1. math

    differentiate y=-4x^2cos x. i need to know the calculation work. (ans: 4x^2sinx - 8xcosx)
  2. math

    differentiate y=e^x/(x)^(1/2).i need the calculation work.[ans: e^x/x^(1/2) - e^x/2x^(3/2)]
  3. math

    differentiate y=(x)^(1/2)e^(-x).i need the calculation work. [ans: -x^(1/2)e^(-x) + 1/2(x^-1/2)e^(-x)]
  4. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work bcus my ans is
  5. Math

    How to differentiate e^e^x? Ans at wolfram is e^(x+e^x). I need the calculation method.
  6. math

    find the eqt. of the tangent to the curves at (1,2). y^3+y^3=9(xy-1) [ans: y=5x-5] could some1 show me the calculation work bcus my ans is y=(6x+4)/5.
  7. chem

    compute theoretical yield (g) ~2Al+3Cl2->2AlCl3 ~2g Al, 2g Cl2 [ans:2.5g AlCl3] i need the calculation work bcus i got diff from the ans which is 7.12 g.
  8. math

    the problem is 2cos^2x + sinx-1=0 the directions are to "use an identity to solve each equation on the interval [0,2pi). This is what i've done so far: 2cos^2x+sinx-1=0 2cos^2x-1+sinx=0 cos2x + sinx =0 1 - 2sin^2x + sinx = 0 -2sin^2x+sinx-1=0
  9. chem

    an aq. solution(NaCl) made by using 133g diluted to a total solution volume of 1 L.Calculate the molarity, molality & mass % of the solution(density of solution = 1.08g/mL) [ans: M=1.92M, m=2.0m, 10.4 %] i need the calculation work bcus my ans is
  10. chem

    a mixture of 50g of S & 1x10^2g of Cl2 reacts completely to form S2Cl2 &SCl2. Find the mass of S2Cl2 formed. (ans:20.2g) i need the calculation work bcus i got diff. from the ans which is 70.2g.
  11. Math

    Differentiate f(x)= (8-2x)^3(x^2+1)^5. My ans is 2(8-2x)^2(x^2+1)^4(-3x^2-10x+37). Plz recheck my simplify ans. -my simplify ans is not the same as wolfram but the long ans is same with wolfram-
  12. math

    dy/dx of the following: x^2y^2=2/x^2 [ans:-1/x^4y -y/x]. i need the calculation work.
  13. math

    f'(x).... y=(e^x-e^-x)/(e^x+e^-x). I need the calculation work. [ans: 4/(e^x+e^-x)^2]
  14. CALCULUS

    Find the critical numbers of each given function. (a) f(x)=3rt(x^(2)-x (b) g(x)=2sinx+2cos^(2)x, 0 <=x<=2pie
  15. Trig

    Verify the identity: tanx(cos2x) = sin2x - tanx Left Side = (sinx/cosx)(2cos^2 x -1) =sinx(2cos^2 x - 1)/cosx Right Side = 2sinx cosx - sinx/cosx =(2sinxcos^2 x - sinx)/cosx =sinx(2cos^2 x -1)/cosx = L.S. Q.E.D.
  16. Calculus

    differentiate: y=sin^2(x)- cos^2(x) I have this: y'= 2cosx + 2sinx What do i do next??
  17. math

    Find the critical numbers of each given function. (a) f(x)=3rt(x^(2)-x (b) g(x)=2sinx+2cos^(2)x, 0 <=x<=2pie For Further Reading
  18. math

    find the eqt. of tangent to the curve y=-x^2+2x-10.[ans:y=2x-10] but my ans is y=-9. if im wrong could you show the calculation.
  19. CALCULUS

    Find and Classify, the absolut extreme values of each function on the given interval.(do not give decimal) (a) g(x)= 2sinx + 2cos^(2)x; [0,2pie] (b) f(x)=x^(4)-2x^(3)+3; [-1,2]
  20. Calculus BC

    Can someone help me differentiate this? f(x)= 2cos(5 ln(x)) So what is f'(x)?
  21. trigo help!

    1. differentiate cos(3/x) 2. differentiate sin(4/x) 3. differentiate 3/{sin(3x+pi)} 4. differentiate pxsin(q/x)where p and q are constants. 5. differentiate xsin(a/x) where a is constant 6. differentiate sec^3(3x^2+1)
  22. Trig.......

    I need to prove that the following is true. Thanks (2tanx /1-tan^x)+(1/2cos^2x-1)= (cosx+sinx)/(cosx - sinx) and thanks ........... check your typing. I tried 30º, the two sides are not equal, they differ by 1 oh , thank you Mr Reiny I'll tell my teacher
  23. 6th grade math

    Can you check these problems, please? Translate each phrase into algebraic expression. 1. 5 more than D Ans: 5 + D 2. Twice a number W Ans: 2*W 3. Product of 60 and W Ans: 60*W 4. A number, N, decreased by 18 Ans: N - 18 5. 14 minus a number, M Ans: 14 - M
  24. Trigonometry

    Need help solving problems using the Trigonometric Identities: 8cos^4 thet=cos4theta+4cos2theta+3 I am a bit unsure how to solve it. I am aware that the first step I must take is to simplify the problem and then use the Product to Sum formula Nasty one!
  25. math

    lim (2x^2+3x-2)/ (2x-1) the lim is x->1/2 [ans:5/2 but i get 3/2) can someone show me the calculation work.
  26. 7th grade math (probability)

    Can you check these, please? Ten cards numbered 1 through 10 are mixed together and then one card is drawn. Find the probability of each event. Write each answer as a fraction, percent, and decimal. 14. P(less than 5) = 4/10 = 2/5 Ans: 2/5, 40%, 0.4 15.
  27. math

    use implicit differentiation to find dy/dx and then d^2y/dx^2. y^2=ye^x^2+2x ans for dy/dx= [2(xye^x^2 + 1)]/(2y-e^x^2) after that i don't know how to proceed. can someone show me the steps(x need for calculation) and final answer. i try to use wolfram but
  28. calculus please help me

    Let f(x)=9sinx/2sinx+4cosx. Then 'f(x)= ((2sinx+4cosx)(9cosx)-(9sinx)(2cosx-4sinx))/(2sinx+4cosx)^2. The equation of the tangent line to y=f(x) at a=2 can be written in the form y=mx+b where m= 9and b= ______.?????
  29. Math

    Differentiate y=4^(3x^2).. i need to know the calculation step..thanks for the help....
  30. math

    differentiate. y=2^(5x) my ans is y'=2^(5x)5 ln 2. is it correct?
  31. math

    differentiate 3^(x^2). my ans is 3^(x^2) 2x ln 3. is it correct?
  32. Math

    Determine the solution of the equetion: 2cos x-1=0? 2cos x=0? and 2cos x+1=0?
  33. Per-calc Helppppp

    keep in mind answers should be pi radians or if necessary 3 dec. csc^2-2=0 all angles 4cos^2x-4cosx+1=0 all angles and name 8 angles 7sin^2x-22sinx+3=0 all angles and name 8 angles 2cos^2x-7cosx=-3 all angles sinx(2sinx+1)=0 all angles
  34. math

    lim (7-6x^5)/(x+3).... the lim is x->+infinity [ans=-infinity but i get 0] can someone show me the calculation work.
  35. Math - Solving Trig Equations

    What am I doing wrong? Equation: sin2x = 2cos2x Answers: 90 and 270 .... My Work: 2sin(x)cos(x) = 2cos(2x) sin(x) cos(x) = cos(2x) sin(x) cos(x) = 2cos^2(x) - 1 cos(x) (+/-)\sqrt{1 - cos^2(x)} = 2cos^2(x) - 1 cos^2(x)(1 - cos^2(x)) = 4cos^4(x) - 4cos^2(x)
  36. math

    cosA= 5/9 find cos1/2A are you familiar with the half-angle formulas? the one I would use here is cos A = 2cos^2 (1/2)A - 1 5/9 + 1 =2cos^2 (1/2)A 14/9 =2cos^2 (1/2)A cos (1/2)A = √(7)/3
  37. Calculus

    Hi, I'm having trouble using implicit differentiation to determine dy/dx in the form dy/dx = f(x,y) for sin(2x+3y)=3x^3y^2+4 Do I make it sin(2x+3y)-3x^3y^2=4 then differentiate to get 2cos(2x+3y)-9x^2*2y=0 ? I'm a little lost... Any help appreciated.
  38. maths

    by equating the coefficients of sin x and cos x , or otherwise, find constants A and B satisfying the identity. A(2sinx + cosx) + B(2cosx - sinx) = sinx + 8cosx I got A = 2, B = 3, which the answers said were correct. However, another part of the question
  39. math

    d/dx x(1+y)^(1/2) + y(1+x)^(1/2)=0. Can some1 show me the calculation because i didn't get like the answer. [ans=-1/(1+x)^2 but my calculation=-(sqrt(y+1) (2 sqrt(x+1) sqrt(y+1)+y)/(sqrt(x+1) (2 sqrt(x+1) sqrt(y+1)+x)]
  40. math

    d/dx x(1+y)^(1/2) + y(1+x)^(1/2)=0. Can some1 show me the calculation because i didn't get like the answer. [ans=-1/(1+x)^2 but my calculation=-(sqrt(y+1) (2 sqrt(x+1) sqrt(y+1)+y)/(sqrt(x+1) (2 sqrt(x+1) sqrt(y+1)+x)]
  41. ENG091

    Subjects & Verbs. I was wanting to check my work please before I turn it in. 1.Abraham Lincoln was carrying two pairs of glasses and a penknife on the night of his death. Ans:Abraham Lincoln and was carrying 2.On his way to work, George stopped for gas.
  42. 6th grade math

    Can you check the following problems related to inequalities? 1) Sue has more than 5 cookies. Ans: x > 5 2) The temperature was less than 88 degrees last night. Ans: x < 88 3) I made $75 or more dollars babysitting. Ans: x >= 75? 4) I need to make
  43. Trigonometry

    Solve for x in the interval 0<=x<360: 1. 2sin2x+cosx =0 2. cos2x=-2sinx 3. tanx=2sinx 4. 3cos2x+cosx+2=0
  44. math

    solve each equation for 0=/<x=/<2pi sin^2x + 5sinx + 6 = 0? how do i factor this and solve? 2sin^2 + sinx = 0 (2sinx - 3)(sinx +2) sinx = 3/2, -2 how do I solve? These are not part of the special triangles. 2cos^2 - 7cosx + 3 = 0 (2cosx - 1)(cosx -
  45. Calculus

    I'm having problems with this one. Can't get the right answer. Differentiate the following using the chain rule. f(x) = squareroot(x^2+1)/(3x+1) I know that I can take the whole thing and put it to the (1/2) and differentiate that then use the quotient
  46. College Algebra

    Hey, I would love if someone could please look over my answers. I just learned this yesterday and want to make sure I did my hw correct. Thanks!!! Solve for x. Round answers to four decimal places where appropriate: 1. 6^x=6^2x-1 Ans.= x=1 2. 3^x=1/27
  47. Math

    Differentiate ln (1+ cos x)... My ans is (-sin x)/ (1+cos x), but at wolfram is -tan (x/2). I think they simplify it but how did they do it? Sorry for my little knowlegde....
  48. Math

    Given that f(x) = 2sinx - cosx - Write f(x) in the form Asin(x+a) - Find the maximum value of 2sinx - cosx - Find the lowest positive value of p such that f(x) = f(x + p) Thankyou. All help is appreciated. I'm really struggling on this assignment.
  49. english

    please kindly help if my answers below are coorect.thank you . Teacher: So you want to learn _____ English? 1. To Talk 2.Talking 3.Speaking 4.To Speak ans. 3 2. Student: Yes, I want to be able to speak _____. 1.Good 2.Goodly 3.Proper 4.Well ans. 4 3.
  50. english

    please help me to correct my anserw below: 1. Shhhh! Be quiet! John (sleep) _____. He might hear us from the other room. 1.sleeps 2.will sleep 3.is sleeping 4.have been sleeping ans.3 2. You look great! (you, exercise) _____ at the fitness center? 1. Are
  51. pre-calculus

    (tan^2x-9)(2cosx+1)=0 Find one period 4cos^2x-4cosx+1=0 find all angles and name 8 angles 7sin^2x-22sinx+3=0 find all angles and name 8 angles 2cos^2x-7cosx=-3 find one period sinx(2sinx+1)=0 find one period
  52. Calc II

    For the following question, we need to find the length of the polar curve: r= 2/(1-cosx) from pi/2 </= x </= pi dr/dx= -2sinx/(1-cosx)^2 therefore the length would be expressed as follows: the integral from pi/2 to pi of (sqrt)[(2/(1-cos))^2 +
  53. math sqrt root

    1) x¡Ô2x + 2¡Ô2x^3 + 2x^2/¡Ô2x Ans 4x¡Ô2x 2) (1/2)^1/3 Ans 3¡Ô1/2 = 3¡Ô4 /2 3) ¡Ô2/3 Ans ¡Ô6/3 4) 3¡Ô2/3 Ans 3¡Ô18/3 5) ¡Ô2 + 1/¡Ô2 Ans 3¡Ô2/2 Please help I really don't know how to simplify.
  54. French work

    1. Mon grand-pere, Rudy a quatre-vingt-un ans. Il est brave et aimant. 2. Ma grand-mere, Dorothy a quatre-vingt ans. Elle est amusante et adorable. 3. Mon pere, Gary a cinquante-trois. Il est fort et brun 4. Ma mere, Theresa a cinquante-duex. Elle est
  55. mathematics

    The basic wage earned by a truck driver for a 40 hr work week is $560.00. A)Calculate his hourly rate. Is the ans $14 per hour 2) For overtime work, the driver is paid one and a half time the basic hourly rate. B)Calculate his overtime wage for 10 hrs of
  56. math, trig

    Graph one period of the following function. Show all work . y=2sinx+2cosx
  57. Physics

    PLEASE HELP, I'm trying to study for a quiz >.< and I don't understand this one question! A fellow student reports his measurements of time for a speed calculation in minutes. How could he express that calculation using SI base units? A)convert
  58. College Algebra (pt.2)

    Hey, I would love if someone could please look over my answers. I just learned this yesterday and want to make sure I did my hw correct. Thanks!!! Solve for x. Round answers to four decimal places where appropriate: 6. ln(5x-3)=0 ans= x=3/5 7. log5^x=3
  59. 7th grade LA

    Can you check the following? Punctuate the following sentences with appropriate apostrophes. 1. Whos the partys candidate for vice president this year? Ans: Who's, party's 2. Our neighbors car is an old Chrylser, and its about to fall apart. Ans:
  60. english

    please kindly help if my answers below are coorect.thank you . Teacher: So you want to learn _____ English? 1. To Talk 2.Talking 3.Speaking 4.To Speak ans. 2 2. Student: Yes, I want to be able to speak _____. 1.Good 2.Goodly 3.Proper 4.Well ans. 1 3.
  61. math

    Finf the volume of the solid generated by revolving the region bounded by the curve. x=2/(y+1), x=0, y=0, y=3, about y-axis. My ans is pie unit^3. Is it correct? if wrong can i know the right calculation.
  62. 6th grade Lang Arts

    Can you check my homework, please? Identify each pronoun as personal, reflexive, demonstrative, indefinite or interogative. 1. These are Elberta peaches, which are very popular in the United States. Ans: these = indefinite 2. Nobody really knows where the
  63. math

    solve lim (5000t^2)/ (t+2)^2. the lim is t->infinity. can someone show me the calculation. the ans is 5000.
  64. Math

    Are these angle measures to the nearest tenth of a degree correct? 1. cos^-1(.3) Ans: 72.5 2. t^-1(38.4) Ans: 88.5 3. sin^-1(.7) Ans: 44.4
  65. Math

    Let log 2 = a, log 3 = b and log 7 = c. Express the indicated logarithm in terms of a, b, and c. 1-log3 5 (3 is the subscript of the log) ans:(1-a)/b, i need someone to show me the step bcus my ans is different from the given ans. my ans=(1/a)-b.
  66. Calculus

    Find the critical numbers of the function f(x)=2sinx+x that lie in the interval (0,2pi)? I have the answers, but not sure how to display the work.
  67. trig

    Find minimum value of 2cos x + 2cos y
  68. trig

    Find minimum value of 2cos x + 2cos y
  69. trig

    Find minimum value of 2cos x + 2cos y
  70. Math - Solving Trig Equations

    Solve each equation for 0 is less than and equal to "x" is less than and equal to 360 3sinx = 2cos^{2}x ----- I don't know how to solve this equation...this is what I have, but I don't know if I'm on the right track or not 3sinx = 1 - 2sin^{2}x 3sinx - 1 +
  71. MATH EQUATIONS

    Just learned equations and want to know if i am doing right 4 problems. 4y= 2x-2 2y=2x6 ans (-7,-4) x+2y=7 3x-2y= -11 ans (-1,4) 4x-3y= -20 5x-7y= -64 ans (4,12) 2x-5y=-1 3x+2y=8 ans (2,1)
  72. Maths

    Did I differentiate these two functions correctly? y=2cos(2x)cos(14x) y'=-14 sin⁡(14x)2 cos⁡(2x)-4 sin⁡(2x)cos⁡(14x) y=2[cos 1/2(f1-f2 )x][cos 1/2(f1+f2 )x] y^'=-[(f1+f2 )/2]sin[(f1+f2 )/2 x]2cos⁡[(f1-f2 )/2 x] - [2(f1-f2
  73. math

    lily left house at 11.43 am and travelled to town, a distance of 31km. She arrived there at 12.09pm. What was the average speed in km/h and m/s.[ans:71.54 km/h & 19.87 m/s] my answer is ~31/1.1=28.18 km/h ~31000/3960=7.83 m/s can some1 show me the
  74. Math

    How to d/dx y= (9+((x-9)/6)^1/5)^1/2 ? Hope u can give me the way how to calculate it. ^^ I got 1/60 ((x-9)/6) ^ (-9/10), i think my answer is wrong because i check at wolfram website the ans is differrent from mine (sorry i didn't write the ans bcus the
  75. Hyperbole

    Read the oral notes carefully. Then, decide whether each of the following statements contain a hyperbole! Q1. "If I’ve told you this story once, I’ve told it a million times!" a. Hyperbole b. No Hyperbole Ans: a. Hyperbole Q2. "I feel so hungry today.
  76. math

    tanx+secx=2cosx (sinx/cosx)+ (1/cosx)=2cosx (sinx+1)/cosx =2cosx multiplying both sides by cosx sinx + 1 =2cos^2x sinx+1 = 2(1-sin^2x) 2sin^2x + sinx-1=0 (2sinx+1)(sinx-1)=0 x=30 x=270 but if i plug 270 back into the original equation i get undefined
  77. Math

    1. Solve cos x(cos x - 1) = 0. Ans: pi/2 + n pi, and 2 n pi 2. 2 cos x - 1 = 0 Ans: x = pi/3 + 2 n pi, and x = 5pi/3 + 2 n pi 3. Solve 4 sin^2 x - 3 = 0 Ans: x = pi/3 + n pi, and 2pi/3 + n pi 4. What is one solution to (sqrt2) sinx + 1 = 0? Ans: x = pi/6
  78. 7th grade LA

    Can you check the following? Identify the sentence type. 1. I like playing basketball, and my brother likes playing tennis. Ans: compound 2. I'll help you if you help me. Ans: complex 3. My mother cooked dinner while I was doing my homework. Ans: complex
  79. English

    Synthesis/transformation question I agree with your comment entirely. ______ cannot _________ more _______________. Ans 1: I cannot agree more with your comment. Ans 2: I cannot agree more entirely with your comment. We can accept Ans 1. Is Ans 2
  80. calculus

    I have been asked to solve this two different ways. The first way is to use the chain rule and then simplify (which I have already done properly), and the second way is to simplify and then differentiate (not necessarily with the chain rule). I am stuck on
  81. trigonometry

    Find all solutions on the interval [0.2pi) A) -3sin(t)=15cos(t)sin(t) I have no clue... b) 8cos^2(t)=3-2cos(t) All i did was move around the equation to make an quadratic for B. so -8cos^2(t)-2cos(t)+3 = 0
  82. physics

    10. A 2-kg object is moving at 3m/s. A 4-N force is applied in the direction of motion and then removed after the object has traveled an additional 5m. The work done by this force is: A. 12 J B. 15 J C. 18 J D. 20 J E. 38 J ans: D 11. A sledge (including
  83. Math For College Readiness

    Simplify the Complex Fractions 1. 8a / 3b^2 / 6ab /5 2. 42x^2 + 14x / x - 7 / 2 + 6x / 21 - 3x 3. 9 + 3 / x / x / 4 + 1 /12 4. (x^-1 + x^-2)divided by (9x^-2) Ans. #1: 20 / 9 Ans. #2: 42x^2 + 6x + 4 / -2x + 14 Ans. #3: 144 / x / 3x + 1 I don't know how to
  84. Math, derivatives

    Let g(x) = sin (cos x^3) Find g ' (x): The choices are a) -3x^2sinx^3cos(cos x^3) b) -3x^2sinx^3sin(cos x^3) c) -3x^2cosx^3sin(cos x^3) d) 3x^2sin^2(cos x^3) I'm not exactly sure where I should start. Should I begin with d/dx of sin? Or do the inside
  85. Calculus

    How do I differentiate ln (2X^2 - 12X + Y^2 -10Y) and the second differentiate it? HELP ASAP is much appreciated
  86. english

    Please help me to correct my anserw below.thank you Petroleum, or crude oil, is one of the world's (1) _____ natural resources. Plastics, synthetic fibres, and (2) _____ chemicals are produced from petroleum. It is also used to make lubricants and waxes.
  87. 7th grade math

    Classify properties of operations. 1. (-4-3n) * -8 Ans: distributive 2. (6+4)+8=6+(4+8) Ans: associative 3. (1-7n) * 5 Ans: distributive
  88. math

    A,B,C contract a work for 1020.together A and B are supposed to do 9/17 of work.how much C get? ans 480rs
  89. psy - revise

    match -Psychodynamic Theory -Trait Theory -Learning Theory -Humanistic Theory -Sociocultural k. consists of five major personality factors which are reasonably stable elements of personality. These factors include extraversion, agreeableness,
  90. Calculus

    Differentiate f(x)=(x^(3)-8)^(2/3) Please Show Work
  91. calculus

    differentiate y=x^2x. show all work
  92. Trig

    Determine the roots of the function f(x)=-2cos(3x)-1. Can you please show all the work so it is easier to understand, thank you!!
  93. VOCABULARY

    1. Barren is to produce as a. inhumane is to abuse b. timid is to fear c poised is to enjoy d ignorant is to know Ans d 2. resume is to career as a. ruce is to war b. speaker is to oration c. synopsis is to plot d. paragraph is to sentence Ans b 3. scurry
  94. lang arts

    Find predicate adjective & participle in sentence 10. While others tried new approaches, she remained faithful to the traditional methods. ANS: Part = new, traditional 11. Pavlova achieved great success in several celebrated tours Ans. Part = great &
  95. 6th grade math

    Can you check these, please? 1. George had 5 apples. His mother gave him a few more apples to share with his friends. Write an expression to represent the total number of apples George has. Ans: 5 + n 2. four times as much as a number k Ans: 4k 3. Michelle
  96. math

    Your task is to chose at least ONE of the operations(add,substract,multiply or divide)and design a poster that tells someone how to do a calculation in your chosen operation.Do not just do a poster showing a substraction,for example,you need to explain
  97. science

    Please help this is worth a big grade and is due tomorrow stoichiometry calculation- Na weighs .53g water is 91.92 ml Patm= 30.03 in Hg Gas Law Calculation same info as above Balanced Chem. equation same info as above Unit conversion setup and calculation
  98. Grammar

    Type the word that has been incorrectly capitalized or needs to be capitalized: 1.Pardon me, Captain, but have you had some of the russian caviar? Ans- Russian 2.The blue waters of San Francisco bay signaled our entry into California. Ans- Bay 3.Cross the
  99. Adverbial Phrase

    Q1. My mother and I did some gardening,and _______ we relaxed on our front porch, admiring our handiwork. a. last b. afterwards c. first Ans: a. last Q2. I bring my pet snake to the vet for a check-up every ______. a. Sundays b. days c. week Ans: c. week
  100. Grammar

    Can someone please check and see if my answers are right? Identify the entire noun clause: 1.The big green parrot speaks to whoever comes in the house Ans- whoever comes into the house 2.For many years, no one knew where tuna spawned. Ans- where tuna