a density of 1.0 M solution of NaCL

29,946 results, page 41
  1. physics

    When a container of water is placed on a laboratory scale, the scale reads 120 g. Now a 20-g piece of copper (of density 8.9 g/cm3) is suspended from a thread and lowered into the water, not touching the bottom of the container. What will the scale now
  2. chemistry

    Hexane is a hydrocarbon (a molecule containing only carbon and hydrogen) with a molecular weight of 86.18 g/mol, a density of 0.660 g/mL, and a boiling point of 69C . Pentanol is an alcohol (a hydrocarbon with a "OH" group attached to one of its carbons)
  3. Physics

    A square pool with 180-m-long sides is created in a concrete parking lot. The walls are concrete 52.9 cm thick and have a density of 2.50 g/cm3. The coefficient of static friction between the walls and the parking lot is 0.515. What is the maximum possible
  4. Chemistry

    Hexane is a hydrocarbon (a molecule containing only carbon and hydrogen) with a molecular weight of 86.18 g/mol, a density of 0.660 g/mL, and a boiling point of 69C. Pentanol is an alcohol (a hydrocarbon with a "OH" group attached to one of its carbons)
  5. Chemistry lab

    In my lab class I am having to write a lab experiment and preform it tomorrow. It deals with specific heat of unknown metal and density. the first part you have boil water with the metal in it, and then put it in a cup and measure the temp change. I have
  6. Chemistry

    Hexane is a hydrocarbon (a molecule containing only carbon and hydrogen) with a molecular weight of 86.18 g/mol, a density of 0.660 g/mL, and a boiling point of 69C. Pentanol is an alcohol (a hydrocarbon with a "OH" group attached to one of its carbons)
  7. Physics

    In a huge oil tanker, salt water has flooded an oil tank to a depth of h2 = 4.50 m. On top of the water is a layer of oil h1 = 7.55 m deep, as in the cross-sectional view of the tank as shown in the figure. The oil has a density of 0.700 g/cm3. Find the
  8. Chemistry

    When 32.0 mL of 0.560 M H2SO4 is added to 32.0 mL of 1.12 M KOH in a coffee-cup calorimeter at 23.50°C, the temperature rises to 30.17°C. Calculate H of this reaction per mole of H2SO4 and KOH reacted. (Assume that the total volume is the sum of the
  9. physics

    cant find much on how to solve problems like these. any help would be appreciated. A pressure of 6000 Pa is exerted on a wall of 12 square meters area. What force is exerted on the wall? What is the pressure at the bottom of a 50 m tall water tower? What
  10. Chemistry

    When elemental sulfur,S8,is heated with AgF,a gas forms that contains only sulfur and fluorine. The following tests were done to characterize this gaseous product. *The density of the gas was found to be 0.807g/L at 152mmHg and 35 degrees celsius. *When
  11. Chemistry

    a 23ml H2SO4 solution is titrated by 50 ml 0.10 M NaOH solution, what is the molarity of H2SO4 solution? (Note that H2SO4 is a diprotic acid)
  12. chemistry

    a salt solution is evaporated to dryness. If 25.7 g of the solution leaves 1,949 mg of dry salt, what is the percent concentration (w/w) of the salt in the solution
  13. General Chemistry

    An experiment calls for you to use 100 mL of 0.65 M HNO3 solution. All you have available is a bottle of 2.7 M HNO3. How many milliliters of the 2.7 M HNO3 solution do you need to prepare the desired solution?
  14. Chemistry

    A salt solution is evaporated to dryness. If 66.5 g of the solution leaves 1,492 mg of dry salt, what is the percent concentration (w/w) of the salt in the solution?
  15. chemistry

    How would I make 500 ml's of a .35M NaCI solution. MW= 58.44 ( I know how to do the first part) How many micromoles of NaCI would be present in that solution? What would be the percentage of NaCI in that solution?
  16. chemistry

    Calculate the pH at the equivalence point for the titration of a solution containing 1250.0 mg of hilariamine (MW = 92.5 g/mol, Kb = 8.1×10−4) with 0.1000 M HCl solution. The volume of the solution at the equivalence point is 175.0 mL. (I got the answer
  17. Chemistry

    If you were to prepare a 1.00 molal solution of CaCl2 beginning with water at 27.0 C, what would the final temperature of the solution be (in C)? Assume that the specific heats of both pure H2O and the solution are the same, 4.18 J/K*g. The dissolution of
  18. Chemistry 101

    A student needs to run an experiment to determine the amount of substance in the solution. As more of the substance is dissolved, the more red the solution becomes. He is planning on using an absorption spectrometer to measure how much of a wavelength
  19. Chemistry

    A solution of potassium permanganate (KMnO4) was standardised by titrating with 0.1908 g of Na2C2O4 dissolved in 50 cm3 of acidified water. The endpoint was reached after 24.50 cm3 of solution had been added. Calculate the molar concentration of KMnO4 in
  20. Chemistry

    A solution of potassium permanganate (KMnO4) was standardised by titrating with 0.1908 g of Na2C2O4 dissolved in 50 cm3 of acidified water. The endpoint was reached after 24.50 cm3 of solution had been added. Calculate the molar concentration of KMnO4 in
  21. chemistry

    25.00 mL of an acetic acid solution requires 23.86mL of a 0.1550M potassium hydroxide solution to reach the end point. What is the molarity of the acetic acid solution? (Hint: write the chemical reaction, and remember stoichiometry)
  22. Chemistry

    Magnesium metal reacts with HCl solution, liberating H2 gas and generating Mg2+ cations in solution. A 1.890-g sample of Mg metal is added to 125.0 mL of a 4.00 M HCl solution, and the reaction goes to completion. How many grams of H2 are formed?
  23. chemistry

    Calculate the pH at the equivalence point for the titration of a solution containing 1250.0 mg of hilariamine (MW = 92.5 g/mol, Kb = 8.1×10−4) with 0.1000 M HCl solution. The volume of the solution at the equivalence point is 175.0 mL. (I got the answer
  24. Chemistry

    Magnesium metal reacts with HCl solution, liberating H2 gas and generating Mg2+ cations in solution. A 1.890-g sample of Mg metal is added to 125.0 mL of a 4.00 M HCl solution, and the reaction goes to completion. How many grams of H2 are formed?
  25. chemistry

    Sulfuric was titrated with NaOH solution. 208 mL of .250 M NaOH solution was needed to completely neutralize 65.0 mL of H2SO4. What is the concentration of the sulfuric acid solution?
  26. MATH

    Solve this system using elimination. If a single solution exists, write the solution as an ordered pair. Your answer will be an ordered pair, no solution, or infinitely many solutions 2x-y=0 3x+y=5
  27. Chemistry

    How many grams of nickel (II) sulfate hexahydrate would be present in one liter of a 0.40 molar solution? (Hint: a 1.0 molar solution would have 1 mole of NiSO4*6H2O per liter of solution)
  28. AP Chemistry

    A 65 mL sample of a solution of sulfuric acid is neutralized by 46 mL of a 0.14 M sodium hydroxide solution. Calculate the molarity of the sulfuric acid solution. Answer in units of mol/L
  29. Math

    A doctor needs to administer 2 mL of a solution to a 200 pound patient. However, the doctor has the solution availible only in 20 mg/mL strength. What volume of the 20 mg/mL solution would be needed to administer the desired dose?
  30. math algebra

    Solve the following system using elimination. If a single solution exists, write the solution as an ordered pair. Your answer will be an ordered pair, no solution, or infinitely many solutions. -a+b=-4 2a-3b=-2
  31. precalc

    I'm terrible at pre calc, could someone tell me if the solution set for log subscript 2 x + log sub 2 (x-1)=1 is the solution -1? Using either the elimination or substitution method is the solution set for 4x + y =11 and 2x -y = 7 is the answer (3, -1)?
  32. math

    a chemistry experiment calls for 30% sulfuric acid solution. if the supply room has only 50% and 20% sulfuric acid solution on hand,how much of each should be mixed to obtain 12 litres of 30% solution?
  33. math

    a chemistry experiment calls for 30% sulfuric acid solution. if the supply room has only 50% and 20% sulfuric acid solution on hand,how much of each should be mixed to obtain 12 litres of 30% solution?
  34. chemistry

    What is the mass of BaCl2 contained in 250 mL of solution since after the addition of 40.00 ml of AgNO3 0.1020M to 25.00 mL of the BACl2 solution, the excess solution of AgNO3 consumed 15.00 ml of NH4SCN 0.09800 M
  35. Math

    chandra has 3 liters of a 28% solution of sodium hydroxide in a container. What is the amount and concentration of sodium peroxide solution she must add to this in order to end up with 7 liters of 48% solution?
  36. Chemistry

    A 14.7 mL sample of 0.0550 M KOH solution required 55.5 mL of aqueous acetic acid solution in a titration experiment. Calculate the molarity of the acetic acid solution.
  37. algebra 1

    Solve this system using elimination. If a single solution exists, write the solution as an ordered pair. Your answer will be an ordered pair, no solution, or infinitely many solutions. 5x=y=15 3x+2y=9
  38. chemistry

    A chemist added 3.15 grams of HNO3 to a solution of the same acid with concentration of 9 mol/L. dilutes the resulting solution up to the 100ml volume. The resulting solution will have what concentration?
  39. chemistry

    1. what mass of sodium hydroxide is required to make up 100 mL of 0.5000M solution 2.What volume of this solution must be diluted down to 100 mL if 0.100M solution of NaOH is required?
  40. Chemistry

    1.How many grams of KCl is in 225 mL of a 0.452 M solution? 2.What volume in mL of 0.555 M solution contains 85.0g Na2SO4? 3.How many grams of CaCl2 would be dissolved in 2.0L of a 0.10 M solution of CaCl2? Can you please show me how to do these problems?
  41. math

    A doctor needs to administer 2 mL of a 100 mg/mL solution to a 200-pound patient. However, the doctor has the solution available only in 20 mg/mL strength. What volume of the 20 mg/mL solution would be needed to administer the desired dose?
  42. Math

    solve 3(2x-2)=18 select the correct choice below& if necessary fill in the answer box to complete your choice. a. the solution is x= simplify answer. b. the solution is all real numbers. c. there is no solution.
  43. intro to chem

    The molarity of an aqueous solution of potassium hydroxide, KOH, is determined by titration against a 0.197 M HI solution. If 28.4 mL of the base are required to neutralize 18.6 mL of HI, what is the molarity of the KOH solution?
  44. Chemistry

    A 53 mL sample of a solution of sulfuric acid is neutralized by 37 mL of a 0.18 M sodium hydroxide solution. Calculate the molarity of the sulfuric acid solution. Answer in units of mol/L
  45. Chemistry

    A solution is made by mixing 90.6 g of magnesium sulfate heptahydrate with 2320.0 g of water. 690.00 mL of the solution has a mass of 745.20 g. What is the molarity of the magnesium sulfate solution?
  46. math

    Solve the following system using elimination. If a single solution exists, write the solution as an ordered pair. Your answer will be an ordered pair, no solution, or infinitely many solutions x-y=4 3x-5=2
  47. chemistry

    prepare M/20 solution of oxalic acid. Find out the molarity and strength in gram per litre of the given solution of potassium permanganate with the help of the prepared solution of oxalic acid
  48. math

    Solve the following system using elimination. If a single solution exists, write the solution as an ordered pair. Your answer will be an ordered pair, no solution, or infinitely many solutions. x-3y=5 2x-6y=10
  49. Chemistry

    A 1.0m solution of LiCl decreases the freezing point of water more than a .10 m solution of LiCl. Explain why based on colligative properties. I know that the 1.0m solution would decrease it more, but cannot explain why. Any help is appreciated!
  50. physics

    A gold prospector finds a solid rock that is composed solely of quartz and gold. The mass and volume of the rock are, respectively, 13.3 kg and 3.56 × 10-3 m3. The density of gold is 19 300 kg/m3, and the density of quartz is 2660 kg/m3. Find the mass of
  51. Physics

    A gold prospector finds a solid rock that is composed solely of quartz and gold. The mass and volume of the rock are, respectively, 14.8 kg and 1.89 × 10-3 m3. The density of gold is 19 300 kg/m3, and the density of quartz is 2660 kg/m3. Find the mass of
  52. Math

    a 25.00 gram sample is placed in a graduated cylinder and then the cylinder is filled to the 50.0 mL mark with benzene. the mass of benzene and solid together is 58.80 gram. assuming that the solid is insoluble in benzene and that the density of benzene is
  53. PHYSICS

    A simple open U-tube contains mercury. When 11.9 cm of water is poured into the right arm of the tube, how high above its initial level does the mercury rise in the left arm? Take the density of mercury to be 13.6 g/cm3 and the density of water to be 1.00
  54. Chem help!!

    A rock salt (NaCl), ice, and water mixutre is used to make homemade ice cream. How many grams of rock salt must be added to lower the freezing point 10.0 degrees C? I have no idea what to do, please help! delta T = Kf*i*m delta T = 10. Kf is the molal
  55. Statistics

    Accidents on a bike path. Examining the location of accidents on a level, 5-mile bike path shows that they occur uniformly along the length of the path. Figure 3.4 displays the density curve that describes the distribution of accidents. (a) Explain why
  56. Physics

    A large rock weighing 164N is suspended from a 3 meter wire. The density of the rock is rho_rock = 3200 kg/m^3, and the wire mass is negligible. The upper end of the wire is fixed; in air the frequency is 40Hz while in liquid the frequency would be 25Hz.
  57. chem

    well it saids: A 1.50L rubber balloon is filled with carbon dioxide gas at a temperature of 0.00C and a pressure of 1.00 atm. the density of the carbon dioxide gas under these conditions is 1.98g/L. a)at 50.0C the balloon ha a vlomue of 1.78L. Calculate
  58. physics

    A person's density 980 kg/m3 is floating in salt-saturated water if density 1210 kg/m3. 1. what percentage of the person's volume is submerged? 2. what percentage of the person's volume is above the surface? I found the percent submerged by doing Vsub/Vob,
  59. math

    a 5% acid solution is mixed with a 9% acid solution. How many ounces of each solution are needed to obtain 40 ounces of a 6% solution?
  60. Chemistry

    Physical Developer (PD) is a set of solutions used to develop latent fingerprints on different porous and nonporous surfaces. It is often used to develop fingerprints on currency. Below are FBI recipes for PD. Solution 1 serves as a cleaning solution
  61. Chem

    I got part a but part b I'm having trouble with I keep getting 56.2mL. I'm not sure what the next step is really to find part b. A. How would you prepare 250 mL of a 0.150 M solution of CoCl2 from solid CoCl2 and distilled water? Dissolve 4.87 grams solid
  62. Chemistry

    (5 pts) Hexane is a hydrocarbon (a molecule containing only carbon and hydrogen) with a molecular weight of 86.18 g/mol, a density of 0.660 g/mL, and a boiling point of 60C. Pentanol is an alcohol ( a hydrocarbon with a "OH" group attached to one of it's
  63. Chemistry

    The combustion of liquid ethanol (C2H5OH) produces carbon dioxide and water. After 4.60mL of ethanol (density=0.789g/ml) was allowed to burn in the presence of 15.45g of oxygen gas, 3.70mL of water (density=1.00g/ml) was collected. a)Determine the
  64. Chemistry

    (5 pts) Hexane is a hydrocarbon (a molecule containing only carbon and hydrogen) with a molecular weight of 86.18 g/mol, a density of 0.660 g/mL, and a boiling point of 60C. Pentanol is an alcohol ( a hydrocarbon with a "OH" group attached to one of it's
  65. Maths

    A flat circular disc, of radius R, can be modelled as a thin disc of negligible thickness. It has a surface mass density function given by f(r,φ) = k(1 - r2/R2), where k is the surface density at the centre and r is the distance from the centre of the
  66. PHYSICS PLEASE HELP

    A large balloon of mass 237 kg is filled with helium gas until its volume is 318 m3. Assume the density of air is 1.29 kg/m3 and the density of helium is 0.179 kg/m3. (b) Calculate the buoyant force acting on the balloon. ____________N (c) Find the net
  67. Math

    One solution contains 25% as much water as alcohol and another solution contains 5 times as much water as alcohol. How many gallons of each solution must be mixed in order to obtain 7 gallons of the new solution which contains as much water as alcohol?
  68. vapor and osmotic pressure

    A solution of the sugar mannitol ( molar mass 182.2 g/mol ) is prepared by adding 54.66 g of mannitol to 1.000 kg of water. The vapor pressure of pure liquid water is 17.54 torr at 20o C. Mannitol is nonvolatile and does not ionize in aqueous solution. a.)
  69. Physical Chemistry HELP!!!!!

    A solution of the sugar mannitol ( molar mass 182.2 g/mol ) is prepared by adding 54.66 g of mannitol to 1.000 kg of water. The vapor pressure of pure liquid water is 17.54 torr at 20o C. Mannitol is nonvolatile and does not ionize in aqueous solution. a.)
  70. Algebra 116

    I need help with these algebra problems please. 1.Solve by using the substitution method. a. 8x - 3y =-61 7x + 68 = y What is the solution system _____? b. 4m + n =27 m - 2n = 9 What is the solution system_______? c. 8x + 9y = -15 -6x + y = 19 What is the
  71. chemistry

    How would this problem be worked using dimensional analysis? Answer is 1.32g and I can work it (.900/13.6) * 20 = 1.32 But i need it in dimensional analysis and the hint was to first find volume of mercury. How many grams of alcohol with a density of 0.900
  72. physics

    the near earth asteroid Rendezvous (NEAR), after travelling 2.1 billion km, is meant to orbit the asteroid Eros at a height of about 15 km from the asteroidal center. Eros is roughly box-shaped, with dimensions 40km x 6km x 6km. Assume eros has a density
  73. Fluid Mechanic

    3) Air at standard conditions enters the compressor shown in Fig. Q3 at a rate of 0.3m3/s. It leaves the tank through a 3 cm diameter pipe with a density of 1.8 kg/m3 and the uniform speed of 210 m/s. (a) Determine the rate (kg/s) at which the mass of air
  74. Chemistry

    Which properties of a gas increase linearly as the temperature is increased? A. Volume and density B. Volume and pressure C. Amount of gas and density D. Amount of gas and volume I believe the answer is A or D But I am pretty sure the answer is a
  75. Physics

    An alloy of iron and silver has a total mass of 30 grams and a volume of 20.4cm^-3.Calculate the mass of iron only and the volume of silver only. [Density of iron=1.62gcm^3 and density of silver=0.9gcm^3]
  76. chemistry

    Which properties of a gas increase linearly as the temperature is increased? A. Volume and density B. Volume and pressure C. Amount of gas and density D. Amount of gas and volume I believe the answer is A or D But I am pretty sure the answer is a
  77. AP Chemistry

    CH3NH2(aq)+H2O(l)=>CH3NH3+(aq)+OH-(aq) Kb=4.4 x 10^-4 Methylamine, CH3NH2, is a weak base that reacts with water according to the equation above. A student obtains a 50.0 mL sample of a methylamine solution and determines the pH of the solution to be
  78. chemistry

    CH3NH2(aq)+H2O(l)=>CH3NH3+(aq)+OH-(aq) Kb=4.4 x 10^-4 Methylamine, CH3NH2, is a weak base that reacts with water according to the equation above. A student obtains a 50.0 mL sample of a methylamine solution and determines the pH of the solution to be
  79. pre-calculus

    solve the following logarithmic equation. be sure to reject any value of x that is not in the domain of the original logarithmic expression. give the exact answer. then, use the calculator to obtain a decimal appromiation, correct to two decimal places,
  80. chemistry

    If a precipitation reaction occurs when a solution of one species is added to a solution of the other, enter the formulas and states of all products. Separate by comma. If there is no reaction, enter the formula and state of all ions in solution. aluminum
  81. chemistry

    If a precipitation reaction occurs when a solution of one species is added to a solution of the other, enter the formulas and states of all products. Separate by comma. If there is no reaction, enter the formula and state of all ions in solution. magnesium
  82. Chemistry

    A 15.0mL solution of H2SO3 is neutralized by 12.0mL of a standardized 1.00M NaOH solution. What is the concentration of the H2SO3 solution? Please reply with the steps on how to do this question so I can learn. I can't find examples or anything related in
  83. Chemistry

    Suppose 50.0 mL of an aqueous solution containing an unknown monoprotic weak acid is titrated with 0.250 M KOH. The titration requires 31.52 mL of the potassium hydroxide solution to reach the equivalence point. What is the concentration (in molarity) of
  84. chem

    Consider the reaction that occurs on mixing 50.0 mL of 0.560 MNaHCO3 and 50.0 mL of 0.400 M NaOH at25oC. (a) Write a balanced net ionic equation for thereaction. (b) What is the pH of the resulting solution? (c) How much heat (in joules) is liberated by
  85. Chem 1

    The forensic technician at a crime scene has just prepared a luminol stock solution by adding 15.0g of luminol into a total volume of 75.0 \rm mL of \rm H_2O. What is the molarity of the stock solution of luminol? 1.13M Before investigating the scene, the
  86. Chemistry

    When 35.0 mL of 1.43 M NaOH at 22.0 degres Celsius is neutralized by 35.0 mL of HCL also at 22.0 degrees Celsius in a coffee-cup calorimeter, the temperature of the final solution rises to 31.29 degrees Celsius. Assume that the specific heat of all
  87. Inequality test

    Posted by Jason Roberj1 on Thursday, December 8, 2016 at 11:30am. 1. Which number is a solution of the inequality G > 6.4 A 7 B 6 C 6.4 D -7 2. Which number is a solution of the inequality y+2>8 A -5 B -6 C 6 D 7 3. which number is A solution of the
  88. chemistry

    What mass of CO2, a greenhouse gas, is produced per liter of each fuel (assuming complete combustion) I got this data density of ethanol = 0.785 g/mL density of octane = 0.699 g/mL Ethanol) C2 H5 OH + 2O2 -> 2CO2 + 3H2O delta H combustion ethanol = -1234.8
  89. Science

    the mass of an empty container is measured and found to be 55.75g. the container is filled to thee rim with water. its mass is measured again and found to be 105.75g. The container is emptied and dried with paper towel to remove any traces of water. It is
  90. Chemistry

    You are using concentrated hydrochloric acid solution (12.0 M)to make 445.0 ml of a 5.85 M solution. Calculate the number of milliliters of concentrated HCl required to make the solution.
  91. Math Help

    I noticed you guys didn’t help the other person out with this question and I need help as well. What is the solution of the system of equations? {-3x - 4y - 3z = -7 {2x - 6y + 2z = 3 {5x - 2y + 5z = 9 A. (5,-2,7) B. (-5,2,7) C.(5,2,-7) D. No solution Use
  92. Calabasas HS

    A 46.2-mL, 0.568 M calcium nitrate [Ca(NO3)2] solution is mixed with 80.5 mL of1.396 M calcium nitrate solution. calculate the concentration of the final solution
  93. chemistry help

    A solution of thiosulfate ions has been prepared by dissolving 4.5g of Na2S2O3.5H2O in 250 ml of solution. Calculate the concentration of the thiosulfate ions S2O3^2- in the solution
  94. Chemistry

    A 60.0ml 0.513M glucose solution is mixed with 120.0ml of 2.33 M glucose solution. What is the concentration of the final solution. assume volumes are additive.
  95. Chemistry

    A 3.4g sample of h2o2 solution containing x% H2O2 by mass requires x ml of a KMnO4 solution for complete oxidation under acidic condition. The molarity of KMnO4 solution is: a)1 b)0.5 c)0.4 d)0.2
  96. Buffer Solutions

    A buffered solution is made by adding 75.0g sodium acetate to 500.0 mL of a .64 M solution of acetic acid. What is the pH of the final solution? (Ka for acetic acid, CH3COOH, is 1.8 x 10^-5)
  97. Chem

    A 3.4g sample of h2o2 solution containing x% H2O2 by mass requires x ml of a KMnO4 solution for complete oxidation under acidic condition. the molarity of kmno4 solution is: a)1 b)0.5 c)0.4 d)0.2
  98. chemistry

    a solution was perpared by dissolving 4.765 g of AlCl3 in enough water to give 250 mL of AlCl3? a. how do you calculate the molarity of the solution b. how do you calculate the osmolarity of the solution
  99. Chemistry

    If 0.10 mg Fe is diluted in a 50 mL flask, what is the concentration of the resulting solution? What volume of the resulting solution is needed to prepare 25.0 mL of a dilute sample solution with a concentration of 0.30 ppm Fe?
  100. Science

    A 3.4g sample of h2o2 solution containing x% H2O2 by mass requires x ml of a KMnO4 solution for complete oxidation under acidic condition. the molarity of kmno4 solution is: a)1 b)0.5 c)0.4 d)0.2