1. Chemistry

    A 0.450-gram sample of impure CaCO3(s) is dissolved in 50.0 mL of 0.150 M HCl(aq). The equation for the reaction is: CaCO3(s)+2HCl(aq) -> CaCl2(aq) + H2O(l) + CO2(g) The excess HCl(aq) is titrated by 9.75 mL of 0.125 M NaOH(aq). Calculate the mass

    asked by Katherine on April 10, 2012
  2. chemistry

    A volume of 100mL of 1.00 M HCl solution is titrated with 1.00 M NaOH solution. You added the following quantities of 1.00 M NaOH to the reaction flask. Classify the following conditions based on whether they are before the equivalence point, at the

    asked by Anon on August 6, 2012
  3. Chemistry

    The following data came from a titration experiment. A student titrated 10.00 mL samples of Na2SO4 with 0.350 mol/L HBr -------------------------------------------------------------------------------------------- Trail | 1 | 2 | 3 | 4 |

    asked by Lysion on June 22, 2020
  4. chemistry

    A 100.0 ml sample of 0.300 M NaOH is mixed with a 100.0 ml sample of 0.300 M HNO3 in a coffee cup calorimeter. Both solutions were initially at 35.0 degrees celcius; the temperature of the resulting solution was recorded at 37.0 degrees celcius. Determine

    asked by Kristy on November 10, 2010
  5. Chemistry

    1-A sample of potassium hydrogen oxalate, KHC2O4, weighing 0.717 g, was dissolved in water and titrated with 18.47 mL of an NaOH solution. Calculate the molarity of the NaOH solution. 2-A 35 mL drinking water sample, whose pH is buffered to 10, is titrated

    asked by Hiba on June 11, 2020
  6. chemistry

    A 35.0 ml sample of 0.225 M HBr was titrated with 42.3 ml of KOH. What is the concentration of the KOH?

    asked by Anonymous on December 5, 2011
  7. Chemistry

    A 25.0 mL sample of NaHSO4(aq) was titrated with 0.500 mol/L NaOH(aq) using phenolphthalein indicator. At the endpoint, one drop of NaOH(aq) was sufficient to change the phenolphthalein indicator from colourless to pink. To reach this point, 10.2 mL of

    asked by Chem master on June 9, 2020
  8. chemistry

    25.0g of 5.0% (by mass) acetic acid solution are titrated with 0.300 M NaOH. What volume of NaOH will be needed to neutralize this sample?

    asked by Cynthia on May 28, 2010
  9. chemistry

    When 25ml of 0.10 mol/l HBr is titrated with 0.10 mol/l NaOH, what is the pH at the equivalence point?

    asked by Adeola on June 15, 2010
  10. chemistry

    A sample of potassium hydrogen oxalate, KHC2O4, weighing 0.717 g, was dissolved in water and titrated with 18.47 mL of an NaOH solution. Calculate the molarity of the NaOH solution.

    asked by mary on April 27, 2015
  11. chemistry

    a solid sample of impure Ba(OH)2 is added to 400.0 mL of 0.5000 M of aqueous HBr, a strong acid. the remaining solution was acidic. it was then titrated to equivalence point with 120.0 mL of 0.5000 M of NaOH solution. what mass of pure Ba(OH)2 was present

    asked by mel <3 on February 26, 2011
  12. Chemistry

    Question: A 0.400 g sample of propionic acid was dissolved in water to give 50.00 mL of solution. This solution was titrated with 0.150 M NaOH. what was the pH of the solution when the equivalence point was reached? I'm not really sure how i would go about

    asked by Eliz on April 15, 2009
  13. Chemistry

    A 35.0 mL sample of 0.150 M acetic acid is titrated with 0.150 M NaOH solution. Calculate the pH after the following volumes of base have been added: a) 0mL, b) 17.5 mL, c) 34.5 mL, d) 35 mL I've figured out a,b, and c. But at 35 mL the moles become equal

    asked by Anonymous on October 28, 2010
  14. Chemistry

    A 500.0-mL buffer solution is 0.100 M in HNO2 and 0.150 M in KNO2. Determine whether or not each of the following additions would exceed the capacity of the buffer to neutralize it. a. 250 mg NaOH b. 350 mg KOH c. 1.25 g HBr d. 1.35 g HI Can you explain to

    asked by Johannie on October 31, 2010
  15. chemistry

    a solid sample of impure Ba(OH02 is added to .4000L of .5000M of HBr. the remaining solution was acidic, it was then titrated to equivalence point with .1200L of .5000M NaOH. what mass of pure Ba(OH)2 was present in the sample?

    asked by mel <3 on February 26, 2011
  16. chemistry help asap

    Please check these thanks. 1. In a titration, 33.21 mL 0.3020M rubidium hydroxide solution is required to exactly neutralize 20.00 mL hydrofluroic acid solution. What is the molarity of the hydrofluroic acid solution? Answer: 0.502HF 2. A 35.00 mL-sample

    asked by missy on February 6, 2012
  17. chemistry

    The acidity of a water with initial pH of 5.5 was tested using the following procedure: The pH of a volume of 50.00 mL water sample was adjusted to 4.0 using 5 mL 0.1 N H2SO4 solution. Then this sample was titrated using 0.2 N NaOH. After addition of 7 mL

    asked by damon on July 13, 2019
  18. AP Chemistry

    A 5.0 M solution of HNO3 is titrated with 0.3 M NaOH. Identify the species that have the highest concenttrations in the solution being titrated halfway to the equivalence point. A 25.15 ml of 0.35 m HNO3 was titrated with an unknown concentration of NaOH.

    asked by Sara on March 29, 2015
  19. GChem

    1. 25mL of 0.1M HCl is titrated with 0.1M NaOH. What is the pH when 30mL of NaOH have been added? 2. 25mL of 0.1M HCl is titrated with 0.1M NaOH. What is the pH after 15mL of NaOH have been added? I don't know how to make calculation I assumed that for

    asked by Mike on August 10, 2009
  20. College-Chemistry

    NaOH(s)+ H2SO4(aq)=Na2SO4(aq) + H2O(l) Consider the unbalanced equation above.A 0.900 g sample of impure NaOH was dissolved in water and required 37.0 mL of 0.145 M H2SO4 solution to react with the NaOH in the sample. What was the mass percent of NaOH in

    asked by Tiffany on February 26, 2010
  21. Analytical Chemistry

    Suggest a range of sample masses for the indicated primary standard if it is desired to use between 35 and 45mL of titrant: (a) 0.175 M HClO4 titrated against Na2CO3(CO2 product) (b) 0.085 M HCl titrated against Na2C2O4 Na2C2O4-->Na2CO3+CO

    asked by Cherie on October 29, 2014
  22. Chemistry

    A sample of solid Ca(OH)2 is stirred in water at 30°C until the solution contains as much dissolved Ca(OH)2 as it can hold. A 100.-mL sample of this solution is withdrawn and titrated with 5.00 X 10^-2 M HBr. It requires 48.8 mL of the acid solution for

    asked by Candice on February 17, 2010
  23. Chemistry

    A 35.0 ml sample of 0.225 m HBr was titrated with 42.3 ml of KOH. What is the concentration of the KOH

    asked by Anonymous on December 6, 2011
  24. Chemistry

    1. Calculate the pH for each of the following cases in the titration of 25.0 mL of 0.240 M pyridine, C5H5N(aq) with 0.240 M HBr(aq): (a) before addition of any HBr (b) after addition of 12.5 mL of HBr (c) after addition of 22.0 mL of HBr (d) after addition

    asked by Mia on February 20, 2014
  25. CHEM 136

    A sample of 25.00 mL of 0.100 M HNO2(in a flask) is titrated with 0.150 M of NaOH solution at 25 degrees. 1) calculate the volume(Ve) of the NaOH solution needed to completely neutralize the acid in the flask. 2)calculate the pH for (a)the initial acid

    asked by Jefferson on November 23, 2010
  26. Chemistry

    A 38.5 mL sample of HBr is titrated with 112 mL of 1.05 mol/L KOH. The density of the HBr solution is 1.75 g/mL. Calculate the percentage by mass of the HBr in the sample. How come we don't use density*volume to find the moles of HBr?

    asked by Sam on December 2, 2015
  27. chem

    a 50ml aliquot sample of vinegar is titrated with a 0.078 M NaOH sol'n. The phenolpthalein end point was reached after the addition of 35.6 ml. Equation: HC2H3O2 + NaOH _____> NaC2H3O2 + H20 Calculate the % by mass/vol. of acetic acid in the sample.

    asked by jane on September 23, 2014
  28. Chemistry

    A 100.0 ml sample of .50 M HCl (aq) is titrated with a .10 M NaOH. What volume of the NaOH solution is required to reach the endpoint of the titration?

    asked by Arianna on March 13, 2012
  29. Chemistry

    A 100.0mL solution containing aqueous HCl and HBr was titrated with 0.1290M NaOH. The volume of base required to neutralize the acid was 47.56mL. Aqueous AgNO3 was then added to precipitate the Cl- and Br- ions as AgCl and AgBr. The mass of the silver

    asked by Melia on November 19, 2012
  30. Chemistry

    The Question Is: "A student weighs 0.347 g of KHP on a laboratory balance. The KHP was titrated with NaOH and the concentration of the NaOH determined to be 0.110 M. For the second titration, the student correctly diluted 6 M HCl from the reagent shelf

    asked by James on October 20, 2010
  31. chemistry

    A 100.0 ml sample of 0.300 M NaOH is mixed with a 100.0 ml sample of 0.300 M HNO3 in a coffee cup calorimeter. Both solutions were initially at 35.0 degrees celcius; the temperature of the resulting solution was recorded at 37.0 degrees celcius. Determine

    asked by jen on July 12, 2012
  32. chem

    An impure sample of (COOH)2 ·2 H2O that has a mass of 3.4 g was dissolved in water and titrated with standard NaOH solution. The titration required 42.7 mL of 0.156 molar NaOH solution. Calculate the percent (COOH)2 · 2 H2O in the sample. Answer in units

    asked by lois on April 3, 2016
  33. Inorganic chemistry

    A 50ml sample of vinegar is titrated with 0.774M NaOH(aq). If the titration requires 41.6ml of NaOH(aq), what is the concentration of acetic acid in the vinegar?

    asked by Steve on April 11, 2009
  34. Chemistry

    I need help with how to do this! -If a 7.0mL sample of vinegar was titrated to the stoichiometric equivalence point with 7.5mL of 1.5M NaOH, what is the mass percent of CH3COOH in the vinegar sample?

    asked by Debbie on March 26, 2015
  35. 11th grade CHEMISTRY TITRATION LAB!

    i have a tritation lab due tomorrow and i am stumped on a couple things. its a titration lab using sodium hydroxide (NaOH)- 250 mL 0.300 M concentration, 10 mL of an unknown substance of vinegar, the avg. of titrated NaOH in the flask with vinegar is 27.7

    asked by student on December 14, 2008
  36. chem-please help!!!!!

    when a 25.0 mL sample of an unknown acid was titrated with a 0.100 M NaOH solution. Determine Ka for the unknown acid. Volume NaOH = 25 mL; pH=8.25

    asked by Rosemary on October 18, 2010
  37. chemistry

    A sample of 0.250 g of nickel complex was titrated with 0.150 M EDTA. If the titration of the nickel sample required 7.5 mL of EDTA to reach the equivalence point, what is the percent nickel in the sample?

    asked by Anonymous on December 4, 2014
  38. Chemistry

    A sample of 1.018 g of KHP (potassium hydrogen phthalate, molar mass = 204.22 g/mol) was dissolved in ~ 25 mL distilled water and titrated with a NaOH solution of unknown concentration. If 28.69 mL of base was used to reach the endpoint, what was the

    asked by Maya on October 17, 2013
  39. AP Chemistry

    An unknown amount of water is mixed with 350 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 52.5 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the diluted NaOH solution. Answer in units of M I

    asked by Anonymous on September 20, 2015
  40. Chemistry

    A 20.0-mL sample of 0.300 M HBr is titrated with 0.150 M NaOH. What is the pH of the solution after 40.3 mL of NaOH have been added to the acid?

    asked by Jason on March 5, 2015
  41. chemistry

    A 20.0 mL sample of 0.687 M HBr is titrated with a 0.216 M NaOH solution. The pH after the addition of 10.0 mL of NaOH is __________.

    asked by katie on July 24, 2012
  42. chemistry

    A 20.0 mL sample of 0.687 M HBr is titrated with a 0.216 M NaOH solution. The pH after the addition of 10.0 mL of NaOH is __________. A. 0.413 B. 0.386 C. 0.163 D. 0.579 E. 0.237

    asked by katie on July 24, 2012
  43. Chemistry

    Calculate the concentration of a 50.0mL sample of HBr acid, which was titrated with 37.7 mL of 0.57 M NaOH base. Why is an overshot endpoint not a good titration?

    asked by Jared on April 10, 2008
  44. Balthazar

    A 30 ml sample of of 0.150 m hydrazoic acid (ka = 4.50x10^-4 ) is titrated with a 0.100 m NaOH what is the ph after the ff additions of NaOH 30ml 45ml 60ml

    asked by Omi on August 1, 2013
  45. water chemistry

    35.0 mL sample of 0.150 M acetic acid (HC2H3O2) (Ka = 1.8 x 10-5) is titrated with 0.150 M NaOH solution. Calculate the pH after 17.5 mL volumes of base have been added

    asked by matsobane frans on April 12, 2014
  46. chem

    20ml sample of .200M HBr is titrated w/ .200M NaOH. what is the ph after adding 15ml (base)?

    asked by ami on April 13, 2008
  47. chemistry

    a sample of 20.0 mL of 0.100 M HCN (Ka=6.2*10^-10) is titrated with 0.150 M NaOH. a) what volume of NaOH is used in this titration to reach the equivalence point? b) What is the molar concentration of CN- at the equivalence point? c) What is the pH of the

    asked by Anonymous on January 8, 2013
  48. chem

    Calculate the pH of the solution that results from mixing the following four aqueous solutions together: (1.) 100. mL of 0.300 M HI (2.) 200. mL of 0.250 M LiCl (3.) 300. mL of 0.200 M KOH and (4.) 150. mL of 0.150 M HBr a. ) 2.00 b. ) 3.99 c. ) 5.32 d. )

    asked by Anonymous on March 7, 2009
  49. chemistry

    A 50.0 mL sample of 0.50 M HBr is titrated with 0.25 M KOH. What is the pH after the addition of 60.0 mL of KOH? A) 4.1 B) 13.4 C) 1.7 D) 2.0 E) 7.7 I'm confused on the process of solving this problem. My work so far: .050L X .50 mol/1L= .025 mol HBR .060L

    asked by billy on April 3, 2015
  50. College Chemistry

    1) A 25mL sample of the .265M HCI solution from the previous question is titrated with a solution of NaOH. 28.25mL of the NaOH solution is required to titrate the HCl. Calculate the molarity of the NaOH solution. 2) A 1.12g sample of an unknown monoprotic

    asked by Jessica on October 25, 2010
  51. chemistry

    21.00 mL of 0.200 M HBr is titrated with 0.351 M NaOH. What is the pH after the addition of 6.56 mL of the base ?

    asked by lizz on November 5, 2010
  52. Chemistry

    A 0.179 g sample of a vitamin C tablet was titrated with 0.1000 M NaOH according to the procedure in this experiment. The titration required 7.08 mL of NaOH solution. How many moles of NaOH were used in the titration? How Many moles of Vitamin C were in

    asked by Anonymous on October 14, 2015
  53. acid and base titrations

    Which of the following solutions should be used when titrating a 25.00mL sample of CH3COOH that is approximately 0.1 M? a.) 0.150 M NaOH b.) 0.001 M NaOH c.) 3.00 M NaOH d.) 6.00 M NaOH

    asked by jj reddick on November 21, 2010
  54. General Chemistry

    "How would you prepare 150. mL of 0.1M sodium hydroxide given a stock solution of 3.0M NaOH?" I made calculations and figured the process would be to dilute 5 mL of the 3.0M NaOH to 150. mL. Is this correct? For the ideal 150. mL of 0.1M NaOH, I calculated

    asked by Emily on April 21, 2013
  55. Help!!!!!!!!!!!!

    A 0.391 g sample of KHP will be titrated with a NaOH solution with an assumed concentration of 0.100 M. Calculate the volume of NaOH that should neutralize the KHP sample.

    asked by Jackie on March 3, 2014
  56. General Chemistry

    A 0.179 g sample of a vitamin C tablet was titrated with 0.1000 M NaOH according to the procedure in this experiment. The titration required 7.08 mL of NaOH solution. How many moles of NaOH were used in the titration?

    asked by Alex on October 14, 2015
  57. Chemistry

    a 15.00mL sample of NaOH was titrated to the stoichiometric point with 17.40mL of 0.2340M HCl. a) what is the molar concentration of the NaOH solution? b)calculate the grams of NaOH in the solution.

    asked by prince on December 9, 2010
  58. Chemistry

    A 25 mL sample of wine is found to have a concentration of acetic acid of 0.23 M. If this was titrated with a 0.16 M NaOH solution how many mL's of NaOH would be required?

    asked by Susan on November 27, 2010
  59. Chemistry Titration Lab HELP!

    Hi everyone! I just got a new lab that I MUST complete today, and it's about titration- I have absolutely no clue how to do it, it just doesn't make sense to me! I hope that someone can help explain to me how to do it so I can finish ASAP!! Thanks a lot,

    asked by Angel on June 11, 2008
  60. Chemistry

    A 50.0-mL sample of 0.10 M HNO2 is titrated with 0.10 M NaOH. What is the pH after 25.0 mL of NaOH have been added?

    asked by Eric on December 7, 2010
  61. chemistry

    HCl is titrated with NaOH. When doing the titration, some of the NaOH splashed onto the inside surface of the Erlenmyer flask, and you forgot to rinse it into your sample. Would the systematic error be falsely high, low, or unaffected and why? Thanks. As I

    asked by bria on September 17, 2006
  62. Chemistry

    A 50.0 mL sample of 0.10 M pyridine, C5H5N, is titrated with 0.2 M HBr. Calculate the pH to one decimal place when the following volumes of titrant have been added. 0.00 mL a) 0ml b)17ml c)25ml d)40ml

    asked by Katie on March 7, 2013
  63. College Chemistry

    "A student weighs 0.347 g of KHP on a laboratory balance. The KHP was titrated with NaOH and the concentration of the NaOH determined to be 0.110 M. For the second titration, the student correctly diluted 6 M HCl from the reagent shelf using a graduated

    asked by James on October 20, 2010
  64. chemistry

    A 0.10-mol sample of H2(g) and a 0.10-mol sample of Br2(g) are placed in a 2.0-L container. The reaction H2(g) + Br2(g) 2 HBr(g) is then allowed to come to equilibrium. A 0.20 mol sample of HBr is placed into a second 2.0-L sealed container at the same

    asked by Adam on February 11, 2013
  65. College Chemistry

    The Question Is: "A student weighs 0.347 g of KHP on a laboratory balance. The KHP was titrated with NaOH and the concentration of the NaOH determined to be 0.110 M. For the second titration, the student correctly diluted 6 M HCl from the reagent shelf

    asked by James on October 19, 2010
  66. Chemistry

    An impure sample of (COOH)2 · 2 H2O that has a mass of 2.9 g was dissolved in water and titrated with standard NaOH solution. The titration required 32.4 mL of 0.144 mo- lar NaOH solution. Calculate the percent (COOH)2 · 2 H2O in the sample.

    asked by Bella on April 1, 2016
  67. chem

    An impure sample of (COOH)2 · 2 H2O that has a mass of 4.3 g was dissolved in water and titrated with standard NaOH solution. The titration required 44.5 mL of 0.11 mo- lar NaOH solution. Calculate the percent (COOH)2 · 2 H2O in the sample. Answer in

    asked by Big Boy on April 4, 2019
  68. Chemistry

    A 50.0 mL sample of 0.12 M formic acid, HCOOH, a weak monoprotic acid, is titrated with 0.12 M NaOH. Calculate the pH at the following points in the titration. Ka of HCOOH = 1.8 multiplied by 10-4. What is the pH when 50.0 mL NaOH is added 60.0 mL NaOH is

    asked by George on April 3, 2011
  69. AP Chemistry

    There is an unknown amount of unlabelled monoprotic acid in an unknown amount of water titrated with a sample with a solution of NaOH of unknown molarity. After adding 10.0 mL of NaOH, the pH=5.0. The equivalence point is 32.22 mL of NaOH. What is the Ka?

    asked by Ben on March 8, 2011
  70. Chemistry

    Calculate the pH of the the solution that results from titrating 50 mL of 0.6 M NaOCl(aq) with 0.3 M HBr At 0.00 mL of HBr: At 70 mL of HBr: At 100 mL HBr: At 120 mL of HBr

    asked by Carl on March 12, 2015
  71. Chemistry

    A 100.0 ml sample of 0.300 M NaOH is mixed with a 100.0 ml sample of 0.300 M HNO3 in a coffee cup calorimeter. Both solutions were initially at 35.0 degrees celcius; the temperature of the resulting solution was recorded at 37.0 degrees celcius. Determine

    asked by Kristy on November 10, 2010
  72. chemistry

    A 0.8743 g sample of KHP was titrated 42.45-mL of NaOH solution until the phenolphthalein endpoint. What is the molarity of the NaOH solution?

    asked by Anonymous on January 21, 2015
  73. chem

    A sample of potassium hydrogen oxalate, KHC204, weighing 0.717 g, was dissolved in water and titrated with 18.47 mL of an NaOH solution. Calculate the molarity of the NaOH solution.

    asked by amanda78 on November 21, 2012
  74. Chemistry

    A 0.327 g sample of a mixture of NaOH(s) and NaCl(s) requires 31.5 mL of 0.150 M HCl(aq) to react with all the NaOH(s). What is the mass percentage of the NaOH(s) in the mixture?

    asked by Lexie on November 14, 2014
  75. chemistry

    A 100ml aliquot of a water sample containing Ca(II) and Mg(II) is titrated with 22,74mL of EDTA 0.00998 mol/L at PH 10. Another aliquot of 100ml of the same sample is treated with NaOH to precipitate Mg(OH)2 and is then titrated with PH 13 with 15.86 ML of

    asked by william on September 27, 2017
  76. Chem

    A sample contains an unknown amount of tartaric acid, H2C4H4O6. If 0.3888 g of the sample requires 37.74 mL of 0.1000 M NaOH to neutralize the H2C4H4O6 completely, what is the percentage of H2C4H4O6 in the sample? The molar mass of H2C4H4O6 is 150.09

    asked by Jamal on October 23, 2017
  77. Chemistry

    A sodium hydroxide sample is contaminated with sodium chloride. A 0.240 gram sample of this impure sample is dissolved in water and titrated with 21.50 mL of 0.130 M H2C2O4. Calculate the percent sadium hydroxide in the impure sample [(mass of NaOH in

    asked by Sam on July 15, 2015
  78. science

    A 25 ml solution of 0.5 M NaOH is titrated until neutralized into a 50 ml sample of HCl

    asked by Ayomide on June 27, 2018
  79. chemistry

    If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are

    asked by xx on October 26, 2014
  80. chemistry

    When a 0.5725 g sample of Lysol was titrated with 0.100 M NaOH, and endpoint was obtained at 15.00 mL. What is the percent of HCL in the lysol sample?

    asked by Alisha on June 21, 2010
  81. chemistry

    When a 0.5725 g sample of Lysol was titrated with 0.100 M NaOH, an endpoint was obtained at 15.00 mL. What is the percent of HCl in the Lysol sample?

    asked by hank on March 22, 2012
  82. Chemistry

    A sample of 1.029g of KC8H5O4 was titrated with an NAOH solution of unknown concentration. If 22.83 mL of base was used to reach the endpoint, what was the concentration of NaOH? What mass of KC8H5O4 should be used such that a volume of NaOH between 35-40

    asked by Matt on November 1, 2007
  83. Chemistry

    Find concentration acid in 50ml of 1.0 M NaOH is titrated with 75ml of sulfuric acid 2. 120cubic centimeter of 0.8m NaOH is titrated with 150cubic centimetre of nitric acid

    asked by Shingie on May 31, 2018
  84. Chemistry

    a 30 mL sample of vinegar is titrated with .1098 M NaOH. it takes 43.28 mL naOH solution to reach the endpoint. Determine the acetic acid concentration in the vinegar solution?

    asked by Jeff S. on February 23, 2016
  85. chemistry

    2.) If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are

    asked by xx on October 26, 2014
  86. Chemistry

    A Student Performing a lab weighed a 1.0993g sample, containing an unknown KHP, which required 18.06mL of 0.1879M NAOH to reach the phenolphtalein endpoint. a) How many moles of base were consumed by the KHP in this sample? b) How many grams of KHP were

    asked by Brittany on May 9, 2012
  87. math

    50gm of a sample of ca(oh)s is dissolved in 50ml of 0.5N hcl solution. The excess of hcl was titrated with 0.3N -naoh. The volume of naoh used was 20cc. Calculate of naoh used was 20cc. Calculate % purity ca(oh)2 Who help me step by step

    asked by Fai on December 22, 2013
  88. chem--please help me!!

    when a 25.0 mL sample of an unknown acid was titrated with a 0.100 M NaOH solution. Determine Ka for the unknown acid. Volume NaOH = 12.5 mL; pH=3.80 please help me explain in details!!!

    asked by Sue on October 30, 2010
  89. chemistry

    what is the molarity of the acid in when a 30mL sample of HCl is titrated with 10mL of 6M NaOH?

    asked by Boo Boo on November 24, 2012
  90. CHEMISTRY

    n unknown amount of water is mixed with 350 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 52 . 5 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the di- luted NaOH solution. Answer in units of

    asked by Maria on October 18, 2013
  91. Chemistry

    A buret is partially filled with NaOH solution, to a volume of 1.14 mL. A 20-mL sample of 0.1011 M HCl is titrated to a faint pink phenolphthalein endpoint. The final buret reading is 22.37 mL. What is the molartiy of the NaOH solution?

    asked by Anonymous on April 10, 2013
  92. chemisry

    An unknown amount of water is mixed with 350 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 52.5 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the di- luted NaOH solution. Answer in units of M

    asked by cheri on September 19, 2012
  93. AP Chemistry

    An unknown amount of water is mixed with 350 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 52.5 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the diluted NaOH solution. Answer in units of M

    asked by Gabriella on September 11, 2013
  94. Chemistry

    In this experiment NaOH is standardized to titrate it with vinegar so thtat the percent by mass of the acetic acid can be determined. How does dissolved CO2 in distilled water affect the accuracy of the determination of a NaOH solution's concentration? How

    asked by Sandy on March 29, 2014
  95. organic chemistry

    An unknown H2So4 sample of 25.00mL vl is titrated with 0.149 M NaOH. If 45.22mL of NaOH were needed to reach the pink endpoint, what was the molarity of the unknown acid? Show work using conversion factors????? H2SO+2NaOH --> Na2SO4+2H2O Dont know where or

    asked by April on January 31, 2012
  96. chemistry

    Could you help me complete these equations. I can balance them after NaOH (aq) + HI (aq) ---> LiHCO3 (aq) + HI (aq) ---> HCl (aq) + NaHCO3 (aq) --> Na2CO3 (aq) + HBr (aq) --> HNO3 (aq) + KHCO3 (aq) --> HBr (aq) + NH3 (aq) ---> HNO3 (aq) + Ca(OH)2 (aq--->

    asked by Amy on February 20, 2008
  97. chemistry

    Using a BCA table, calculate the molarity of a 25.0 mL sample of HNO3 that's is titrated to its endpoint with 22.7 mL of 0.200 M NaOH.

    asked by caleb on May 11, 2008
  98. Chemistry

    I got pH = 5.3 A 1.00 L buffer solution is 0.250 M in HC2H3O2 and 0.250 M in NaC2H3O2. Calculate the pH of the solution after the addition of 0.150 mol of solid NaOH. Assume no volume change upon the Additon o f NaOH. The Ka value for HC2H3O2 at 25 C is

    asked by Nevaeh on April 29, 2016
  99. College Chemistry

    I need help with this question!! a sample of pure KHP weighing .8097g dissolved in water and titrated with 40.25 mL of NaOH solution. The same NaOH solution was used to titrate a solution of a weak diprotic acid H2X. A sample of 0.18694g of the weak acid

    asked by Emily on April 25, 2012
  100. chem help w/ Lab

    Weight of the mustard package Sample: 3.02 (g) Weight of the mustard package Solution: 33.3 (g) Trial #1 Trial #2 Trial #3 Weight of Mustard Package Solution Delivered (g) : 1.09 .948 .909 Weight of NaOH Solution Delivered (g) : .354 .304 .269

    asked by Den on October 17, 2012