19. Which of the following is true about the trade imbalance in the United States?

86,332 results

Gov USA

19. Which of the following is true about the trade imbalance in the United States? a. The United States has not had a trade surplus since 1975. b. The United States has run deficits of more than $500 billion in recent years. c. The United States has the worst trade imbalance ...

Microeconomics

Each year, the United States considers renewal of Most Favored nation (MFN) trading status with China. Historically, legislators have made threats of not renewing MFN status because of human rights abuses in China. The game below reflects the potential economic gains ...

Macroeconomics

Peter Pundit, an economics reporter, states that the European Union (EU) is increasing its productivity very rapidly in all industries. He claims that this productivity advance is so rapid that output from the EU in these industries will soon exceed that of the United States ...

Economics

I'm completely stuck on this question.. Trade barriers only work when..? -infant industries receive the protection. -the United States does not have a trade deficit. -American money is kept in the United States. -other countries do not use trade barriers. I want to say the ...

Civics

A major US trade partner has gone to war with its neighbor. It's leader asked the United States for help. Which of the following statements is true about how the president will react? A. He will make a decision based on only his own feelings about the war. B. he will stop all ...

History

Which of the following statements best summarizes Washington’s viewpoint on American foreign policy? (1 point) The United States can take advantage of Europe’s ambition. The United States should limit interaction with Europe to commerce, or trade. Europe’s interests are ...

civic

A major U.S. trade partner has just gone to war with its neighbor. Its leader asks the United States for help. Which of the following statements is true about how the president will react? He will make a decision based only on his own feelings about the war. He will stop all ...

social studies

Which of the following statements best summarizes Washington’s viewpoint on American foreign policy? (1 point) The United States can take advantage of Europe’s ambition. The United States should limit interaction with Europe to commerce, or trade. Europe’s interests are ...

Social Studies

This is the only question I need help with! My answer for it is, C. Why was it important for the United States to maintain good relations with North Africa and Southwest Asia? The United States was looking to expand trade into the region. The manufacturing of nuclear weapons ...

SS

The United States signs a free trade agreement with another country that has dramatically different resources. How would this trade treaty affect the United States? Businesses will most likely not offer a variety of products. Consumers will face higher prices as trade deficits...

social studies

Do we have an imbalance of trade, where some nations dominate? If so who dominates world trade today? (2 examples) How does this imbalance impact our world today? (2 examples)

American History

1. Realpolitik was a campaign to bring honesty back to the political culture of the United States after the Vietnam War. ---------------------my answer: True? Realpolitik is political realism or practical politics, esp. policy based on power rather than on ideals. 2. American ...

History

Henry Clay: What did they say about their hopes for the future of the United States? How did they work to help change the United States? How did they react to key events happening in the United States? Were there any key events in each person’s life that shaped their dream ...

Social Studies

What did Frederick Douglass, and Andrew Jackson say about their hopes for the future of the United States? How did they each work to help change the United States? How did they each react to key events happening in the United States? Were there any key events in each person’...

history /:

The united states developed the open door policy toward china as a means to: A. Prevent foreign powers from monopolizing trade with china B. Stop china from taking over nearby mineral-rich siberia C. Increase the chinese immigration to the united states D. Allow the united ...

History

Which of these questions was central for U.S foreign policy in the years immediately following the War of 1812? A. Should the United States expand into the Pacific? B. What should be down about Texan independence? C. How should the boundary between the United States and Canada...

U.S. History

What effect did John Hay’s open door policy letters have on the imperial powers of Britain, France, Germany, Russia, and Japan? A) It provoked the imperial powers to declare war on the United States. B) It caused the imperial powers to restrict trade in their trade with ...

Social studies

what effect did john hay's open door policy letters have on the imperial powers of britain france germany russia and japan? A:it provoked the imperial powers to declare war on the United States B:it caused the imperial powers to restrict trade in their trade with China C:it ...

social studies

What effect did John Hay's open door policy letters have on the imperial powers of Britain, France, Germany, Russia and Japan? a. It provoked the imperial powers to declare war on the United States b. It caused the imperial powers to restrict trade in their trade with China c...

History

What effect did John Hay's open door policy letters have on the imperial powers of Britain, France, Germany, Russia, and Japan? A)It provoked the imperial powers to declare war on the United States B)It caused the imperial powers to restrict trade in their trade with China C)...

Social Studies

I NEED HELP QUICK!!!! what effect did John Hay's open door policy letters have on the imperial powers of Britain France Germany Russia and Japan? 1. it provoked the imperial powers to declare war on the United States. 2. it caused the imperial powers to restrict trade in their...

help

can anyone answer this...if you want me to try first i came up with the answer A. for the following question Which of the following best describes a way in which the United States has helped the Mexican economy to grow? A.allowing Mexican workers in the United States to send ...

History

Which of the following is true about the Palestinian Liberation Organization? A.It was responsible for many early airplane hijackings. B.The United States defines it as a terror organization. C.It supports the use of violence in the conflict with Israel. D.The United Nations ...

Imperialism and World War I

what effect did john hay's open door policy letter have on the imperial powers of britain france germany russia and japan? A) It provoked the imperial powers to declare war on the United States. B) It caused the imperial powers to restrict trade in their trade with China.*** C...

History

1.)What was the goal of the Alien & Sedition Acts? A.)To stop immigration into the United States B.)To decrease the power of the president C.)To increase the freedom of the press D.)To limit criticisms of the government A.)Helping the economy grow B.)Doing things for the ...

Social studies

Which of the following best describes a way in which the United states had helped the Mexican economy to grow? Allowing Mexican workers in the United states to send remittance home. Signing NAFTA to encourage free trade. (MY ANSWER) Providing financial compensation after the ...

math

in the united states .154,000,000 tons of garbage are prouduced annually .on an average ,about how many pounds is that each month for each person in the united states? the popullation of the united states is about 250 millon pounds answer: pounds

world history

Which of the following is NOT true about the arms race between the United States and the Soviet Union during the cold war? A. The Soviet Union created the first man-made satellite, prompting the United States to develop the National Aeronautics and Space Administration (NASA...

Social Studies

I'm majorly behind in school right now and I really want to get caught up, but I need some help on this assignment. 1.What effect did John Hay's open door policy letters have on the imperial powers of Britain,France,Germany,Russia, and Japan? A.It provoked the imperial powers ...

social studies

which of the following arguments could have been used to support the us acquisition of Puerto Rico Guam and the Philippines? 1)The united states needed naval bases in the Caribbean and the pacific and new territory for businesses 2)the united states needed to stop the spread ...

SS

5.How did the United States change as it became more economically independent? (Select TWO) Population decreased as trade with other nations was stifled. The growth of factories and trade led to the growth of American cities. Congress chartered the Second Bank of the United ...

History

"Americans had decided how to rule their new territories. When the war with Spain began, the United States pledged to "leave the government and control of cuba to its people." In what way did the United States fail to keep the promise referred to in this quotation? A.The ...

Social Studies

I would appreciate it if you guys could help me, even if you don't tell the whole answer and just a hint. Thank you! 2. Why was it important for the United States to maintain good relations with North Africa and Southwest Asia? A. The United States was looking to expand trade ...

Economics

(Absolute and Comparative Advantage) You have been given the following information concerning the production of wheat and cloth in the United States and United Kingdom: Labor Hours Required to Produce One Unit United Kingdom United States Wheat 2 1 Cloth 6 5 What is the ...

s.s

4. How did the United States change as it became more economically independent? (Select TWO correct responses.) Population decreased as trade with other nations was stifled. The growth of factories and trade led to the growth of American cities. Congress chartered the Second ...

Microeconomics

I am answered the following three mulitipul choise questions using Prisoners Dilemma Scenario. I get confused looking at the table. Question: Each year, the United States considers renewal of Most Favored Nation (MFN) trading status with China. Historically, legislators have ...

college

Do some research into why the United States has been so slow to adopt metric measurements. What problems does this cause for the United States? What benefits might it bring the United States? How might you resolve the gap between the United States' measurement system and that ...

United states history

What similarities do you see between the United States today and the United States of the past? What issues and problems do we continue to grapple with? What successes do we share with Americans in the past? I want to find something now in united states that was similar to the...

Plz Help History

How did the Panama Canal Benefit American Trade A.it made it cheaper and faster to ship goods B.it allowed a higher volume of good's to travel C.it improved trade relations with Latin America D.It Allowed the united states to dominate global trade

English

The sentence below requires a citation. The United States of America has 50 states. True False I say True. Please check my answer.

Mrs Sue History

How did the Panama Canal Benefit American Trade A.it made it cheaper and faster to ship goods B.it allowed a higher volume of good's to travel C.it improved trade relations with Latin America D.It Allowed the united states to dominate global trade i think B

History

5.)why would americans free states want slaves state to remain part of the united states as opposed to just letting them leave the union? A.)Federal trade laws, unequal taxation, and slavery B.)Cotton processing, the slave trade, and the federal banking system C.)Slavery, self...

8th grade U.S history

1. Compare and contrast the cultures of two native tribes. Tell what you did to communicate the United States' sovereignty in the region to two different tribes. 2. Name two tribes that you think would enter into exclusive fur trade with the United States. What evidence makes ...

Social Studies

1. How did the Panama Canal benefit American trade? A. It made it cheaper and faster to ship goods.*** B. It allowed a higher volume of goods to travel. C. It improved trade relations with Latin America. D. It allowed the United States to dominate global trade.

7th Pre-Algebra Word Problem

Approximately one-seventh of the people in the United States are left-handed. The population of the United States is about 300 million. Write and solve an equation to estimate howmany people in the United States are left handed.

Civics

Which of the following is true about laws in the united states? They are made by the police The forbid or require certain actions*** They are invalid unless every citizen has voted to accept them They prevent criticism of the government.

Global Studies (check please)

The belief, shared by many Americans, that the United States had a right to own all the land from the Atlantic to the Pacific was called a. America's Right ***** b. Manifest Destiny c. The Inheritance d. Free Will Which of the following was neither part of the Confederacy nor ...

AP economics

Explain how each of the following people would talk about scarcity and trade-offs the president of the United States, the leader of a developing nation, a US citizen whose income is in the top 1% and US citizen whose income is in the bottom 5%

social studies

How did U.S. participation in World War I impact U.S. foreign policy in the decade immediately after the war? A) The United States joined the League of Nations. B) The United States strengthened its alliances in Latin America. C) The United States used the military to acquire ...

United States History

How is this map different from a typical map of the United States? I couldn't get the map to paste here but it is of the Eastern United States with all the states names crossed out and Irish names put in. circa 1900's I think it was during the potato famine when Irish ...

Geo 7th Grade

What is NAFTA? a. An agreement between the United States and Mexico to no longer trade. c. An agreement between the United States and Mexico to introduce free trade. b. An agreement between all North American nations to no longer trade. d. An agreement between all North ...

social studies

How did the Panama Canal benefit American trade. 1)it made it cheaper and faster to ship goods.**** 2)it allowed a higher volume of goods to travel. 3)it improved trade relations with Latin America. 4)it allowed the United States to dominate global trade. Please check answer!

social studies

Which of the following statements about the natural resources of the United States is most accurate? A. The many agricultural resources of the United States have made up for its lack of other resources. B. U.S. industry and agriculture have prospered because America has many ...

history

why was the Open Door Policy important to the United States? a. it gave the United States territory in China b. it gave the United States access to millions of consumers in China c. it increased Chinese investments in the United States d. it kept European goods out of China i ...

History

8. What was the Eisenhower Doctrine? A.) The United States would liberate the countries behind the iron curtain. B.) The United States would use force to help any Middle Eastern nation threatened by communism. *C.) The United States would recognize the People’s Republic of ...

geography

which has about the same area as germanY. A.Alabama,georgia,and southcarolina. B.Flordia,andGeorgia. C.the southeastern United States D.the United States

US HISTORY *JUST NEED CHECKED*

What foreign policy did the United States follow before entering World War 2? * Isolationsism Communism(MY ANSWER) Socialism Blitzkrieg Japan is a country made up of islands * True (MY ANSWER) False Why was Japan so interested in controlling the islands in the Pacific Ocean...

History

1.)Which of the following represents the civic virtue of diversity? Being open to the opinions of others Seeking honesty in oneself Arguing a point based on fact Focusing on individual rights A? 2.)What was the goal of the Alien and Sedition Acts? To stop immigration into the ...

History8

Which of the following was NOT a reason the United States needed a stronger national government system? A.States maintained control over their own currency. B.The Articles of Confederation based the number of votes a state had in Congress on the size of its population. C....

history

Which answer offers the best explanation for why Tecumseh fought alongside the British in the War of 1812? Tecumseh was well paid by British generals. Tecumseh wanted to preserve trade with Britain. Tecumseh considered the United States to be an enemy. Tecumseh felt his ...

6th grade science

What is true about petroleum? A.Petroleum accounts for most of the energy produced in the world. B. Petroleum fuels most cars,airplanes,trains, and ships. C. The United States consumes a third of the oil produced in the world. D. Three percent of thw world's oil supply is ...

S.S.

1. Which of the following is true of the Hay-Bunau-Varilla Treaty? A. It granted the United States a canal zone in the Isthmus of Panama. B. It laid out the terms for the purchase of Panama from Colombia. C. It was intended to restore friendly relations between the United ...

history/MS.SUE

Ms.Sue please check this why was the Open Door Policy important to the United States? a. it gave the United States territory in China b. it gave the United States access to millions of consumers in China c. it increased Chinese investments in the United States d. it kept ...

Geo 7th Grade

About half of the acid rain in Canada comes from the United States. true?

civics

Which of the following businesses would prefer a weak U.S. dollar to a strong one? A. A Saudi Arabian company that exports oil to the United States B. An American company that imports clothing from Italy C. A Turkish company that imports microchips from the United States D. A ...

Economics

Explain how each of the following people would talk about scarcity and trade-offs. a) The President of the United States: b) The leader of a developing nation. c) A U.S. citizen whose income is in the top one percent. d) A U.S. citizen whose income is in the bottom five percent.

Social Studies

1. Which of the following helped to increase the populations of northeastern cities? (1 point) more diversity successful cotton crops growth of factories and trade building of the Erie Canal 2. A boundary was set between Canada and the United States as a result of (1 point) ...

la history

1. Why did Thomas Jefferson want to purchase the Louisiana Territory? (1 point) He wanted to ensure Americans’ trade rights on the Mississippi. Eastern seaports needed more competition. The Louisiana residents would add diversity to the United States. The United States would...

science

What problems does this cause for the United States? What benefits might it bring the United States? How might you resolve the gap between the United States' measurement system and that of the rest of the world?

math

In the united states about one person in eight lives in Califonia. To the nearest percent, what percent of people in the united states live in California?

math

In the united states about one person in eight lives in Califonia. To the nearest percent, what percent of people in the united states live in California?

anonymous

Consider what you have learned about the geography and climate of Canada and the United States. Why do you think the United States has 10 times more people than Canada?

Civics- Help PLEASE

1. Which goal of foreign policy relates to protecting the safety of Americans? Spreading democracy World peace „² My Answer National security Humanitarian help 2. Which foreign policy approach describes a country that avoids interaction with other countries? Intervention ...

social studies

what main reason did congress initially refuse to annex texas If the united states annexed texas it would almost certainly cause a war with mexico *** If the united states annexed texas it would enter as a free state and anger southerners If the united states annexed texas ...

Social Studies

In the early years of our nation, many Americans referred to the U.S. as "the United states are" (plural) rather than "the United states is" (singular). What does this reveal about the U.S and what Americans thought of the U.S.

Social Studies/History

Can someone please help me(without giving me the answers) with some research. Each question asks about to people, but I have to answer for each person separately. The two people are Frederick Douglass, and Andrew Jackson. After all of that is done it still has to be turned ...

Check my social studies(PLEASE)

1.D 2.D 3.C 4.A 5.C 6.A 7.B 8.B 9.D 10.A 1. Which natural diasaster poses the most common challenge to central america and caribbean? A. tornadoes B. hurricanes C. floods D. drought 2. Corn cultivations alow the maya civilization to become powerful by A. developing a calendar ...

S.S

Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...

5th

But most rafters take a chance with the United States "wet-foot, dry-foot" policy, which states that Cubans who make it to United States soil is free to seek political asylum. However, those caught offshore are returned to Cuba. Very often, Cubans win the race against the ...

ethics

Write a 200-300 word summary that answers the following questions: what information about race and ethnicity in the united states has helped you better understand or relate to specific minority groups?, Have you learned something new about your own cutural history?, trends in ...

Social Studies

1. Which statement best describes nations? A. must follow the laws set by the United Nations. B. Nations have less political power than do regional organizations. C. Nations interact almost exclusively with other nations in their region, D. Nations have political power over a ...

geography

the great rule of conduct for us in regard to foreign nations is in extending our commercial relations to have with them as little political connection as possible so far as we have already formed engagements let them be fulfilled with perfect good faith. here let us stop. ...

Economics

Assume that the United States operates under a flexible exchange rate regime. Comment on the following statement: "The U.S. current-account deficit provides a measure of how much the United States must borrow abroad."

social studies- helpppp

France and Britain were able to avoid the worst of the Great Depression because A) their colonies were required to purchase goods from them.**** B) neither had any significant involvement in international trade. C) the Great Depression affected only the United States, not ...

English 11

Check my answers please! 1. Which of the following statements about American Romanticism is nottrue? (1 point) Romanticism in American literature stemmed from Romanticism in British literature.*** Romanticism valued imagination and emotion over reason and intellect. Gothic ...

Civics

after world war II members of NATo including the united states were most concerned about? The spread of terrorism an attack by the soviet union the possibility of a flu epidemic Free trade among member nations I think B.

Question

Hi i put a question that i wanted to know about down below How did the haitian revolution impact the history of the united states? A.It brought the united states into a war with spain over cuba. B.France no longer had haiti,so Napeleon was willing to sell louisiana. C.Slave ...

government

True Or False TheUnited States is sad to be following a policy of isolation when it joins a world organization such as the united nations.

Geography (Ms. Sue)

1). What happened in the terrorist attacks on the United States on September 11, 2001, and who was believed to be responsible? 2). How did the United States respond to the attacks? My answers to these questions are the following: 1). On the morning of September 11th, 2001, ...

International Macroeconomics (struggling :\ )

Assume that the United States operates under a flexible exchange rate regime. Comment on the following statement: "The U.S. current-account deficit provides a measure of how much the United States must borrow abroad."

Math

3. The population of Columbus, Ohio, in 2014 was about 823,000. The population of the United States was about 319 million in 2014. (a) Write each population in scientific notation. (b) About how many times larger was the population of the United States than the population of ...

Social Studies

In the text, You read this about the bank of the united states: The bank of the united states had been a subject of dispute since its early days. The bank had greate over the nations banking system because it controlled loans made by state banks. When the banks directors ...

US History

Which of the following statements about the Platt Amendment is true? A - It guaranteed that Cuba would be independent by 1915. B - It prevented the United States from intervening in Cuban foreign affairs. C - It essentially made Cuba a U.S. protectorate. D - It opened up ...

Social studies

Which of the following was the main contributor to finally bringing the United States out of the Great Depression? A the National Recovery Administration B the Good Neighbor Policy C wartime spending D the election of Roosevelt D or B ----------------------------------- Which ...

World Geography

REVIEW 1.Which of the following statements about the natural resources of the United States is most accurate? A. The many agricultural resources of the United States have made up for its lack of other resources.<<<<<<<<< B. U.S. industry and ...

Social Studies

Why did some Southern states withdraw from the united states in 1860? A They wanted to avoid the Civil War. B They didn't believe in manifest. C They wanted trade freely with great britan. D They feared they would have little say in the government

world history

The thirteen stripes on this United States flag represent the number of A- original colonies B- revolutionary war battles C- president of the United States D- states in the Union

Social Studies

As passed by the Congress after McKinley delivered his war message to Congress, the declaration of war against Spain was modified by the Teller Amendment, which stipulated that A. the United States wouldn't annex Cuba. B. trade with Spain would continue as usual. C. the United...

Social Studies

As passed by the Congress after McKinley delivered his war message to Congress, the declaration of war against Spain was modified by the Teller Amendment, which stipulated that A. the United States reserved the right to annex Cuba. B. trade with Spain would continue as usual. ...

8gradeHistory

Which of the following was NOT one of the terms of the Treaty of Paris? a. Florida was returned to Spain. b.Canada was returned to France. c.The Atlantic Ocean formed the eastern border of the United States. d. Britain recognized the United States as an independent nation.

Pages

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51
  52. 52
  53. 53
  54. 54
  55. 55
  56. 56
  57. 57
  58. 58
  59. 59
  60. 60
  61. 61
  62. 62
  63. 63
  64. 64
  65. 65
  66. 66
  67. 67
  68. 68
  69. 69
  70. 70
  71. 71
  72. 72
  73. 73
  74. 74
  75. 75
  76. 76
  77. 77
  78. 78
  79. 79
  80. 80
  81. 81
  82. 82
  83. 83
  84. 84
  85. 85
  86. 86
  87. 87
  88. 88
  89. 89
  90. 90
  91. 91
  92. 92
  93. 93
  94. 94
  95. 95
  96. 96
  97. 97
  98. 98
  99. 99
  100. 100