I tried, but don't know what to do next. Please

    asked by Anonymous on October 11, 2013
  24. CHEM MOLES !@@!

    Mole Calculation Worksheet 1) How many moles are in 15 grams of lithium? 2) How many grams are in 2.4 moles of sulfur? 3) How many moles are in 22 grams of argon? 4) How many grams are in 88.1 moles of magnesium? 5) How many moles are in 2.3 grams of

    asked by Theresa on December 16, 2014
  25. A.P Chemistry

    Three volatile compounds X,Y, and Z each contain elements Q. The precent by weight of element Q in each compound was determined. Some of the data obtained are given below Percent by weight Molecular Compound of Element Q Weight X 64.8% ? Y 73.0% 104. Z

    asked by T-Baby on October 23, 2006
  26. A.P. Chemistry

    Three volatile compounds X,Y, and Z each contain elements Q. The precent by weight of element Q in each compound was determined. Some of the data obtained are given below Percent by weight Molecular Compound of Element Q Weight X 64.8% ? Y 73.0% 104. Z

    asked by Lucy on October 2, 2011
  27. chem

    When 3.517 grams of a hydrocarbon, CxHy, were burned in a combustion analysis apparatus, 11.59 grams of CO2 and 3.164 grams of H2O were produced. In a separate experiment, the molar mass of the compound was found to be 40.06 g/mol. Determine the empirical

    asked by jillian on February 19, 2017
  28. Chemistry

    Determine a possible Lewis Structure for each of the two compounds X and Y, given the following information: Compound X contains only carbon, hydrogen, and oxygen. It is heated in a 1.00 liter flask to 160. degrees C and 1.00 atm until all of it has

    asked by Ceamus Angelina on June 5, 2018
  29. Chemistry

    An unknown compound contains only carbon, hydrogen, and oxygen. Combustion analysis of the compound gives mass percents of 31.57% Carbon and 5.30% H. The molar mass is determined by measuring the freezing-point depression of an aqueous solution. A freezing

    asked by James on February 24, 2015
  30. chem

    A 0.01205 mg sample of an unknown compound was found to contain 0.0001 mg of H, 0.0043 mg of Cl, and 0.0077 mg of O. It was also determined that the unknown compound had a molecular weight of 100.46 g/mol. What is the molecular formula for this compound?

    asked by Mike on October 15, 2007
  31. CHEMISTRY

    A 0.02718 mg sample of an unknown compound was found to contain 0.0094 mg of Fe, and 0.0178 mg of Cl. It was also determined that the unknown compound had a molecular weight of 162.10 g/mol. What is the molecular formula for this compound?

    asked by anonymous on November 29, 2012
  32. chem

    A 0.01020 mg sample of an unknown compound was found to contain 0.0084 mg of C, and 0.0018 mg of H. It was also determined that the unknown compound had a molecular weight of 58.12 g/mol. What is the molecular formula for this compound?

    asked by HELP on November 29, 2012
  33. Chemistry

    What is the weight percent of a potassium iodide [KI] solution that is made by dissolving 47.2 grams of KI in 152.8 grams of water?

    asked by Anonymous on November 8, 2016
  34. Chemistry Help Please!

    1) You are going to make 1800ml of a 25uM solution using a compound whose MW= 60.06 Daltons. How many grams do you need of this compound? Give your answer with four decimal places. 2) You are going to make 300ml of a 75mM solution using a compound whose

    asked by Tenshi on May 26, 2016
  35. Biology Help Please!

    1) You are going to make 1800ml of a 25uM solution using a compound whose MW= 60.06 Daltons. How many grams do you need of this compound? Give your answer with four decimal places. 2) You are going to make 300ml of a 75mM solution using a compound whose

    asked by Tenshi on May 26, 2016
  36. chemistry

    A 8.408 gram sample of an organic compound containing C, H and O is analyzed by combustion analysis and 12.53 grams of CO2 and 3.849 grams of H2O are produced. In a separate experiment, the molar mass is found to be 118.1 g/mol. Determine the empirical

    asked by ALAN on February 19, 2017
  37. Chemistry

    I would be grateful if someone could please review these and tell me if I am correct. Thanks! 1.What is the empirical formula for a compound whose molecular formula is C2Cl6? a. CCl3 b. CCl4 c. C2Cl6 d. CCl e. need more information I think the answer is E

    asked by Mattt K on October 25, 2009
  38. chemistry

    To determine the molecular weight of a liquid compound,1.56 grams of the compound is vaporized in a 0.555L container at 30ºC and the pressure is measured as 1.2 atm. What is the molecular weight of the compound?

    asked by Sarah on April 22, 2017
  39. Science

    A solution in a dish contains 3.0 grams of salt dissolved in 100 grams of water. If 50 grams of the water evaporates, the solution is A compound A mixture An element A Solid

    asked by I Dont Matter on January 30, 2018
  40. chemistry

    2 moles of aqueous Barium Nitrate is combined with 1 mole of aqueous Sodium Sulfate. Assuming 100% yield, what mass of Barium Sulfate precipitate would be produced. 1. 175.043 grams 2. 233.391 grams 3. 466.781 grams 4. 116.953 grams

    asked by chelsy on October 21, 2011
  41. chemistry

    Combustion analysis, Empirical and Molecular formulas, help!? When 2.686 grams of a hydrocarbon, CxHy, were burned in a combustion analysis apparatus, 9.224 grams of CO2 and 1.511 grams of H2O were produced. In a separate experiment, the molar mass of the

    asked by Sazon on September 7, 2011
  42. CHEMISTRY

    Assume an organic compound has a partition coefficient between water and diethyl ether equal to 7.33. If there are initially 9.81 grams of the compound dissolved in 100.0 mL of water, how many grams will remain in the aqueous layer after extraction with

    asked by KRISTINA on September 9, 2012
  43. CHEMISTRY

    Assume an organic compound has a partition coefficient between water and diethyl ether equal to 7.33. If there are initially 9.81 grams of the compound dissolved in 100.0 mL of water, how many grams will remain in the aqueous layer after extraction with

    asked by KRISTINA on September 9, 2012
  44. OChem

    Confused! Please help!! Assume an organic compound has a partition coefficient between water and diethyl ether equal to 6.63. If there are initially 9.05 grams of the compound dissolved in 80.0 mL of water, how many grams will remain in the aqueous layer

    asked by Katherine on October 2, 2011
  45. chemistry

    The solubility of an ionic compound is 30 grams of compound in 100 mililiters of water. If 60 grams of the compound is dissolved in 200 mL of water, the solution will saturated. t/f

    asked by stella on December 6, 2010
  46. Chemistry

    When 1.578 grams of a hydrocarbon, CxHy, were burned in a combustion analysis apparatus, 4.951 grams of CO2 and 2.027 grams of H2O were produced. In a separate experiment, the molar mass of the compound was found to be 56.11 g/mol. Determine the empirical

    asked by Natalie on February 18, 2018
  47. chem

    How many grams of CH3COOH are needed to make 4.2 liters of aqueous solution of pH=3.4?Be sure to back correct from equilibrium molecular acid molarity to starting molecular acid molarity.

    asked by meg on October 6, 2010
  48. AP Chemistry

    What percent (by mass) of granulated sugar is fructose, and what percent of it is sucrose? Background: We are doing a colligative properties lab in my class where we are to add 20 grams, 40 grams, 60 grams, and 80 grams of sugar to 100 grams of water, and

    asked by David on December 6, 2014
  49. Chemistry

    A solution is prepared by dissolving 130 g of NaNO3 in 100 g of water at 80°C. The solution is cooled to 0°C. How many grams of compound remain in solution? How many grams of solid are formed?

    asked by George on April 3, 2011
  50. Chemistry

    A solution is prepared by dissolving 130 g of NaNO3 in 100 g of water at 80°C. The solution is cooled to 0°C. How many grams of compound remain in solution? How may grams of solid are formed?

    asked by Craig on April 3, 2011
  51. Chemistry(Please help)

    The common laboratory solvent diethyl ether (ether) is often used to purify substances dissolved in it. The vapor pressure of diethyl ether , CH3CH2OCH2CH3, is 463.57 mm Hg at 25oC. In a laboratory experiment, students synthesized a new compound and found

    asked by Hannah on February 19, 2012
  52. chemistry

    A solution containing 16.9 grams of a molecular compound dissolved in 250 grams of water has a freezing point of -0.744 degrees celcius. Find the molaltity of the solution. I have -0.744=-1.86*m*i. how do i find i. what is the gfm of the solute? I know

    asked by asldsfjaljd on April 9, 2008
  53. Chemistry-DrBob222

    A certain compound contains carbon, hydrogen , and oxygen. When 1.00 grams of this compound are burned in oxygen gas 1.47 grams of CO2 and 0.600 grams of water are formed. When 2.75 grams of the compound are dissolved in 10.0 grams of water the resulting

    asked by Patrick on January 17, 2011
  54. chemistry

    when 10.0 grams of an unknown substance is dissolved in 50. grams of water, the new freezing point becomes -3.00C. What is the molar mass of the compound? For this question can some one tell me the formulas I need to solve for this problem and I can fill

    asked by Ronnie on March 7, 2010
  55. chemistry

    a compound with the molecular weight of 276 grams was determined to be 39.10% carbon, 8.77% hydrogen, and 52.13% oxygen. what is the empiricial formula and the molecular formula for the compound? i do not know where to start!

    asked by shelly on November 28, 2009
  56. Chemistry

    See bottom Patrick A certain compound contains carbon, hydrogen , and oxygen. When 1.00 grams of this compound are burned in oxygen gas 1.47 grams of CO2 and 0.600 grams of water are formed. When 2.75 grams of the compound are dissolved in 10.0 grams of

    asked by Patrick on January 17, 2011
  57. Chemistry

    An aqueous solution containing 10.50 g of a compound in 100.0 ml of solution has an osmotic pressure of 0.0187 atm. at 25°C. What is the molecular weight of the compound?

    asked by Sean on March 31, 2013
  58. chem

    You wish to prepare an aqueous solution of glycerol, C3H5(OH)3, in which the mole fraction of the solute is 0.093. How many grams of glycerol must you combine with 425 grams of water to make this solution? What is the molality of the solution? PLEASE HELP!

    asked by mike on November 22, 2009
  59. science

    A solution is prepared by dissolving 0.490 g of an unknown compound in 50.00 mL of water. The freezing point of the solution is –0.201°C. Assuming the compound is a non-electrolyte, what is the molecular mass of the compound? Use 1.00 g/mL as the

    asked by vinny on August 30, 2015
  60. chemistry

    calculate the freezing point of an aqueous solution of 15.5 grams of glucose dissolved in 150 grams of water

    asked by Sara on March 22, 2014
  61. Chemistry

    (1)Make 500 ML of 4N H3PO4. How many grams will be needed? (2) In a titration procedure, 20mL of 2N solution were required to titrate 5mL of an unknown solution. What is the normality of the solution? (3) How much of a 0.01M can be made from 20mL of 6M

    asked by Nelson on January 30, 2017
  62. Chemistry

    Calculate the empirical formula and molecular formula of a compound that contains only carbon, oxygen and hydrogen and has a molecular mass of approximately 90. g/mol. Upon combustion of 12.0g of the compund with an excess of oxygen, the yield was 1.2 g of

    asked by Anonymous on April 22, 2010
  63. chemistry

    A solution is prepared with an unknown compound with an empirical formula of C3H7NO. The solution is made by dissolving 30.0 mg of compound in 1.200 g of the organic solvent biphenyl. The freezing point was depressed by 1.37C. What are the molar mass and

    asked by Ellene on February 12, 2011
  64. Chemistry

    Elements A and B combine to form two different compounds. The first compound contains 15.0 grams of substance A, and 8.60 grams of substance B. It can be represented by the formula A2B (subscript 2). The second compound contains 5.0 grams of substance A,

    asked by N on November 2, 2016
  65. A.P Chemistry

    Three volatile compounds X,Y, and Z each contain elements Q. The precent by weight of element Q in each compound was determined. Some of the data obtained are given below Percent by weight Molecular Compound of Element Q Weight X 64.8% ? Y 73.0% 104. Z

    asked by Brianna on October 23, 2006
  66. chemistry

    A 250.0 mL sample of an aqueous solution at 25 degrees Celsius contains 35.8 mg of an unknown nonelectrolyte compound. If the solution has an osmotic pressure of 11.25 mmHg, what is the molar mass of the unknown compound? a.) 237 g/mol b.) 484 g/mol c.)

    asked by Bru on October 2, 2012
  67. Chemistry

    An unknown organic compound is 40.00% C, 6.67% H and 53.33% O by mass. The formula weight of the unknown is 90.0g/mole. Find the empirical and molecular formulas for the unknown compound.

    asked by Chelsea on September 23, 2015
  68. chemistry

    A solution which contains 40.3 g of an unknown molecular compound in 360 g of water freezes at -5.07°C. What is the molar mass of the unknown?

    asked by paul on November 26, 2012
  69. Calculate Osmotic Pressure

    69.7 grams of a solute with a molecular mass of 2790 grams are dissolved in enough water to make 1.00 dm3 of solution at 20 degrees C. What is the osmotic pressure of the soluton?

    asked by Jose Reyes on December 7, 2010
  70. Chemistry

    How do I calculate the solubility of a compound in grams of solute per 100 grams of solution?

    asked by Matt on April 16, 2011
  71. Chemistry

    Assume that a reaction occurs in which unknown substances R and S react to form unknown substances T and U. From the information below, determine the mass of substance T that will be formed if 45.0 grams of substance R reacts with 23.0 grams of substance

    asked by Daniel on May 20, 2008
  72. Chemistry

    If your solution’s final volume of 32.55 mL yields 3.6 grams of AgCl, determine the Molarity of the final solution. Also, how many milliliters of a 1.85 M solution of AgNO3 did you add to an excess of aqueous NaCl to provide the 3.6 grams of AgCl?

    asked by Shoba on March 26, 2013
  73. chemistry

    How many grams of HCOOH are needed to make 3.7 liters of aqueous solution of pH=3.5? I have followed the steps for a similar problem posted;I found x to 3.16e-4 mol/L but I'm having trouble converting it to grams.

    asked by nick on October 6, 2010
  74. Chemistry

    Calculate the osmotic pressure of this solution. 18..6 grams of solute with molecular mass of 8940 grams are dissolved in enough water to make 1.00 dm3 of solution at 25 celsius. What is the osmotic pressure of the solution?

    asked by Jose Reyes on November 22, 2010
  75. chemistry final step

    If you have 24.98 grams of P and 74.99 grams of O2, how many moles of each compound do you have present? so I got .805 of P (limiting) and 2.343 O2 (excess) how do i do this step ? If you have 24.98 grams of P and 74.99 grams of O2, how many moles of each

    asked by thad on January 30, 2013
  76. chemistry

    8. If x grams of S are needed to obtain 0.4 grams of SO3, how many grams of SO2 can be obtained from the same amount of S? (A) 0.32 g (B) 0.62 g (C) 0.40 g (D) 0.16 g (E) Can not be calculated from the given data. I am not sure how to set up this problem.

    asked by Anna on December 20, 2010
  77. chemistry

    4. Compound B is provided as a solution and has a specific gravity of 0.65 (Specific gravity is the weight in grams per mL of solution) and is known to be 90% pure (each gram of compound B solution only contains 90% Compound B and 10% of degradation

    asked by jenny on December 8, 2011
  78. science

    Compound B is provided as a solution and has a specific gravity of 0.65 (Specific gravity is the weight in grams per mL of solution) and is known to be 90% pure (each gram of compound B solution only contains 90% Compound B and 10% of degradation

    asked by jake on December 9, 2011
  79. chemistry

    4. Compound B is provided as a solution and has a specific gravity of 0.65 (Specific gravity is the weight in grams per mL of solution) and is known to be 90% pure (each gram of compound B solution only contains 90% Compound B and 10% of degradation

    asked by jenny on December 8, 2011
  80. Chemistry

    Elements A and B form two new compounds. In compound I, 2 grams of A is combined with 4 grams of B. In compound II, 4 grams of A is combined with 12 grams of B. If the formula of compound I is A2B, what is the formula of compound II?

    asked by Argenta on July 2, 2010
  81. Chemistry (Check)

    Classify each of these statements as always true, sometimes true, or never true. 7____AT____It is necessary to know the formula of a compound in order to calculate its percent composition. 8___ST_____If the percent by mass of carbon in methane, CH4, is

    asked by Bryan on February 11, 2007
  82. Chemistry

    A metallurgist decomposes an unknown ore to the following metals. What is the chemical formula of the ore? (Show all the chemical equation and solution steps) ore = x metal products from ore decomposition: Al: 162.0 grams Sb: 730.8 grams Ag: 1,294 grams

    asked by jermain 32 on February 2, 2012
  83. Chemistry

    Question: What mass of water, in grams, would have to be decomposed to produce 17.6 L of molecular oxygen at STP? Work: n=PV/RT x=(1 atm)(17.6 L)/(0.0821)(273 k) x = 1.27348295454546 1.27348295454546 x 2 = 2.54696590909092 Grams= Moles x 18.0 Grams =

    asked by Bradley on July 13, 2011
  84. chemistry

    Cisplatin, a drug used in the treatment of certain types of cancer has the molecular formula Pt(NH3)2Cl2. How many moles of compound are in 254.09 grams of the compound?

    asked by Mary on November 29, 2012
  85. chemistry

    You have 11.20 grams of a compound. It is known that the compound has a half-life of 3.8 days. How long will it take for the compound to decay to 0.350 grams?

    asked by Anonymous on December 5, 2011
  86. Chemistry

    You have 11.20 grams of compound. It is known that the compound has a half-life of 3.8 days. HOw long will it take for the compound to decay to 0.350 grams?

    asked by Missy on December 2, 2011
  87. One more A.P Chemistry

    Three volatile compounds X,Y, and Z each contain elements Q. The precent by weight of element Q in each compound was determined. Some of the data obtained are given below Percent by weight Molecular Compound of Element Q Weight X 64.8% ? Y 73.0% 104. Z

    asked by Brianna on October 24, 2006
  88. Chemistry

    A student makes a solution by dissolving 55.8 grams of potassium hydroxide in 875.0 grams of water. The resulting solution has a density of 1.07 grams per milliliter. 1. What is the volume of this solution? 2. Calculate the % concentration of this

    asked by Paul on January 31, 2011
  89. science

    what will be the law of conversion of a) 65 grams 70 grams b) magnesium + oxygen = magnesium oxide 45 grams ? grams 80 grams c) sodium hydroxide + hydrochoride acid 40 grams 36.5 grams sodium chloride + water ? grams 18 grams

    asked by Magaly on August 4, 2012
  90. Chemistry

    A student makes a solution by dissolving 55.8 grams of potassium hydroxide in 875.0 grams of water. The resulting solution has a density of 1.07 grams per milliliter. 1. What is the volume of this solution? 2. Calculate the % concentration of this

    asked by Paul on January 31, 2011
  91. Chemistry

    A student makes a solution by dissolving 55.8 grams of potassium hydroxide in 875.0 grams of water. The resulting solution has a density of 1.07 grams per milliliter. 1. What is the volume of this solution? 2. Calculate the % concentration of this

    asked by Paul on February 1, 2011
  92. Chemistry

    A student makes a solution by dissolving 55.8 grams of potassium hydroxide in 875.0 grams of water. The resulting solution has a density of 1.07 grams per milliliter. 1. What is the volume of this solution? 2. Calculate the % concentration of this

    asked by Paul on February 1, 2011
  93. chemistry

    A 1.857 gram sample containing an unknown amount of arsenic trichloride and the rest inerts was dissolved into a NaHCO3 and HCl aqueous solution. To this solution was added 1.540 grams of KI and 50.00 mL of a 0.00912 M KIO3 solution. The excess I3– was

    asked by Sparkle on May 2, 2013
  94. Chemistry

    A 2.304 gram sample containing an unknown amount of arsenic trichloride and the rest inerts was dissolved into a NaHCO3 and HCl aqueous solution. To this solution was added 1.500 grams of KI and 50.00 mL of a 0.00912 M KIO3 solution. The excess I3– was

    asked by Jessica on April 16, 2013
  95. chemistry

    A 1.147 gram sample containing an unknown amount of arsenic trichloride and the rest inerts was dissolved into a NaHCO3 and HCl aqueous solution. To this solution was added 1.690 grams of KI and 50.00 mL of a 0.00821 M KIO3 solution. The excess I3– was

    asked by Lana on April 17, 2013
  96. Chemistry

    How many grams of NaCl should be added to 1 L of water to make an isotonic solution? (molecular weight of NaCl= 58.5) Can someone please explain to me why the answer is 9 grams.

    asked by Jon on January 30, 2012
  97. Chemistry

    An unknown compound contains carbon, hydrogen, and oxygen. When burned, a 2.000 gram sample of this compound releases 3.451 g of carbon dioxide and 1.059 grams of water. What is the empirical formula of this compound? Thank you very much.

    asked by Mom on October 17, 2011
  98. science

    Julie mixes 40g (grams) of unknown X with 20g of unknown Y, how many grams of products will be produced and why?

    asked by chanille on October 26, 2015
  99. Chemistry

    An Unknown Compound (M=60.09 g/mol) is composed of Carbon, Hydrogen and Oxygen. Combustion of 0.255 g of the unknown compound produces 0.561 g Carbon Dioxide and 0.306 g of Water. Determine the molecular formula of the compound.

    asked by John on October 3, 2016
  100. Chemistry

    A strip of zinc medal weighing 2.00 grams is placed in an aqueous solution containing 150.ml of .750M Tin(II) nitrate. Determine the grams of tin metal that will be precipitated.

    asked by Jefferson on January 13, 2015