Ask questions and get helpful responses.

Title: Blank -superior military tactics -inability of leaders to unite against common enemy -strong divisions between religious castes Which title best completes the table? reasons for mughal decline***** causes of the rise of the delhi sultanate effects of sikh rule

16,719 results
  1. history

    Title: Blank -superior military tactics -inability of leaders to unite against common enemy -strong divisions between religious castes Which title best completes the table? reasons for mughal decline***** causes of the rise of the delhi sultanate effects
  2. Ancient Rome

    How did the increasing power of military leaders help bring about the end of the republic? A. The military leaders freed the slaves that worked in the mines. B. The military leaders refused to help the poor in the cities. C. The military leaders began to
  3. Social Studies

    3. Roman generals improved on Greek military tactics by employing a. the phalanx system. b. larger, more powerful divisions of troops. c. smaller, more mobile divisions of troops. d. a tolerant attitude toward deserters, which boosted morale.
  4. Algebra 2

    Introduction to quadratic equations? If you solve the equation by completing the square, fill in the blanks. 9x^2+9x+4=0 x^2+x+blank=-4/9+blank
  5. help

    Introduction to quadratic equations? If you solve the equation by completing the square, fill in the blanks. 9x^2+9x+4=0 x^2+x+blank=-4/9+blank
  6. Social Studies Check Answers Please

    What was a common thread in the fall of communist regimes throughout Eastern Europe? A) a decline in education and health care B) poor economies and demands for more rights C) a lack of strong leaders in communist governments D) support for military
  7. Social Studies

    What was a common thread in the fall of communist regimes throughout Eastern Europe? A) a decline in education and health care******* B) poor economies and demands for more rights C) a lack of strong leaders in communist governments D) support for military
  8. History

    Which was the most common method empire builders used to unite vast territories? A- religious tolerance B- economic domination C- cultural diffusion D- military conquest My guess is D.
  9. social studies

    The English colonies in North America were united by all but which of the following: A uniform language based on the London English dialect. Traditional English inheritance laws. An uncomplicated legal system with few professional lawyers. Military
  10. S.S

    Lesson 10: Unit Test CE 2016 Social Studies 8 B Unit 6: Meeting New Challenges What was a common thread in the fall of communist regimes throughout Eastern Europe? A) a decline in education and health care B) poor economies and demands for more rights C) a
  11. History

    What 1968 event caused U.S. military leaders to be concerned that a quick end to the war was not possible? A.) The Students for a Democratic Society was founded. B.) Eugene McCarthy made a strong showing in the New Hampshire primary. C.) President Johnson
  12. Social Studies

    How dis Arkansas contribute to the war? A. Military leaders went above a d beyond their call of duty. B. They supplied the German army with ammunition and army supplies. C. They fought against communist Russia. D. Military leaders spied on British
  13. Social Studies

    My teacher has assigned me to make a new world. I have created a 'enemy' and she said I need a reason the enemy became the enemy. Have any suggestions? I can be disputed territory or ideologies. Another possibility is that the enemy wants to appropriate
  14. World History

    Chinese characters originally were pictographs, but the language expanded into thousands of complex and stylized characters (1). One of the oldest Chinese books yet discovered is the I Ching, a fortune-telling guide that historians believe was written
  15. History

    Which most accurately describes a Chinese concept that influenced later civilizations? the lliad and Odyssey provided a blueprint for future military dictators regarding war tactics and battlefield strategies confucianism influenced the political theories
  16. history

    Which most accurately describes a Chinese concept that influenced later civilizations? A The Chinese mastered the art of Tai Chi, which was later adopted by the Indian Empire and influenced the practice of Hinduism. B. The Iliad and Odyssey provided a
  17. English

    His invention is superior to previous _______. (Can we put 'gift' in the blank? Which expressions are suitable for the blank? Would you name some of them? Can we use 'one'?)
  18. ECE311 Early childhood curriculum

    has a realistic view of her abilities and a strong willingness to try 1.A child who exhibits “unconditionality” regarding confidence and self-esteem _ a. has a realistic view of her abilities and a strong willingness to try different methods to achieve
  19. world history

    What helped unite Charlemagne's empire? answer A strong efficient government helped unite Charlemangne's empire
  20. Am. History

    As there was after World War II, there is a legitimate threat to Americans and the American way of life in the Post 9/11 world. Senator McCarthy used his influence to weed out suspected Communists from the American government. Are there any lessons to be
  21. Psychology

    1. The subject of Stanley Milgram's controversial study was ______. groupthink group polarization conformity obedience 2. Based on Milgram's obedience study, it would be expected that a military soldier would be most likely to follow orders to shoot an
  22. history

    WE have to lable characteristics of leaders. I have Adolph Hitler, Benito Musiline, and Fidel Castro. For all of them i have Intelligence, ethics, physical strength, military prowess, common sense, courage, power, confidence, and i need 4 more... can
  23. History

    Why is the Franco-Prussian War considered an important development in the history of Europe? It was at this time that France reclaimed its military dominance in Europe. It was because of this war that Germany began its military dominance in Europe. The war
  24. social studies

    Why did the british think its military forces were superior to those of the americans. What war are you asking about? The British were our opponents in the Revolutionary War and the War of 1812. They were our allies in World Wars I and II. they ruled the
  25. History

    Which of these gave the Confederacy an advantage over the Union during the Civil War? (5 points) The South's strong military tradition The loyalty of most of the South's slave population Control over a large navy The popularity throughout the nation of the
  26. Visual Basic (Computer)

    In the following examples, identify the condition a program would detect (the first exercise is solved for you): a. 4 is blank 3 a. greater than b. 8 is blank 8 b. blank c. 17 is blank 17.8 c. blank d. 75 is blank 85 d. blank e. blank e "Microsoft" is
  27. world history help pls pls

    The image is a painting of Tarik, an instrumental figure in introducing Islam to Spain. Use the image to answer the following question: The image shows Tarik mounted on a horse, holding a shield and pointing his sword forward. He is surrounded by other
  28. U.S. History (Check)(REED)

    Why were tactics of the non-violent civil rights movement influential in helping change people's minds about racism and/or stopping discrimination? A: Tactics of the nonviolent civil rights movement were influential in helping change people's minds about
  29. Social studies check answers ***damon***

    1.A 4.A 5.B 6.C 8.C 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of urban life along the
  30. Civics

    Which is an important purpose of having the president serve as the military’s commander-in-chief? A.civilian control of the military B.fewer attacks by foreign powers C.increased efficiency in the chain of command ** D.more experienced leaders Please
  31. English 2 Animal Farm

    Explain why an enemy or scapegoat is necessary for the animals. Why does the enemy have to change? if there were no enemy, what would that mean for any society, including that animal of AnimalFarm?
  32. ELA

    We need to do acrostic stuff for the word Military Makes our country the best they can In the military people die for us Lots of people served in the war In America everyone is proud of our leaders T A R Y Can you help with the last 4
  33. 1301

    It is often assumed that the South had better military leadership. Might it be argued that the South enjoyed superior military leadership in the East, at least until 1864, but that the North had consistently better leadership in the West?
  34. French from Anonymous to Sra

    This is what my title pg is going to say could u please tell my is itf correct in the () is what i meant to say Unite d’ etude indépendant, (Independent study unit)
  35. chemistry

    Complete the following reactions, where applicable. If no reaction occurs write N.R A) blank + blank ---> Cu(NO3)2 + PbSO4 B) C6H12O6 + O2 --> blank + blank C) AgNO3 + CuCI2 ---> blank + blank
  36. Philosophy

    In Republic IV, Socrates argues that the human soul, like the good city, has three divisions. What are the divisions of the city? What are the corresponding divisions of the soul? Briefly give Socrates’s arguments for the divisions of the soul (beginning
  37. Social Studies

    Which statement is most true concerning autocracies? Citizens have no opportunities to go to school. The military controls most parts of the government. The military acts in the best interest of the people. **** Citizens play little or no role in choosing
  38. history

    i have a history essay that needs to be done by wednesday next week. its wednesday today the week before so it would really help if someone could do it for me! the title it as follows: "The main reason for heavy casualties on the western front is because
  39. History

    The Code Talkers were members of which Native American tribe? Apache Hopi Navajo******** Pueblo 2. Why was the Code Talkers' code so hard to break? It was based on a language that lacked an alphabet and was hard to learn. The people who developed it came
  40. Spanish 2 Help!

    Fill in the blamks with the appropriate pronoun and conjugated reflexive verb. 1.)Tu_____ ______ el pelo (peinarse) Bank 1= Blank 2= 2.)Raul y Sarita no___ ___ afeitarse) Blank 1= Blank 2= 3.)No prefiero_____el pelo.(lavarse) Blank 1= 4.)Elena____ ____a
  41. physics

    a certain tower is 40 m tall. a man drops a lanzones from the top of onto the head of his enemy. if the enemy is walking at a speed of 1.2 m/s, ho many meters should the enemy be from the position below the lanzones when it is dropped ?
  42. history

    “Permit us, then, earnestly to recommend these articles to the immediate and dispassionate attention of the legislatures of the respected states. Let them be candidly reviewed under a sense of the difficulty of combining in one system the various
  43. English Paper

    right so i have this persuasive research paper i have been slaving away over, and i finished it but i need a creative title and im going blank. THe topic is the sterilization of the mentally ill, (so theycant have kids) and my position is for it. I cant
  44. powerpoint help

    Please help me with this question I am a bit confused. Name six slide layout place holders and state the purpose of each one. Now this is what I have so far not sure what I need and don't any help would be great . Title Only - A layout containing a
  45. History

    the belief that the government can stimulate economic growth by increasing military spending Which term was defined? military Keynesianism military Marxism military Capitalism military Utopianism again i just want you to check. C?
  46. social studies check answers

    1.C 2.D 3.A 4.D 5.C 6.B 7.D 8.B 9.B 10.A 1.The story of Omar best reflects A. opportunities for people in the Pampas. B. struggles faced by families who work the mines of the Andes. C. hardships undertaken by indigenous farming families. D. benefits of
  47. World Geography

    South America is a realm of diverse cultural landscapes and numerous immigrant sources. Some countries that are relatively homogeneous culturally, such as Columbia and Venezuela, are as divided politically and economically as are other countries with
  48. language arts

    please help it says fill in the blanks to complete the comparisons 11.it is as cold as-blank 12.she is as smart as-blank 13.his backpack was as heavy as a-blank 14.she is as old as-blank 15.it was as hot as-blank
  49. history

    Which best describes a cause of US imperialism during the late 19th century? Military leaders believed that spending on warfare would encourage economic growth. Businesses made more goods than domestic consumers were able to buy. Political leaders wished
  50. history

    Which best describes a cause of US imperialism during the late 19th century? Military leaders believed that spending on warfare would encourage economic growth. Businesses made more goods than domestic consumers were able to buy. Political leaders wished
  51. history

    Which best describes a cause of US imperialism during the late 19th century? Military leaders believed that spending on warfare would encourage economic growth. Businesses made more goods than domestic consumers were able to buy. Political leaders wished
  52. 1. The Code Talkers were members of which Native A

    1. The Code Talkers were members of which Native American tribe? A. Apache B. Hopi C. Navajo*** D. Pueblo 2. Why was the Code Talkers' code so hard to break? A. It was based on a language that lacked an alphabet and was hard to learn.*** B. The people who
  53. World History

    Is this a good thesis for this topic question? I really need help, I can't ask my mom for help right now and I usually have her help me so it's kind of hard for me to do this totally on my own thank you so much if anyone could help. Topic Question:"An
  54. Social Studies

    I'm working on this project where we are assigned a part of africa and have to basically decide everything about it's life there. Right now I'm working on the military part. I have to answer: How strong is the military? Who serves in the military? What
  55. Social Studies

    The Battle for Fort Sumter did which of the following? Gave the Union control over the Mississippi River Demonstrated the superiority of the Union's military leaders Gave the Confederacy possession of an important military base Stalled the momentum of the
  56. HISTORY HELP

    Which of the following best describes the Golden Age of Islam? It was a period of military triumph and control. It was a period of scientific and artistic innovation. Religious leaders prevented progress by discouraging ideas not in the Qu'ran. Religious
  57. History

    At the Battle of Shiloh, which of the following was the key to Grant's victory over the Confederate forces of Johnston and Beauregard? A.The Union Army possessed superior weapons at the battle so even though they were greatly outnumberd they were able to
  58. apush

    the failure of the new united nations to sustain a spirit of cooperation among the great powers was first demonstrated by: a. its inability to defend the jewish state of isreal that it had created b. its inability to control atomic energy and prevent the
  59. history

    13. The Battle of Fort Sumter did which of the following? (5 points) gave the Union control over the Mississippi River demonstrated the superiority of the Union's military leaders gave the Confederacy possession of an important military base stalled the
  60. English

    Complete the paragraph by selecting the correct word from the drop-down menu. (1 point) A participle is a type of verb that can function as a blank or an blank A in a sentence. Participles can be present or past participles. Present participles always end
  61. Projectile

    An enemy plane is flying horizontall at a distance of 2.0km with a speed of 340m/s.An army man with anti-craft gun on the ground sight the enemy with a muzzle speed at 60m/s .when the enemy plane is directly overhead.find a)at what angle from the verticals
  62. Math

    I really need help with this question please Break-even equation. Fill in the blank. The following table contains selected data concerning several outpatient clinics in the new Ambulatory Care Center at Hope University Hospital. Fill in the missing
  63. Science

    Which factor impacts the possible number of ways in which different atoms can be put together? An atoms inability to share neutrons and protons. The ability of atoms to combine in unlimited ways. An atoms inability to react with all elements the same way.
  64. physics

    An enemy plane is flying horizontally at an altitude of 2.0km with a speed of 340m/s.An army man with anti-craft gun on the ground sight the enemy with a muzzle speed at 60m/s .when the enemy plane is directly overhead.find a)at what angle from the
  65. First Aid

    When performing rescue breathing which one of the following is the most common reason for inability to ventilate the lungs adequately?
  66. English

    Act I of An Enemy of the People Question Think carefully about what each quote might infer about the character and choose the most appropriate answer in the context of the play. Taking one thing with another, there is an excellent spirit of toleration in
  67. reading

    what reasons might Henry V have had for calling all the soliders, both noble and common, his brother in St. Crispian's day i think because they all worked together in the war. when they have worked and defeated the enemy together they are common, noble
  68. BIOLOGY

    What do we call the first few divisions of the zygote? What process must occur to allow these divisions?
  69. Science

    Sperm and eggs are found in different parts of plant. Explain why it is important for these cells to unite and describe some factors in a environment that help unite them?
  70. SS

    What is an example of leaders using military force to gain wealth or power?
  71. math ( having difficulty)

    Superior has provided the following information for its recent year of operation: The common stock account balance at the beginning of the year was $18,000 and the year-end balance was $19,000. The additional paid-in capital account balance increased
  72. management

    common leadership problem that leads to failed vision is an inability to detect important changes in markets
  73. History

    Witch of these happened during the century that followed Pax Romana A. The Roman Empire expanded further, reaching Hindu Kush B. The Roman military led a major revolt against the emperor and many citizens were killed C. Roman leaders invaded territories
  74. English

    Like the modernists post modern writers focused on___ experience and emphasized the effects of culture divisions fill in blank answers are. Subjective, objective, culture, all the above I think it is all the above thanks
  75. English/Language Arts

    On a Works Cited page, which of the following should be in italics? title of a book************** title of a webpage title of a short story title of a newspaper article
  76. English

    On a works cited page, which of the following should NOT be in italics? A. Title of an article B. Title of a periodical *** C. Title of a newspaper D. Title of a non-fiction book
  77. physic

    an enemy spaceship is moving toward your starfighter with a speed of 0.4c, as measured in your reference frame. The enemy ship fires a missile toward you at a speed of 0.7c relative to the enemy ship. If you measure the enemy ship to be 8.0 x 10^6 km away
  78. s.s

    Before the battle of Trenton, why did many patriot leader leaders want to make their enemy attack first rather than attacking first... A) their actions could then be justified B) Their supplies would last longer C) They could make a quicker retreat. is it
  79. stats

    in major league baseball there are two leagues that compete to make the play offs the american league has three divisions the east and cental divisions with 5 teams each ad the west division with 4 teams the national league is made up of the east and west
  80. History

    Why did the Civil Rights Movement emerge when it did? What tactics did it use, and how did those tactics change over time? What were the consequences for the movement as it incorporated demands for economic and cultural equality?
  81. Vocabulary

    WORD BANK SCROUNGING,EAVESDROPPING,WISTFULLY,EXCITABLE,ACQUAINTANCE,SYMPATHETICALLY 1.I LOOK SAD OR LONGING WAY. I'M LOOKING *Blank* 2.i overhear what you'r saying. Am i *BLANK* 3.it's easy 2 make me act wild. I'm *BLANK* 4.I SEARCH THROUGH SOMEONES JUNK.
  82. E.L.A

    What are the two types of divisions in a play and why are those divisions important
  83. Social Studies Essay - - Ms. Sue

    Hello, Ms. Sue. (: Here's that Genghis Khan essay. I'd appreciate constructive criticism. - - - Genghis Khan possessed brilliant tactics and advanced technology for his time, which resulted in him conquering a broad amount of land. Under Mongol rule, China
  84. rome

    How did the increasing power of military leaders help bring about the end of the republic? pls help >>
  85. world history

    What were the consequences for the Ottoman leaders responsible for the genocide? No trials were ever held to bring those responsible to justice. Three pashas were convicted in absentia and sentenced to death, but they fled to Germany. Ottoman leaders were
  86. SS

    Which of the following do the British and German economies have in common? Select all that apply. A. high wages due to investment in human capital*** B. a strong government role in a mixed economy C. coastline for ports of entry and trade*** D. strong
  87. social studies

    Which of the following contributed to the increased economic and military power of the Sumerians? a series of highly strategic army leaders added to a standing army of many trained soldiersthe formation of alliances with other city-statesthe development of
  88. Math

    First I sort the fractions into each title. Under the title Near 0 (zero) I have 2/19, 1/4, 2/5 Under the title Near 1/2 I have 4/7, 5/8 Under the title Near 1 I have 9/10, 7/9, 12/15 They want me to describe any patterns I see. I don't understand. Could
  89. algebra2

    If an object is thrown vertically upward with an initial velocity of v, from an original position of s, the height h at any time t is given by: h=-16t^2+vt+s (where h and s are in ft, t is in seconds and v is in ft/sec) Solve for t when the object hits the
  90. Maath:)

    If an object is thrown vertically upward with an initial velocity of v, from an original position of s, the height h at any time t is given by: h=-16t^2+vt+s (where h and s are in ft, t is in seconds and v is in ft/sec) Solve for t when the object hits the
  91. history

    Which of the following was the title of the Muslim empire's leaders just after Muhammad's death? A. imams B. caliphs***** C. priests D. emperors
  92. History

    How did the South attempt to compensate for it's disadvantages? A:Southern military leaders devised the Anaconda Plan to end the war quickly. B:Confederate troops remained within their own territory at all times. C:Southern leaders approached foreign
  93. Social Studies

    The Continental Army gained a knowledge of professional tactics and drill from a Prussian military mercenary, ______________________ a Major General Charles Lee b General George Washington c Baron Friedrich Wilhelm von Steuben d Marquis de Lafayette
  94. SS

    What are two examples of leaders who used military force to rule or gain power/money in modern times?
  95. Social studies

    Who determines the candidates in Iran’s elections? a. clerics b. military leaders c. the European Union d. reporters
  96. Math

    look for a pattern. write the missing numbers. 3/4, 6/4, 12/4, blank, blank, blank, blank, 384/4, 768/4.
  97. History

    Which describes a military strategy in which two forces simultaneously attack both flanks, or sides, of an enemy formation? a.Fabian strategy b.war of attrition c.scorched earth d.pincer movement d?
  98. Language Arts :(

    He hollered, "There's nothin here but a sucklin pig!" This excerpt is from which part of the story? A. the exposition B. the rising action C. the climax D. the resolution Now, facts are facts. Wiley was a boy. He and his mama lived by themselves with just
  99. Earth Science

    The (blank) of these common rocks grow large because of the (blank) rate of cooling. Wow that's vague, crystals, slow or fractures, rapid ??? hmmm Variences, differential??nah Pumice rocks greatly expand as they shoot out of the volcano. The (Crystals)of
  100. Social Studies

    1.The Aztecs adapted to their environment mainly by A. using terraces and irrigation to farm B. living a nomadic hunter-gatherer lifestyle C. trading peacefully with neighbors (my answer) D. settling along the coasts where they fish 2. How did the Aztec

Pages

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20