1. US history

    Can some one explain to me in baby words what the panic of 1819 was? like it was caused by the united states bank because...how?? like its says stuff about loans and speculators but i don't know what that means! thanks
  2. Global

    Which United States foreign policy was used to maintain the independence of Greece and Turkey after World War II? a) militarism b) neutrality c) containment d) nonalignment Is the correct answer D, nonalignment?
  3. Economics

    who knows how to measure the true cost of a pint of B-Positive blood? A.None of these B.Any competent medical authority C.Only the Surgeon General of the United States D.An economist E.A clerk at the blood bank
  4. American History

    The Department of Homeland Security protects the United States against terrorism. (a) List three of the five main services that it provides. (b) Why do you think the work of this department is so complex?
  5. Help Plz!!!!!!!!!!! History

    Select one of the environmental issues facing both the United States and Canada. Explain how the countries have worked together to solve this problem. Plz Help!!!!!111
  6. Social Studies

    what effect did john hays open door policy letter have on imperial powers of britain france germany and japan? 1. it provoked the imperial powers to declare war on the united states. 2. it caused the imperial powers to restrict trade in their trade with china. 3. it warned the...
  7. ss

    11. What resources led to the appearance of the Industrial Revolution in New England? (5 points) 12. During the early 1800s, the United States tried to make peace with other countries in order to grow and develop. Give an example of one of these peace efforts and briefly ...
  8. 1st grade

    I am helping my little sister. SHe is in the first grade and learning about Abraham Lincoln. Her questions are- 1. What year was Abe president. What year did he die. 2. How old was he when he died? 3. When did he marry ____. Who did he marry. 4. Who made the first flag? 5. ...
  9. pol week 2 quiz

    The basis for national power lies in (Points : 1) the Interstate Commerce Clause only. the Supremacy Clause and the Treaty Clause only. the Treaty Clause and the Interstate Clause only. the Interstate Commerce, Supremacy, and Treaty Clauses. Question 2. 2. In Cooperative ...
  10. History

    Who was the first president to get impeached? http://www.mapsofworld.com/us-presidents/us-president-trivia.html Scroll down. You'll find it! =) who commanded the texas forces at the battle of the alamo?? .stephen austin .william travis .or brigham young Search at Google or ...
  11. English check please

    1. In the poems in this collection, who faces life with the most hopefulness and self-confidence? the speaker in “Life Doesn’t Frighten Me”********THIS ONE the speaker in “A Dream Within a Dream” the Oysters in “The Walrus and the Carpenter” the Walrus in “The ...
  12. world hitory

    what is the tem for the German attacks on merchant an passenger ships carrying Americn citizens that were resumed in December of 1916 and were largely responsible for the United States entering the war on the side of the Allies? Lusitania
  13. social studies

    i need help with this one problem on a cross word, i couldn't find it any where in the text book.... (blank)factors; reasons why many immigrants from latin america are moving to the united states which include jobs and education. can you help me Pleassseee!!!
  14. cultral diversty

    the linguistic, political, social, economic, religious, and familial conventions or statuses of four Hispanic groups living in the United States. Your paper must address Mexican Americans, Puerto Ricans,
  15. american history

    The post-war years witnessed a "freedom explosion" across the globe, especially in Asia and Africa. Why did several of these new nations turn to the Soviet Union rather than the United States for support
  16. United States 1700s

    How did the colonists across colonial boundaries become more aware of and interconnected with each other during this period 1700-1776? kind of like which events of closeness lead to the declaration of independence?
  17. Oceanography

    why the northeast and southeast trade winds are steady in strength and direction year round but the Northern Hemisphere westerlies alternate from northwest to southwest with summer and winter along the west coast of the United States.
  18. pol201

    Which case established the precedent of the U.S. Supreme Court being able to strike down state laws as unconstitutional? (Points : 1) Marbury v. Madison McCulloch v. Maryland Fletcher v. Peck United States v. Nixon
  19. Social Studies

    Give one reason why the United States should not buy the Louisiana territory.Describe another way that the USA could ship products around the world without using the city of New Orleans.
  20. us history

    Which ecosystem best matches the following description? Found in the wooded regions of the eastern United States, a wide variety of trees and shrubs flourish here. alpine desert tundra deciduous forest****
  21. social studies plz help.

    what is the most exact location of southwest asia. a.west of china and east of united states. b.across atlantic oceon. c.near europe and africa. d.between the metiterranean and the urabian sea's*********
  22. American Government

    Which of the following is the best evidence in support of the view that the United States is a nation of immigrants? A. Declaration of Independence B. Emma Lazarus' poem "The New Colossus" C. Bill of Rights D. Chinese Exclusion Act Thank you!
  23. History

    How was the conflict in Afghanistan different from other conflicts in the region for the united states? All I can think of is that it was the starting point of the war on terrorism, it was costly to move troops into, and it is still ongoing. Can someone please help?
  24. History

    1:Which of the following is the best evidence in support of the view that the United States is a nation of immigrants? A:Declaration of Independence B:Emma Lazarus's poem "The New Collossus"*** C:Bill of Rights D:Chinese Exclusion Act Is this correct?
  25. History

    1. Why was the presidency of George Washington considered to be so significant? A His actions would define the role of the Supreme Court B His actions would set precedents for all future presidents C His actions would determine the need for a president *** D His actions would ...
  26. Statisitcs

    The president of a company that manufactures car seats has been concerned about the number and cost of machine breakdowns. The problem is that the machines are old and becoming quite unreliable. However, the cost of replacing them is quite high, and the president is not ...
  27. Math help.

    1. Write the fraction five-sixths as a percent. Round to the nearest hundredth of a percent where necessary. 33.33% 66.67% 83.33% 1.20% 2. Write the decimal 0.041 as a percent. 41% 4.1% 410% 0.41% 3. Ashley used 2/5 of her savings account to buy a new computer. What percent is...
  28. Math

    Jefferson Davis, President of the Confederate States of America, lived a square number of years. he died in 1889. The digits of the year in which he was born sum to 17. When was Jefferson Davis Born.
  29. algebra

    David makes and sells chairs. The function p(x)=-10x^2 + 100x - 210 indicates how much profit he makes in a month if he sells the chairs for 10 - x dollars each. What should David charge per chair to make the maximum profit, and what is the maximum profit he can make in a ...
  30. social studies

    what factors affect climate? name and describe one of the climate regions of the united states. read climate and people. then fill in the blanks. vocabulary.
  31. Political Science

    Is the rational-comprehensive model or the incremental model best used to describe policymaking in the United States? Provide examples to support your model choice
  32. Algebra

    1) The following graphs shows the growth of the median home value in a particular region of the united states starting in 1996. The graphs states in 1996 and shows the trend through the year 2000; therefore x=0 represents the year 1996 and x=4 is 2000. x-axis (horizontal)= ...
  33. math2

    Mary is moving and wants photos to remember her six friends. If pictures are taken so there is a shot of every possible pair of friends- including Mary, how many pictures will be take? Would one roll of 24 exposures be enough? 27 Mary is moving and wants photos to remember her...
  34. Can u check my answer? U.S History

    "I consider the foundation of the Constitution as laid on this ground: That "all powers not delegated to the United States, by the Constitution, nor prohibited by it to the States, are reserved to the States or to the people." [10th Amendment] To take a single step beyond the ...
  35. Algebra 1

    A city planning committee surveys 100 people waiting at a bus stop about the expansion of the public transportation system. Is this an example of a: random sample, systematic sample, self-selected sample, convenience sample, bipartisan sample, or stratified random sample? I ...
  36. History

    Was the Marshall Plan part of The United States policy of containment? Did the Marshall Plan affect the Cold War?
  37. earth science

    if you didn't know these cities were all cities of the United States, how could you tell from the temperature curves that they were all in the Northern Hemisphere?
  38. 6th grade

    There are more earthquakes along the western coast of the United States than along the eastern coast. Explain
  39. history Civil War

    How might one challenge the idea that the United States was wiser after the Civil War?
  40. Help!

    I don't know What United States did for genocide of darfur. Please tell me about it too. I know some site, so please give me some comment of that answer.
  41. SPANISH-TRUE OR FALSE

    TRUE OR FALSE José Martí died in a battle against the United States ??
  42. policy issue

    I have to come up with a issue statement about a policy and make a chart. For example: if the issue is to maintian the same tuition cost from 1980 to 1982, then all the groups of people that are involved include adminsitration, board of trustees, students, parents, faculty, ...
  43. English Help Asap!!

    Selection 1 There is good news and bad news about grizzly bears in the American West. The good news? Their numbers have been increasing in recent years. In 1975, grizzlies made the threatened-species list under the federal Endangered Species Act. The bad news? some policies ...
  44. Business Ethics

    Which of the following is NOT one of the key requirements for auditor independence? A. Auditors must disclose all other written communications between management and themselves. b. Public accounting firms must report if they are providing audit services to any company whose ...
  45. Civics

    Which statement about officials found in various forms of government is least accurate? A. A confederation would likely have several states with powerful state senators. B. A parliamentary government would likely have a prime minister elected by the legislature. C. A unitary ...
  46. math

    There are 5 boys and 4 girls in my class. In how many ways can they be seated in a row of 9 chairs such that at least 2 boys are next to each other? In how many ways can they be seated in a row of 9 chairs such that at least 3 girls are all next to each other?
  47. History

    1) Which explains why the Compromise of 1850 intensified the argument about slavery? A)People for and against slavery migrated to Western states to influence laws. B)Free states in the West added more antislavery votes to Congress. C)The equal division of slave and free ...
  48. US History

    26. What were the major factors which shaped American foreign policy in the period 1890 to 1900? Show how at least one of these factors influenced our actions in the Panama Canal controversy. Does this answer it?: In 1891, the United States demanded compensation from Chile; in...
  49. Art

    Today, decisions in planning, selecting, and/or creating artwork for public display are made in the following way. Choices are: A. They are the decision of the artist B. by collaboration among the community, artist, and local government. C. They are the decision of the mayor ...
  50. social studies

    without our two great political parties cutting across economic and geogaphic interests, democracy as we know it could never have been made to function. "the author of this statement probably meant to suggest that a) an important feature of the us political system is the ...
  51. social studies

    without our two great political parties cutting across economic and geogaphic interests, democracy as we know it could never have been made to function. "the author of this statement probably meant to suggest that a) an important feature of the us political system is the ...
  52. History8 Check Answers?

    1) The major problem with the Articles of Confederation was that it _____. a.was too similar to the British system, giving one leader too much power b.it gave the states too much power c.it did not give the states enough power d.it did not establish a system that allowed for a...
  53. US Government Repost for Lavan

    Us/Government - Lavan Shepherd, Sunday, December 16, 2007 at 4:31pm The first legistlature in what became the united states was the what?
  54. 5th grade

    IN THE UNITED STATES EACH PERSON CREATES ABOUT 4 POUNDS OF WASTE EVERYDAY HOW MANY POUNDS OF WASTE WILL PEOPLE MAKE IN 5 WEEKS
  55. world history

    Compare the Freedom Charter with the United States Constitution. What rights and guarantees does the Charter call for that are different from those in the Constitution?
  56. social studies

    Compare the Freedom Charter with the United States Constitution. What rights and guarantees does the Charter call for that are different from those in the Constitution?
  57. math

    The total land area for the United States is 3537438.98 square miles what is the value rounded to the nearest thousand square miles?
  58. Math

    Pete has 12 stamps from the United States, twice that many from Mexico, and 3 from Canada. In simplest form, what fraction of stamps does Pete have from each country?
  59. LA check answers?

    Midnight by Sara Holbrook When it’s Sunday and it’s midnight, the weekend put back in its chest, 5 the toys of recreation, party times and needed rest. When I lie in wait for Monday 10 to grab me by the ear, throw me at the shower, off to school and when I hear the train ...
  60. Math

    Am not good with story prombles could someone please help. Can you show me how to come up with answer so that I understand it. The bith rate in the United states in 1996 was 14.7 births per thousand population. In 2006, the birth rate was 14.14 births per thousand. A.Write two...
  61. Communication and Gender Studies

    Hello everyone! I need help determining how are women in the United States today being discriminated against. I need to provide atleast 3 examples. Can anyone offer some ideas? Thank you!
  62. Social Studies

    How did the three phases of Northern industrialization affect the growth of cities? (5 points) How did the immigrants who came to the United States between 1820 and 1860 change the character of the country? (5 points)
  63. social studies

    Why did we go through all of the trouble of landing on the moon in the first place? Why didn’t we use the money we spent going to the moon on improving the conditions of poor people here in the United States?
  64. History

    In which order did these events take place? A) The United States declared war on Japan. B) Germany invaded neighboring countries. C) Japan attacked Pearl Harbor. D) Italy surrendered. MY Choice: C B D A
  65. SS

    During the 1800s, the united states tried to make peace with other countries in order to grow and develop. Give an example of one of these peace efforts and briefly explain what it hoped to accomplish .
  66. Gr 11 - math linear systems

    Word problem: School is raising money for scholarships, with the goal of $16,000. The plan is to sell event tickets for $10, and give each person in attendance a ball cap. The cost of the caps is $2 each. Other expenses add up to $2,000. The organizing committee needs to know ...
  67. Algebra 1

    Can you please check my work? A city planning committee surveys 100 people waiting at a bus stop about the expansion of the public transportation system. Is this an example of a: random sample, systematic sample, self-selected sample, convenience sample, bipartisan sample, or ...
  68. statistics

    The average height for Chinese women is 62.5 inches with a standard deviation of 4.6 inches. What is the probability that a randomly selected woman in the United States would be ≥69 inches tall?
  69. Social studies PLEASE HELP!

    1. What was one impact of the Iranian Revolution on the United States? a. Higher oil prices*** b. Increased terrorisim c. Increased taxes d. Increased military spending
  70. math

    The united ages of a man and his wife are six times to united ages of their children. Two years ago their united ages were ten times the united ages of their children and six years hence their ages will be three times the united ages of their children. How many children have ...
  71. history

    Question 2 (04.05 MC) Using the map and your knowledge of U.S. history, what do the details of the Rocky Mountains suggest about the Lewis and Clark expedition? The group made a grave mistake in not turning back in Missouri. The group really could have traveled by river all ...
  72. English III

    1) Which line from "Totally like whatever, you know?" represents the poet's ability to apply proper use of syntax? (4 points) Even when those sentences aren't, like, questions? You know? That we've just gotten to the point where it's just, like . . .whatever! Where are the ...
  73. us history

    has the history of the United States been mostly positive, mostly negative, or some of both ?
  74. Social Studies

    How do the United States and Canada use their natural resources? What are the effects of the use of these resources?
  75. 6th grade

    Ecenomic problems. How can I make some change in the world? Ecspecially when I am older. How can I affect the lives of other people and our country. President Obama made a school speech and we got thi sproject from it.
  76. physics

    Two speakers are driven by a common oscillator at 870 Hz and face each other at a distance of 1.20 m. Locate the points along a line joining the two speakers where relative minima of pressure amplitude would be expected. (Use v = 343 m/s. Choose one speaker as the origin and ...
  77. CULTURAL DIVERSITY

    Can anyone please read over my assignment and let me know if there are any grammar or spelling errors? CheckPoint: Modern Challenges in Immigration o Should United States government policy favor certain kinds of immigrants? o Should [citizenship] preference be given to the ...
  78. Check my social studies(PLEASE)

    1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...
  79. History

    What main issue was most difficult for the Framers of the Constitution to resolve? A.)The problem of how to manage the debate B.)The details of representation for the states C.)The issue of where the President should live D.)The question of who should write the Constitution B?
  80. Language Arts

    Hello, this is long but I need my answer checked to this short selection the question is asking What best expresses the Author's point of view. Story selection: There's good news and bad news about grizzly bears in the American West. The good news their numbers have been ...
  81. math am i correct

    In 2002 there were more than 30,000 McDonald’s restaurants in the world. Of these, approximately 14,000 were in the United States. In Great Britain there were 1,116 McDonald’s franchises. The following data are taken from those 1,116 McDonald’s. Total employees: 49,726 ...
  82. history

    the aim that Congress had in passing the War Powers Act was to a. give the President more power in using American forces overseas b. forbid the President from ever sending American forces overseas c. limit the President's emergency powers in sending troops overseas d. order ...
  83. math

    A bag contains 5 red balls and 7 green balls . A ball is picked at random , its color is noted and it is given out . The bag is shaken and a second selection is made. A. Draw. Tree diagram to illustrate thr information. B. Calculate the probability that both balls are red
  84. please review

    these two paragraphs are from a paper I am writing for my international law class can someome please revise and let me know what you think. thanks Indeed, as it was customary, over foreign public vessels in its ports nation’s understood to waive the exercise of its ...
  85. social studies

    Your flight takes off from the eastern United States at 10 AM. What time will you arrive on the west coast, if the flight takes six hours?
  86. earth science urgent

    in the continental United States, what happens to rain that falls west of the Great Continenetal Divide? Rain that falls east?
  87. Social Studies

    How did changes of social economic and political changes significant to the growth of city life during the 19th century in the United States?
  88. us history

    ((AN ERA OF LIMITS 1969-1980)) How were the relations between the United States and the Soviet Union different during this era? How were the relations the same?
  89. ETh 125 cultural divesity

    i got to write a 1000-1700 word research paper on the linguistic, political, social, economic ,religious and familial conventions and four hispanic groups living in th united states
  90. history

    please help me with this because of its reliance on aircraft to carry nuclear weapons, the United States lagged behind the Soviet Union in a. hydrogen bomb testing b. spy plane technology c. missile development d. destroyer and cruiser construction thanks :)
  91. social studies

    In one or two paragraphs, describe how the strong United States action taken in Grenada was an attempt to redress an earlier American policy failure in Cuba. Be sure to include relevant historical details.
  92. US History

    What was the main purpose of Truman's speech a)to frighten the soviet gobernment b)to make clear how the United States would respond to Communist aggression c) to win congressional approval of the containment policy d)to expand the cold war
  93. us history

    One of the significant changes in atmosphere in Jefferson's administration was: the number of common people involved in government the closing of the Bank of the United States the widespread dismissal of Federalist officeholders the reinstatement of the Alien and Sedition Acts
  94. Social Studies

    After the Spanish-American War, the _______ reserved the right of the United States to intervene in Cuba's internal affairs. A. Platt Amendment B. Foraker Act C. Caribbean Accord D. Open Door policy Is it A?
  95. Politics in the 1980s and Beyond- PLEASE HELP

    What factor did not contribute to the recession in the United States in the early 1990s? A.increasing oil prices B.rising consumer debt C.lighter minimum wage D.failure of banks and savings and loans
  96. History

    The United States Supreme Court decision that requires prosecutors to turn over any evidence that tends to show the innocence of the defendant is: A. Batson v. Kentucky B. Gideon v. Wainwright C. Santobello v. New York D. Brady v. Maryland
  97. social studies

    What has been the result of free market policies in Mexico? Greater economic growth. (MY ANSWER) Les trade with other countries. Poor relations with the united states. Increased profits for small farmers.
  98. social studies

    What was Hamilton’s main purpose in proposing a protective tariff? A. To support american business B. To raise money for the government C. To make the North stronger than the South D. To provide funds for the bank of the United States Connections
  99. SOCIAL STUDIES

    Which examples best shows the united states as a mediator? A.) Debating human rights with China B.) Supporting democracy in the Philippines C.) Promoting a peace agreement in Bosnia D.) Encouraging the end of apartheid in the South America Is it C? <3
  100. Statistics

    Suppose that more than a decade ago high levels of lead in the blood put 81 percent of children at risk. A concerted effort was made to remove lead from the environment. Suppose, according to a survey, only 5 percent of children in the United States are at risk of high blood-...
  1. Pages:
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. 42
  44. 43
  45. 44
  46. 45
  47. 46
  48. 47
  49. 48
  50. 49
  51. 50
  52. 51
  53. 52
  54. 53
  55. 54
  56. 55
  57. 56
  58. 57
  59. 58
  60. 59
  61. 60
  62. 61
  63. 62
  64. 63
  65. 64
  66. 65
  67. 66
  68. 67
  69. 68
  70. 69
  71. 70
  72. 71
  73. 72
  74. 73
  75. 74
  76. 75
  77. 76
  78. 77
  79. 78
  80. 79
  81. 80
  82. 81
  83. 82
  84. 83
  85. 84
  86. 85
  87. 86
  88. 87
  89. 88
  90. 89
  91. 90
  92. 91
  93. 92
  94. 93
  95. 94
  96. 95
  97. 96
  98. 97
  99. 98
  100. 99
  101. 100