Knowing that 1 mol of a certain monoprotico acid, HX, contained in 1 litre aqueous solution, this 50% ionized, point the value of its ionization constant

38,617 results
  1. Chemistry

    Which one of the following pairs of 0.100 mol L-1 solutions, when mixed, will produce a buffer solution? A. 50. mL of aqueous CH3COOH and 25. mL of aqueous CH3COONa B. 50. mL of aqueous CH3COOH and 25. mL of aqueous HCl C. 50. mL of aqueous NaOH and 25. mL

  2. Chemistry 12

    9. According to Arrhenius, which of the following groups contain: i)only acids ii)only bases a. NaOH, H2CO3, KCl b. MgCl2, H2SO4, HCl c. HNO3, HCl, H3PO4 d. Mg(OH)2, AgBr, HF e. KOH, NH4OH, Ba(OH)2 10. Enough water is added to 100 g of sodium hydroxide in

  3. chemistry

    prepare M/20 solution of oxalic acid. Find out the molarity and strength in gram per litre of the given solution of potassium permanganate with the help of the prepared solution of oxalic acid

  4. Chemistry

    A precipitate will be formed when an aqueous carbonic acid soution is added to what other aqueous solution? A. ammonium chloride B. calcium hydroxide C. Sodium Chloride D. Potassium carbonate E. Nitrous acid

  5. Chemistry

    What volume of 0.200M of aqueous solution of formic acid, a weak monoprotic acid (KA = 1.78x10-4) and 0.200M aqueous solution of NaOH would you mix to prepare a 500mL of a buffer solution of pH = 4.0.

  6. chemistry

    An aqueous solution of nitric acid is standardized by titration with a 0.121 M solution of calcium hydroxide. If 24.5 mL of base are required to neutralize 15.4 mL of the acid, what is the molarity of the nitric acid solution?

  7. chemistry

    Lactic acid is a weak acid with the formula , HCH3H5O3, the Ka for lactic acid is 1.38 x 10-4. In aqueous solution, lactic acid partially dissociates according to the following reaction: HCH3H5O3 ⇔ CH3H5O3- + H+ Use the Ka equation to calculate the pH of

  8. chemistry

    propanoic acid ch3ch2cooh is a weak acid which has a value for dissociation content of ka = 6.3 x 10^-6 calculate the pH of an aqueous solution of propanoic acid containing 37 g of propanoic acid per litre. i'm stumbled on this one.. i calculated that the

  9. chemistry

    1. (Answer c)The hydroxide ion concentration in a 1.0 mol/L solution of acetic acid at 25Β°C is a.4.2 x 10^-3M b.2.4 x 10^-11M c.2.4 x 10^12M d.2.4 x 10^-3M e.1.8 x 10^-5M I did [OH-]=root(Kw/Ka) x [salt] [OH-]=root(1.00 x 10^-14/1.8 x 10^-5) x [1] I don't

  10. Chemistry

    1) What volume of 1.25 mol/L hydrobromic acid, HBr(aq) will neutralize 75.0 ml of 0.895 mol/L magnesium hydroxide Mg(OH)2(aq)? 2) a 25.00 mL sample of a nitric acid solution , HNO3(aq) is neutralized by 18.55mL of a 0.1750 mol/L sodium hydroxide, NaOH(aq)

  11. Chemistry

    Caprytic acid, also called octanoic acid, is an 8-carbon fatty acid that is used as a sanitizer on dairy equipment that comes in contact with milk. The acid has a molar mass of 144.21 g/mol. An aqueous solution of the sanitizer containing 12.25 g/L has a

  12. chemistry

    concentrated aqueous sulphuric acid is 98% sulphuric acid by mass and has a density of 1.80 g/l. Volume of acid required to make one litre of 0.1M sulphuric acid solution is

  13. Equilibrium

    An aqueous solution of carbonic acid reacts to reach equilibrium as described below. H2CO3(aq) + H2O(l) HCO3^-(aq) + H3O^+(aq) The solution contains the following solute concentrations: Carbonic Acid: 3.3*10^-2 mol/L HCO3^-: 1.19*10^-4 mol/L H3O^+:

  14. chemistry

    use the following data, as appropriate, to estimate the molarity of a saturated aqueous solution of Sr(IO3)2. Molarity of a saturated aqueous solution of Sr(IO3)2 Sr(IO3)2(s) delt h kJ/mol=-1019.2 delta G kJ/mol=-855.1 delta S= 234 J mol-1K-1 Sr^2+(aq)

  15. chemistry

    An aqueous solution of phosphoric acid, H3PO4, contains 285 g H3PO4 in 400 mL solution, and has a density of 1.35 g/mL. Calculate a. the weight % H3PO4 in this solution. b. the concentration in mol/L of this solution

  16. chemistry

    200cm^3 of 1.0 mol dm^-3 sulphuric acid,H2SO4 is poured into a 250 cm^3 volumetric flask.Distilled water is then added to make 250 cm^3 of solution. (a)What is the molarity of the diluted acid solution? (b)What is the volume of 1.6 mol dm^-3 sodium

  17. Chemistry

    A buffer was prepared by mixing 1.00 mol of ammonia 𝑁𝐻3 πΎπ‘Ž = 5.8 Γ— 10βˆ’10 and 1.00 mol of ammonium chloride 𝑁𝐻4𝐢𝑙 to form an aqueous solution with a total volume of 1.00 liter. To 500 mL of this solution was added 30.0 mL of 1.00

  18. chemistry

    The volume of an aqueous solution of NaCl at 25oC is expressed as a function of the amount m in 1kg of solvent in the following form; V/cm3 = 1000.94 + 16.4 (m/mol) + 2.14 (m/mol)3/2 - 0.0027 (m/mol)5/2 Find the partial molar volume of NaCl and water in 1

  19. chemistry

    The formula weight of an acid is 82. In a titration, 100cm3 of the solution of this acid containing 39g of this acid per litre were completely neutralized by 95 cm3 of aqueous naoh containing 40g of naoh per litre. What is the basicity of this acid? Bob

  20. Chemistry

    Calculate the concentration of H+ ions of an aqueous solution of nitrous acid ( HNO2) to 0.02 mol/L knowing that the degree of ionization of acid is 3%

  21. Chemistry

    If a rate of 80.0 mL of an aqueous solution of potassium hydroxide concentration of 0.25 mol / L are partially neutralized by 20.0 mL of an aqueous solution of nitric acid concentration of 0.50 mol L. Determine pH of the final solution. kOH + HNO3 -> H2O +

  22. Chemistry Help.......

    Sulfuric Acid (H2SO4) is a strong acid, which dissociates when dissolved in water according to the following equation: H20SO4(aq)-> 2H+(aq) + SO4 2- (a) A 0.21g sample of sulfuric acid is dissolved completely in sufficiebt water to make 0.25litre of the

  23. Chem

    Calculate the concentration in mol per litre of ammonium ions in a solution solution prepared by mixing 360.0mL of 0.250 mol per litre ammonium sulphate solution with 675.0mL of 1.20mol per litre ammonium nitrate solution. Assume solution volumes are

  24. chemistry

    22 mL of 0.37 mol per litre acetic acid is titrated by way of a standardized 0.29 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after roughly 18 mL of the solution of KOH is added. The Ka of acetic acid proves to be 1.8 x 10^-5

  25. Chemistry

    How many moles of steric acid are contained in 0.25mL of a hexane solution containing 5.4x10^-4 grams of steric acid/L? (Hint: g/L x L = g/ (g/mol)=mol). Please show your work. Please help. Thank you

  26. Chemistry

    How many moles of steric acid are contained in 0.25mL of a hexane solution containing 5.4x10^-4 grams of steric acid/L? (Hint: g/L x L = g/ (g/mol)=mol). Please show your work. Please help. Thank you

  27. Chemistry

    What will be the osmotic pressure of a solution containing 3.42 g sugar in one litre of solution at 27 [ Mol. Wt of sugar =342 ], R= 0.082 litre-atm/mol.deg].

  28. Grade 12 Chemistry

    This is my question: AspirinTM (acetylsalicylic acid) is a monoprotic acid with molar mass of 180g/mol. An aqueous solution containing 3.3 g/L has a pH of 2.62. What percentage of acetylsalicylic acid molecules ionizes in the solution?

  29. Grade 12 Chemistry

    Caprytic acid, also called octanoic acid, is an 8-carbon fatty acid that is used as a sanitizer on dairy equipment that comes in contact with milk.The acid has a molar mass of 144.21 g/mol. An aqueous solution of the sanitizer containing 12.25 g/L has a pH

  30. question for Dr.Bob22

    The mole fraction of acetic acid (CH3COOH) in an aqueous solution is 0.675. Calculate the molarity of the acetic acid, if the density of the solution is 1.0266 g mL-1. To give a different take on this, here is another way of approaching the problem. I

  31. Chemistry

    An aqueous solution contains 0.216 M ascorbic acid (H2C6H6O6) and 0.131 M hydrochloric acid. Calculate the ascorbate (C6H6O62-) ion concentration in this solution. [C6H6O62-] =______________ mol/L.

  32. Chemistry

    1. An aqueous solution contains 0.154 M ascorbic acid (H2C6H6O6) and 0.196 M hydrobromic acid. Calculate the ascorbate (C6H6O62-) ion concentration in this solution. Can you explain how to do this please? thank you. Also if you can is number 2 missing

  33. chemistry

    the titration of 25.0 mL of a 0.040 M aqueous solution of maleic acid C2H2(COOH)2, with aqueous 0.10 M NaOH solution. For maleic acid, Ka1 = 0.013 and Ka2 = 8.5 x 10-7 How many milliliters of the 0.10 M NaOH solution are needed to completely react all the

  34. Chemistry

    A 0.1mol/dm^3 aqueous solution of phosphoric (V) acid, H3PO4, is mixed with a 0.1 mol/dm^3 of aqueous solution of sodium hydroxide. Which mixture will form the salt Na3PO4? a) 10cm^3 of H3PO4 with 30cm^3 of NaOH b) 10cm^3 of H3PO4 with 10cm^3 of NaOH c)

  35. Chemistry

    (a) Explain what is meant by a weak acid. Methanoic acid (HCO2H) has a numerical value of Ka(T) at 298K of 1.60 Γ— 10-4 (b) Write an expression for Ka(T) of methanoic acid, and state its units. (c) What is the pH value of a 0.10 mol dm-3 aqueous solution

  36. chemistry

    Calculate the approximate pH of a 0.1 M solution of ethanoic acid at 298 K, given that the dissociation constant, Ka, is 1.75 x 10-5 mol/L at 298 K.Ethanoic acid dissociates in aqueous solution as follows: CH3COOH(aq) + H2O H3O+(aq) + CH3COO-(aq)

  37. chemistry

    Calculate the pH of the following aqueous solution: 1.00 mol/L sulfuric acid, H2SO4(aq)

  38. chemistry

    use the following data, as appropriate, to estimate the molarity of a saturated aqueous solution of Sr(IO3)2. Molarity of a saturated aqueous solution of Sr(IO3)2 Sr(IO3)2(s) delt h kJ/mol=-1019.2 delta G kJ/mol=-855.1 delta S= 234 J mol-1K-1 Sr^2+(aq)

  39. Chemistry

    Measuring the conductivity of an aqueous solution in which 0.0200 mol CH3COOH has been dissolved in 1.00 L of solution shows that 2.96 % of acetic acid molecules have ionized to CH3COO- ions and H3O+ ions. Calculate the equilibrium constant for ionization

  40. chemistry

    If 25cm^3 of NaOH solution containing 4.0g per litre of solution neutralised 50cm^3 of a monobasic acid,HX containing 1.8g of acid.Calculate the R.F.M of the acid. I got the molarity of NaOH to be 0.1,then i got stuck.plz help

  41. Chemistry

    What volume of 0.200M of aqueous solution of formic acid, a weak monoprotic acid (KA = 1.78x10-4) and 0.200M aqueous solution of NaOH would you mix to prepare a 500mL of a buffer solution of pH = 4.0. I know I need to use the H-H equation, I'm just not

  42. Chemistry

    A buffer containing 1.2169 M of acid, HA, and 0.1431 M of its conjugate base, A-, has a pH of 3.96. What is the pH after 0.0017 mol NaOH is added to 0.5000 L of this solution? I can't figure this out for the life of me, i'm sure its just some simple

  43. Chemistry

    1) What volume of 1.25 mol/L hydrobromic acid, HBr(aq) will neutralize 75.0 ml of 0.895 mol/L magnesium hydroxide Mg(OH)2(aq)? 2) a 25.00 mL sample of a nitric acid solution , HNO3(aq) is neutralized by 18.55mL of a 0.1750 mol/L sodium hydroxide, NaOH(aq)

  44. Pharmacy Math

    A prescription calls for 250ml of a 0.1N hydrochloric acid HCL solution. How many ml of concentrated hydrochloric acid are needed to make this solution? The specific gravity hydrochloric acid is 1.18 the molecular weight is 36.46 and the concentration is

  45. chemistry

    A 250.0 mL sample of an aqueous solution at 25 degrees Celsius contains 35.8 mg of an unknown nonelectrolyte compound. If the solution has an osmotic pressure of 11.25 mmHg, what is the molar mass of the unknown compound? a.) 237 g/mol b.) 484 g/mol c.)

  46. chenistry

    25ml of a solution of na2c03 having a sepcific gravity of 1.25g solution of hcl containing 109.5g of the acid per litre for complete neutralization. Calculate the volume of 0.84N h2s04 that will be compltetly neutralized by 125g of na2c03 solution. In

  47. science

    A 0.21 g of Sulfuris acid is dissolved completely in sufficient water to make 0.25 litre of final solution. Calculate the hydrogen ion concentration (in mol 1 -1) in this solution. Give your answer in scientific notation to an appropriate number of

  48. Sri sankara global academy/ Chemistry

    A food scientist also tested some ethanoic acid solution. Ethanoic acid is the acid which is found in vinegar.His results are shown below. vinegar ethanoic acid Volume used/Cm3 50 10 volume of NaOH needed to neutralise/cm 30 10 The ethanoic acid solution

  49. Chemistry

    1.What mass of NaOH(s) must be added to 300 mL of HCl 0.25 M in order to completely neutralize this acid? 2.During a lab, you mix 2 solutions: a 100 ml solution containing 0.40 g of NaOH and a 100 mL solution containing 0.73 g of HCl. What is the

  50. chemistry

    Knowing that 1 mol of a certain monoprotico acid, HX, contained in 1 litre aqueous solution, this 50% ionized, point the value of its ionization constant.

  51. Chemistry

    Determine the concentration of H + ions from an aqueous solution of nitrous acid (HNO2) 0.02 mol / L, knowing the degree of ionization of the acid is 3%

  52. Chemistry

    Three bottles lost their labels. One contained an aqueous solution of HCl, another an aqueous solution of HNO3, and the third contained an aqueous solution of H2SO4. Write an experimental procedure that would allow you to correctly identify the contents of

  53. Chemistry

    Three bottles lost their labels. One contained an aqueous solution of HCl, another an aqueous solution of HNO3, and the third contained an aqueous solution of H2SO4. Write an experimental procedure that would allow you to correctly identify the contents of

  54. chemistry

    X is a solution,of dibasic of H2X. G is a solution containing 1.00g of NaOH in 250cm3 of solution . 24.60cm3 of solution F required 25.00cm3 of solution G . From your result and information provided above. (I)concentration of G in mol/dm3 (ii)

  55. chemistry

    I am in the process of calculating the hydrogen ion concentration in a .25litre solution of sulfuric acid,.21g of sulfuric acid was disolved in water to make the solution. I have calculated the molarity of the acid to be 2.14x10^-3 mol per litre. I also

  56. chemistry

    A 10 ml of hydrochloric acid solution of concentration equal to 0.1 mol per litre is added 90 ml of pure water. What's the pH of the final solution?

  57. chemistry

    If an aqueous solution of sulfuric acid (H2SO4) is neutralized by 3.20 mol of sodium hydroxide (NaOH), how many moles of acid were originally present in the solution?

  58. chemistry(PLease Help)

    An aqueous solution contains 0.223 M carbonic acid and 0.112 M hydrobromic acid. Calculate the carbonate ion concentration in this solution. [CO32-] = mol/L. Can you please help me how to solve this problem?

  59. Hayden

    Chloroacetic acid has a relatively large equilibrium constant, so at low acid concentrations it is necessary to use the quadratic equation in order to calculate the concentrations of the aqueous species. Ka for ClCH2COOH is 1.4 Β΄ 10-3. For the problems

  60. Chemsitry

    What is the pH of the buffer solution that results when 58.50 g of sodium acetate (NaCH3CO2) (Formula Mass = 82.02 g mol-1) is added to 1 litre of 0.45 mol L-1 acetic acid (CH3CO2H) ? Data: Ka for CH3CO2H = 1.8 x 10-5

  61. chemistry

    Ascorbic acid is a weak organic acid also known as vitamin C. A student prepares a 0.20 mol/L aqueous solution of ascorbic acid and measures its pH as 2.40. Based on this evidence, what is the Ka of ascorbic acid?

  62. chemistry

    What mass of sodium hydroxide pellets must be poured into a waste drum containing 20.0 L o 3.0 mol/L sulphuric acid to completely neutralize the waste acid solution? Write a balanced chemical equation for this reaction. okay, so here is the work I already

  63. Chemistry

    a 15ml sample of sulfuric acid was titrated against a solution of .0100 mol per litre of sodium hydroxide. to bring about neutralization, 25.00 ml of sodium hydroxide solution was required. calculate the concentration of the sulfuric acid

  64. Chemistry

    1.In a titration, 50.0 mL of an acetic acid solution required 20.0 mL of a standard solution of 0.200 mol/L NaOH(aq). The concentration of the acetic acid solution is a. 0.08 mol/L. b. 0.50 mol/L. c. 0.05 mol/L. d. 1.0 mol/L. e. 0.30 mol/L. How do I solve

  65. Chemistry

    "An aqueous sodium borate solution is titrated to the second endpoint with 0.225 mol/l nitric acid in the presence of a suitable indicator. If an average of 12.6mL of titrant are required to reach the second endpoint for a 25.0 mL sample, what is the base

  66. chemistry

    a)Calculate the pH of a solution of 0.75 M HNO3, which is a strong acid. b)Calculate the pH of a 1.0 L aqueous solution made from 0.80 mol CH3COOH and 0.20 mol KCH3COO (Ka = 1.8 x 10^-5).

  67. Chemistry

    How do I do this problem, I am very confused on how to even begin: An aqueous solution contains 0.167 M ascorbic acid (H2C6H6O6) and 0.194 M hydroiodic acid. Calculate the ascorbate (C6H6O62-) ion concentration in this solution. [C6H6O62-] =? mol/L.

  68. Gen Chem

    Knowing the MW of salicylic acid (138.12g/mol), design a procedure to make 100mL of a 0.0050M salicylic acid solution.

  69. Chemistry

    An 8 Molar (aqueous) solution contains H2O and HNO3. The solution has an S.G. of 1.24 at 25oC. HNO3 is a strong acid that completely dissociates in water. a) Calculate the mass of I Litre of solution. b) Calculate the mass concentration (g/L) of HNO3 in

  70. Chemistry

    The boiling point elevationof an aqueous sucrose solution is found to be 0.39 degrees Celsius. What mass of sucrose (molar mass=342.30g/mol) is contained in 500g of the solution? Kb (water)=0.512degrees C/m

  71. chemistry

    A 625mL sample of an aqueous solution containing 0.275 mol propionic acid (CH3CH2CO2H),has [H30+]= 0.00239M. What is the value of Ka for propionic acid?

  72. Chemistry

    8.4 g of a mixture of potassium hydroxide and potassium chloride were made up of 1 litre of aqueous solution. 20 cm of this solution required 24.2 cm of 0.1 m nitric acid for neutralisation. calculate the percentage by mass of potassium chloride in the

  73. chemistry help plzzz

    how can i calculate the pH of the solution obtained when 50.00mL of 0.150mol/L hydrochloric acid is added to 75mL of a 0.111 mol/L aqueous sodium hydroxide solution. need help i am stuck with that question thank you :)

  74. Chemistry

    Can you check if this is correct please? a) How many moles of sodium hydroxide are there in 19.00 cm3 of 0.100 mol dm3? My answer: 0.0019 mol b) How many moles of hydrochloric acid are, there in 25.00 cm3 of the acid solution? My answer: 0.0019 mol c) How

  75. chemistry

    A sulphuric acid density solution of 1.38 g/ml has a concentration of 56% w/w. Calculate the amount of moles of the existing acid in 1 litre of this solution.

  76. chemistry

    Two solutions were prepared. The first was a 0.672 M solution of aluminum hydroxide and the second was a 0.405 M sulfuric acid solution. 1.) If a total of 500 mL of aluminum hydroxide solution was prepared, how many grams of the solute (AL(OH)3) would have

  77. chemistry

    Why does an aqueous solution of 0.10 mol/kg of NaCl have a higher boiling point than a 0.10 mol/kg aqueous C6H12O6?

  78. chemistry

    What mass of solute is present in each aqueous solution? 40 mL of 6.0 mol/L, H2SO4, solution Soo I did: C=n/V 40 mL= 0.04 L C= 6.0 mol/L/0.04 L = 150 mol/L MH2SO4= 2.02 g/mol + 32.07 g/mol + 64 g/mol= 98.09 g/mol mass H2SO4= 150 mol x (98.09g/1 mol) =

  79. Chemistry

    An aqueous solution of a monoprotic acid is prepared. This acid is known to have a pKa of 8.6. If the acid is 37.5% ionized when in solution, what is the pH of the solution? Not really sure where to start with this question? Thanks in advance

  80. Chemistry please check!

    A 0.21g sample of sulfuric acid is dissolved completely in sufficient water to make 0.25 litre of final solution. Calculate the hydrogen ion concentration in mol1-1 in this solution and show successive steps in the calculation: If 0.21g in 0.25l then 0.84g

  81. Chemistry

    The titration of a 50.0 mL solution of the monoprotic bromoacetic acid (pKa = 3) takes 10 ml of 0.01 mol L-1 NaOH to reach the stoichiometric point. What was the initial concentration of bromoacetic acid? A) 0.02 mol/L B) 0.01 mol/L C) 0.002 mol/L D) 0.001

  82. chemistry

    A 0.0875 M solution of aqueous ammonia was titrated with a solution of sulphuric acid. If 25.00 mL of the ammonia solution required 30.66 mL of the acid to reach the end-point, calculate the molarity of the acid. NH3(aq) + H2SO4(aq) ¨ (NH4)2SO4(aq)

  83. Chemistry. Please help

    How many milliliters of glacial acetic acid (17.3 M) would you need to titrate an aqueous solution of 100 grams sodium acetate (MW = 82.0 g mol-1) to get a final pH of 5.00 and a final volume of 1.00 liter? The pK’ for acetic acid is 4.76. Show your

  84. Desperate chemistry

    How many milliliters of glacial acetic acid (17.3 M) would you need to titrate an aqueous solution of 100 grams sodium acetate (MW = 82.0 g mol-1) to get a final pH of 5.00 and a final volume of 1.00 liter? The pK’ for acetic acid is 4.76. Show your

  85. Chemistry really desperate

    How many milliliters of glacial acetic acid (17.3 M) would you need to titrate an aqueous solution of 100 grams sodium acetate (MW = 82.0 g mol-1) to get a final pH of 5.00 and a final volume of 1.00 liter? The pK’ for acetic acid is 4.76. Show your

  86. Chemistry

    How many milliliters of glacial acetic acid (17.3 M) would you need to titrate an aqueous solution of 100 grams sodium acetate (MW = 82.0 g mol-1) to get a final pH of 5.00 and a final volume of 1.00 liter? The pK’ for acetic acid is 4.76. Show your

  87. chemistry

    Find the initial concentration of the weak acid or base in an aqueous solution of pyridine (C5H5N) with a pH of 8.65. Kb = 1.80Γ—10βˆ’9 . Answer in units of mol/L

  88. Chem

    Please tell me if these are right! 1.How many milliliters of 0.215 M NaOH solution are needed to completely neutralize 2.50 ml of 0.825 M H2SO4 solution? I got 19.2 ml 2. A 10.0-ml sample of vinegar which is an aqueous solution of acetic acid HC2G3O2

  89. Chemistry

    Calculate the expected freezing point of a solution of 0.579 g pelargonic acid in 4.225 g of lauric acid, if the melting point of pure lauric acid was measured to be 43.20*C. (MM pelargonic acid = 158.2 g/mol; MM laruic acid = 200.32 g/mol). Kf for lauric

  90. ap chemistry

    A 0.456 gram sample of an unknown mono- protic acid (let’s call it HZ) was dissolved in some water (you pick the amount). Then the acidic solution was titrated to the equivalence point with 32.5 mL of 0.174 M KOH. What is the molecular weight of the

  91. Chemistry

    By titration, 66.6 mL of aqueous H2SO4 neutralized 11.4 mL of 0.465 M LiOH solution. What was the molarity of the aqueous acid solution?

  92. chemistry

    By titration, 26.7 mL of aqueous H2SO4 neutralized 26.2 mL of 0.028 M LiOH solution. What was the molarity of the aqueous acid solution?

  93. chemistry

    Find the initial concentration of the weak acid or base in an aqueous solution of pyridine (C5H5N) with a pH of 8.65. Kb = 1.80Γ—10e-9 . Answer in units of mol/L

  94. Chemistry

    A sample of concentrated H2 S o4 is 95.7% of H2 S o4 by weight and its density is 1.84 gram per ml how many gram of pure H2 S o4 are contained in 1 litre of acid

  95. Chemistry

    25ml of sulfuric acid from a car battery was accurately diluted to 500ml. 25ml of the diluted solution was titrated with 0.206 mol/L sodium hydroxide. It required 38.8 ml. Calculate the Molarity of the original battery acid and it's concentration in grams

  96. chemistry

    The pH of 100 mL of a 0.10 M aqueous solution of Compound Z is 11.30. (a) Is Z an acid, a base, neither, or cannot be determined? Justify your choice. (b) Write the relevant Bronsted-Lowry equation showing how Z behaves in aqueous solution

  97. Chemistry

    If 1 mol L of 2.0 mol L hydrochloric acid is diluted to form a solution with concentration 0.2 mol L, A. What is the final volume? B. how much water must be added to the original acid? Use C1V1= C2V2, thanks in advance

  98. chem

    Acetic acid is a weak acid with the formula , CH3COOH, the Ka for acetic acid is 1.76 x 10-5. In aqueous solution, acetic acid partially dissociates according to the following reaction: CH3COOH ⇔ CH3COO- + H+ Use the Ka equation to calculate the pH of

  99. chem

    which of the following could be used to dissolve a carboxylic acid into the aqueous phase? a)MgSO4 b)1.5 M HCl c)1.0 M NaHCO3 d)2.0 M Na2SO4 e)saturated NaCl I'm leaning towards choice e because you can have an aqueous solution of sodium salt and a

  100. Chemistry

    A 23.6 molar solution of formic acid (methanoic acid) has a density of 1.16 g/ml. The molar mass of H, C, and O are 1g/mol, 12g/mol and 16 g/mol, respectively. What is the molality of this solution?

Pages

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20