1. Chemistry

    A 35.0 mL sample of 0.150 M acetic acid is titrated with 0.150 M NaOH solution. Calculate the pH after the following volumes of base have been added: a) 0mL, b) 17.5 mL, c) 34.5 mL, d) 35 mL I've figured out a,b, and c. But at 35 mL the moles become equal so when I plug the ...
  2. water chemistry

    35.0 mL sample of 0.150 M acetic acid (HC2H3O2) (Ka = 1.8 x 10-5) is titrated with 0.150 M NaOH solution. Calculate the pH after 17.5 mL volumes of base have been added
  3. water chemistry

    35.0mL sample of 0.150M acetic acid9HC2H3O2)(Ka=1.8*10-5) is titrated with 0.150M NaOH solution. calculate the pH AFTER 17.5 Ml volumes of base have been added.
  4. Chemistry

    A 25.0mL sample of a 0.100M solution of acetic acid is titrated with a 0.125M solution of NaOH. Calculate the pH of the titration mixture after 10.0, 20.0, and 30.0 mL of base have been added.
  5. CHEM 136

    A sample of 25.00 mL of 0.100 M HNO2(in a flask) is titrated with 0.150 M of NaOH solution at 25 degrees. 1) calculate the volume(Ve) of the NaOH solution needed to completely neutralize the acid in the flask. 2)calculate the pH for (a)the initial acid solution in the flask (b...
  6. Chemistry

    A 30 mL sample of 0.150 M KOH is titrated with 0.125 M HClO4 solution. Calculate the pH after the following volumes of acid have been added: 30 mL, 35 mL, 36 mL, 37 mL, and 40 mL.
  7. Chemistry

    A 30 mL sample of 0.150 M KOH is titrated with 0.125 M HClO4 solution. Calculate the pH after the following volumes of acid have been added: 30 mL, 35 mL, 36 mL, 37 mL, and 40 mL.
  8. science

    25 ml sample of 0.150 m solution of aqueous trimethylamine is titrated with 0.100 M soultion of hcl. calculate the pH of the solution after 10.0ml,20 ml and 30.0 ml of acid have been added; pkb of (CH3)3 N =4.19?
  9. Chemistry

    A 50 ml sample of .150M Ch3CooH is titrations with .150 M NaOh solution. Calculate the ph after the following volumes of base have been added: 49 ml, 51ml
  10. Chemistry

    A 20.0-mL sample of 0.300 M HBr is titrated with 0.150 M NaOH. What is the pH of the solution after 40.3 mL of NaOH have been added to the acid?
  11. chemistry

    1. 25.0mL of 0.20M Propanic acid (HC3H5O2, Ka = 1.3×10-5) is titrated using 0.10M NaOH. Calculate the following pH. Show your work. a. When 0.0 mL NaOH is added. b. When 25.0 mL NaOH is added c. When 50.0 mL NaOH is added d. When 75.0mL NaOH is added.
  12. Chemistry

    Determine how many mL of solution A (acetic acid-indicator solution) must be added to solution B (sodium acetate-indicator solution) to obtain a buffer solution that is equimolar in acetate and acetic acid. Solution A: 10.0 mL 3.0e-4M bromescol green solution 25.0mL 1.60M ...
  13. Chemistry

    You are carrying out the titration of 100.0 mL of 1.000M acetic acid with 1.000 M sodium hydroxide. Ka = 1.76x10^-5 of acetic acid. (a) Calculate the initial pH of your acetic acid sample. (b) Calculate the pH of the solution after the addition of 25.0mL of NaOH. For (a) ...
  14. Chemistry

    You are asked to prepare 500. mL of a 0.150 M acetate buffer at pH 5.00 using only pure acetic acid, 3.00 M NaOH, and water. Calculate the quantities needed for each of the following steps in the buffer preparation. 1. Add acetic acid to ~400 mL of water in a 500 mL beaker. ...
  15. chem equilibrium

    Determine the pH of a buffer that is prepared by mixing 100 mL of 0.2 M NaOH and 150 mL of 0.4 M acetic acid assuming the volume is additive. Calculate the pH of the solution when 0.5 mL of 1 M of HCl was added hence calculate the buffer capacity.(Given:pKa of acetic acid = 4....
  16. Chemistry

    A sample of 25.00 mL of vinegar is titrated with a standard 1.02 M NaOH solution. It was found that a volume of 19.60 mL of the standard NaOH solution is used to completely neutralize the acetic acid in the solution. Calculate the concentration of the acetic acid solution.
  17. chemistry

    A 40.0 mL sample of 0.150 M Ba(OH)2 is titrated with 0.400 M HNO3. Calculate the pH after the addtion of the following volumes of acid, and plot the pH versus millimeters of HNO3 added. a. 0.00 mL b. 10.2 mL c. 19.9 mL d. 30.0 mL e. 39.8 mL
  18. chem help w/ Lab

    Weight of the mustard package Sample: 3.02 (g) Weight of the mustard package Solution: 33.3 (g) Trial #1 Trial #2 Trial #3 Weight of Mustard Package Solution Delivered (g) : 1.09 .948 .909 Weight of NaOH Solution Delivered (g) : .354 .304 .269 Concentration of NaOH : 7.48e-3 (...
  19. Chemistry

    Consider a weak acid-strong base titration in which 25.0 mL of 0.100 M acetic acid is titrated with 0.100 M NaOH. a) Calculate the pH after the addition of 3.00mL of NaOH. b) What is the pH of the solution before the addition of NaOH (pKa of acetic acid=4.75) I got pH= 3.88 ...
  20. Chemistry

    40.0 ml of an acetic acid of unknown concentration is titrated with 0.100 M NaOH. After 20.0 mL of the base solution has been added, the pH in the titration flask is 5.10. What was the concentration of the original acetic acid solution? (Ka(CH3COOH) = 1.8 × 10−5)
  21. Chemistry

    40.0 ml of an acetic acid of unknown concentration is titrated with 0.100 M NaOH. After 20.0 mL of the base solution has been added, the pH in the titration flask is 5.10. What was the concentration of the original acetic acid solution? [Ka(CH3COOH) = 1.8 ´ 10–5]
  22. Chemistry

    A 0.150 M solution of nitrous acid (HNO2) is made. Ka = 4.5 x 10-4 1. Show the equilibrium which occurs when this acid is dissolved in water. 2. What is the pH of the solution? Show all work clearly. 3. 100.0 mL of the solution is titrated against 0.150 M NaOH. What is the pH ...
  23. Chemistry

    A 0.150 M solution of nitrous acid (HNO2) is made. Ka = 4.5 x 10-4 1. Show the equilibrium which occurs when this acid is dissolved in water. 2. What is the pH of the solution? Show all work clearly. 3. 100.0 mL of the solution is titrated against 0.150 M NaOH. What is the pH ...
  24. College Chemistry

    1) A 25mL sample of the .265M HCI solution from the previous question is titrated with a solution of NaOH. 28.25mL of the NaOH solution is required to titrate the HCl. Calculate the molarity of the NaOH solution. 2) A 1.12g sample of an unknown monoprotic acid is titrated with...
  25. chem

    Calculate the final concentration of a. 4.0 L of a 4.0 M HNO3 solution is added to water so that the final volume is 8.0L b. Water is added to 0.35L of a 6.0M KOH solution to make 2.0L of a diluted KOH solution. c.A 20.0 mL sample of 8.0% (m/v)NaOH is diluted with water so ...
  26. chemistry

    If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M NaOH...
  27. Chem

    What is the pH of the resulting solution if 30.00 mL of 0.100M acetic acid is added to 10.00mL of 0.100 M NaOH? For acetic acid, Ka=0.000018. I know that NaOH is a strong base and acetic acid is a weak acid. What is the equation: C6H5COOH+NaOH<--> C6H5COOH Once I get ...
  28. Physical chemistry 2

    50 ml of 0.02M acetic acid is titrated with 0.1M NaOH.Calculate the pH of the solution when 10ml of NaOH is added
  29. Chemistry

    A weak acid HA (pka=6.00) was titrated with 1.00M NaOh. The acid solution had a volume of 100ml and a concentration of .100M. Find the pH at the following volumes of added base. Vb=20ml
  30. chemistry

    What is the molarity of the acetic acid if 0.5ml of a vinegar solution has been titrated with the 0.101M solution of NaOH and the volume of the NaOH solution at the equivalence point is 5.0mL?
  31. chem-acid-base titrations

    Acetic acid (HC2H3O2) is an important component of vinegar. A 10.00mL sample of vinegar is titrated with .5052 M NaOH, and 16.88 mL are required to neutralize the acetic acid that is present. a.write a balanced equation for this neutralization reaction b.what is the molarity ...
  32. Chemistry

    A buffer is made by mixing 100 mL of 0.25 M acetic acid (CH3COOH) and 150 mL of 0.10 M sodium acetate (CH3COONa). Calculate the pH of the solution after 0.5g of solid NaOH is added to the solution (Given Ka (CH3COOH) =1.8 x 10-5)
  33. chemistry

    a sample of 20.0 mL of 0.100 M HCN (Ka=6.2*10^-10) is titrated with 0.150 M NaOH. a) what volume of NaOH is used in this titration to reach the equivalence point? b) What is the molar concentration of CN- at the equivalence point? c) What is the pH of the solution at the ...
  34. Chemistry

    Calculate the concentration of a 50.0mL sample of HBr acid, which was titrated with 37.7 mL of 0.57 M NaOH base. Why is an overshot endpoint not a good titration?
  35. chemistry

    A 2.5 g sample of NaOH (Mw = 40.00) was dissolved in water to give a solution of final volume 250 cm3. (i) With reasons, state whether NaOH is a strong or a weak base. Give the conjugate acid of NaOH and decide whether this conjugate acid is acid, alkaline or neutral. (ii) ...
  36. Chemistry

    Pure acetic acid, known as glacial acetic acid, is a liquid with a density of 1.049 g/mL at 25°C. Calculate the molarity of a solution of acetic acid made by dissolving 10.00 mL of glacial acetic acid at 25°C in enough water to make 150.0 mL of solution.
  37. Chemistry

    In this experiment NaOH is standardized to find out the percent by mass of the acetic acid in a sample of vinegar. A student had not allowed the NaOH pellets to dissolve completely before standardizing it with KHP, but when the student refilled the buret with NaOH to titrate ...
  38. chemistry

    Lab: Determining Ka of Acetic Acid Purpose: The purpose of this experiment is to determine the molar concentration of a sample of acetic acid and to calculate its Ka. Materials: phenolphthalein 125 mL Erlenmeyer flask 25 mL pipet and bulb pH metre acetic acid solution burette ...
  39. College Chemistry

    A 30.00 mL volume of a weak acid, HA, (Ka = 3.8 x 10^-6) is titrated with 39.00 mL of 0.0958 M NaOH to the equivalence point. A.) What is the pH of the acid solution, before any base is added to it? B.) What is the pH of the acid solution after exactly 19.50 mL of NaOH is added?
  40. CHEM HELP ASAP

    I figured all the parts of the problem except for the last one. Can you tell me what to do? In the preparation of a mustard solution, an individual package of mustard was emptied into a beaker and the mass was determined to be 3.809 grams. The mustard was then dissolved in 50....
  41. CHEM HELP ASAP

    I figured all the parts of the problem except for the last one. Can you tell me what to do? In the preparation of a mustard solution, an individual package of mustard was emptied into a beaker and the mass was determined to be 3.809 grams. The mustard was then dissolved in 50....
  42. CHEM PROB MR BOB

    I figured all the parts of the problem except for the last one. Can you tell me what to do? In the preparation of a mustard solution, an individual package of mustard was emptied into a beaker and the mass was determined to be 3.809 grams. The mustard was then dissolved in 50....
  43. chemistry

    A 12.6 mL sample of vinegar, containing acetic acid, was titrated using 0.542 M NaOH solution. The titration required 24.1 mL of the base. what is the molar concentration of acid in the vinegar?'
  44. Chemistry

    a 25.0mL sample of a 0.100M solution of aqueous trimethylamine is titrated with a 0.125M solution of HCl. Calculate the pH of the solution after 10.0, 20.0, and 30.0 mL of acid have been added; pKb of (ch3)3N=4.19
  45. chemistry

    2.) If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M ...
  46. chemistry

    2.) If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M ...
  47. Chemistry

    A 50.0 mL sample of 0.12 M formic acid, HCOOH, a weak monoprotic acid, is titrated with 0.12 M NaOH. Calculate the pH at the following points in the titration. Ka of HCOOH = 1.8 multiplied by 10-4. What is the pH when 50.0 mL NaOH is added 60.0 mL NaOH is added 70.0 mL NaOH is...
  48. chemistry

    2.) If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M ...
  49. Chem

    Please tell me if these are right! 1.How many milliliters of 0.215 M NaOH solution are needed to completely neutralize 2.50 ml of 0.825 M H2SO4 solution? I got 19.2 ml 2. A 10.0-ml sample of vinegar which is an aqueous solution of acetic acid HC2G3O2 requires 16.5 ml of 0.500M...
  50. Chemistry- Dr.Bob222

    What is the pH of a solution that is 0.150 M in acetic solution and 0.300 M in sodium acetate? The Ka of acetic acid is 1.8 x 10^-5. My work: pH= pKa + log (base/acid) pH= -log (1.8 x 10^-5) + log (0.300/0.150) pH=5
  51. Chem Problem

    I originally asked you the first question and I got the answer 7.7 but theres other parts to the problem but Im not sure what to do In the preparation of a mustard solution, an individual package of mustard was emptied into a beaker and the mass was determined to be 3.809 ...
  52. Chem Problem

    I originally asked you the first question and I got the answer 7.7 but theres other parts to the problem but Im not sure what to do In the preparation of a mustard solution, an individual package of mustard was emptied into a beaker and the mass was determined to be 3.809 ...
  53. Chemistry

    Calculate the pH at the following points during the titration of 100.0 mL of 0.20 M acetic acid (Ka for acetic acid = 1.8 x 10-5) with 0.10M sodium hydroxide 1. before addition of any base 2. after addition of 30.0mL of base 3. after addition of 100.0mL of base 4. after ...
  54. chemistry

    1. if 15.0mL of 4.5 M NaOH are diluted with water to a volume of 500mL, what is the molarity of the resulting solution? 2. in a acid-base titration, 33.65mL of an 0.148 M HCL solution were required to neutralize 25.00mL of a NaOH solution. What is the molarity of the NaOH ...
  55. Chemistry

    1.) Watch the animation, and observe the titration process using a standard 0.100 M sodium hydroxide solution to titrate 50.0 mL of a 0.100 M hydrochloric acid solution. Identify which of the following statements regarding acid-base titrations are correct Drag items A-F to: ...
  56. chemistry

    19 mL of 0.50 mool/L NaOH which is standardized becomes titrated alongside 24 mL of 0.44 mol/L acetic acid. Determine the pH of the solution Please judge my work: Becasue NaOH and acetic acid react in a 1:1 ratio, initital moles of acetic acid =0.0019 L x 0.44M = 0.000836 mols...
  57. Chemistry

    A 30.00mL sample of 0.150M KOH is titrated with 0.125M HClO4 solution. Calculate the pH after the following volumes of acid have been added: 30.0 mL, 35.0 mL, 36.0 mL, 37.0 mL, 40.0 mL
  58. Chemistry

    An unknown amount of water is mixed with 310 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 58.2 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the diluted NaOH solution. Answer in units of M What volume of water ...
  59. Chemistry

    An unknown amount of water is mixed with 310 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 58.2 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the diluted NaOH solution. Answer in units of M What volume of water ...
  60. Chemistry

    An unknown amount of water is mixed with 350 mL of a 6 M solution of NaOH solution. A 75 mL sample of the resulting solution is titrated to neutrality with 51.2 mL of 6 M HCl. Calculate the concentration of the diluted NaOH solution. Answer in units of M What volume of water ...
  61. Chemistry

    In this experiment NaOH is standardized to titrate it with vinegar so thtat the percent by mass of the acetic acid can be determined. How does dissolved CO2 in distilled water affect the accuracy of the determination of a NaOH solution's concentration? How is the term acid ...
  62. chemistry

    My question is found in the analysis section. Thanks to all who can help Lab: Determining Ka of Acetic Acid Purpose: The purpose of this experiment is to determine the molar concentration of a sample of acetic acid and to calculate its Ka. Materials: phenolphthalein 125 mL ...
  63. Chem

    what volume of acetic acid must be added to 150.0 mL of water to generate a 15.0% acetic acid solution? I just need help on how to solve it please!:)
  64. Chemistry

    Please help. Calculate the pH at the following points during the titration of 100.0 mL of 0.20 M acetic acid (Ka for acetic acid = 1.8 x 10-5) with 0.10M sodium hydroxide 1. before addition of any base 2. after addition of 30.0mL of base 3. after addition of 100.0mL of base 4...
  65. Chemistry

    Commercial vinegar was titrated with NaOH solution to determine the content of acetic acid, HC2H3O2. For 20.0 milliliters of the vinegar 26.7 milliliters of 0.600-molar NaOH solution was required. What was the concentration of acetic acid in the vinegar if no other acid was ...
  66. Chemistry

    If 25.0mL of sodium nitrate solution (0.100mol/L) is added to 10.0mL of sodium carbonate solution (0.150 mol/L), what is the concentration of sodium ions in the resulting mixture? Assume the volumes are additive.
  67. Chemistry

    Exactly 100 mL of 0.14 M nitrous acid (HNO2) are titrated with a 0.14 M NaOH solution. Calculate the pH for the following. (a) the initial solution (b) the point at which 80 mL of the base has been added (c) the equivalence point (d) the point at which 105 mL of the base has ...
  68. Chemistry

    A 20.00 mL sample of a .1000M unknown acid solution is titrated with .1000M NaOH. Given that the acid is diprotic and its pKa's are 1.90 and 6.70 a.) Estimate the pH after 10 mL of base are added b.) estimate the pH after 20 mL of base are added c.) estimate the pH after 30 mL...
  69. Chemistry

    Consider the titration of 30.0 mL of 0.100 M NH3 with 0.150 M HCl. calculate the pH after the following volumes of titrant have been added:(a) 0mL (b) 10.0 mL (c) 19.5 mL (d) 20.0 mL (e) 20.5 mL (f) 30 mL
  70. Chemistry

    A 25 mL sample of wine is found to have a concentration of acetic acid of 0.23 M. If this was titrated with a 0.16 M NaOH solution how many mL's of NaOH would be required?
  71. Chemistry

    Assuming that the lab procedure was conducted in an identical manner in all other respects, if a large quantity of vinegar had been taken initially for analysis, for example, a 50.0 ml instead of 25.0mL discuss briefly how each of the following would change. A. the moles of ...
  72. Chemistry

    A 10.0 ml sample of vinegar which is an aqueous solution of acetic acid, requires 16.5ml of a 0.500M NaOH solution to reach the endpoint in a titration (where the moles of acid are equal to the moles of base). What is the molarity of the acetic acid solution?
  73. chemistry

    A 10.0-mL sample of vinegar, which is an aqueous solution of acetic acid, CH3COOH, requires 16.5 XML of a 0.500M NaOH solution to reach the endpoint in a titration (where the moles of acid are equal to the moles of base). What is the molarity of the acetic acid solution
  74. Balthazar

    A 30 ml sample of of 0.150 m hydrazoic acid (ka = 4.50x10^-4 ) is titrated with a 0.100 m NaOH what is the ph after the ff additions of NaOH 30ml 45ml 60ml
  75. General Chemistry

    "How would you prepare 150. mL of 0.1M sodium hydroxide given a stock solution of 3.0M NaOH?" I made calculations and figured the process would be to dilute 5 mL of the 3.0M NaOH to 150. mL. Is this correct? For the ideal 150. mL of 0.1M NaOH, I calculated there to need .015 ...
  76. Chemistry

    I did an experiment using 20ml of 0.1M acetic acid and added 8ml of 0.1M NaOH. pH obtained after adding NaOH was 5.2. How do i calculate the mols of NaOH that reacted? mols of acetate formed, acetic acid initially present and acetic acid unreacted. Also how do i determine the...
  77. Chemistry

    Question: A 0.400 g sample of propionic acid was dissolved in water to give 50.00 mL of solution. This solution was titrated with 0.150 M NaOH. what was the pH of the solution when the equivalence point was reached? I'm not really sure how i would go about setting this up. ...
  78. chemistry

    25.0g of 5.0% (by mass) acetic acid solution are titrated with 0.300 M NaOH. What volume of NaOH will be needed to neutralize this sample?
  79. Chemistry

    Assuming that the lab procedure was conducted in an identical manner in all other respects, if a large quantity of vinegar had been taken initially for analysis, for example, a 50.0mL instead of 25.0 mL discuss briefly how each of the following would change. a. the moles of ...
  80. chemistry

    If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M NaOH...
  81. Chemisrtry

    What is the PH of a solution that results from mixing together equal volumes of a 0.150 M Solution of acetic acid and a 0.0750 M solution of sodium hydroxide?
  82. chemistry

    Lab: Determining Ka of Acetic Acid Purpose: The purpose of this experiment is to determine the molar concentration of a sample of acetic acid and to calculate its Ka. Materials: 25 mL pipet and bulb burette 2x150 mL beaker 125 mL Erlenmeyer flask acetic acid solution sodium ...
  83. acid and base titrations

    Which of the following solutions should be used when titrating a 25.00mL sample of CH3COOH that is approximately 0.1 M? a.) 0.150 M NaOH b.) 0.001 M NaOH c.) 3.00 M NaOH d.) 6.00 M NaOH
  84. chemistry

    a 10.0mL vinegar sample was completely neutralized by 22.5mL 0.2M NaOH solution. calculate molarity and % of acetic acid in vinegar. please help
  85. chemistry

    2.) If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M ...
  86. Chemistry

    Can someone please help me answer these questions? Is additional information other than what is given needed to solve? Thanks in advance. 1) Calculate the PH of a buffer containing 0.100 M propanoic acid, HC3H5O2 and .100 M NaC3H502 after the following have been added. Ka for ...
  87. chemistry

    You were given 25.00 ml of an acetic acid solution of unknown concentration. You find that it requires 29.60 ml of a 0.1050 M NaOH solution to exaclty neutralize this sample. A) What is the molarity of the acetic acid solution? B) what is the percentage of acetic acid in the ...
  88. Acid-base titration

    A weak acid HA (pKa = 5.00) was titrated with 1.00 M KOH. The acid solution had a volume of 100.0 mL and a molarity of 0.100 M. Find the pH at the following volumes of base added and make a graph of pH versus Vb: Vb = 0, 1, 5, 9, 9.9, 10, 10.1, and 12 mL.
  89. AP Chemsitry

    A solution of an unknown monoprotic weak acid was titrated with 0.100 M NaOH. The equivalence point was reached when 37.48 ML of base had been added. From a second buret, exactly 18.74 of 0.100 M HCl were added to the titration solution. The pH was then measured with a pH ...
  90. Chemistry 30

    How do i do this question?? A 10.00ml Sample was taken from a 2Liter Container of Tropicana Orange juice. This sample was analyzed for its citric acid content by titration with a known 0.1112M NaOH base solution. A Phenoolphthalein indicator was added to detect the endpoint ...
  91. chemistry

    If you pass 10.0mL of a 50.0mL solution of [Co(en)2Cl2]Cl that has been reduced with Zn through a cation exchange column, you will obtain a solution that has three H+ ions for every Co3+ ion that was originally present in the sample. These H+ ions are titrated with 0.10-M NaOH...
  92. chem

    1.Pippete 20ml of 0.1M acetic acid and 20ml of 0.1M NaOH into a 100ml beaker (Remember that the final volume of this solution is the sum of the volumes of the acetic acid and NaOH solutions that have been mixed) 2. Pippete 20ml of 0.1 acetic acid into another 100ml beaker and ...
  93. chemistry

    Consider a 20.0mL sample of 0.105M HC2H3O2 is titrated with 0.125M NaOH. Ka=1.8x10^-5. Determine each of the following: a) the initial pH b) the pH at 5.0mL of added base c) the pH at one-half of the equivalence point d) the pH at the equivalence point
  94. chemistry

    Lab: Determining Ka of Acetic Acid Purpose: The purpose of this experiment is to determine the molar concentration of a sample of acetic acid and to calculate its Ka. Materials: 25 mL pipet and bulb burette 2x150 mL beaker 125 mL Erlenmeyer flask acetic acid solution sodium ...
  95. Chemistry

    A weak acid with an initial pH of 3.2 was titrated with a strong base. 15 mL of 0.1 M NaOH was added to the acid to reach the equivalence point at a pH of 8.6. What would you expect the approximate pH of the analyte to be after the first 5 mL of 0.1 M NaOH was added? 8.6 3.4 5...
  96. bio chem

    What is the ph when 100 mL of 0.1 M NaOH is added to 150 mL of 0.2 M Hac if pka for acetic acid =4.76?
  97. Chemistry

    A 50.0 mL sample of 0.10 M pyridine, C5H5N, is titrated with 0.2 M HBr. Calculate the pH to one decimal place when the following volumes of titrant have been added. 0.00 mL a) 0ml b)17ml c)25ml d)40ml
  98. chemistry

    A 1.0 M acetic acid solution (CH3COOH, pKa = 4.7) is neutralized by dissolving NaOH(s) (a strong base) in the solution. Estimate the pH at the equivalence point of the neutralization process: 4.7 7.0 9.3 Which one of the following statements best explains your prediction? 1. ...
  99. chemistry college

    Consider the titration of 30.0 mL sample of 0.050 M NH3 with 0.025 M HCl. Calculate the pH after the following volumes of titrant (acid)have been added: a)0 mL, b)20.0mL, c)60.0mL, d)65mL Kb for NH3 is 1.8 x 10^-5
  100. chemistry

    A 0.1 M solution of acetic acid is titrated with 0.05M solution of NaOH. What is the pH when 60% of the acid has been neutralized? The equilibrium constant (Ka) for acetic acid is 1.8x10^-5
  1. Pages:
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. 16
  18. 17
  19. 18
  20. 19
  21. 20
  22. 21
  23. 22
  24. 23
  25. 24
  26. 25
  27. 26
  28. 27
  29. 28
  30. 29
  31. 30
  32. 31
  33. 32
  34. 33
  35. 34
  36. 35
  37. 36
  38. 37
  39. 38
  40. 39
  41. 40
  42. 41
  43. 42
  44. 43
  45. 44
  46. 45
  47. 46
  48. 47
  49. 48
  50. 49
  51. 50
  52. 51
  53. 52
  54. 53
  55. 54
  56. 55
  57. 56
  58. 57
  59. 58
  60. 59
  61. 60
  62. 61
  63. 62
  64. 63
  65. 64
  66. 65
  67. 66
  68. 67
  69. 68
  70. 69
  71. 70
  72. 71
  73. 72
  74. 73
  75. 74
  76. 75
  77. 76
  78. 77
  79. 78
  80. 79
  81. 80
  82. 81
  83. 82
  84. 83
  85. 84
  86. 85
  87. 86
  88. 87
  89. 88
  90. 89
  91. 90
  92. 91
  93. 92
  94. 93
  95. 94
  96. 95
  97. 96
  98. 97
  99. 98
  100. 99
  101. 100