chemistry

24 mL of 0.39 mol/L acetic acid is titrated with a standardized 0.33 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after 17 mL of the KOH solution has been added. Assume the Ka of acetic acid is 1.8 x 10-5.

  1. 👍 0
  2. 👎 0
  3. 👁 108
asked by Ericka
  1. This combinations forms a buffered solution. Determine how much potassium acetate is formed and use the Henderson-Hasselbalch equation.

    1. 👍 0
    2. 👎 0

Respond to this Question

First Name

Your Response

Similar Questions

  1. chemistry

    22 mL of 0.37 mol per litre acetic acid is titrated by way of a standardized 0.29 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after roughly 18 mL of the solution of KOH is added. The Ka of acetic acid proves to be 1.8 x

    asked by Joseph on April 9, 2008
  2. chemistry

    24 mL of 0.39 mol/L acetic acid is titrated with a standardized 0.33 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after 17 mL of the KOH solution has been added. Assume the Ka of acetic acid is 1.8 x 10-5.

    asked by Chaitanya on April 19, 2008
  3. chemistry

    24 mL of 0.39 mol/L acetic acid is titrated with a standardized 0.33 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after 17 mL of the KOH solution has been added. Assume the Ka of acetic acid is 1.8 x 10-5.

    asked by Ericka on April 19, 2008
  4. chemistry

    24 mL of 0.39 mol/L acetic acid is titrated with a standardized 0.33 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after 17 mL of the KOH solution has been added. Assume the Ka of acetic acid is 1.8 x 10-5.

    asked by Ericka on April 19, 2008
  5. chemistry

    Please judge my answer: Question: 24 mL of 0.39 mol/L acetic acid is titrated with a standardized 0.33 mol/L KOH solution. Calculate the pH of the solution after 17 mL of the KOH solution has been added. Assume the Ka of acetic

    asked by Abigail on April 15, 2008
  6. chemistry

    25 mL of standardized 0.45 mol/L NaOH is titrated with 21 mL of 0.35 mol/L acetic acid. Calculate the pH of the solution

    asked by unknown on April 9, 2008
  7. chemistry

    19 mL of 0.50 mool/L NaOH which is standardized becomes titrated alongside 24 mL of 0.44 mol/L acetic acid. Determine the pH of the solution Please judge my work: Becasue NaOH and acetic acid react in a 1:1 ratio, initital moles

    asked by Joseph on April 9, 2008
  8. ap chemistry

    A 0.456 gram sample of an unknown mono- protic acid (let’s call it HZ) was dissolved in some water (you pick the amount). Then the acidic solution was titrated to the equivalence point with 32.5 mL of 0.174 M KOH. What is the

    asked by cheri on March 5, 2013
  9. chemistry

    Please let me know if my answer to the following question is correct. Question: 25 mL of standardized 0.45 mol/L NaOH is titrated with 21 mL of 0.35 mol/L acetic acid. Calculate the pH of the solution. Answer: Add 25 mL and 21 mL

    asked by Abigail on April 15, 2008
  10. Chemistry

    1.In a titration, 50.0 mL of an acetic acid solution required 20.0 mL of a standard solution of 0.200 mol/L NaOH(aq). The concentration of the acetic acid solution is a. 0.08 mol/L. b. 0.50 mol/L. c. 0.05 mol/L. d. 1.0 mol/L. e.

    asked by Anonymous on January 16, 2018

More Similar Questions