Biography

172 results

biography

Hi, im susan. I am currently in english honors and have to do a biography on someone i admire. The person i admire most right now is jeffree star. I have never really wrote a biography on someone. And could use some help. I don't know what to include about him and what to say...

Lana Del Rey Biography Help

Im doing a biography on the famous singer lana del rey, and im wondering what things I should include in a biography?

biography

where can i find information on queen latifah. i have to write a biography about her..

Biography

I am looking for some great, useful sights on Walt Disney for a biography I am working on. Please and thank you.

biography-buying

J. K. Rowling A Biography (Hardcover) by Sean Smith (Author) Can I find this at any book store, such as F.Y.I.,etc, what about Target or WalMart?

Biography help

I'm writing a biography on Anne Frank AND Hitler so if anyone has any good links, books, ect. i would really aprreciate it because im not getting anywhere lately. thanks!

Science

what is this overall process (crash, recovery, extinction, survivability, genetic weakness, etc.) called in nature? History of life Biography Biography is it right come on talk to me

HISTORY

i need to write a biography and a birth certificate on george brown. but i have no idea what a biography, birth certificate are suposed to look like use search engines and use images Thank you for using the Jiskha Homework Help Forum. Your parents probably have a copy of your ...

social studies

How old was george washington when he died You can always find this type of information by searching the person's name at www.biography.com http://www.biography.com/search/article.do?id=9524786 =)

language arts

Can you write a Biography report using and autobiography book on Andrea Bocelli. The report is due 3rd December, and he is my hero,idol and there are no books biography books in my library on him?

Biography

How do I start my biography? I am writing about my sister, but I don't know how to start.

biog

When Was Oprah Winfrey Born? Look her up here: http://www.biography.com =)

ENGLISH 9 BIOGRAPHY

we are doing a biography on our favourite singer or singers, and i luv justin bieber and one direction. My first choice is one direction since i really love their music. but then the problem is that i will have to do 5 biographys since their are 5 people in one direction. I ...

Math

In a class book order,2/3 of the books are fantasy and 1/4 of the books are biography.If the order contains 60 books,hoe many books are either fantasy or biography?

MSDS sheet

Does anyone know where I can get a free MSDS sheet WITHOUT giving my complete biography? I don't mind an email address and even a name but land mail address, phone number, number of adults in household, cars in household, fax number, and other garbage is going too far. I tried...

American Literature

I have to write a report on Mark Twain. I'm not suppose to write his biography. I'm supose to write about his works, achievements, impact on his readers, society, american literature, etc. I haven't been able to find too much, because the internet just shows his biography. If ...

sociology

i'm reading a short excerpt from C.Wright Mills book The Sociological Imagination, and i have no idea when he writes this: No social study has completed its intellectual journey until it comes back to the problems of biography, of history, and of their intersections? quoted--"...

Biography

What was Louis Armstrong's goals?

History

The biography of nelson mandela

english

Biography of nelson mendela

accounting

How to write a biography section of an annual report?

Literature

Explain how the biography of an artist can impact a work?

autobiography question

I have to turn in a "model biography" tomorrow. What is this? I also was wondering if there was an outline or guide to follow while writing an autobiography? 6th grade TIA Biographies and autobiographies are reports of a person's life. They usually start with the person's ...

English

Has anyone written a biography- an actual book- on the author J.K. Rowling?

writing

How do you write a good conclusion to a biography about a classmate?

english

How would i write a thesis sentence for a biography on C.S. Lewis?

English HELP!!!

I need a biography about Jim Lovell!! HELP PLEASE

biography

What are two or three most important lesson you or any other young person might learn from the way Vincent van Gogh lived? http://en.wikipedia.org/wiki/Vincent_Van_Gogh Many will be obvious when you read over the biography of him at this site. =) http://www.jiskha.com/display....

english

Any idea's of an epigram for a biography on the Wright Brothers? (eg. he who fly's the plane etc)

5th grade

need the biography ofEmily Hutchinson for my English class.

english

can you give me a good sentence using the word biology and biography

science

on what website do you find the biography of a latin american inventor or scientist?

French

can i please have a short summary/biography on Gaspard Ulliel?

English

How is an autobiography, such as A White House Diary, different from a biography?

biography

what are examples of acts of noncooperation and civil disobedience that Ghandi encouraged?

Biography

Why was the marine biologist Rachel Carson's ideas about pesticides initially opposed?

language arts

where could i look to find information about the wright brothers that i can use in a biography project?

Eassy

My assignment is to write autobiographical research paper that analyzes the influences of race as it relates to your community. I don't know how to start out. Please advise. Thanks, Chandara It sounds as if you are supposed to write about a part of your life (autobiography) ...

history

Any web sites that will have a brief, informative biography of John Calvin?? About his life and influence on Calvinism.. Thank you!

grade 5

can i have the biography of the most famous black inventor.About his life going to school and growing was like. thank you

SOCIAL STUDIES

WHO was a former governer of tennessee and proven military leader www.infoplease.com/biography/var/samhouston.html

english

can any one help me by getting me some info on princess diana her life story or a biography or something but not he wikipedia because i have that already so plz help me ty

language arts

i need a biography of jodi lynn anderson. i can only find two line bio's at her publisher's sites. where else can i look?

Language Arts

what form of nonfiction is this most likely from? A)An address B)A biography C)A Memoir D)An expository essay I think its A I need this too be answered quick!

science

respected teachers, i need brief biography about 1. Charles Darwin 2. Galileo Galilee 3. Louis Pasteur and 4. Marie curie thanks your sincerely x-y-z

english

I'm writing a biography on the Wright Brothers and need to know how Orville Wright died???

vocab

I do not have a dictionary at home... could you tell me what page biography is on in the dictionary?

literature

To write a biography about somebody do you have to have their permission?

English

how do I start an Auto Biography? I mean what sentence should i start it with?

Biography

I am researching "Ishmael Beah" and haven't come up with anything about him besides the controversial book.....can you please point me in the right direction of his life - birth, etc. Thanks....

sociology

I need some advice on a paper with the sociological perspective icluds history, biography, social lcation, macro-leve-microlevel and theorcical perspectives on 9-11 survivors

english

so to write a book review i need to write about the character,then the theme and plot,style ,setting and biography and then a conclusion.

ENGLISH

need urgent help with an epigram for a biography about the Wright Brothers- an epigram is like a quote or saying that is at the start of a piece of text.

LA

this passage is an example of which of the following types of literary nonfiction? autobiography biography reflection narration is the answer D the passage is titled "A very speical flower"

hindi

biography of arati saha in hindi

Hindi

Biography of Aarti Saha in Hindi

us history

What was Scott Joplin most known for duirng the 1920's? please do not just give me a url to a site with his biography because i have already looked at many! I am trying to narrow my answer down to 3 sentences. thanks!

religion

How does Fr.Giussani defines reason? Thank you for using the Jiskha Homework Help Forum. Here are some sites to help you: http://www.clonline.org/storiatext/eng/biography.htm http://www.traces-cl.com/2006E/09/reasonis.html http://en.wikipedia.org/wiki/Luigi_Giussani

PowerPoint

In my PowerPoint presentation, I am presenting a biography. The book has a title and subtitle. Should BOTH be underlined? Keep in mind, this is a PowerPoint

English Literature

Can I please get help on writing a report of William's Shakespeare's life or biography, including information about his early or childhood life, his family, and what he did until his death.

Literacy

Scholarly articles generally include which of the following elements? A. A bibliography or a list of works cited. B. A complete biography of the author or authors. C. Detailed diagrams of the concepts presented. D. Criticism by academic peers

information literacy

For an article to be considered scholarly, what element must it include? A: Detailed diagrams of the concepts presented B:criticism by academic peers C:a bibliography or a list or work sited D:a complete biography of the author or authors

MUSIC

Search (5) Contemporary Philippine Music Composers * Name of Composer * Picture of Composer if possible * Biography * Works / Achievements

grammar

on a powerpoint, do you italicize or underline the title and subtitle of the book in question of the biography/ presentation? for a tv show, do you underline, italicize, or put it in quotes?

Biography

I'm currently doing a project on Steve Jobs and one of the question ask "Name of the product or service they created or provide". Would it be true if I put that he created iPhone,iPad, and iPod? Or not because he don't create them but the worker does.

English

Have a question on Simple Verb Tenses. Need to reswrite each sentence, using the correct form of the verb in parentheses with s,ed,or will.. Thank for looking and helping me~~ 1. Long ago Plutarch___ stories of Greeks and Romans. (RELATE) Answer=related 2. Today we___a person'...

American History

I need help writing a biography on John D. Rockefeller. I don't know much about him, but every time I search under his name I come up with a really complicated, long biography. I just need some information that a sixth grader can understand. Thanks for any help! These sites ...

English

Biography of Jack London What were Jack London's ideas of the American Dream? How was his life could be a metaphor for The Call of the Wild? What were the historical events that occur that could impact his writing?

English (curious question)

On my ELA exam which was SOOOOOOO EASY it says something about a black smith (a little biography about a blacksmith person) what's a blacksmith????

Art

I have to write a 400 word essay on M.C. Escher about my thoughts and opinons based upon his work, quotes, and his life. Does anybody know of a good website that will give me some ideas? FYI- THIS IS NOT A BIOGRAPHY ESSAY! -Thanks

Biography/Literature

Could you please read my biography of Walt Whitman and if there any revising that needs to done please let me know. Thank you! Biography of Walt Whitman Walter Whitman was born on May 31, 1819 in Westhills, Town of Huntington, Long Island. Walter's parents were interested in ...

Music

please can someone help me. i need to find out what inspired Rihanna ,Robbie Williams ,The Saturdays, Lady GaGa ,Pink and Pixie Lott to become singers. ive looked on their biography sites but i cant find anything. thankyou :)

Biography

which of the following topics would be most appropriate for an autobiographical or personal narrative? your review of the latest blockbuster movie you opinion about the best professional basketball team your explanation on how to make terrific pizza your account of what ...

math project...PLEASE HELP...

I am doing a math project on Leonardo Fibonacci, the creator of the Fibonacci's Sequence. I was wondering if someone could please tell me a website where I could get more information about his marriage. can someone help me? http://www.google.com/search?as_q=Fibonacci+biography...

history

What was called "godless" by Federalists? Since this is not my area of expertise, I searched Google under the key words "Federalists godless" to get these possible sources: http://www.scuttlebuttsmallchow.com/presidentbks.html http://millercenter.virginia.edu/Ampres/essays/...

Science

Can someone please check my work On science biography quiz It takes my teacher so lone time to grade them so please check it 1.D 2.C 3.B 4.D 5.A 6.B 7.C 8.A 9.D 10.D

English - Rachel Renee Russell Bio

Is there a full biography about Rachel Renee Russell on how she became a writer and her books.

References

Select the letter of the source one could use to locate the answer to the following question. What offices, elected or appointed, were held by John Quincy Adams before he became president? A. Dictionary of American Biography B. Americana Annual C. The World Almanac and Book of...

Language

My teacher told my to do all these sentences over but i don't know what is wrong with them ?? Well here are the sentences : I need a radar for my aunt because she drives way to fast. In gifted and talented I wrote a story about a groundhog that saw it's shadow. We get ...

Language and Literature

I am in 6th grade and need to do an "author page" or "author Biography" but have lost the outline of what is required. I know date of birth date of death city of birth education list of works, but can anyone tell me if there is more? Thank you in advance.

Math

Practice Dividing by 9 A Jeweler placed 20 necklaces on 5 different tables. He placed the same number of necklaces on each table . How many necklaces did the jeweler place on each? Raul's book collection Subject of book. Number of books History. 72 Art. 81 Science. 54 Travel. ...

L.A.

Im doing a biography on Rick Riordan but I can't find some of his family information. Does Rick Riordan have any siblings? If so, what are their names? Also, what are Riordan's parents' names?

Amelia Douglas

I am doing a biography on Amelia Douglas. But I am having a hard time starting it out. I had it as ...Amelia Douglas was born... But How can I make it more interesting? A few Points about her -She was a Metis -country wife -Influenced development of British Columbia

social studies

In a biography, all of the following would be a primary source except for which one? A. A telegram sent to the subject by a friend B. An essay written about the subject by a former colleague C. The personal testimony of the subject’s widow, gathered in an interview D. The ...

JOHN A Macdonald

How do I start biography on him? i want to start out like this Introduce the person by describing something they achieved. so like this The one who created Canada is none other than John A macdonalD????????

MLA citation

Which of the following is an example of a secondary source? A. An interview with Stephen King B. A novel by Stephen King C. Stephen King's letters to his editor D. A biography of Stephen King my answer is d.

English

How is an autobiography, such as A White House Diary, different from a biography? A. It tells about the writer's life. B. It tells about the life of a real person. C. It tells about a fictional character. D. There is no difference. A?

Math

Raul did an inventory of all the books in collection by subject. He displayed his results in the table below . Use the table to solve to solve each problem. Raul's book Collectio Subject of book. Number of books History. 72 Art 81 Science. 54 Travel. 63 Fiction. 90 Biography. ...

English (Check)

Choose the sentence that contains no error in writing a title. Yes, we're performing in a one-act play called Nathan's Home. Do you think you could set Simon's poem, Wolf Moon, to music? And now, Teresa will play her new song, "Silvernight." <----- Her biography, "My Days...

Help with essay topic?

Hi, I'm trying to figure out a good topic regarding Alfred the Great. My paper needs to be 4 pages, and it can't just be a biography or summary of his life. I'm trying to find a few interesting points about his life that I can really elaborate on. When i google him, I'm really...

time and stress management

am example of a long-term goal is (a)getting your hair done at your favorite salon (b)traveling to europe (c)finishing a term paper (d)reading a biography my answer is b which of the following is a direct benifit of practicing relaxation techniques (a)less stress and anxiety (...

gr9 art

im doing a biography on Edvard munch, but i don't understand this question. 2. Artist movement/time period- the style associated with the artist a)define the movement/time period b)state the date(s) of the movement/time period

science

CAN YOU TELL ME ABOUT 3 SCIENTISTS WHO CONTRIBUTED TOWARDS BIOLOGY Here is a long list to choose from: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_biologists You will probably recognize some of the names. You can click on any name on that site for a brief biography.

child psychology

Charles Darwin is considered a pioneer in the study of child psychology because he A. compared animal and human behavior in infancy. B.studied children at play. C. mainained a ''baby diary'' D. kept a detailed record of his wife's pregnancies. i believe the correct answer is A...

math

Simon must choose one fiction book and one biography for a reading project. he has 6 different fiction books to choose and 7 different biographies to choose. write an equation to show how many different ways he can choose one of each type of book?

Language Arts

Suppose this selection is an excerpt from a biography. Which of the following changes would make it fiction rather than nonfiction? A. Transforming it into a first-person account by Louise B. Transforming it into a dialogue between Louise and a snake C. Transfroming it into a ...

social studies

I need information on the process charles kettering went through to invent the electric cash register or the car self starter and did he have problems inventing them. I can only find out that he did invent them. Here are some sites that will help you. http://en.wikipedia.org/...

deperate in need of help

please i need to know opinions about the track star wilma rudolph I can give you a short opinion. Frankly, I had not heard of Wilma Rudolph but I went to google.com and read several pages of her biography. I see she was a gifted athlete and overcame many obstacles including ...

Ms. Sue

Ms. Sue Im going to do a biography on a well known person from Victorian era. Or anything like that. Like the first chapter was Colonies in the wildnerness, and then the second chapter was Building a nation. Im trying to look for a well known famous person in those times, that...

english

11. All of the guests at the party partook in libations of all sorts to honor the hostess of the party. a meal of several courses *the pouring of drink as an act of respect the sharing of kind words when in a large group a form of gift giving that pays respect to a friend 12. ...

Pages

  1. 1
  2. 2