HOW CAN U TELL IF HNO3 +KNO3 IS A BUFFER SOLUTION A buffer solution must contain a weak acid and its conjugate base OR a weak base and its conjugate acid. HNO3 is a strong base and KNO3 is the

26,158 results
  1. Chemistry

    Select the statements that correctly describe buffers.? 1) The pH of a buffer solution does not change significantly when any amount of a strong acid is added. 2) The Ka of a buffer does not change when any amount of an acid is added to the buffer

  2. CHEMISTRY

    HOW CAN U TELL IF HNO3 +KNO3 IS A BUFFER SOLUTION A buffer solution must contain a weak acid and its conjugate base OR a weak base and its conjugate acid. HNO3 is a strong base and KNO3 is the salt of a strong base (KOH) and a strong acid (HNO3);

  3. Chemistry

    Which of the following pairs would make a good buffer solution in an aqueous solution? A) H2SO4 and NaHSO4 B) Ca(NO3)2 and HNO3 C) HCl and NaCl D) HF and NaOH E) none of them I know the answer is D but I don't understand why. I would think it would be C

  4. Chemistry

    Buffer capacity is a measure of a buffer solution\'s resistance to changes in pH as strong acid or base is added. Suppose that you have 165 mL of a buffer that is 0.360 M in both benzoic acid (C6H5COOH) and its conjugate base (C6H5COO–). Calculate the

  5. chemistry

    Which of the following pairs can be used to prepare a buffer? (select all that can apply) a. HCl/NaCl b. HF/KF c. NH3/NH4Cl d. HNO3/HNO2 e. NaNO2/HNO3 can you also please explain how they form a buffer? thank you

  6. Chemistry

    A 500 mL buffer solution is 0.1 M benzoic acid and 0.10 M in sodium benzoate and has an initial pH of 4.19. What is the pH of the buffer upon addition of 0.010 mol of NaOH?

  7. chemistry

    If you add 5.0 mL of 0.50 M NaOH solution to 20.0 mL to Buffer C, what is the change in pH of the buffer? (where buffer C is 8.203 g sodium acetate with 100.0 mL of 1.0 M acetic acid) I have calculated the pH of buffer C to be 4.74. Now what? =\

  8. Chem--buffers

    Explain why a mixture formed by mixing 100 mL of 0.100M CH3COOH and 50 mL of 0.100M NaOH will act as a buffer? in adittion to this, how do you identify if a an aqueous solution is a buffer solution, such as a solution with an acid and a base, but no common

  9. chemistry

    use the Henderson-Hasselbalch equation to calculate the pH of a buffer solution prepared by mixing equal volumes of 0.20 M NaHCO3 and 0.10M Na2CO3.(Ka=5.6x10^-11). how would you prepare NaHCO3-Na2CO3 buffer solution that has the pH of 10.40.

  10. chemistry

    Consider a buffer solution consisting of CH3NH3Cl and CH3NH2. Which of the following statements are true concerning this solution? (Ka for CH3NH3+ = 2.3 x 10 -11). 1. A solution consisting of 0.1 M CH3NH3Cl and 0.1 M CH3NH2 would be a more effective buffer

  11. Chemistry

    A buffer consisting of H2PO4- and HPO42-, helps control the pH of physiological fluids. Many carbonated soft drinks also use this buffer system. You were asked to prepare this buffer from K2HPO4 and KH2PO4. Identify the week acid and base components of

  12. Chemistry

    Describe the preparation of 5 liters of a 0.3 M acetate buffer, pH 4.47, starting from a 2M solution of acetic acid and a 2.5M solution of KOH. The pka of the acetic buffer is 4.77

  13. chemistry

    a buffer composed of 0.50mol acetic acid and 0.50mol sodium acetate is diluted to a volume of 1.0L. The pH of the buffer is 4.74. How many moles of NaOH must be added to the buffer solution to increase its pH to 5.74?

  14. Chemistry

    A chemist needs to prepare a buffer solution of pH 8.80. What molarity of NH3 (pKb = 4.75) is required to produce the buffer solution if the (NH4)2SO4 in the solution is 1.8 M?

  15. chemistry

    The solubility of Mg(OH)2 in a particular buffer solution is 0.66g/L . What must be the pH of the buffer solution?

  16. chem

    What is the pH of 1.00 L of the buffer solution that contains 0.100 M HF and 0.120 M NaF after 0.020 mol of HNO3 is added? The Ka of HF is 3.5×10−4, and so pKa = 3.46.

  17. AP CHEMISTRY

    A buffer, consisting of H2PO4− and HPO42−, helps control the pH of physiological fluids. Many carbonated soft drinks also use this buffer system. What is the pH of a soft drink in which the major buffer ingredients are 7.20 g of NaH2PO4 and 4.90 g of

  18. Chemistry

    1)A buffer solution that is 0.10 M sodium acetate and 0.20 M acetic acid is prepared. Calculate the initial pH of this solution. The Ka for CH3COOH is 1.8 x 10-5 M. As usual, report pH to 2 decimal places. *A buffered solution resists a change in pH.*

  19. chem

    A 120.0 mL buffer solution is 0.105 M in NH3 and 0.135 M in NH4Br, What mass of HCl could this buffer neutralize before the pH fell below 9.00?

  20. Biochem

    A buffer solution is prepared by mixing 200 mL of 0.2 M salt solution and 400 mL of a 0.2 M acid solution. What is the concentration of the resulting buffer? ~what is the pKa?

  21. AP Chemistry

    A buffer solution contains .4mol of formic acid, HCOOH and a .6mol of sodium formate, HCOONa, in 1L of solution. Ka of formic acid is 1.8 x 10^-4. a) calculate pH b) if 100ml of this buffer solution is diluted to a volume of 1L with pure water, the pH does

  22. Chemistry

    A buffer contains 5.00 M acetic acid and 5.00 M acetate anion. Gaseous HCl (0.010 mole) is added to 1.00 L of this buffer solution (the total volume does not change). For this buffer solution, the initial pH is_______and the final pH after the addition of

  23. school

    What is the pH of 0.1 M formic acid solution? Ka=1.7„e10-4? What is the pH value of buffer prepared by adding 60 ml of 0.1 M CH3COOH to 40 ml of a solution of 0.1 M CH3COONa? What is the pH value of an acetate buffer (pK=4.76) prepared by adding 20 ml of

  24. Biochemistry

    You wish to make 3 reactions (1 ml each) with the specified amounts of protein. The remainder of each reaction consists entirely of buffer. The source of your protein is a stock solution that has a concentration of 0.5 mg/ml. What is the volume of stock

  25. Chemistry

    1)A solution prepared by adding 0.400 mol of acetic acid (pKa = 4.74) and 0.400 mol of sodium acetate to 100.0 mL of water. The pH of this buffer solution is initially 4.74. Predict the final pH when 55.0 mL of 1.10 M NaOH is added to solution 2) A

  26. chemistry

    To create a 0.1 M carbonate buffer pH = 10.2. You choose to use a combination of HCO3- / CO32-. This buffer system has pKa = 9.9. a) Calculate how much you need to weigh in each of the sodium salts, NaHCO3 and Na2CO3, to create 1.0 L carbonate (with total

  27. chemistry

    A buffer solution contains 0.200 M NH3 and 0.250 M NH4Cl. What is the pH of the buffer solution after the addition of 10.0 mL of 0.100 M NaOH to 50.0 mL of the buffer? Kb for NH3 is 1.8 x 10-5.

  28. chemistry

    If you add 5.0 mL of 0.50 M HCl solution to 20.0 mL to Buffer C, what is the pH of the buffer? (where buffer C is 8.203 g sodium acetate with 100.0 mL of 1.0 M acetic acid)

  29. chemistry

    pls help i need to do this in less than 2 hours :(( A buffer is made up of 250 mL each of 0.43 M KH2PO4 and 0.27 M K2HPO4.(Ka=6.2 x 10-8) Assuming that volumes are additive, calculate the pH of the buffer after addition of 100 mL of 0.8 M NaOH to the

  30. ASAP+LAST CHEM QUESTION+PLEASE HELP!

    Hi, I am asked to do this: 12. A buffer solution containing HBO32 –(aq) and BO33 –(aq) ions is used to standardize pH meters in the range pH > 7. Write net ionic equations for the reactions that occur in the buffer solution for the following

  31. chemistry

    1L of a buffer composed of acetic acid and sodium acetate has a pH of 4.3. Adding 10mL of 2M sodium hydroxide solution to 100mL of this buffer causes the pH to rise to 4.87. what is the total molarity of the original buffer?

  32. AP Chemistry

    A buffer, consisting of H2PO4− and HPO42−, helps control the pH of physiological fluids. Many carbonated soft drinks also use this buffer system. What is the pH of a soft drink in which the major buffer ingredients are 7.20 g of NaH2PO4 and 4.90 g of

  33. Chemistry

    You prepare a buffer solution by dissolving 2.00 g each of benzoic acid, C6H5COOH and sodium benzoate, NaC6H5COO in 750.0 mL of water. What is the pH of this buffer? Assume that the solution's volume is 750.0 mL.

  34. Science

    17. You need to conduct an experiment in the laboratory. This requires that you prepare 500 ml of sodium acetate buffer with pH = 4.30. In laboratory you have solution of CH3COOH (pKa = 4.75), and a stock of CH3COONa.3H2O (MW=136.082 g/mol). Using the

  35. Chemistry

    A pH = 7.6 buffer is needed in the lab. This buffer is made by first dissolving 17.42 g K2HPO4 in 600 mL of water. What is the pH of this salt solution? This solution of course will be too basic becuase we only have the base of the buffer present. What

  36. Chemistry

    Assume you have prepared 100.0 mL of a buffer solution using 0.400 mol of acetic acid (pKa = 4.74) and 0.400 mol of sodium acetate. The pH of this buffer solution is initially 4.74. After preparing this buffer solution, you added 55.0 mL of a 1.10 M NaOH

  37. Chemistry

    A buffer solution of volume 100.0 mL is 0.150 M Na2HPO4(aq) and 0.100 M KH2PO4(aq). Refer to table 1. (a) What are the pH and the pH change resulting from the addition of 80.0 mL of 0.0500 M NaOH(aq) to the buffer solution? pH pH change (include negative

  38. chemistry

    200X buffer is given in class.How much of stock sol and how much distilled water is used to make? a)50 ml of a 1X buffer solution? b)100 ml of a 20X buffer solution? c)10 ml of a 400X solution

  39. Chemistry

    You need to prepare 1.0 L of a buffer with a pH of 9.15. The concentration of the acid in the buffer needs to be 0.100 M. You have available to you a 1.00 M NH4Cl solution, a 6.00 M NaOH solution, and a 6.00 M HCl solution. Determine how to make this

  40. Chemistry

    Describe how a buffer behaves. Your description should include an explanation of why the addition of NaOH to the HAc solution formed a buffer. What happens to the pH when a small quantity of a strong acid or base is added to a buffer solution? What happens

  41. Chemistry

    A 1X Phosphate Buffered Saline solution was prepared by adding 1.44g of Na2HPO4 and 1.44g of H2PO4- to 800mL of water. Additional components were dissolved in the solution: 8g of NaCl, 0.2g of KCl and 0.24g KH2PO4. The resulting buffer solution had a pH of

  42. chemistry

    In protein precipitation, two liters of 5mM buffer solution with pH 5.2 is needed in the isolation of albumin. Which among the buffer solutions is best fitted for the said purpose?justify your answer. a. acetate buffer with pka=4.73? b. tris-aminomethane

  43. Chemistry

    Two of the questions my teacher put on the review sheet for our Acid/Base test are 1) what is the characteristic property of a buffer solution? and 2) what does a buffer solution contain? i think a buffer solution contains a weak acid and its conjugate

  44. Chemistry

    1.)An ammonia/ammonium buffer solution contains 0.35 M NH3 and 0.72 M NH4+. The Kb value of ammonia is 1.8×10−5. Calculate the pH of this buffer. 2.) Nitrous acid has a Ka of 4.5×10−4. What is the pH of a buffer solution containing 0.15 M HNO2 and

  45. Biochemistry

    A buffer solution is prepared by mixing 2.50 mL of 2.00M sodium acetate with 3.30mL of 0.500M HCl and diluting the buffer with water to a final volume of 500.0mL. pK acetic acid: 4.76 what is ph of buffer? what is final concentration of buffer?

  46. chemistry

    Assignment 1 Question Consider a monohydrogen phosphate ( HPO42-) and dihydrogen phosphate (H2PO4-) buffer solution. [HPO42-] = 0.063M [H2PO4-] = 0.10M What happens when you add 1.0 ml of 0.10 M HCl to the a 99ml solution? What would the pH of the solution

  47. chemistry

    Will this solution form a buffer? 100 mL of .10 M NH3; 100 mL of .15 M NH4Cl Work: NH3= .01 moles NH4Cl= .015 moles .... not sure what else to do. I think we use the H-H equation, but I don't know how to find pKa, or even what pKa is. This should give the

  48. chemistry

    suppose you made a buffer solution that was 0.050M in both HC2H3O2 and NaC2H3O2.Would the pH changes resulting from the addition of 0.1 M HCL solution to this buffer solution be the same as those you observed in experiment?

  49. Chemistry

    I need help starting this question... A buffer solution is prepared by adding 30.0g of pure acetic acid to 41.0g of sodium acetate in water, and then diluting the solution to 1.00L. What is the pH of the buffer solution?

  50. Chemistry

    I need help starting this question: A buffer solution is prepared by adding 30.0g of pure acetic acid to 41.0g of sodium acetate in water, and then diluting the solution to 1.00L. What is the pH of the buffer solution?

  51. Chemistry

    500 ml of a buffer solution with ph=2.10 must be prepared using .4 M HNO2 and solid KNO2. The ka value of HNO2 is 4e-3. a.) What mass of KNO2 should be added to 3 L of the HNO2 to make the buffer? b.) What is the buffer's pH after 150 ml of .5 M HNO3 is

  52. Chemistry

    Q1: You wish to prepare a buffer solution with pH = 11.10. What volume of 6.0 M HCl would you add to 500 mL of 0.10 M (C2H5)2NH to prepare the buffer? You may assume that the solution’s volume remains constant. Q2: What is the resulting pH when 20 mL of

  53. Chemistry

    Q1: You wish to prepare a buffer solution with pH = 11.10. What volume of 6.0 M HCl would you add to 500 mL of 0.10 M (C2H5)2NH to prepare the buffer? You may assume that the solution’s volume remains constant. Q2: What is the resulting pH when 20 mL of

  54. chemistry

    Select only the True statements about buffer systems. Select all that are True. 1. Starting with NH3(aq) and adding a small amount of HCl(aq) will make a buffered solution. 2. The blood buffer, among other things, is supported by carbonic acid and its

  55. chemistry

    A buffer system is created by neutralizing the supernatant solution containing Pb^2+, Fe^3+, Al^3+, Ca^2+, Cu^2+, and K^+ ions with 6M NH3 solution and then adding an equal volume of 6M NH3 solution. Explain what forms of 6M NH3 were present in the final

  56. Chemistry

    A buffer solution is made as followed: i)adding 13.50mL of 0.200mol/L sodium hydroxide to 50.00mL of 0.100mol/L propanoic acid. ii)diluting the resulted buffer into a total volume of 100.00mL Using IRE-C tables (if possible) calculate: a)The pH of the

  57. Chemistry

    A buffer solution is prepared by mixing 50.0 mL of 0.300 M NH3 with 50 mL of 0.300 NH4Cl. The pKb of NH3 is 4.74. NH3 + H2O-> NH4+ +OH- 7.50 mL of 0.125 M HCl is added to the 100 mL of the buffer solution. Calculate the concentration of NH3 and NH4Cl for

  58. Chemistry

    The pH of a buffer can be predicted using the Hendersen-Hasselbach equation: pH=pKa+ log([conjugate base][conjugate acid]) The choice of the conjugate acid-base pair (as you did in the previous questions) determines the pKa value to be used in the H-H

  59. chemistry-science

    A 500 ml buffer solution contains .2M Acetic acid and .3M sodium acetate. Find the pH of the buffer solution after adding 20 ml of 1M NaOH, what is the pH? (pka = 4.74)

  60. Chemistry

    Calculate the change in pH if 0.050 g of solid NaOH is added to 250 mL of a buffer solution that contains 0.80 M NaH2PO4 and 0.17M Na2HPO4. I found the pH of the buffer solution to be 6.54.

  61. Chemistry

    A buffer solution of volume 100.0 mL is 0.140 M Na2HPO4(aq) and 0.120 M KH2PO4(aq). What are the pH and the pH change resulting from the addition of 55.7 mL of 0.0100 M NaOH(aq) to the buffer solution?

  62. Chemistry

    1) Give an example of a buffer solution? 2) Explain how the buffer solution named in 1) resists changes in pH when an acid or alkali is added to it.

  63. chemistry

    What is the pH of a buffer solution if you have 250 ml of a 1.56M Acetic Acid and you added 26.56 grams of sodium acetate (NaCH3CO2)? What is the new pH if you now add 1gram of NaOH to the buffer solution?

  64. chemistry

    a 2.00l buffer contains 1.00 mol HNO3 mixed with 1.00mol NaNO2 a. write the relevant ionization equation for this buffer. b. determine its pH c. determine the new pH if 1.00g of NaOH is added to the buffer.

  65. chemistry

    a 2.00l buffer contains 1.00 mol HNO3 mixed with 1.00mol NaNO2 a. write the relevant ionization equation for this buffer. b. determine its pH c. determine the new pH if 1.00g of NaOH is added to the buffer

  66. Chemistry

    What is the pH of a 150 mL buffer solution containing 0.5 M NaH2PO4 with 0.5 M K2HPO4? Determine the new pH of the solution upon the addition of 10 mL of 1.2 M strong acid to the 150 mL buffer solution above.

  67. Chemistry PLEASE HELP!!!

    'A buffer is prepared by mixing a 100.omL of a 0.100 M NH3 solution with a 0.200M solution of NH4CL solution and making the total volume up to 1.000L of water. What is the volume of NH4Cl solution required to achieve a buffer at ph=9.5? Ka of

  68. chemistry

    Choices: True,False. Select all that are True. The pH at the equivalence point of a weak base with a strong acid is expected to be less than 7 because of the presentce of the conjugated acid in the water. One cannot prepare a buffer from a strong acid and

  69. Chemistry

    Hi, i'm really desperate! could anyone please help me with this question, I'm stumped. 'A buffer is prepared by mixing a 100.omL of a 0.100 M NH3 solution with a 0.200M solution of NH4CL solution and making the total volume up to 1.000L of water. What is

  70. Chemistry

    Buffer capacity is a measure of a buffer solution\'s resistance to changes in pH as strong acid or base is added. Suppose that you have 165 mL of a buffer that is 0.360 M in both benzoic acid (C6H5COOH) and its conjugate base (C6H5COO–). Calculate the

  71. chemistry

    A buffer solution is made by dissolving 0.45 moles of a weak acid (HA) and 0.23 moles of KOH into 720 mL of solution. What is the pH of this buffer? Ka = 6.2 × 10−6 for HA. Answer in units of pH. please i need the answerf

  72. chem

    a buffer is made by adding 150 ml of .595M BaF2 and 0f .500M of HF solution. calculate the pH of this buffer system calculate the pH of this buffer after adding .100 mol Hcl calculate the pH of this buffer after adding .0750 mol Ca(OH)2 ka(HF)= 6.9x10^-4

  73. science

    The dissociation constant of ethanoic acid (ch3cooh) at 298k is 1.8*10^-5 in a buffer solution the concentration of ch3coo and ch3cooh are 0.05m and 0.1m respectively what is the ph of the buffer solution

  74. Chemistry

    Using a 0.25 M phosphate buffer with a pH of 6.6, you add 0.71 mL of 0.51 M HCl to 49 mL of the buffer. What is the new pH of the solution? (Enter your answer to three significant figures.) Using a 0.25 M phosphate buffer with a pH of 6.6, you add 0.71 mL

  75. Chemistry university

    what is the ph of 50ml buffer solution which is 2M in CH3COOH and 2M in CH3CooNa? 1 Initial PH before the addition of acids and base? 2 What is the new PH after 2ml of 6.00M HCl is added to this buffer? 3 what is the new PH after 2.00ml of 6.00M NaoH is

  76. Chemistry

    TRUE OR FALSE? 1) A solution that is made out of 1.00mol/L ammonia and 0.50mol/L of ammonium chloride is a basic buffer. 2) The pH at the equivalence point of a weak base with a strong acid is expected to be less than 7 because the acid that is added is

  77. chemistry

    A buffer solution is made by dissolving 0.45 moles of a weak acid (HA) and 0.13 moles of KOH into 760 mL of solution. What is the pH of this buffer? Ka = 3.3 × 10−6 for HA.

  78. ap chemistry

    A buffer solution is made by dissolving 0.45 moles of a weak acid (HA) and 0.23 moles of KOH into 680 mL of solution. What is the pH of this buffer? Ka = 2.4×10−6 for HA.

  79. Chemistry

    The solubility of Mg(OH)2 in a particular buffer solution is 0.63g/L .What must be the pH of the buffer solution? I am unsure of where to start since this is the first solubility problem that I've done that has included the density.

  80. Chemistry

    I have a test on monday and I NEED to ace it in order to raise my grade > . < ldsfkjaslkf right now, acids and bases are killing me can somebody help me with these problems? A buffer solution is prepared by mixing the weak base ammonia (Kb=1.77x10^-5) with

  81. chemistry

    Calculate the pH of .100 of a buffer solution that is .25 M in HF and .50 M in NaF. What is the change in pH on addition of the following? A. .002 mol of HNO3 B. >004 mol of KOH I calculated the correct pH of the solution but am having trouble calculating

  82. CHEMISTRY

    I have trouble how to resist pH in buffer solutions ( in acidic buffer , and in basic buffer ) when we add an acid , and a base ! how the reactions in buffer follow Le chatlier's principle ?

  83. CHEM 112

    A buffer solution is 1.40 M in NH3 and 1.00 M in NH4Cl. If 0.100 moles of NaOH are added to 1.00 L of the buffer, what is its pH?

  84. CHEM 112

    A buffer solution is 1.40 M in NH3 and 1.00 M in NH4Cl. If 0.100 moles of NaOH are added to 1.00 L of the buffer, what is its pH?

  85. chem 2

    A buffer solution is made using a weak acid, HA. If the pH of the buffer is 1.0 × 101 and the ratio of A– to HA is 10, what is the pKa of HA?

  86. Chemistry

    Determine the variation of the buffer of the problem 1, if 200 mL of the buffer is added 10 mL of a 1.0 M solution of HCl.

  87. chem 2

    A buffer solution is made using a weak acid, HA. If the pH of the buffer is 1.0 × 101 and the ratio of A– to HA is 10, what is the pKa of HA?

  88. chemistry-buffer

    Buffer question: If I add 3 mL of 1 M NaOH to a buffered solution, will I still have a valid buffer?

  89. Chemistry

    Hello everybody, I'm told that potassium permanganate is dissolved in an aqueous buffer of ammonia and ammonium at equal concentrations (1M), and treated with 1M sodium hypochlorite, the permanganate ion is reduced to insoluble manganese dioxide as the

  90. Chemistry

    1. A solution is prepared such that it is 0.45 M in formic acid and 0.35 M in sodium formate. a) Where is this mixture located on a titration curve: before the buffer point, at the buffer point, or after the buffer point? b) Use the Henderson-Hasselbach to

  91. chemistry

    what is the ph of 0.4M NH3 and 0.36M NH4CL buffer system? and the pH after adding 20mL of 0.05 NaOH to 80mL of the buffer solution

  92. science

    what is buffer (ing) solution and its application with one example? and buffer system in blood?

  93. ap chemistry

    What is the ratio of the molarities of PO3^4- and HPO4^2− ions in a buffer solution having a pH of 13.16? What mass of K3PO4 must be added to 1 L of 0.1 M K2HPO4(aq) to prepare a buffer solution with a pH of 13.16? Answer in units of g What mass of

  94. Chemistry

    1. Suppose that you have 0.500 L of each of the following solutions, and an unlimited supply of water. (Note: C9H7NHBr is a salt containing the ions C9H7NH+ and Br− and C9H7N is quinoline, an organic base with pKb = 6.24 at 298 K. If you like, you may

  95. chem

    A hydrofluoric acid buffer solution has the following concentrations: [HF]=0.43M [F-]=0.45M If 40 mL of 0.1M NaOH is added to 500 mL of the buffer, what is the resultant pH?

  96. chemistry

    Chemist needs a buffer with pH of 4.5. how many milliliters of pure CH3COOH (density;1.049g/ml) must be added to 500ml of 0.1M NaOH solution to obtain such a buffer?

  97. Chemistry

    Using a 0.20 M phosphate buffer with a pH of 6.7, you add 0.71 mL of 0.55 M HCl to 52 mL of the buffer. What is the new pH of the solution?

  98. Chemistry

    1)A solution prepared by adding 0.400 mol of acetic acid (pKa = 4.74) and 0.400 mol of sodium acetate to 100.0 mL of water. The pH of this buffer solution is initially 4.74. Predict the final pH when 55.0 mL of 1.10 M NaOH is added to solution 2) A

  99. Chemistry

    you need to prepare 100 ml of ph=3.50 buffer solution using 0.100 M formic acid and 0.200 M sodium formate. how much of each solution shoudl be mixed to prepare this buffer?

  100. chemistry

    A buffer solution is made by dissolving 0.45 moles of a weak acid (HA) and 0.23 moles of KOH into 720 mL of solution. What is the pH of this buffer? Ka = 6.2 × 10−6 for HA. Answer in units of pH. i need the answer

Pages

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20