Science

Recent Questions

Science
Which of the following is true regarding the organization of laminar structure in cortex? a)The output layers project only to cortical targets b)Only the input layers contain neurons c)The output layers project only to subcortical targets d) The thickness of input areas is ...

Science
A cytoarchitectonic map is a. a representation of the ways that cortical areas are connected to each other b. a map of regional differences in the laminar organization of cortex c. a map of the relation between the cortex and the thalamus d. a 19th century construct that was ...

Science
This is what the chart talks about. A Melt 1 cup of butter chop an onion mix ingredients in a large bowl B Brown the meat in a frying pan boil 6 eggs bake at 350 degrees kendra was looking at recipes in a cookbook. she divided some of the steps of a recipe into two columns. ...

Physical Science
You have a sealed glass jar full of air. If you put it in the freezer, what happens to the gas pressure in the jar??

Science
Scientific _____ involves knowledge and understanding necessary for evaluating information, making personal decisions, and taking part in public affairs. Please help!!

SCIENCE
Kirti kept a metal spoon in a glass jar filled with pickle for a few days. She observed there were holes in the spoon. What could be the reason?

science/chemistry
who understands heat release rate?

science
best way to figure peak of heat release rate

Science
Explain how sexual reproduction increases genetic diversity in many species of plants and animals, make sure to include the importance and function of gametes. PLEASE HELP!!

math.science
what is the heat release rate for a 30-m diameter gasoline pool fire?

earth science
which of the following is NOT a major component of soil a)mineral matter b)air c)humus d)earth worms 2) a soils texture is determined by a) mineral composition B)type of humans c)water content d)particle size 3)the main source of organic matter in soil is a)water b)plants*** c...

science
Lesson 10: Structures and Properties of Matter Unit Test anserws

6th Grade Science check please
Why can certain stars sometimes be identified as eclipsing binary stars? A-brighter than any single star B-are all white dwarfs C-become dimmer at regular intervals*** D-cool red stars I'm pretty sure I have the answers correct but would like someone to check so I'm sure. This...

Science
If given groups of cells, what are the characteristics that will allow us to identify prokaryotic cells from eukaryotic cells?

Science
Which physical properties are characteristic of normal solids? 1)brittle 2)little luster 3)malleable 4)ductile 5)good conductors of heat I think #1 and #2

Living Environment - Science
What are the disadvantages and advantages of individual cells cooperating and forming early multicellular organisms?

Earth Science
What would be the strongest gravitational force if an astronaut is between Earth and the Moon?

Science
How does the amount of substance affect the rate at which temperature changes? I will like someone to explain this to me, please.

science
Why do scientist us liters and milliters instead of gallons and ounces

science
What is food

Science
Thfhhvhjcjyjtxj

science
the apparent magnitude of star is how bright they look to us we are on the earth looking up into space which would look brighter Small star Big star I think that is the big star thank you in advance

Science
How do conduction and convection differ? My answer was: Conduction requires objects to have direct physical contact, convection does not.

5th grade Science
How can two containers of water have the same temperature but different amounts of heat energy?

Vet Science
How many Pin bones does a goat have? I think 2

Science
A car of mass 800kg travels at 70km/h for 10 minutes. Find its kinetic energy

Science
Which physical properties are characteristic of metals? Choose all that apply. 1) brittle 2)high luster 3)malleable 4)ductile 5)not very reactive I think #s 2,3 and 4 Thanks

Science
Enzymes are important because they A)Contain Water B)Speed up chemical reactions C)Contain genetic material D)Help the cell maintain its shape

AP Environmental Science-Ecosystems
1. What are the physical products of cellular respiration? a. Oxygen and carbon dioxide b. Nitrogen and carbon c. Glucose and oxygen d. Glucose and water e. Water and carbon dioxide 2. If the biomass of flowers that support the butterflies was known to contain 100,000 units of...

Science
Explain the key factors that make an area a biodiversity hot spot. Include its abiotic and biotic factors

Science
In which part of the plant would you expect to find cells with the most chloroplasts? A.leaves*** B.roots C.xylem D.cambium

Science
Which part of the plant is responsible for absorbing water and nutrients? A.leaves B.stem C.roots*** D.xylem

Science
Difference between prokaryotes and eukaryotes

What books should I read
Hi, I'm in 11th grade, what fiction books would you recommend? Historical or science fiction books would be greatly appreciated.

SCIENCE
Which of the following is not true of a scientific theory? A. being able to make personal decisions about science related issues. B.being able to evaluate scientific information. C.being able to rely on opinions about science related issues. D.being able to take part in ...

social studies
After the Scientific Revolution, scientists no longer made their ideas about science fit? 1) the results of their experiments 2) the teachings of the church 3)their observations in nature 4)their political beliefs I think #2 Thanks

earth science
products that conserves resources portfolio

science
100,000 light years refers to... • the size of the spirals with or galaxy (Milky Way) • an approximate measure of the luminosity of the galaxy • an approximate measure of the distance across the galaxy****

science
Why does the Earth get more energy from the Sun compared to any other star? •The Sun is much closer to Earth. The next closest star is 4.2 light years away. **** • The Sun is much denser than other stars. That means it produces more energy. • The Sun is much hotter than ...

Science
Explain water potential and how it affects osmosis?

science
Bison, Zebra, and kangaroos have similar ecological niches but cannot be shown in the same food web, why? (doesn't mater where they live)

science
a body is moving with a initial velocity of 2m/s with constant acceleration of2m/s^2.another body starts from rest with constant acceleration of 6m/s^2.find how far from the second particles overtake the first

science
Find by drawing the resultant of two vectors 3 unit and 4 unit inclined to each other at 30 degree, 4 degree and 90 degrees.

english
Identify the correct sentence. a. Daniel’s science class starts at 7:30 am in the morning. b. Daniel’s science class starts at 7:30 a.m. c. Daniel’s Science class starts at 7:30 in the morning.

Science
Curliness of hair follows a codiminant inheritance pattern. Curly hair = C and straight hair = S. A curly hair person mates with a straight haired person. What is the probability of having an offspring with wavy hair? A)0/4 or 0% B)1/4 or 25% C)2/4 or 50% D)3/4 or 75% E)4/4 or...

Science
In goblins, the number of horns hows an incomplete dominace. No horns (N) are incompletely dominant to two horns (H). Two goblins with no horns mate, what is the probability that they will have an offspring with 1 horn? A)0/4 or 0% B)1/4 or 25% C)2/4 or 50% D)3/4 or 75% E)4/4 ...

Science
Curliness of hair follows a codiminant inheritance pattern. Curly hair = C and straight hair = S. A curly hair person mates with a straight haired person. What is the probability of having an offspring with wavy hair? A)0/4 or 0% B)1/4 or 25% C)2/4 or 50% D)3/4 or 75% E)4/4 or...

Computer Science
pseudocode for an application class named Monogram. Its main () method holds your first, middle, and last initials, respectively. Create a method to which you pass the three initials and that displays the initials twice, once in the order of first, middle and last, and a ...

Science
A body of mass 5 kg is moving with velocity 10m/s . Find its momentum

5th grade Science
What are the different properties of heat?

History
Which accurately describe ideological differences between Catholicism and humanism during the Renaissance? (Select all that apply.) catholicism promoted the individual as the center of existence, whereas humanism promoted god as the center of existence catholicism was the ...

History
During the Renaissance, the philosophy of humanism swept through Europe (1). Humanism resulted in advancements in art, science, and education (2). Humanist ideals also mimicked ancient Egyptian government structures (3). Humanists believed in the idea of a spiritual-king ...

science
the position of a particle moving along x-axis is given=5t^2-10t the distance travelled by particle is

Science
What is the company's fixed cost

Science
3.365*10^5 to 3

math / science
a bacteria population doubles every eight minutes. if the population begins with one cell how long will it take to grow to 512 cells?

science biology quick question
When applying the process of science, which is tested? A question B a result C an observation D a prediction E a hypothesis I know is D or E can you help me understand why D or E is the better choice?

Science
If you are in a spacecraft that has been launched into space your weight would do what

History
How did the Renaissance and humanism affect educational opportunities in Europe? (Select all that apply.) the publishing and distribution of books increased during the Renaissance, which made knowledge more widely available libraries sprang up in major population centers ...

Science I Need Help
Which of the following distinguishes living things from nonliving things? A)Living things are made up of cells; nonliving things are not. B)Living things are made up of atoms; nonliving things are not. C)Living things are made up of elements; nonliving things are not. D)Living...

Science
I need help with my biogeography home work please it is ten questions and it's worth 15% of my grade please check my work 1.D 2.A 3.C 4.B 5.B 6.A 7.C 8.D 9.C 10.A

Science
2.Which of the following is NOT a model? A. An ant farm B. A bicycle C. An atlas D. A plastic human skeleton

Science
Can someone please check my work On science biography quiz It takes my teacher so lone time to grade them so please check it 1.D 2.C 3.B 4.D 5.A 6.B 7.C 8.A 9.D 10.D

Science
Two cars started off the race with accelerations 3 m/ s² and 8 m/ s². Find the time after which the separation between them is 64 km

Science
Explanation of if the cell undergoes mitosis every 6 hours,how many cells will there be in all after 4 hours

Science-Chemistry
How would I figure out how far the distance in kilometers between the sun and earth be if it takes 8.3 minutes for light to travel?

History
How did humanist philosophy affect people’s perceptions during the Renaissance? people abandoned agricultural in favor of factories and industry to earn a living people began to question government and hereditary rule of monarchs humanist philosophy altered people in the ...

Science
When you measure the boiling point of mercury, you are investigating a ____? 1)chemical change 2)chemical property 3)physical change 4)physical property I think #3. This is a practice but want to make sure. Thanks,

Science
What is Casein Plastic?

Science
Moving from upstream to downstream, channels tend to be _____ confined. a)more b)less c)equally

Science
Check my answers, please. 1. A prion is an infectious, self-reproducing protein structure. (1 point) True X False 2. As one organism eats another, toxins can be spread throughout the food chain. True False X 3. The problem with DDT in the environment is that it decomposes ...

Ela and this is my last question
At the Earth’s Core Edgar Rice Burroughs 1 “Let’s have a look beyond that door, David,” he cried. 2 Together we stepped out to stand in silent contemplation of a landscape at once weird and beautiful. Before us a low and level shore stretched down to a silent sea. As ...

science
Special telescopes, such as the Chandra x-ray Telescope, help astronomers see different kinds of electromagnetic radiation besides visible light. Why is this helpful? • X-rays give off a spectrum of light that tell astronomers what elements make up individual stars. • X-...

Science
A body rises vertically from the earth according to the law s = 64t – 16t2. If it has lost k times its velocity in its 48 ft rise, then k =

science
how to prepare 1L OF 0.5N HCl

Environmental Science
1. A prion is an infectious, self-reproducing protein structure. True X False 2. As one organism eats another, toxins can be spread throughout the food chain. True False x 3. The problem with DDT in the environment is that it decomposes quickly. True False x 4. The Bald Eagle...

science
Special telescopes, such as the Chandra x-ray Telescope, help astronomers see different kinds of electromagnetic radiation besides visible light. Why is this helpful? • X-rays give off a spectrum of light that tell astronomers what elements make up individual stars. • X-...

science
Special telescopes, such as the Chandra x-ray Telescope, help astronomers see different kinds of electromagnetic radiation besides visible light. Why is this helpful? • X-rays give off a spectrum of light that tell astronomers what elements make up individual stars. • X-...

Science
How does that contribute to the continuous and ongoing nature of science? In other words, why is science a never-ending process?

Science
Why do scientific theories change over time?

science
the current atomic model would be revised if 1)better microscopes were being used to study its structure. 2)better microscopes are invented in the future. 3)new information about an atoms structure is discovered.*** 4) a new element is discovered in the future.

Science
A motorcycle and a bus are moving with the same momentum.Which of them have greater kinetic energy ?

Science
Assume that two pigments, red and blue, mix to give the normal purple color of petunia petal. Separate biochemical pathways synthesize the two pigments, as shown in the top two rows of the accompanying diagram. "White" refers to compounds that are not pigments. (Total lack of ...

Science
How the invasive/ keystone species directly effects at least 3 other species within the community. My invasive species: west indian mongoose My keystone species: hummingbird My biome: tropical rainforest

science
Woman weighs= 55 kg cup of coffee = 94 mg of caffeine LDL = 400 mg/ kg Cup of coffee ( 8 oz) How many cups would it take to reach the LDL?

Science
1, How does sea-floor spreading occur? A, New materials are being added to the asthenosphere. B, Earthquakes break apart the ocean floor. C, Sediments accumulate at the area of spreading. D, Molten material beneath Earth's crust rises to the surface. •• 2, Which features ...

Science
Do prokaryotes or eukaryotes have cell Wall?

Science
Look at the border of the Amoeba. What is unique about it? Why do you think it might be important to the cell?

earth science
What are the long-term effects of banning plastic bags, and who is impacted by this issue or problem?

science
Special telescopes, such as the Chandra X-ray Telescope, help astronomers see different kinds of electromagnetic radiation besides visible light. Why is this helpful? • X-Rays give off a spectrum of light that tell astronomers what elements make up individual stars. *** • ...

Science
Calculate the no:of moles of a gas in 44.28L at STP

science
GHOST's are on the earth (yes& no)?

Science
IF 8.5g of KOH powder are placed in 100g of water at room temperature of 20degree Celsius, what is the final temperature of the solution. KOH K+OH H=-57.61 KJ/MOL KOH

science
Special telescopes, such as the Chandra X-ray Telescope, help astronomers see different kinds of electromagnetic radiation besides visible light. Why is this helpful? • X-Rays give off a spectrum of light that tell astronomers what elements make up individual stars. *** • ...

science
Special telescopes, such as the Chandra X-ray Telescope, help astronomers see different kinds of electromagnetic radiation besides visible light. Why is this helpful? • X-Rays give off a spectrum of light that tell astronomers what elements make up individual stars. *** • ...

Science- bio- Please help!!
Pretend you are a medical professional and it your job to make an I.V. solution for a patient that has a total cellular solute count of 1.19%. What would be the perfect I.V. solution to administer to your patient?

Science
Can anyone give me the answers to the Connexus Lesson 10:Structures and Properties of Matter Unit Test 8th grade

Marine Science
Describe the phases of the nitrogen cycle, in the marine environment, starting with the death of a fish. Could someone help me with this? I just need it explained to me, I've watched and read many articles.. but still do not understand very well

Science
Lesson 10:introduction to genetics unit test science 8A unit 2: introduction to genetics Connexus Wht are the awnsers any1:P 👍

Science
1. What is the response of cells in the collecting tubules in the nephrons when antidiuretic hormone AHD is secreted? a. The tubules become impermeable to water b. Serum potassium retention increases c. Large quantities of dilute urine are formed d. Water is reabsorbed from ...

  1. Pages:
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. 12
  14. 13
  15. 14
  16. 15
  17. Next>>