Calculus (Answer Check)

87,537 results, page 20

Calculus Please Help

The radius of a 12 inch right circular cylinder is measured to be 4 inches, but with a possible error of ±0.2 inch. What is the resulting possible error in the volume of the cylinder? Include units in your answer. my answer 30.16

calculus

what is the answer for the integral of (1/(xln(x)) from 1 to infinity? I first found the integral using u substitution- so u=ln(x) and du=1/x*dx this gave my du/u,leading to the ln(u) =ln(ln(x)) from 1 to infinity then I did the limit as t approaches infinity of 1/(tln(t)) - ...

calculus

Sand falls from a conveyor belt at a rate of 20 m^3/min onto the top of a conical pile. The height of the pile is always 3/4 of the base diameter. Answer the following. a.) How fast is the height changing when the pile is 10 m high? Answer = m/min. b.) How fast is the radius ...

Health please cehck my answer

please check my answer thanks :) Dr Bob make an erronrous entry in the record. Three years later nurse Sue noticed the mistake and corrected it Why was this correction improper !. Too much time passed to correct the record 2. The corretion was made by the nurse not the doctor ...

Business Finance

Please help!!!!!!!!!!! On November 1, 2009, Broom Company received a bank statement that showed a $2950 balance. Broom showed a $4010 checking account balance. The bank didn't return check No. 124 for $1080 and check No. 138 for $720. A $3200 deposit made on October 30 was in ...

calculus-can someone please help me with this ques

Find all zeros of the following polynomial. Write the polynomial in factored form. f(x)=x^3-3x^2+16x-48 I put: x^2(x-3)+16(x=3) (x-3)(x^2+16) For zeros: x-3=0 x=0 **My teacher stated check the equation solution again. What is the value for x and hence what is the zero for the ...

PLEASE HELP CHECK ANSWER SCIENCE

5. Which of the following body systems does not rely on the autonomic nervous system to stimulate involuntary events? A. skeletal system B. digestive system C. circulatory system D. respiratory system My Answer skeletal systems

Chemistry please check

1. All of the naturally occurring radioactive decay series end when the radioactive elements have decayed to bismuth (Bi) hydrogen (H) lead (Pb) uranium (U) answer: Uranium (U) 2. This type of radiation can easily pass through a human. gamma ultra-violet beta alpha answer: ...

Nutrition of the young child

Following the nutritional label on a jar of peanut butter, you determine that 1 once of the peanut butter contains 115 calories and 9 grams of fat. Whst percent of the calories come from fat. A.30 B.40 C.70 D.80 I chose C as my answer. Can someone check my answer.

i-ready mastery check

Sally has 3 white tennis balls and 4 orange tennis balls. Drag a ratio into each box to represent the relationship between the two quantities. Answer choices may be used more than once. Not all answer choices will be used.

Safety

who is the father of occupational medicine in the United States I can't find anything on the web. Here is my suggestion: At the school, check the encyclopedia under Public Medicine, and Occupational Health. If that fails, call the local Public Health Service and ask to speak ...

math(check answers please)

please check my math answers again thanks. by the age of 27,justin had visited 25 out of the 50 states.what fraction of the states had justin visited?write the answer in simplest form. A.2/1 B.25/50 C.1/2(I PICKED THIS) D.1/3 Heather drove 10 miles in 22 minutes.which is the ...

Spanish-Please check my answer

Did I answer the question correctly? ¿Qué haces cuando hay un examen grande? Yo estudio cuando hay un examen grande Thank you

Chemistry

I would like to check my answer to the following question: The permanganate ion oxidizes bromide in acidic conditions to form bromine, manganese(II) ion and water. Give the balanced equation of the reaction. My answer: 3e- + 8H+ (aq) + MnO4- (aq) + 2Br- (aq)  Br2 (aq...

Math

Brody deposited $500 into an account that earns 4.2% interest compounded annually. He makes no additional deposits and no withdrawals. Approximately how much interest will the account have earned after 7 years? A $167 B $420 C $542 D $665 I think the answer is D. But can ...

Calculus 1

Use the fundamental theorem of calculus to find the area bounded by f(x)=3 square root of x+2x and the x-axis between x-=0 and x=1

Calculus AP need help!

Use Part 1 of the Fundamental Theorem of Calculus to find the derivative of the function. If f(x)= ∫(4,x^3)√(t^2+10) dt then f '(x).

Math - please double check me

There are 42 accounting classes with 31 students in each class. Estimate the total number of students in the accounting classes. a. 1200 b. 900 c. 1600 d. 1500 answer: c One kilometer is equal to 1000 meters. What fractional part of a kilometer is 500 meters? Simply your ...

French

Could you check these thanks Directions: Complete each sentence with the correct form of the verb in parentheses. 1. Le matin, tout le monde veut la salle de bains. Moi, je -------- à sept heures. (se réveiller) Answer: me réveille 2. Mon frère -------- à sept heures ...

Pre-Algebra

Can U Just Check My Answer Please! Thank You Guys :D Complete the sentence below. Scatter plots are used to look for a pattern of association, or trend, between ____________ A) one set of values. B) two sets of values. C) three sets of values. D) four sets of values. My Answer: B

Pre-Algebra

Can U Just Check My Answer Please! Thank You Guys :D Complete the sentence below. Scatter plots are used to look for a pattern of association, or trend, between ____________ A) one set of values. B) two sets of values. C) three sets of values. D) four sets of values. My Answer: B

calculus; implicit differentiation

Use implicit differentiation to find the slope of the tangent line to the curve at the point (4,1) -1x^2 - 4xy + 3y^3 = -29 I differentiated both sides and solved for dy/dx and got 2x-4y/9y^2-4x. Then I plugged in X and Y and got -4/7 but when i enter my answer it's wrong. ...

Math - Solving equation (check )

7 = (210+88t)/(2(sqrt(210t+44t^2))) Is t= 1.0479....? I got the denominator multiplied by 7 and squared both sides to eliminate the sqrt and then simplified, used the quadratic formula to find the values but since the questions is about squirrels growth it can not be a ...

about jiskha/ math

I had a dumb question awhile ago I had submitted a question ( Ted bought four lawn chairs for $ 22 each a pinic table for $ 212 and an umbrella for $85) etc anyways I had wanted someone to check my answer which they did , however I lost my paper Is there away to retrieve my ...

vocab (english)

i have improving vocabulary skills 4th edition book and i need sentence check 2 answers and final check

Algebra-Please check

Please check- sqrt of 2x + 15 = x Answers: -5.3 -3.5 -3 5 I think according to my calculations it would be 5, correct? sqrt root of 7-x = 3-solve for x Answers: -2 2 4 -4 My choice would be 2 Is that correct- I squared both sides and came out with 7-x = 9 and then x = 2 Thank ...

Pre-Calc-Please check my answer-I think I have it

Could someone please check these-I had tried one last night but it was really wrong so I'm been working-hopefully these are correct. What are the roots of the equation and answers have to be simplified 2x^2 + 5x-10 =0 2x^2 + 5x-10+10=0+10 2x^2 + 5x = 10 2x^2 + 5x/2 = 10/2 2x^2...

Pre-Calc-Please check my answer-I think I have it

Could someone please check these-I had tried one last night but it was really wrong so I'm been working-hopefully these are correct. What are the roots of the equation and answers have to be simplified 2x^2 + 5x-10 =0 2x^2 + 5x-10+10=0+10 2x^2 + 5x = 10 2x^2 + 5x/2 = 10/2 2x^2...

Calculus

Water is drained out of tank, shaped as an inverted right circular cone that has a radius of 16cm and a height of 8cm, at the rate of 4 cm^3/min. At what rate is the depth of the water changing at the instant when the water in the tank is 6 cm deep? Show all work and include ...

Chemistry- Answer Check

In an ideal gas, if only one molecule in a thousand has enough energy to react, how can all molecules in a reactor be consumed? My answer: when the one molecule reacts, it causes the other molecules to gain energy. Is this right? I'm still confused on the question

Math

Please double check me Find each rate 240 pounds of fertilzer divide by 6 lawns Answer: 40 lbs/lawns Which is the better buy: 5lb of sugar for $4.75 or 20lb of sugar for $19.92 Answer 5lb Write the following proportions If Maria hit 8 home runs in 15 softball games, then she ...

calculus

Find the distance from (3,7,-5) to each of the following. a. the xy-plane b. the yz-plane c. the xz-plane d. the x-axis e. the y-axis f. the z-axis **I just wanna check my answers because I didn't really understand it when the teacher was explaining it and it's an even ...

Physics

Two students are on a balcony 20.5 m above the street. One student throws a ball (ball 1) vertically downward at 11.1 m/s; at the same instant, the other student throws a ball (ball 2) vertically upward at the same speed. The second ball just misses the balcony on the way down...

calculus

Help! I have a test tommorow! I don't understand (b), (c), (e), and (g). The answers are listed following the each question. Here's a discription of the graph: There is a graph of a function f consists of a semi circle (-3 to 1 faced downward on the x-axis) and two line ...

Calculus, check my answers, please!

Could someone tell me if I'm right, and if not what the correct answer is? Thank you! I'd appreciate an explanation, too, if you could. :) 1. Suppose you're given the following table of values for the function f(x),and you're told that the function is even: x f(x...

Pre Calculus

Find the roots of the function g(x)=x^3 +16x a)0,4i, -4i b)0,-4,-4i c)0,4,4i d)0,4,-4 The equation can be rewritten x(x^2 + 16) = 0 The function is zero if x = 0, OR if x^2 = -16 That should give you a hint of what the roots are. So you take the square root of -16 which gives ...

English Check answers

2) Your online chat name should never contain your full name. True or False ~ (My answer is TRUE) 3) It is safe to tell your online acquaintance (someone you have NEVER met) your a. full name b. address c. phone number d. favorite music ~ (My answer) 4) Using the ideas of ...

algebra -

#21 -can you help me solve this equation: 3x^2 (2x - 2) i keep getting: 6x ^2 -6 #22 can you check this one: (2x ^2) (6x^2) i got 12x #23 can you check this one: (4m^2 + m -2) + (-m^2 - 3m) i got: -4m ^2 + 4m-2 #25 can you check this one: (3x^2 -x -1) + (2x^2 + 2x -1) i got: -...

Math

Can someone please check my answers? A yard has a square gate that has an area of 8 square meters. 1. What is the height of the gate in meters? Answer: 28 meters 2.How many feet would that be? Answer: 8.4 feet 3. If each side was 1 foot longer, what would be the area of the ...

French

Could you please check these thanks. Directions: Complete the following with croir. 1. Il------- que tout est moins cher pendant les soldes. Et vous, vous ---------- ça aussi? Answer 1: croit Answer 2: croyez 2. Julien -------- que l'examen va être facile, mais nous, on...

math

If I am making a map that has a distance of 200 mm, and the actual distance is 700m. How do I find the calculations to know how much each mm is? You can set up a proportion with x being the number of meters represented by each mm. 200 mm / 700 m = 1 mm / x If you post your ...

Calculus

I need to take a college calculus class. Can someone direct me to a site which might help me get a good start? Thanks in advance.

calculus

Use the fundamental theorem of calculus to evaluate the following integral ∫^π/2 **the bottom is zeroe. |cosx| dx

Calculus

Use any calculus method to determine extrema, intervals where the function is increasing or decreasing, asymptotes,and points of inflection for y = -x^4 + 2x^3 - x + 2

Calculus

Find the derivative of the following function using the appropriate form of the Fundamental Theorem of Calculus. intergral s^2/(1+3s^4) ds from sqrtx to 1 F'(x)=?

Calculus

Find the distance from point P<5,5,2> to the line x=0 , y=5-5t, z=2+t. I keep getting 0 and that's not the correct answer and I can't figure out what's going wrong.

Pre-calculus-chck answers

Determine the value of w so that the line whose equation is 5x-2y=-w passes through the point at (-1,3). Answer: w=11

pre Calculus

how do you find additional points on a line with a slope of 1/2 and a given point of (7,-2)? im sorry but i still cant get an answer for this question.

CALCULUS

Determine whether F satisfies the hypotheses of the mean value theorem on [a,b], and if so, find all numbers c in (a,b). f(x)=X^2/3 [-8,8] why this answer is f is not differantible?

Calculus

no one on physics forums seems to know the answer so I was wondering if you guys could help post anser on these forms of course if you can help my question is here h t t p : / / w w w . p h y s i c s f o r u m s . c o m / s h o w t h r e a d . p h p ? t = 4 2 1 7 5 8

AP Calculus

Find (dy/dx) for the following implicitly defined function: cos(x-2y) = 3y for the answer, i got.. dy/dx = (-sin(x-2y)) / (3-2sin(x-2y)) but i'm not sure if it's right..

calculus

Consider the function f(x)=In(x^2+1). Calculate the slope of the tangent line at the point (2,ln(5)). Round your answer to two decimal places.

Calculus

integral 5e^t-(sin(t))dt I figured this out as the answer 5e^t+cos(t). My question is if I need to put a +C at the end of the equation. Thanks for your time.

Calculus

Use integration by parts to find the integral. Round the answer to two decimal places if necessary. (x+4)^ln x dx between 3 and 0

calculus

Solve the differential equation below, given the initial condition f(0) = 3. Express your answer using words or symbols. y=-5x^2

Calculus

Determine an expression, in simplified form, for the slope of the secant PQ. Given: P(1,3) , Q(1+h, f(1+h)) , where f(x) = 3x^2 PQ=Y2-Y1/X2-X1 I keep getting wrong answer, arghhh.

calculus

need some help im doin antiderivatives it has (2-x^2)^4xdx i understand how to do it for the most part but i come up with 1/5(2-x^2)^5+c the book has a answer of -1/10(2-x^2)^5+c how what am i doing wrong

Calculus

How do I answer these questions. Please show work. The answers are through the link as a png image. THanks! h t t p : //goo.gl/NNf9A

Applied Calculus

Use differentials to approximate the quantity (give answer to 4 decimal places) 4th root of 256.6.

Calculus

Use the Evaluation Theorem to find the exact value of the integral ç from 1/2 to 0 (a/ã(1−x^2)dx. The answer should involve the parameter a.

Pre-Calculus/Trigonometry

Help please If, f(x)= 3/x+2 -√x-3, complete the following statement. Round your answer to the nearest hundredths place. F(7)= ?

Calculus

Give a Right-hand sum approximation of integral 1 to 4 of x^2 with n=4? I have done this problem alot and my teacher says the answer is 30 but I cant get it. HELP

pre-calculus 11

The infinite series 1+3x +9x^2 +27x^3+.. has a sum of 4.The value of x is? so if 1/1-r I substitute 1/1-3x =4 so x=1/4 if someone could confirm that my answer is correct? thanks so much

Calculus

Find the volume of the solid obtained by rotating the region under the graph of f(x)= 9-x^2 for 0<= x<=3 about the vertical axis x= -2. My answer: 81 pi/2

calculus

Find the solution of the differential equation that satisfies the given initial condition. dp/dt=2 sqrt(pt), P(1)=5 my answer: P=(2/3t^(3/2)+(15sqrt(5)-10)/15)^2 how is it wrong?

Calculus

Design an Advanced U substitution problem whose answer must be exactly 6 and can be solved without using calculator?

Calculus

The end behavior of f(x)=(2+x^2)/(x^2-36) most closely matches which of the following: y=1 y=-18 y=2 y=0 I still don't get this based on steve's answer will someone please help?

English

Please check my answer thanks:) This is an example of paraphasing Sue studied Dr Jone's article and restated it in her own words. I said yes

Health Law

please check my answer thanks :) a pretrial conference most likely would occur when... i said ... during an appeal

math mortgages please check answer

The monthly payment on a$100,000 mortgage at a rate of 8 1/2 % for 20 years is 8678.23 I am not sure

health

In which condition is the patient most likely to hemorrage? a.thormbocytopenia b.polycythemia c.thalassemia d.erythroblastosis fetalis (c) could you please check my answer?

chemistry

At what temperature (C) will a gas sample occupy 6.1 L if it originally occupies 17.8 L at 27.1C? T1V1=T2V2 T1(6.1)=(17.8)(300.25) T1=876? Please check my answer

chemistry

At what temperature (C) will a gas sample occupy 6.1 L if it originally occupies 17.8 L at 27.1C? T1V1=T2V2 T1(6.1)=(17.8)(300.25) T1=876? Please check my answer

chem- check my answer

magnesium hydroxide + hydrobromic acid --> is the formula for that Mg(OH)2(s) + HBr(aq) ->H2O(l) +BrOH(s) and are the physical states correct??

8th grade math

I am not sure if I did it correct, can you please check this answer for me, Ms.Sue? :) Writing equations in point-slope form: m:3, p:(-1, -2) (y-y1) = m(x-x1) y-(-2)=3(x-(-1)) y+2=3x+3 y+2-2=3x+3-2 y=3x+1

office finances

which of the following would require a cash receipt a.credit memo b.purchase order c.check d.refund my answer is b

teachers aide

Resources for educating young children with diverse abilities part-3 Please check my answer?This is my last exam. 1--c 2--b 3--c 4--c 5--a 6--d 7--b(not sure) 8--d 9--b 10-c 11-b 12-a 13-d 14-c 15-d 16-a 17-c 18-d 19-c 20-a

check my science hw please.

24. can provide an economic benefit to A. drug companies B. tourists C.hikers D.endangered species I got A for my answer.

Maths

Check my answer please? Not sure if I did this right. Let y = f(x) be a cubic polynomial with leading coefficient a = 2 and f(-2) = f(1) = f(2) = 0. find the factored form of f. I got: f(x) = 2(x + 2)(x - 1)(x - 2)

Edu tech

Can you please check this Probability can be used to determine the likelihood of specific ________. A:games B:occurrences C:questions D:opportunites D is my answer

Language arts

most unintentional poisoning occur in children under A.10 B.2 C.5 D.6 months My best answer is b can you check please @Ms.Sue

Math

Please check my answer~ Find the distance between points C (4,12) and D (-2,5) to th3 nearest tenth. d=sqrt(-2,4)^2+(5-12)^2 d=sqrt36+49 d=sqrt85 d=9.2

ss

Can someone check this answer? Haiti shares an island with which country???? A-el Salvador B-The diminocon republic C-Cuba D-The Bahamas I think it is b or c pls help :)

Calculus

Integrate e^(-x^2/2) dx What branch of calculus is this? Is this differential equations?

calculus

Find the limit of this calculus problem.? (5x-3)/(ln(5+4e^(x)) x=inf

calculus

How can we verify area of square and rectangle by calculus ?

Calculus

How can I efficiently study for a Calculus test with 8 sections?

calculus

Can I have a website of Beginner calculus books?

Calculus AB (AP)

Hi, I have a calculus test tomorrow and I understand how to complete all of the problems, but I am unsure behind the reasoning of taking two derivatives. Can someone please explain the following: 1. g(x)=e^(f(x)) g'(x)=e^(f(x))f'(x) 2. f(x)=Integral from 0 to 3x of the square ...

Chemistry

Can someone check my answers for me thank you. This is my 3rd time posting this one up...maybe its just not going through bc I don't see it on the current ?s. 4NH3 + 7O2 --> 4NO2 + 6H2O 1)How many grams of oxygen are necessary to produce 4.50 moles of NO2? answer: 252 grams...

math

If the answer is 1-2/3m what is the question> How can you solve equations like these? 9r + 7 = 4r - 8 Need to get the r on one side. 1st- subtract 4r from the right side of the = sign. What you do to one side do to the other. 9r-4r+7=4r-4r-8. 5r+7=-8 2nd- subtract 7 from ...

READ THIS!

Please answer my question that I posted at 6:10 quickly because I have to in a little while!!! Your answer is posted. However, you're still going to have to do the math to find the equivalencies. If you'd like to post your answers, we'll be glad to check them. We do not do ...

Math

The average of X numbers is 15. If the sum of the X numbers is 90, what is the value of X? A)5, B)6, C)8, D)15 or E)75 What is the correct answer and how do you set up the equation? The answer is b)6 because if there are 15 average numbers and the sum is 90 you just multiply 6...

Health of young children

Which of the following statements regarding exclusion policies is true? A.They prevent illness and infection in centers B.They're necessary only when there's threat of serious illness C.They protect care providers against charges of negligence D. They serve as guidlines for ...

sig figs

each of the following were suppose to be rounded to two sig figs. mark then correct or incorrect. if incorrect state the correct answer 1) 1.249 103 to 1.3 103 i know its wrong but i don't know the correct answer 2)7.999 102 to 80 its wrong and i thought it was 800. but they ...

Math

In one hour, Ed used 2/5 of the time to complete his homework and 1/4 of the time to check his email. How much time did he spend completing his homework and checking email? Write your answer as a fraction. (Bonus: write the answer in minutes.)

Math

In one school, 5/6 of the sixth graders take a foreign language. Of these students 2/5 take French. What fraction of the sixth graders take French. Answer: 5/6 x 2/5=25/30 + 12/30=37/30=1 7/30 Can you please double check my answer to see if I got it right.

Calculus-Math

The ordering and transportation cost C for components used in a manufacturing process is approximated by the function below, where C is measured in thousands of dollars and x is the order size in hundreds. C(x) = 12((1/x)+((x)/(x+3))) (a) Verify that C(2) = C(15). C(2) = 54/5 ...

Statistics/check answer

If a population has a standard deviation σ of 18.2 units, what is the standard error of the mean if samples of size 25 are selected? Show all work. standard error of the mean = 0/sqrt(n) = 18.2/sqrt(25) = 18.2/5 =3.64 Answer 3.64

Math

Write a list of steps that are needed to find the measure of angle B. A measures 72 degrees and C measures 113. What does B measure? My Equation Answer: b=180-(a+c) 72+113=185 180-185= -5 My Word Answer: When you need to find the measure of B the answer is -5. First, you need ...

Pages

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51
  52. 52
  53. 53
  54. 54
  55. 55
  56. 56
  57. 57
  58. 58
  59. 59
  60. 60
  61. 61
  62. 62
  63. 63
  64. 64
  65. 65
  66. 66
  67. 67
  68. 68
  69. 69
  70. 70
  71. 71
  72. 72
  73. 73
  74. 74
  75. 75
  76. 76
  77. 77
  78. 78
  79. 79
  80. 80
  81. 81
  82. 82
  83. 83
  84. 84
  85. 85
  86. 86
  87. 87
  88. 88
  89. 89
  90. 90
  91. 91
  92. 92
  93. 93
  94. 94
  95. 95
  96. 96
  97. 97
  98. 98
  99. 99
  100. 100