Critical Thinking/Math

9,778 results, page 30
  1. general question

    Prospective employers can legally select employees based on the applicant's? a.age b.education c.disabilities d.gender I am thinking B is the correct choice?

    asked by kim on December 7, 2014
  2. Physics

    what is the module of a magnetic field where a wire is 0.02m and circulates a current 7A? Im thinking the formula is Fb= IxLxB, but there is no force mentioned, so can't substitute that for mass either, not sure

    asked by Tristan on October 1, 2018
  3. ENGL

    How can i paraphrase the following sentence? He describes the eight different ways of intelligence, each one having its own ¡§unique characteristics, tools, and processes that represent a different way of thinking, solving problems, and learning¡¨.

    asked by A.C on December 17, 2009
  4. math

    When simplifying a rational fraction, why do you need to factor the numerator and the denominator? Include two examples! I will be happy to critique your thinking on this. I wouldn't ask if I knew how to guess

    asked by jenn on June 15, 2005
  5. Child psychology

    Studies on the development of sexual orientation highlight the importance of A.genetics B. environment C. prenatal hormones D. multiple factors I said A the enviroment, Now thinking its D

    asked by Anonymous 2 on August 26, 2010
  6. English

    In many works of literature, an individual's encounter with death or destruction ultimately leads to the individual's affirmation of the dignity and worth of human life. What does this quote means and how does this quote relates to Hamlet by William

    asked by Joel on April 7, 2010
  7. Statistics

    A group of scientists created 150 trials to measure whether electric shock treatment could cure paranoid delusions. Of these trials, 52 were successful. Find the margin of error E that corresponds to a 95% confidence level. The critical value for 95%

    asked by Eric on June 6, 2011
  8. statistics

    1) A group of scientists created 150 trials to measure whether electric shock treatment could cure paranoid delusions. Of these trials, 52 were successful. Find the margin of error E that corresponds to a 95% confidence level. The critical value for 95%

    asked by Shawnie on June 14, 2011
  9. Statistics

    A group of scientists created 150 trials to measure whether electric shock treatment could cure paranoid delusions. Of these trials, 52 were successful. Find the margin of error E that corresponds to a 95% confidence level. The critical value for 95%

    asked by Thomas on June 16, 2011
  10. Calc

    Let f(x) = x^2 -2x a) Estimate f'(3) using h = 0.03 b) Find the exact value for f'(3) c) Give the equation of the tangent line to f(x) at x=3 d) Use the tangent line to estimate f(2.98) e) Critical points

    asked by Maura on May 13, 2014
  11. Math

    omg thank you soo much for helping me and the 3 question is 4/x = 36/100 = 1.)Mrs. Neruda has 80 math student last year. This year she has 100 math students. What percent shows the ratio between the number of students last year and the number of students

    asked by Anonymous on January 3, 2007
  12. Business Operations

    I am wondering if someone could let me know whether my calculations for the critical ratio is correct. I've included the problem and my portion of the work I'd like some help on. Hi-Ho Yo-Yo, Inc. It was a little past 9:00 on a Monday morning when Jeff

    asked by HJ on October 30, 2012
  13. Math

    A ball has a radius of 56mm a)Calculate the surface area b)what is the volume of the sphere could somebody please answer for my math homework I need help

    asked by timmy on February 29, 2012
  14. math

    i cannot solve the math question i was given. Problem: a chef has to divide 5 heads of lettuce on 12 plates, this answer is to be afraction.

    asked by dominick on December 16, 2015
  15. Math

    could someone please help me solve these two math problems? Which of the following numbers are integers? 2/13,570,0.096,-670,33.3? write in the lowest terms 2 1/4+4 1/7?

    asked by kiki83 on September 23, 2010
  16. Algebra

    I have a math CRCT test today and I needed some help on a last minute review problem. Can someone please explain how to solve this? 1. 12x-3+6x-2=31 -MC

    asked by mysterychicken on April 22, 2009
  17. math

    tell how you did it thank you Write an equation using n and t. The total bill (t) was twenty times the number of people (n). t = 20n ? "was", "is", "will be" translates into math as "="

    asked by halida on April 25, 2007
  18. spanish

    My mom said I could get a private spanish tutor do you do this? it is very easy to understand what you are esaying - I am in all honors classes and have one for advanced math.

    asked by sam on October 23, 2007
  19. math

    i have a math competition next saturday can some please give me advice on how to study. some sites snd stuff i really need help for algebra thank you in advance

    asked by lily on January 5, 2011
  20. Math Repost for Frustrated

    Math - Frustrated, Monday, October 22, 2007 at 7:33pm If you can figure out 2(-4h-13)=37+13h YOU ARE A GENIUS!!!!!!!!! (seriously you should go to Yale or sor something)

    asked by Ms. Sue on October 22, 2007
  21. Math

    I don't get where u got the 1:80 from 2:20 the time left in math class? Why and how did u change 2:20 to 1:80? I'm 25 yrs out of school trying to help my 5th grade daughter

    asked by Sheila on August 23, 2016
  22. math

    An angle who's vertex is in the center of a circle? I am having a very,very hard time finding the word that fits this definition!! HELP! PLEASE! I usually do not have to get help with my Math.

    asked by Reed on September 23, 2011
  23. Snethezekile High School

    History,Economics,Tourism,Business Studies,Math Lits What course Can A grade 11 Learner Choose When Doing This Subjects?

    asked by Fezeka Tembe on September 9, 2015
  24. Math

    Find the mode of the set of data 59,61,54,51,38 46,56,52,63,40,44 1.B 2.D 3.C 4.A 5.D 6.C 7.B 8.C 9.C 10.C 11.B 12.D 13.B 14.A 15.A 16.A 17.D 18.A 19.C 20.D Math lesson:10 Unit:2 Practice test 100% answers

    asked by May on September 27, 2017
  25. Algebra

    I have the qustion 2x+5=-7, and I've figured out that I have to subtract 5 from both sides. However, now I'm left with a plus sign that I don't know what to do with? What do I do next? HELP! THIS IS COMONG FROM A BALLERINA, AND I HATE MATH!

    asked by Brenda on September 21, 2010
  26. math

    i have a math competition next saturday can some please give me advice on how to study. some sites snd stuff i really need help for algebra thank you in advance

    asked by lily on January 5, 2011
  27. previous post

    has anyone read my 4 previous posts? I really need someone to check my answers. Please be patient, Erin. Our advanced math teachers are not online right now, it seems. =)

    asked by erin on July 29, 2007
  28. math

    i have a HUGE math test tomorrow, And I need some help on Factoring. Any websites that will give me good tutorials? I've found some but its total bs.

    asked by caleb on June 8, 2011
  29. ms Sue

    Thank You for site. she is a whiz in fractions but going in this now and no math book to bring home. Love the sites you give Karen

    asked by Adara on February 18, 2015
  30. Algebra Binomial Theorem

    Hi, can somebody help me with this math problem I am stuck on? How do I use binomial theorem to expand(2x – 5y)^3. I need to show my word so any help you can provide would be greatly appreciated.

    asked by Dakota on April 5, 2013
  31. math

    for grade 3 math-- Explain what happens to the square if you double the length of its sides.Draw 2 squares to support your answer

    asked by Ana on November 21, 2015
  32. math

    For the first day of school, our math teacher wanted us to write ten things to say instead of saying "shut up", I've only got a couple so far, any ideas?

    asked by Tom on September 2, 2009
  33. 5th grade

    Will someone tell me a webpage my daughter can get help on solving equations, word problems w/ algebraic chains...or for 5th grade math. Thank you

    asked by margaret on September 10, 2009
  34. Math

    Math Question: winning time of a marathon is 1 hour, 24 minutes and 11 seconds... How do I find the average speed?

    asked by Emmanuel on February 6, 2013
  35. Math Book

    The actress named, Winnie, on the tv series, The Wonder Years, wrote a math book. I was wondering if y'all have heard of it and or know the name of it? Thanks in advance.

    asked by jules on November 15, 2007
  36. Math

    Hi everyone, I would like some help with Math.. And I would like help but if you have time.... My question is: (8x101)+3x101+(7x101010)= I don't really know the answer to this, but while i have this posted I will try to find a way to figure it out.

    asked by Carly on September 30, 2008
  37. Math

    Mrs. Sue, I have a math question if you can please help me on this. I am confused. I am doing coordinates. If I have a theater at 5 and a Restaurant at -4 (5,-4) how do I find out the halfway point in between?

    asked by Donald on February 1, 2017
  38. Strategies for understanding Math

    How can a teacher use a word problems as a means of helping students construct strategies for the basic math facts?

    asked by Ashley on March 12, 2008
  39. using skills

    All of the following are math materials except A. two-dimensional cutouts. B. wipe-off folders. C. paper and pencil. D. sand and clay. b. is my answer

    asked by lauren on March 3, 2015
  40. using skills

    Valuable pictorial math materials are A. blocks. B. buttons. C. flash cards. D. picture books. c. is my answer.

    asked by lauren on March 5, 2015
  41. math teasers

    I have these math problems form 0-100. I have to use 4 fours to make an answer for that number. For Example: 1 : 4/4+4-4 2: 4/4+4/4 What other symbols are there besides +, -, *, /, and square root.

    asked by Celest on January 15, 2013
  42. 5th Grade Match

    Writing in Math: Write a word problem using the number sentence 4.23 x 10 = 42.3. I don't understand how to answer this question

    asked by Anonymous on October 10, 2011
  43. math

    unscramble these letter for a 5th grade math question dealing with fractions and decimals. the letters are IPDLISAF

    asked by Deborah on January 6, 2009
  44. 6th Grade Math Help Please

    Hi, I need help because I'm really stuck on this math word. Can someone please define what rational coordinates means what? I really need help fast because this project is due today! Thank You :)

    asked by MusicLover14 on April 24, 2015
  45. Math 112 Please my last chance

    Can you use the numbers 1 - 9, along with any math symbols and operations, to arrive at the answer of 100 when the 6 and 9 have a negative sign in front of them? I'm not sure how my teacher wants this to be done

    asked by Enis on April 6, 2013
  46. Math

    I'm not smarter than a 5th grader! ok. Assignment was to write "Fourty Thousanths". Would 0.040 really be right? That seems like four hundredths to me. I USED to know math Trying to help my son.

    asked by Ken on September 10, 2007
  47. Math 222

    I am starting to wonder why when I ask for help with my math problems, I get skipped over? This has happened to me a few times. I thought this site was to help those, but apparently not. I just need to know where to start, not the answers.

    asked by Raven on April 11, 2015
  48. 7th Grade x y input output tables

    i need help with x and y input output tables for 7th grade i don't understand what 5x means or what to do! Math hw problems: 1. y=4x+3 x=1,2,5,10,20 2.d=3.5t t=1,2,5,10,20 Please help ASAP!!!!!

    asked by Sadie on October 9, 2012
  49. Delete Question

    Hi! Is it possible to delete a question I asked since I got it answered? Thanks! Subject: Math Date: Monday, March 23, 2015 Time: 8:27

    asked by Holly on March 24, 2015
  50. Algebra

    Simplify: (x)+(4/x)-(1) --------------divide top by bottom (1/x)-(3/x^2) I have been trying to solve this one, but I just don't know how to start. I feel like I am missing out on some math rules, so please help!

    asked by Sara on July 22, 2007
  51. Singapore Math

    Thanks "drwls" but do you know how to solve that problem using the bar model method? I know what the answer is. I just don't know how to draw it like you do in Singapore math. Thanks...

    asked by Ashli on December 13, 2012
  52. math cont.

    i forgot one of the questions to the math question i just asked. calculate your yearly salary after six years as a veterinary tech.

    asked by megan on March 3, 2010
  53. Social

    Rank them from the most importoant to the least important 1. technology 2. trade and commerse 3. math, science, and literature 4. division of labour please and thank you

    asked by T.M.L. on April 29, 2009
  54. adult education

    I am currently studying for the cbest exam in all three areas, math, reading and writing. Does anyone have any current information that would help better prepare for these tests.

    asked by Laura on February 14, 2009
  55. math

    My little sister need help with her math having to do with congruent figures and motions and she has to describe how four turns can put a figure in its original position.

    asked by nia on January 18, 2011
  56. math

    i am having trouble iwth the following math problem: lim x->oo -x/squre root 4+xsquare I am not sure if i multiple the denominator with the numerator?

    asked by rudy on January 24, 2008
  57. Algebra

    I am stuck on this math problem and need help please! Multiply (-4n)^2(3n^4)^2 In multiplication, I am supposed to add the square roots So far I got (16n)(3n^4)^2 I don't know what to do from here

    asked by Jen on November 27, 2009
  58. Math to hard please help

    List three different ways to write 5^11 as the product of two powers. Explain why all three of your expresses are equal to 5^11. Please help me I don't know how to do this kind of math.

    asked by Anono on May 12, 2015
  59. MATH ??

    Well I was given this in math here goes. In what year of our modern calender go Christmas and new years day fall on different days of the week? I just don't know this

    asked by Cammie on October 5, 2009
  60. math

    Dear Ms.Sue is the answer to 5lb.-13oz. 67oz. By the way your helping my future,I want to be a math and science teacher.

    asked by Math Geek on August 7, 2012
  61. Math Vocab

    I am doing vocabulary for math and one of the words are negative correction. I search all over the place and didn't find a definition for that word. Help please.

    asked by Emma on November 4, 2012
  62. math

    How many different ways can you and six of your friends sit in your assigned seats in math class? (A)6!; 120 (B)6!; 720 (C)7!; 2,520 (D)7!; 5,040 C?

    asked by catie on March 4, 2016
  63. Math 10-3

    the work i got from my math teacher says Determine the surface area of each right rectangular prism to the nearest square unit. Any Help with that?....

    asked by David on December 7, 2012
  64. math

    How many different ways can you and six of your friends sit in your assigned seats in math class? (A)6!; 120 (B)6!; 720 (C)7!; 2,520 (D)7!; 5,040 C OR D?

    asked by Mami on March 4, 2016
  65. Math

    Hi I have a sample question for a math assessment that I wanted to ask about: What number is expressed by (9 x 6) -s- 3? a 18 b 27 c 6 d 21 Which of these answers is right and what is "s" suppose to mean? Is S like some sort of fixed value?

    asked by Dexter on June 17, 2011
  66. Math

    Why do teachers 👩‍🏫 teach us many unimportant things! Like for example, in math.... dividing decimals or um 😐..... oh yeah....1 plus 1 . I mean no grownupwould solve that I mean it’s so unecsessary

    asked by Asha on November 29, 2018
  67. Human Resources Management

    . An assessment technique that is graphic in nature and that uses examples of behavior representing particular levels of performance to anchor the scale is called a A) critical-incident technique. B) behavioral observation scale (BOS). C) weighted

    asked by POORMAN on June 15, 2011
  68. English

    I'm currently reading "Botany of Desire" and there are a couple questions that i'm unsure about. please help me because i'm very bad at critical reading. 1. why did Pollan find Chapman so significant to the history of the United States? 2. How does Bill

    asked by Arron on April 8, 2008
  69. making dot arrays

    I have a question on math homework that asks : What do we call the numbers that cannot be arranged into 2-row arrays? Ginner: I looked up contemporary numbers in several math dictionaries, and none of them listed that term. I looked at her paper - there is

    asked by Ginner on August 21, 2006
  70. english 4

    Critical Reading Identify the letter of the choice that best completes the statement or answers the question.The excerpt from Midsummer, XXIII, primarily concerns A. race riots in England. B. the failure of Shakespeare’s drama in modern times. C. the

    asked by stephanie on January 13, 2015
  71. English

    Why does Douglass state that “education and slavery were incompatible with each other”? There wasn’t time for slaves to go to school; they had too much work to do Being educated meant that slaves might question their existence and try to escape

    asked by Kayla on December 10, 2015
  72. Math

    There are 24 students in Mrs.Smith's 1st block class. 1/4 of the class passed the math test with an A. 12 students in the class passed the math test with a B. What percent of the students in the class passed the test? ****** This is how I slove the

    asked by Grace on March 1, 2012
  73. Finance

    Yield to maturity (YTM) is the calculation utilizing the current price of the investment, the coupon cash flows and the par amount at maturity. However, the mathematics of the YTM calculation is virtually wrong or incorrect in the real world for coupon

    asked by Rajini on April 12, 2007
  74. Calculus Please check

    Please check my answers and let me know if I did something wrong. Thank you! Find the partial derivative of x, and the partial derivative of y, then the partial derivative of x (1,-1), and the partal derivative of y (1,-1). f(x,y) = x^4 y^2 -x here is what

    asked by Jennifer on November 20, 2014
  75. physics

    A beam of light is incident from air on the surface of a liquid. If the angle of incidence is 25.0° and the angle of refraction is 14.0°, find the critical angle for the liquid when surrounded by air. im not sure how to start this problem.

    asked by julie on April 7, 2011
  76. Calculus

    Given the function: f(x) = x^2 + 1 / x^2 - 9 a)find y and x intercepts b) find the first derivative c) find any critical values d) find any local(relative) extrema e) find second derivative f) discuss the concavity g) find any inflection points Please show

    asked by Gabby on April 28, 2013
  77. Calculus

    Given the function: f(x) = x^2 + 1 / x^2 - 9 a)find y and x intercepts b) find the first derivative c) find any critical values d) find any local(relative) extrema e) find second derivative f) discuss the concavity g) find any inflection points Please show

    asked by Gabby on April 28, 2013
  78. Chemistry(Please check)

    1) Where in the phase diagram of a compound do all phases exist together? a) at the sublimation point b) at the boiling point c) at the melting point d) at the critical point e) at the triple point I chose answer E, the triple point. Is this correct?

    asked by Hannah on January 29, 2012
  79. Philosophy - Logic

    I have a few logic questions that I am having difficult with and would be greatful for any insight... #1 I need to know if this is a real or apparent argument. A: I saw Bob with Mary last night. B: You saw Frank, Bob's identical twin, with Marsha last

    asked by Kate on September 10, 2008
  80. Math - Steve

    I posted this question yesterday that you answered, so thank you, but how do I put this in my calculator to get this answer? If the exponential equation of best fit is y= 2.9046(1.9798)^x, when will the population be more than 13 million? How would I

    asked by Carly on December 3, 2017
  81. English

    In To Kill A Mockingbird by Harper Lee, name three characters who have sacrificed themselves for the sake of others. (I've thought of Atticus Finch and Boo Radley, but have difficulty of thinking of the third person.)

    asked by Ann on November 3, 2017
  82. History

    During the 16th century protestent reformation, what was the relationship between the church and state? http://en.wikipedia.org/wiki/Protestant_reformation Let us know what you conclude, and someone here will be able to critique your thinking. =)

    asked by Bert on August 21, 2007
  83. music

    The composer utilized the minor mode in Symphonie fantastique to represent A. joy and love. B. gloom and ferocity. C. solemnity and brilliance. D. earthiness. I'm thinking B .

    asked by Bobby on January 14, 2013
  84. To Lashan and Anonymous

    Arrghh! Not only are you trying to mooch answers, you're also trying to fool us into thinking you are different people. If you post another question without explaining what you know and what you don't understand, it will be deleted and you'll be banned

    asked by Ms. Sue on August 14, 2012
  85. Physics ideal gases

    Would someone check my thinking please. PVT of an ideal gas (nitrogen) are all given. I've used PV=nRT rearranged to get the number of moles. Then, U= 3/2nRT to get the internal energy of the sample. Am I on the right track? Thanks.

    asked by charlie on January 2, 2009
  86. english composition 2

    Thinking about narrative categories, which sort of essay helps people feel that they’re joined in a common cause ? a. Entertainment b. curiosity c. redemption d. solidarity I chose D

    asked by siulaniperez on March 5, 2015
  87. Chemistry

    Would glacial ethanoic acid have (l) or (aq) state symbol? I'm thinking liquid as it doesn't contain any water but would just like to confirm as struggling to find any equations involving it online? Thank you :)

    asked by Rebecca on May 20, 2017
  88. Math

    You choose a head coach and an assistant from a group of 12 applicants. How many different groupings are possible? I know it is either 24 for a double combination of 12 - or I was thinking for number of possibilities it could be 12x11 = 132? Can anyone

    asked by Jess on April 28, 2011
  89. english

    I need help thinking of an essay topic to do with responsibility? We have a list of sources to work with, as examples: Frankenstein, Dr. Jekyl and Mr. Hyde, Hamlet, V For Vendetta, The Tell Tale Heart and several others.

    asked by Allissa on March 30, 2010
  90. Science

    In an effort to reduce global warming, individuals and companies have been buying __________________ to fund restorative projects Can someone please help me I am thinking Carbon Filters but i think that might be wrong

    asked by Tamara on March 2, 2014
  91. Health

    What can a person do to foster a positive self-image? A. Engage in negative self-reflections B. Focus on one’s weaknesses C. Stop comparing oneself to others D. Perpetuate thinking distortions C?

    asked by Aya on August 4, 2012
  92. To Katey

    This is not a "let's gather opinions" website. If you have a real homework question (and don't expect others to do your thinking for you), please repost correctly, including the correct school subject.

    asked by Writeacher on March 23, 2011
  93. Chemistry

    This isn't really a homework question but I had been thinking about it today after class. Why does the concrete around an outdoor swimming pool become too hot to walk on while the water stays cool?

    asked by Fuschia on February 6, 2008
  94. Economics

    o Which government bodies influence national fiscal policies that potentially affect the housing market? I am thinking the federal reserve but I am really unsure about that answer.

    asked by Bridget on April 6, 2010
  95. Early Child Ed. -Please help!

    Would you please check these questions and my answers? The first question is pretty tricky- but its talking about transitions during early childhood services. 1. Transition planning for children with special needs should focus primarily on: A. maintaining

    asked by Tamera on August 1, 2007
  96. algebra

    I am having a lot of difficulty trying to figure out how to put two math (word problems) questions into an expression. Can someone help me, I can do the rest from there. An explanation on the math formula would be great too. here's the two questions. 1.

    asked by Rick on May 16, 2010
  97. Maths

    Given the equation y=2x-4 of an exponential function f 1)write down the equation of horizontal asymptote of f 2)determine the y intercept of f 3)determine the y value of a point on f with x=-2 4)draw the graph of the function of f showing all critical

    asked by Anonymous on May 12, 2015
  98. Math

    16.Eliot spent 24 minutes solving 8 math problems.At that rate, how many math problems can he solve in 54 minutes? a.12 B.16 C.18 D.24 A? 17.Ronald got 92% of the problems correct on a test.Which number could also represent 92%? A.9.2 B.0.092 C.9/2 D.46/50

    asked by Jerald on March 23, 2013
  99. health

    Which of the following is true? A. It would take three to five hours to hydrate the body after a water loss of 3 percent. B. A critical time to replace bodily fluids is while exercising. C. Mild food ingestion during exercise increases water absorption

    asked by AK on August 28, 2008
  100. Calculus

    f(x) = 6(cos(x))^2 - 12sin(x) 0 ¡Ü x ¡Ü 2(PI) I have to find where the interval is increasing, decreasing, local mins and maxs, inflection points, and concave up and down. I understand how to do these type of problems. I am just getting messed up with

    asked by Calculus on October 11, 2010